Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

HeraklitMracni
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la HeraklitMracni » 29 apr 2018, 18:23

Sta kaze Dudic sve fer i posteno :lol: a na poluvremenu nesto se buni :D

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 29 apr 2018, 18:25

halalite li
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 apr 2018, 18:25

JonSnow je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma bolje im je da ispadnu i da probaju ispočetka napraviti fin i stabilan klub.
Navedi mi jedan klub koji se nakon ispadanja u žabokrečinu prve federalane vratio u PL kao stabilan klub. Nema dalje, ovo je put ka gašenju.
Dobro to jeste, glavni problem u toj ligi je što ti ne možeš fudbalom doći do višeg ranga, nego jednostavno moraš raditi stvari "iza kulisa" što se kaže.

A stabilan klub se može napraviti, eno ti je Velež primjer, al' i oni će teško ući u PL sve dok se ne utope u sivilo namještaljki, podmetanja i ostalih gadarija koje nosi federalna liga sa sobom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 apr 2018, 18:27

Evo ovako da se osvrnem na sezonu i proljece oko opstanka. Prvo da se zna kako bih volio naravno da u ovoj ligi igraju ekipe kao Velez, Jedinstvo, pa Celik i te ekipe prema kojim imam nesto vece simpatije nego prema ostalim ekipama.
Celik je u ovu sezonu usao kao vidno najslabija ekipa uz Vitez , sa slabom upravom i bez jacih sponzora odmah sa slabijim finansijama te u ekipu nabacao igraca iz Federalnih liga i kantonalnih koji nisu igrali PL. Jedini posteni igraci tu su bili Sisic, Mahmutovic sa kilama viska te Kouadio kao najpoletniji igrac sa problemima oko radne dozvole. Tu su u prvom dijelu moze se reci uzeli i vise bodova nego sto su realno trebali sa tom ekipom, par pobjeda i remija.

E onda dolazi taj zimski period i previranja oko investitora da ili ne, opet nema pravog plana. Oni dolaze u zadnjem trenutku i nabacaju igraca, fakticki moraju promijeniti citav tim. E sada tu Celik i Sloboda budu najaktivniji, dovedu raznih imena na papiru ali ima tu dosta problema i upitnika. Kod Celika nerijeseno pitanje golmana, Markovic pada u formi, onda Pandza-Karamatic katastrofa citavo proljece (ko je pratio Pandzu trebao je znati da je on ispuhao ima 3 godine) i da je bio najslabiji igrac u Sirokom, Bevab nakon loma noge nije isti igrac i to je pokazao u Zeljeznicaru i Olimpiku, onda stranci koji nisu igrali ove lige nikada, a dolaze ti u trenutku kada ti je svaka utakmica finale i da igraju na ovim losim terenima, Djelmic koji nije igrao godinu dana utakmice da se vraca u formu i nije se vratio jos uvijek, a trebao je biti najvece pojacanje, Nikolic koji je jos u Zrinjskom pao kao igrac i slabo se pokazao u Zeljeznicaru, eto jedino pravo pojacanje je bio taj Andjusic iz Sarajeva i uz to se najvise i borio.
Znaci svi se prave da znaju oko sporta, a pojma nemaju. Onaj ko je sastavljao ekipu je glavni odgovorni za to sto ova ekipa na proljece nije mogla do opstanka. Jednostavno nije toliko kvalitetna da pobjedjuje iz kola u kolo vec gubi bodove. Da je start sezone ova ekipa bi izborila opstank ali nije vec je bilo ostalo 14 utakmica samo i trebalo je sklopiti bolju ekipu. Posebna neozbiljnost je ovo oko Kouadia, momci treniraju 3 mjeseca zajedno i onda dolazi Kouadio nespreman, bez utakmica i igra u odlucujucim utakmicama? Neozbiljnost i nekompetentni ljudi u sportskom segmentu.

Citavo proljece se i u Slobodi i Celiku nadaju da GOSK pada ili Borac. Borac i jeste pao ali je imao zalihu bodova i zapeo par utakmica te se obezbjedio, tj imao je lagan zadatak. Ali GOSK koji je imao te neke igrace koje uprave Slobode i Celika nisu pogledale je igrao bolji fudbal i od jednih i drugih. Protiv Slobode 4 boda, protiv Celika danas daleko bolji, igraci poletniji, protiv svakog isti i napadacki. Jednostavno ljudi su igrom zasluzili opstanak i obezbjedili ga sada posteno i fer. Danas su na momente podsjecali na Zrinjski igrom, imaju brze igrace i poslozeni su te su zasluzeno pobjedili.
Uz to nisu mijenjali trenera, dok je Celik isto usao sa Musom, pa onda nije imao koga te je doslo na Prljacu koji nije neki trenerski mag.

U Celiku sada trebaju odmah od maja krenuti na posao, prvo reprogram na 10 godina, a onda sabrati sponzore, sjesti sa Turcima te naci dovoljan novac za Federalne, dovesti pametno igrace i odmah krenuti od prvog kola agresivno sa jakom ekipom da se uzme sto vise bodova do zime. Konacno je dosao taj trenutak da ce se u Celiku morati raditi od starta sezone i mozda im to i dobro dodje. Naravno ako Kasumovic citavo vrijeme nije lagao o tome da ce potpisati reprogram i da investitori ostaju.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 29 apr 2018, 18:36

Zenzo je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma bolje im je da ispadnu i da probaju ispočetka napraviti fin i stabilan klub.
Navedi mi jedan klub koji se nakon ispadanja u žabokrečinu prve federalane vratio u PL kao stabilan klub. Nema dalje, ovo je put ka gašenju.
Imate dobrog investitora da njega nema bilo bi vam gasenje, ovako ostaje borba u Federlanoj za povratak. Kad mogu seljacine iz Siminog Hana mozete i vi iz grada Zenice.
Za sad imamo jedino **** od ovce...Da je ozbiljan investitor doveo bi pojačanja koja bi prekucala ovu ligu sela i graničnih prijelaza, a ne istrošene **** i antitalente. U svakom slučaju hvala prvenstvenom "građanima" iz "grada" Zenice, SDA kanceru i njegovim derivatima i velikom "investitoru" na uspješnoj sezoni.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 apr 2018, 19:01

JonSnow je napisao/la: Za sad imamo jedino **** od ovce...Da je ozbiljan investitor doveo bi pojačanja koja bi prekucala ovu ligu sela i graničnih prijelaza, a ne istrošene **** i antitalente. U svakom slučaju hvala prvenstvenom "građanima" iz "grada" Zenice, SDA kanceru i njegovim derivatima i velikom "investitoru" na uspješnoj sezoni.
Vidi drug, kako da ti kažem, SDA je rusvaj živi, al misliš li da bi bilo bolje s nekim drugim.
Nas je SDP ukopao i dan danas nas yebe i neće ga izvadit dok i mi ne pokleknemo, a neminovno je i nama isto za koju godinu.
Poenta je da je nebitna stranka, bilo ko da je, politika je **** u čitavoj zemlji i klubovi se ne mogu oslanjati na to više niti ih nikakve tranše od gradova ne mogu održavati, taj sistem preživljavanja od državne sise je nekad mogao proći, ali u današnjem fudbalu ne.
Ako vam ti investitori ostanu i ako misle ozbiljno, dogodine se možda i može nešto uraditi, ali poznavajući njihovu mutnu historiju...
A investitor ti treba prvo iz one kaljuge da se izvučeš pa onda i da nešto uspiješ uraditi u PL.
Što si veći, to je teže, sa nekim selom s duplo manje para možeš nesto postići, dok ti u ove naše veće klubove treba veći priliv novca jer smo svi mi velike rupe bez dna.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 apr 2018, 19:02

Ma boli vas k.urac ugasite Celik,dajte ima Gvozdje i opet lagano.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 29 apr 2018, 19:06

wobly92 je napisao/la:
JonSnow je napisao/la: Za sad imamo jedino **** od ovce...Da je ozbiljan investitor doveo bi pojačanja koja bi prekucala ovu ligu sela i graničnih prijelaza, a ne istrošene **** i antitalente. U svakom slučaju hvala prvenstvenom "građanima" iz "grada" Zenice, SDA kanceru i njegovim derivatima i velikom "investitoru" na uspješnoj sezoni.
Vidi drug, kako da ti kažem, SDA je rusvaj živi, al misliš li da bi bilo bolje s nekim drugim.
Nas je SDP ukopao i dan danas nas yebe i neće ga izvadit dok i mi ne pokleknemo, a neminovno je i nama isto za koju godinu.
Poenta je da je nebitna stranka, bilo ko da je, politika je **** u čitavoj zemlji i klubovi se ne mogu oslanjati na to više niti ih nikakve tranše od gradova ne mogu održavati, taj sistem preživljavanja od državne sise je nekad mogao proći, ali u današnjem fudbalu ne.
Ako vam ti investitori ostanu i ako misle ozbiljno, dogodine se možda i može nešto uraditi, ali poznavajući njihovu mutnu historiju...
A investitor ti treba prvo iz one kaljuge da se izvučeš pa onda i da nešto uspiješ uraditi u PL.
Što si veći, to je teže, sa nekim selom s duplo manje para možeš nesto postići, dok ti u ove naše veće klubove treba veći priliv novca jer smo svi mi velike rupe bez dna.
Ja govorim iz naše perspektive. U Zenici je od rata SDP vladao samo 4 godine ostalo su SDA i njihovi izdanci i zato ne želim uopće da ulazim u raspravu SDP vs SDA. U našem slučaju se zna krivac, a to je gore već navedena kriminalna organizacija.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 apr 2018, 19:11

JonSnow je napisao/la: Ja govorim iz naše perspektive. U Zenici je od rata SDP vladao samo 4 godine ostalo su SDA i njihovi izdanci i zato ne želim uopće da ulazim u raspravu SDP vs SDA. U našem slučaju se zna krivac, a to je gore već navedena kriminalna organizacija.
Ne sumnjam sekunde da su, oni uništavaju sve redom, ne samo sport. Ne želim ni ja ulazit u raspravu ko je gori :mrgreen: nisi me ni shvatio izgleda, poenta je da su svi takvi i da smo samo mi najveći krivci kad gledamo to godinama, a ništa ne radimo.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 29 apr 2018, 19:13

wobly92 je napisao/la:
JonSnow je napisao/la: Ja govorim iz naše perspektive. U Zenici je od rata SDP vladao samo 4 godine ostalo su SDA i njihovi izdanci i zato ne želim uopće da ulazim u raspravu SDP vs SDA. U našem slučaju se zna krivac, a to je gore već navedena kriminalna organizacija.
Ne sumnjam sekunde da su, oni uništavaju sve redom, ne samo sport. Ne želim ni ja ulazit u raspravu ko je gori :mrgreen: nisi me ni shvatio izgleda, poenta je da su svi takvi i da smo samo mi najveći krivci kad gledamo to godinama, a ništa ne radimo.
:thumbup:
Sretno iduće sezone.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 apr 2018, 19:37

wobly92 je napisao/la:
Prof. Dr. Mirsad Hadžikadić
Boriša Falatar
-
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 29 apr 2018, 19:41

Neću da pišem nikakva patetična prese*avanja, ali otprilike znam kako je zeničanima.
Ajd što si ispo, desi se, al smaračka druga liga, malo ljudi na stadionu, ni zrna talenta, ni ko tebe ni kod drugih, čekaš samo da sezona završi.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 apr 2018, 19:41

MortemHz je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:
Prof. Dr. Mirsad Hadžikadić
Boriša Falatar
-
Ti si onaj što na kliksu piše taj komentar :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 apr 2018, 19:46

Hahaha a nisam, nemam ja tamo account ali mi je drago ako nas ima vise :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 apr 2018, 20:00

Do sada su se uvijek zadnja tri kola igrala u isto vrijeme.Sad koliko vidim po savezu i najavama to nije slucaj? Kao Krupa-Sarajevo u 14 igraju .Jel moguce da zbog prenosa na MojojTV mjenjaju ovo "pravilo" .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Kalashnikov
Kontakt:

Post Postao/la Kalashnikov » 29 apr 2018, 20:02

miky_hz je napisao/la:Do sada su se uvijek zadnja tri kola igrala u isto vrijeme.Sad koliko vidim po savezu i najavama to nije slucaj? Kao Krupa-Sarajevo u 14 igraju .Jel moguce da zbog prenosa na MojojTV mjenjaju ovo "pravilo" .
Da li su se prošle sezone zadnja tri kola igrala u isto vrijeme?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 apr 2018, 20:06

Kalashnikov je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:Do sada su se uvijek zadnja tri kola igrala u isto vrijeme.Sad koliko vidim po savezu i najavama to nije slucaj? Kao Krupa-Sarajevo u 14 igraju .Jel moguce da zbog prenosa na MojojTV mjenjaju ovo "pravilo" .
Ja koliko znam da jesu i da ta praksa se uvijek pridrzavala zbog regularnosti .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Kalashnikov
Kontakt:

Post Postao/la Kalashnikov » 29 apr 2018, 20:12

miky_hz je napisao/la:
Kalashnikov je napisao/la:
Ja koliko znam da jesu i da ta praksa se uvijek pridrzavala zbog regularnosti .
Onda ti pojma nemaš. Pogledaj opet

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 apr 2018, 20:13

Od prošle sezone se samo posljednja dva kola igraju u isto vrijeme.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 29 apr 2018, 20:20

KAO PRVO CESTITKE NAVIJACIMA SLOBODE I GOSKA NA ZASLUZENOM OPSTANKU

NADAM SE SAMO DA CEMO MI GRADZANI GRADA ZENICE UVIDJETI DA OVAJ NAS UBLEHAS DAJE OBECANJA SAMO ZBOG GLASOVA ILI TI STOLICE

ROBOVIMA SVAKA CAST;ISPALI SMO NEKA SMO VRATICEMO SE ABD JACI I ORGANIZOVANIJI

SAMO C E L I K
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.