FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 01 maj 2018, 23:50

Kad treba bit yeban, gaće same spadnu :mrgreen:
Jbg, imo je ulrajh par dobrih odbrana.
Zadnja linija odlična. OK, alaba je malo zasro kad je ostavio samog benzemu, al je bio odličan u napadu.
Sredina bombastična.
Što se mene tiče, nek se martin i toliso smjenjuju sa tijagom.
Naš trenutno ponajbolji igrač - Hamo, mora igrat i to u sredini. Nema se on šta žrtvovati zbog mulera. Hamo je bolji.
Što se tiče navale, treba nam desno krilo i jedan brži napadač.
Večeras su bili loši. U redu, riberi je bio ok, ali daleko slabiji nego u prvoj utakmici.
Jbg, od njega se više očekivalo, pogotovo zato što je realu falio desni bek.
Drugo, nismo iskoristili rupe u sredini koje su nastajale zato što je modrić visio na riberiju.
Toliso je morao igrati ofanzivnije.
I za kraj, par riječi o jupu.
Žao mi je što se takva veličina nije oprostila sa još jednim trofejem lp :cry:
Malo se zezno sa izmjenama.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 01 maj 2018, 23:53

Sutra odmah otici po malog Malcoma..platit koliko treba i obezbjediti desno krilo za narednih 10 godina...a s R.Sanchesom vidjeti sta i kako...mozda mu promjeniti poziciju...

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 01 maj 2018, 23:56

sekerbay je napisao/la: Zadnja linija odlična. OK, alaba je malo zasro kad je ostavio samog benzemu, al je bio odličan u napadu.
Još da zna razmisliti i resetovati na fabričke svoj centaršut, oprostio bih mu sve greške nazad. Ali brat svaki centaršut loš(ili svijeća na Mullera), Jupp mu uvede Wagnera i on od tog trenutka sve po zemlji. :tokralju:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 maj 2018, 23:59

edo07 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Lewandowski - KATASTROFA
Alaba - KATASTROFA
Thiago - srednja žalost
Muller - KATASTROFA
Ribery - dobar
James - dobar mada ne shvatam kako je mogao fulati gol sa pola metra.
Tolisso - solidan
Kimmich - odličan
Sule - kapa do poda :tokralju:
Ulrich - KATASTROFA čovjek haman perfektnu sezonu syeba debilnim potezom.

Prvu trojcu sa spiska bi ODMAH prodao.
Ti se ocito zezas...pa vezni red kojeg su cinili James,Thiago i Tolisso pojeo vezni red Reala...cuj Tolisso solidan..Tolisso je odigrao perfektnu utakmicu...Kimmich krivac za prvi gol,pusta Marcela,koji je najopasniji igrac Reala,da lagano centrira iz kojeg se prima gol...Ribery daleko od dobrog...cak sta vise jedan od losijih na terenu veceras
Kakav yebeni Thaigo svaku drugu loptu vraća nazad i uvaljuje zadnju liniju u probleme.Tolisso znam da može bolje ovo danas je za mene samo solidno i ništa više osim toga i on je kumovao drugom golu Reala jer se NE VRAĆA lopta golmanu sa 16m dok si okružen protivničkim igračima.Ribery je igrao koliko je mogao al' kad nema podršku beka u ovom slučaju panja Alabe koji svaki put kasni na ubacivanje dok Franck ima loptu i mora da solira ili da čeka dok Alaba skonta da se ubaci i onda centrira na slijepo 50 centaršutva nijedan upotrebljiv.

Prvi gol direktni krivac Alaba kojem panj Benzema prolazi iza leđa i lagano posprema loptu u gol, ne možeš očekivati od Kimmicha da blokira svaki centaršut Marcela jer to je nemoguće.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 maj 2018, 00:00

sljivo je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Da si mene stavio na golu znao bi pravila fudbalske igre i izbio bi loptu u 3 pm. Sta ce mi ga biti zao opet ce sutra primiti platu od million eura a lik ne zna sta ce sa loptom kad mu je neko vraca.
Znao je ali je ofulo loptu. Pritisak je to. Nemaš iskustva, pritisak, milion misli, presing i eto ga. Džaba ne mogu ga kriviti kao i što Rafinju ne mogu. Jbg, na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Hiljadu puta su mi gori oni na kojima se sistem bazira a ne pokažu šta treba, pa čak i bez vidljivih individualnih grešaka.
Nema mi nista gore na svijetu nego kad primimo gol na nasu individualnu gresku. Desi se u fudbalu da izgubis igraca kao Alaba kod prvog gola Reala ali ovo je zaista na nivou U10.

Jos kad covjek razmislja, crni Benzema nam zabio dva gola... :facepalm:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2018, 00:03

Daj Sarma, tebi najgori igrači one koje ti ne voliš. Pa Thiago i Tolisso (i James) su prekucali igricu noćas. Alaba je bio solidan, pa ne može preko noći proigrati još igra bez krila.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 00:05

sljivo je napisao/la:Daj Sarma, tebi najgori igrači one koje ti ne voliš. Pa Thiago i Tolisso (i James) su prekucali igricu noćas. Alaba je bio solidan, pa ne može preko noći proigrati još igra bez krila.
Daj šljivo, davno se utvrdilo da Sarma veze nema.

Možda je volio Thiaga dok je navijao za Barcelonu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 maj 2018, 00:07

oj' kad nam jos Goretzka dodje :kafa:

BackSpace United

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 00:07

Nerminovic je napisao/la:oj' kad nam jos Goretzka dodje :kafa:
I Sanches. Hegemonija :kafa:
u bundesligi
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 00:08

Alaba više ne liči na igrača iz 2013 on je unazad tri godine u strelovitom padu forme ukratko lik je katastrofa.Thiago NIKAD neće biti igrač za velike utakmice više puta dokazano.Jamesu nemam zamjerki jedino mi nije jasno kako je ono mogao fuliti.

Harden idi svršavaj na Guardiolu yebo te on.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 02 maj 2018, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 02 maj 2018, 00:08

@Saurman ne znam druze..onda mi nismo ocito gledali istu utakmicu...poslusaj komentar Olivera Kahna...da je Kimmich blokirao Marcela,uopste ne bi doslo do situacije da se raspravlja o Alabi...ali suvisno je sad raspravljati...samo mogu ponoviti James,Thiago i Tolisso su pojeli vezni red Reala...pa ne moze Tolisso razmisljati za Ulreicha...jeste da je i Tolisso mogao izbiti loptu ali covjek mozda kontao na miran nacin iznijeti loptu...i onda onakav kiks Ulreicha...ono ne vrijedi ni komentarisati...ono je neizvodljivo u stvarnom svijetu...al hajd

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 maj 2018, 00:09

S-Y-L-A-R je napisao/la:brat svaki centaršut loš(ili svijeća na Mullera), Jupp mu uvede Wagnera i on od tog trenutka sve po zemlji.
:urnebes:
Pa fali mu malo inteligencije.
Mlad je, nadoći će.

Ps.
Ima li neko onaj riberijev solo kad je pobaco realovu odbranu i onda umjesto šuta dodaje panju muleru koji se spetlja i odigra ko qrac
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 maj 2018, 00:11

Saurman je napisao/la:Thiago NIKAD neće biti igrač za velike utakmice
Neće qrac, večeras je bio odličan.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2018, 00:12

S-Y-L-A-R je napisao/la:Spora ali i dostižna, znam da je možda i najretardiranija izjava ikad ali šta drugo mogu. Fakat ti kažem, prazno se osjećam, bukvalno bih mogao u zid gledati do jutra i ne trepnuti, ali tražim onaj dio koji kaže da ustaneš i probaš ponovo, šta ja mogu što sam vječiti optimista. Ovo mi je najgora fudbalska godina ikad(i to je stala u ovih 2-3 dana) pa opet neću odustati i prošao bih ovu glupost iznova i iznova.
Za finale mi je svejedno, ako ga ne igra Bayern, ili u nekim filmovima Čelik(zato sam i spomenuo zadnja 2-3 dana), puca mi ona stvar.
A znam, Bayern je bio barem dva puta bolji večeras, a i u kompletnom dvomeču i opet su ispali. Prošlu utakmicu nas je Real zasluženo dobio iako smo imali dosta prilika, suđenje je bilo dosta dobro. Ovo večeras je opet bila krađa. Na stranu to što je Ulreich katastrofalno reagovao ipak on nije najveći krivac.

Što se tiče utakmice, šta reći nego svaka čast većini tima. Kasnije ću izdvojiti one koji su najviše podbacili. Sredina terena sa Thiagom, Tolissom i Jamesom je izdominirala njihov vezni red. Thiago je konačno odigrao samouvjereno i gospodario je tim dijelom terena :clap: . Tollisoa sam kritikovao na početku sezone (s pravom), kasnije je to bila više zezancija jer kad god sam ga kritikovao uradio je nešto dobro za tim. Danas je bio pravi box-to-box veznjak, svugdje ga je bilo, što je najbitnije igrao je malo ove sezone a odigraš onakvu utakmicu na Bernabeu :tokralju: :tokralju: Imao je onaj težak pas za Ulreicha ali je ovaj morao bolje reagovati, bolje da je bio i indirekt nego da nas onako zavali. James je ponovo bio najbolji igrač na terenu, igra i naprijed i nazad, a kritikovao sam njegovo dovođenje na početku sezone :oops: Hvala Carlo za njegovo dovođenje i dovođenje Tolissoa.

Jupp je znao kako ih koristiti, pogotovo Jamesa, a veliki sam skeptik što se tiče Kovača. Alaba je bio dobar u napadu, često mu nisu svirali i očigledne faule. Kriv je za prvi gol Benzeme, ali opet ništa strašno s obzirom da je rovit i nije igrao dugo u konstanti. Kimmich ponovo fantastičan naprijed, nazad će se valjda popravljati s godinama. Sule doktor, mene je najviše bilo strah njega zbog kontri Reala ali čovjek je bio najpouzdaniji u odbrani! :bow: Hummels je ponovo imao kikseva ali je imao jedno sjajno iznošenje lopte kada je Lewandowski promašio zicer. Jamesu ne zamjerim onaj promašaj jer je bio u trku i u jako teškoj poziciji. Usto je dobio i po stomaku. Ribery je bio odličan prvo poluvrijeme a kasnije se umorio, trudio se sve u svemu solidna partija. Lewandowski i Muller su bili UBJEDLJIVO najgori igrači na terenu! Lewandowski bi promašio i čku Lise Ann, a Muller samo zuji bez ikakvog efekta. Plus se lopta odbijala od njega kao od drvo. Jedini njegov dobar potez je bio onaj ubačaj kod gola Kimmicha. Lewandowski nije klasična devetka i ja bih najradije da ga prodamo na ljeto. Ali kako da ga prodamo nakon ovakvih partija, kome? Nisu ljudi budale. Bolje imati sidraša Benzemu koji će potegnuti kada treba nego Lewandowskog koji uvijek zakaže kad je najpotrebnije. Neće ga Real, šta će im? Wagner i Martinez su kratko igrali za bilo kakvu ocjenu.

Jupp je ovo fantastično postavio, Tolissovo igranje ovu utakmicu nije bio hendikep, naprotiv! Žao mi je što odlazi na kraju sezone jer mi ovako ofanzivan i lijep fudbal i pored limitiranog tima teško da ćemo igrati sljedeće sezone. Što se tiče Reala i vjerovatno Liverpoola, prednost dajem lopovima jer nije isto igrati protiv Rome i Citya koji igraju naivan fudbal i protiv ovih mafijaša koji igraju kontraški, imaju iskustva a i sudije na svojoj strani.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 02 maj 2018, 01:02, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 02 maj 2018, 00:12

harden je napisao/la: Možda je volio Thiaga dok je navijao za Barcelonu.
Kakvi su ti to avatari, daj ćelavca, ili makar Silvu, KDB-a :mrgreen:
Thiago danas prvo tu i tamo, u drugom poluvremenu je pokidao. Alabi samom je pasovima kupio hektare prostora, El Bake bi se zacrvenio svojim "poljinama".
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 00:13

sekerbay je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Thiago NIKAD neće biti igrač za velike utakmice
Neće qrac, večeras je bio odličan.
Tješi se. :mrgreen:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 00:14

S-Y-L-A-R je napisao/la:
harden je napisao/la: Možda je volio Thiaga dok je navijao za Barcelonu.
Kakvi su ti to avatari, daj ćelavca, ili makar Silvu, KDB-a :mrgreen:
Thiago danas prvo tu i tamo, u drugom poluvremenu je pokidao. Alabi samom je pasovima kupio hektare prostora, El Bake bi se zacrvenio svojim "poljinama".
Bio je James, sad mi žao što sam ga smaknuo. Prije njega Kimmich sa Pepom i Tuchelom, taj će nazad uskoro. :kafa:

Klare

Post Postao/la Klare » 02 maj 2018, 00:19

Prvo, ovo je najteža utakmica još od Intera 2011 i Chelsea 2012.
U tim utakmicama smo imali dobro suđenje i sami sebe pobijedili.

Sada nismo sami sebe pobijedili kako neki naprčeni likovi hoće predstaviti, pobijedilo nas je sljedeće:
1.
O suđenju u prvoj utakmici sve rečeno, večeras penal ruka Marcela, a onda u drugoj polutki saplitanje Leve nakon što je odnio loptu ispred Ramosa,
penal kao onaj 2001 kontra Valencie kada je Scholl i dobio i promašio penal.
Malo li je. :evil:

2.
2.1Igračka nemoć Reala pretvorena u ponašanje koje ne dolikuje finom svijetu.
Na izmjenama su njihovi igrači kostobrane skidali, čak i balet igrali. :oops:
2.2Fizička nemoć Reala pretvorena u izležavanje i valjanje po terenu.

što se naših igrača tiče, valjda je jasno, Riberija volim kao rijetko kojeg igrača Bayerna, ali on više ne može, ode Iniesta, ode Xavi, Seedorf, Kaka, Shevchenko, Del Piero, Raul, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Zidane, Figo, Beckenbauer, Breitner, Lahm, Schweinsteiger, Pele, Maradona, Elber, Makaay, Nisterlooy, Rumenige, Gerd Muller, Augenthaler...
Svi mlađi od njega, mora se od igrača oprostiti, kako ćemo svi u zemlju, tako će svaki igrač karijeru završiti, za njega i robena je došlo vrijeme, došla je sudbina.
Večeras ništa nije mogao, još se fizički nije oporavio od utakmice prošle, večeras od umora nije bio u stanju loptu primiti, a još nije morao ni odbranu igrati, to je to, kraj velike karijere.
Jedino mi je žao što ima volju i sportski duh kao rijetko ko, rijetko iskren sportista, sportista jednom, sportista uvijek, sportista do kraja.

Nemojte šuplju prosipati pričom da treba ostati i koristiti 20 minuta.
Objašnjavati to neću. ;)

Tijago se fino iskupio, Ulrajh je samo zamjena, ali opet neshvatljiv potez, ali stvarno neshvatljiv, ono ne bi uradio treći golman Izviđača,
uredu on je zamjena, Nojer će braniti pa uvijek super, ali onakva greška, neshvatljivo, nevjerovatno, izbacuje čovjeka automatski iz svih planova,
i to se desi čim smo počeli poluvrijeme, kad smo trebali biti najjači. :evil:
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 02 maj 2018, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 maj 2018, 00:19

Ma svi su danas dobri bili na svak svoj nacin jedino mi Lewat pravo ide na zivce, ne zna primiti loptu kako treba te gubi duele frajer fula jedan na jedan s golmanom...kakav ba WC pa da je Mario Gomez danas igrao zabio bi barem dva i kusur

BackSpace United

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2018, 00:22

Nerminovic je napisao/la:.kakav ba WC pa da je Mario Gomez danas igrao zabio bi barem dva i kusur
2012. isto Bernabe :hmmmmm:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []