FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

xinxee
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la xinxee » 02 maj 2018, 11:07

Sami sebe izbacili, previse sansi propusteno

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 11:10

bavaracmujo je napisao/la:Na osnovu cega ljudi krive tolisoa za go, haj zivota vam da mi neko objasni.
Skolski primjer vracanja lopte golmanu, povratna lagana ne ide u okvir gola i golman ima vremena primit stat ispucat, al opet toliso kriv, ma daj nemojte se glupirat.
Dok si okružen protivničkim igračima na ivici svog 16ca lopta se nikad ne vraća golmanu to se uči još u kadetima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 maj 2018, 11:18

Saurman je napisao/la:
bavaracmujo je napisao/la:Na osnovu cega ljudi krive tolisoa za go, haj zivota vam da mi neko objasni.
Skolski primjer vracanja lopte golmanu, povratna lagana ne ide u okvir gola i golman ima vremena primit stat ispucat, al opet toliso kriv, ma daj nemojte se glupirat.
Dok si okružen protivničkim igračima na ivici svog 16ca lopta se nikad ne vraća golmanu to se uči još u kadetima.
Primjetili ste i vi kako Neuer prati igru, da je bio na golu otisao bi na stranu i izbio loptu kako treba. Da sam Beckenbauer odmah mu ukinuti ugovor lik bukvalno stoji usred gola i gleda Tollissa.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 maj 2018, 11:23

Cuj Tolisso kriv. Svasta se ovdje moze procitati. Pa covjeku se cijela sezona moze kao losa ocijeniti, ali sinoc je odlican bio. U modernom fudbalu se ovo cesto radi, lopta se vraca golmanu jer se ne zeli napamet izbacivati pod svaku cijenu. Niti je bila jaka, niti prespora; niti je odskakala, niti je u stomak isla. Mozda je jedino pogrijesio sto nije pretpostavio da Ulreich ne zna pravila fudbala, ali kako je to uopce mogao znati, posto ovaj igra vec deset godina profesionalno.
Spamm

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 11:24

Nerminovic je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Primjetili ste i vi kako Neuer prati igru, da je bio na golu otisao bi na stranu i izbio loptu kako treba. Da sam Beckenbauer odmah mu ukinuti ugovor lik bukvalno stoji usred gola i gleda Tollissa.
Nije Neuer bez razloga svijetski golman br 1 on slične situacije riješava mirno i staloženo i uvijek učestvuje u igri haman kao treći stoper.

Kahn je dobro opisao situaciju razmišljao je da li loptu hvatati ili izbiti već mu je Benzema bio na par metara ufatila ga je panika i napravio je grešku.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 11:26

Ne želi se napamet izbaciti lopta pa je bolje vratiti golmanu sa 16m dok je 4-5 igrača Reala oko tebe zaista pametan potez.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 maj 2018, 11:32

A kako onda da je on izbije ako je 4-5 igraca oko njega. Da se okrene i uzmu mu je? Ili da je u korner nabija ili u aut kod gola? Pas je bio odlican, Tolisso nije gresku napravio, vec Sven koji je bio zakucan za liniju (kao da iz peterca ne smije izaci) i zato sto se pogubio pri izlijetanju. Tolisso bi bio kriv da mu je pas kao Rafinhin bio, dao loptu kad je skoro igrac kod golmana bio, ali iako jeste Benzema krenuo u pressing Ulreich je imao sasvim dovoljno vremena da je stigne i izbije. To sto je ON UPRSKAO nije Tolissoova krivica. Koliko puta je Neuer ovakve lopte dobivao, cak i u gorim situacijama pa zasto ono nije ucinio? MATS, Ederson i jos golmana ima. Lopta uopce nije bila teska.
Spamm

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 02 maj 2018, 11:38

Saurman je napisao/la:Ne želi se napamet izbaciti lopta pa je bolje vratiti golmanu sa 16m dok je 4-5 igrača Reala oko tebe zaista pametan potez.
Haj molim te pogledaj obje utakmice, pa vidi koliko je to puta uradjeno u ovom dvomecu.
Bezbroj puta al bukvalno bezbroj puta i uvijek je to dobro dok to ne uradi neki igrac sto ga pojedini ne gotive.
Dajte ljudi molim vas malo se uozbiljite.

Ovdje ce se uvijek kritikovat igraci koje pojedinci ne vole, nije bitna partija koju pruzi vec je bitno da ga ja ne volim i gotovo on je panj kloc i treba ga prodat.
Ono sto je uradio rafinja i urlic je udarac za svaku ekipu, al haj da kritikujemo riberija sto je promasio koji zicer, haj da levu lincujemo haj da milera lansiramo na mjesec.

Ono sto hocu reci je riberi, leva i miler su ISTO krivi ko rafinja i urlih.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 11:43

Ne postavlja se pitanje jel' lopta bila brza,spora ovako onako jednostavno je samo trebao izbiti loptu na realovu polovnu,aut,korner sve tri opcije su bolje od vraćanja golmanu.Ponavljam lopta se NE SMIJE vraćati golmanu ako si okružen protivnikom kod svog gola znači NE SMIJE i tačka.Neuer bi ovu loptu izbio to je tačno, bezbroj puta je spasavao odbranu svojim istrčavanjima al' Ulreich nije Neuer to je trebao skontati i Tolisso.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 maj 2018, 12:05

Razlozi ispadanja mogli bi se postaviti po prioritetima:

1. neiskorištavanje vrlo izglednih prilika
2. paceraj Ulreicha i Rafinhe
3. nedosuđeni penal Marcela

Pod 1. bi se opet moglo po izglednosti:

1. James sa pet metara
2. Müller u zadnjoj minuti
3. Ribac u prvoj tekmi sa desetak metara u bliži kut
4. Ribac u prvoj tekmi loše primanje sam pred golom.

Možda sam nešto propustio, šansi je bilo mnogo ali ove su mi ostale u pamćenju kao najizglednije.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 02 maj 2018, 13:05

Pa golmanova je greska. Vidite da je krenuo uhvatiti (i bolje indirekt nego ovako) pa skontao da njegov igrac daje loptu ali vec je bio padao pa je promasio loptu.
Mada moj otac, koji se nagledao fudbala i koji ne voli ove moderne zezancije kao npr. igra golmana u polju, kaze da je Tolisso kriv. :D Ne vraca se lopta golmanu nikad nego izbij sto dalje. I onda uvijek se on i ja 'svadjamo' oko toga; ne mozes mu dokazati da se tako danas igra i da je normalno da i golman prati igru i aktivno ucestvuje u polju.
PS. Evo i Marcelo kaze da je bio penal. Znaci osteceni smo za eventualni gol. VAR se mora uvesti sto prije. Ovo vise ne lici ni na sta. Marcelo dragi, nije to situacija: nekad za vas, nekad protiv vas, nego sudija konstantno 'vuce' na stranu halasa. Kakve su to instrukcije iz vrha sudijske organizacije i uefa-e...dovoljno vidjeti ko je sponzor halasa. Nezamislivo da jedna kladionica sponzorise fubalski tim. :lol:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 13:10

Gol je Svenov 100% Tolisso poslao normalan pas da bi se iznijela fino lopta, normalna stvar koja se radi milion puts tokom utakmice, druga stvar je sto je Ulreich kiksao.

Čuj to se ne radi i ne smije se raditi, pa nije 1980. godina. Danas to svaka ekipa radi bezbroj puta na utakmici.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 maj 2018, 13:31

„Wir haben heute Abend das beste Spiel der letzten 5 Jahre gesehen“
Rumenigge.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 13:50

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 02 maj 2018, 14:02

Pa slazem se sa podrskom. Desi se i greska. Sto Kahn kaze, i on je primio od Carlosa gol gdje je pogrijesio kod onog slobodnjaka..
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2018, 14:04

Nas je nedosuđeni penal upropastio, Svenov kiks je samo šlag na tortu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 maj 2018, 14:11

Zalosno je sto se sinoc dogodilo iako nisam pratio utakmicu, bacio bih pogled na golove, poceo sam od 70-te pratiti. Greska je strasna, svakome se moze desiti. No imam nekako osjecaj da bi i bez te greske zavrsili svoj put u polufinalu, jer smo jednostavno previse gresaka napravili u 2utakmice.
Te greske bi tesko prosle protiv Schalkea, Levera, a kamoli protiv Real Madrida.
Ostaje ogroman zal sto se nije zabio jos jedan i poslao Real kuci, a nas u finale, jer je prilika bila tu i nudila se. Samo je nismo iskoristili.

Puno gore od svega toga jeste sto uprava da takvu retardiranu izjavu kako smo odigrali mozda najbolju utakmicu u zadnjih 5godina i sto oni smatraju da ne treba puno ekipu mijenjati.
Ovoj ekipi treba 10novih igraca, 10!!! 10 igraca koje treba dovesti u naredne 2sezone i gdje treba potrositi najmanje 500miliona€. Inace cemo kukati kako smo odigrali savrsenu utakmicu, a popu.sili ga opet, po ko zna koji put...
Stern des Südens

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 02 maj 2018, 14:17

Za neutralnog gledatelja svakako fenomenalna utakmica, ali zalosno je sto takve utakmice vecinom ne odu u nasu korist.
Cestitke cijeloj ekipi na velikoj borbi, zelji i odlicnim nogometom koji su igrali.

Tesko je shvatiti zasto se ovakve stvari stalno nama dogadaju, koliko velikih utakmica smo odigrali dobro i ispali. Ocito je stvar psiholoske prirode, Real s nikakvom igrom ima taj pobjednicki mentalitet, dok mi stalno ispadamo luzeri.
Kakvu priliku smo samo imali, rjesili bi se velikog Reala, Barce nema i onda velika sansa protiv odlicnog, ali i neiskusnog Liverpoola u finalu. Tko zna kad cemo opet imati ovakvu priliku, imali smo Juppa koji je najbolji trener za nas Bayern i imali smo dosta srece u zdrijebu.
Ponosan sam na trenera i ekipu kad ovako odigraju makar i ispali, ali mislim da je greska bila vaditi Jamesa koji je bio jedan od najboljih na terenu, organizirao je igru odlicno dok Martinez se gubio jer nije tip igraca koji je bio potreban za stizanje rezultata.

Ponovno velika zal za svime propustenim, toliko godina unazad blizu, a toliko daleko. Da su bili tu Robben i Neuer bili bi sigurno jos opasniji i bolji, ali to ne znaci da bi prosli dalje jer jednostavno momcad nema pobjednicki duh u ligi prvaka za najvece stvari, to je ocito unazad svih ovih godina.
Toliko sam zelio da ovo osvojimo i onda smo mirni par godina, pokusat cim dalje dogurat i s Kovacem polako graditi novi Bayern, ali nazalost nista od toga.
Bez obzira i da smo osvojili mora ovdje doci svjeze krvi, igramo bez krila, treba nam klasa, Ribery svaka cast na trudu i zalaganju, ali treba shvatit da je dosta, 4 godine nije zabio gol u ligi prvaka, mislim o cemu mi pricamo. Muller ne moze biti krilo nikako, igrac manje.
Robben jos moze godinu, a Gnabry se ne smije vracati ako mislimo boriti se za LP.

Vidjeti cemo sto ce donijeti Kovac, veliki je fajter, borac, ima taj njemacki mentalitet, ali ima i hrvatski, u nogometnom smislu luzerski koji se savrseno uklapa u ovu momcad koja gubi i kad je bolja, neiskusan je takoder, ali svejedno treba mu dati sansu, iako nisam optimistican da je on prava osoba za najvece stvari. Nitko sretniji od mene da grijesim, nakon zvucnih imena poput Pepa i Karla za koje su se izdvajale ogromne pare da donesu ligu prvaka pa nisu, mozda trenerski anonimac poput njega napravi nesto bolje.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 02 maj 2018, 14:34

proFCB je napisao/la:Puno gore od svega toga jeste sto uprava da takvu retardiranu izjavu kako smo odigrali mozda najbolju utakmicu u zadnjih 5godina i sto oni smatraju da ne treba puno ekipu mijenjati.
Ovoj ekipi treba 10novih igraca, 10!!! 10 igraca koje treba dovesti u naredne 2sezone i gdje treba potrositi najmanje 500miliona€. Inace cemo kukati kako smo odigrali savrsenu utakmicu, a popu.sili ga opet, po ko zna koji put...
Ovo je bilo receno u smislu najboljeg i najuzbudljivijeg polufinala zadnjih 5 godina.
Naravno da treba rekonstrukcija, krila su trenutno najvaznija, moglo se to rjesiti zadnje dvije godine, ali upravi su bitniji ljudski odnosi i stare zasluge nego boljitak momcadi. Pocelo je i pokusalo se s Costom i Comanom i tu se stalo, znaci nije se dovelo niti jedno kvalitetno krilo od tada, kao da se Robbery pomladuje. Posto se nije islo postepeno sad bi trebali odjednom 2 vrhunska krila, cak je i to moguce posto ostatak momcadi ne treba nesto posebno mjenjati, dovedes jednu klasu + veliki potencijal tipa Bailey. Ribery i Gnabry out, Robben da ostane kao odlicna zamjena, ako se ne slaze sretan put i njemu i opet imamo vrhunsku ekipu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2018, 14:49

Rumeni samo hvali igru (odnosno sebe kako je sve dobro uradio) a mi stalno ispadamo. Dovedi jbn igrače i riješi medicinski tim.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: dr.adnan i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []