Aha znači za uspjehe je zaslužna sjajna generacija, a za neuspjehe je kriv samo Messi jer ti isključivo prozivaš njega za svako ispadanje iz LP.Romariooo je napisao/la:Cuj normala tri titule u 10 godina, koja opsjednutost jednim igracem da je to za lijecenje, opet kazem balavurdija nema pojma, najuspjesniju eru kluba od 2009 pa na ovamo izjednaciti samo sa mesihem to moze samo balavurdija, a ko zna dva i dva o fodbalu zna da to nije zasluga samo jednog covjeka nego se poklopila GENERACIJA balavurdijo, generacija sjajnih fudbalera a mesi je tu samo glavna udarna igla generacijeFCBlaugrana je napisao/la:Romario proziva druge djecom a on sam tvrdi da je barcelona bila dobra bes messija, pa ako si ti neki iskusni navijac treba da znas kakva je batcelona bila prije i kakva je za vrijeme messija...
I igrac moze biti veci kluba, a kad igrac postane veci od kluba onda je sigurno najboji igrac u hostoriji nogometa...(primjer iz drugog sporta je Michael Jordan>Chicago Bulls)
Pa messi u svojoj desetogodisnjoj karijeri je sakupio haman isto trofeja kao i barcelona bez njega koliko god godina da je postojala,
Messi: LA LIGA 9 titula, LP 4
Barcelona: LA LIGA 16, LP 1
Kad messi napusti klub barcelona ce se vratiti normali ovajana lige 3 puta u 10 godina i lige prvaka jednom u 20 godina (ako i tad), a mi cemo tek tad kukati i plakati za najvecim ikad! (Ps pod najvecim ikad ne mislim na Hazarda)
I prije te generacije bilo je od devedesete i krojfovog dream tima sjajnih generacija i tri cetiri uzastopne titule a ne u deset godina, samo sto je tim generacijama falilo ds se sve poklopi ko od 2009., ss imamo i sjajne bekove i stopere i xaviha i iniestu, ronaldinjo je osvajao ligu prvaka s prvom postavom u kojoj su igrali beleti,oleger,silvinjo,edmilson i van bomel, koliko bi se osvojilo da je imo xavija,iniestu,alvesa i abidala npr, il da je takve igrace umjesto rajzigera,abelarda i gabrija imao rivaldo
Kakvo nepostovanje i kakva balavurdijska opsjednutost mesijem i zanemarivanje svih velikih igraca koji su prodefilovali kroz barcu, sve bilo buranija, samo mesi na svojim ledjima iznio tri lige prvaka u 10 godina, a xavi,iniesta,anri,yaya,puyol samo bili obicni irgati koji bez mesija bi se borili za cetvrtu poziciju, kakva balavurdija i kakvo neznanje braco moja mila
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Niko ne zamaruje druge generacije i velike igrace koji su prosli kroz ovaj klub, ne znam otkud ti to, niko to uopste nije ni napisao.Romariooo je napisao/la:Cuj normala tri titule u 10 godina, koja opsjednutost jednim igracem da je to za lijecenje, opet kazem balavurdija nema pojma, najuspjesniju eru kluba od 2009 pa na ovamo izjednaciti samo sa mesihem to moze samo balavurdija, a ko zna dva i dva o fodbalu zna da to nije zasluga samo jednog covjeka nego se poklopila GENERACIJA balavurdijo, generacija sjajnih fudbalera a mesi je tu samo glavna udarna igla generacijeFCBlaugrana je napisao/la:Romario proziva druge djecom a on sam tvrdi da je barcelona bila dobra bes messija, pa ako si ti neki iskusni navijac treba da znas kakva je batcelona bila prije i kakva je za vrijeme messija...
I igrac moze biti veci kluba, a kad igrac postane veci od kluba onda je sigurno najboji igrac u hostoriji nogometa...(primjer iz drugog sporta je Michael Jordan>Chicago Bulls)
Pa messi u svojoj desetogodisnjoj karijeri je sakupio haman isto trofeja kao i barcelona bez njega koliko god godina da je postojala,
Messi: LA LIGA 9 titula, LP 4
Barcelona: LA LIGA 16, LP 1
Kad messi napusti klub barcelona ce se vratiti normali ovajana lige 3 puta u 10 godina i lige prvaka jednom u 20 godina (ako i tad), a mi cemo tek tad kukati i plakati za najvecim ikad! (Ps pod najvecim ikad ne mislim na Hazarda)
I prije te generacije bilo je od devedesete i krojfovog dream tima sjajnih generacija i tri cetiri uzastopne titule a ne u deset godina, samo sto je tim generacijama falilo ds se sve poklopi ko od 2009., ss imamo i sjajne bekove i stopere i xaviha i iniestu, ronaldinjo je osvajao ligu prvaka s prvom postavom u kojoj su igrali beleti,oleger,silvinjo,edmilson i van bomel, koliko bi se osvojilo da je imo xavija,iniestu,alvesa i abidala npr, il da je takve igrace umjesto rajzigera,abelarda i gabrija imao rivaldo
Kakvo nepostovanje i kakva balavurdijska opsjednutost mesijem i zanemarivanje svih velikih igraca koji su prodefilovali kroz barcu, sve bilo buranija, samo mesi na svojim ledjima iznio tri lige prvaka u 10 godina, a xavi,iniesta,anri,yaya,puyol samo bili obicni irgati koji bez mesija bi se borili za cetvrtu poziciju, kakva balavurdija i kakvo neznanje braco moja mila
Tvoj problem je samo sto ne mozes da shvatis da nogomet igra 11 ljudi a ne 1. Da jedan igrac NISTA ne moze uraditi sam kontinuirano i osvajati titule za klub jer ovo nije tenis vec nogomet. I da zbog toga ne treba kriviti jednog igraca, kao sto mu ne treba ni pripisati da je on zasluzan za SVE uspjehe. Ti ako ne vidis da je nama vezni red za qurac vec zadnje 4 godine, onda je to tvoj problem.
Ali je cinjenica da smo trofejniji klub ponajvise zahvaljujuci njemu, pogotovo u Ligi jer sve one utakmice gdje kompletan tim zapne, on izvuce. I tako je zadnjih skoro 10 godina. Nema tu nikakve dileme. To ce ti reci i navijaci Rejala.
I vidjet ces koliko ce teze biti uzimati nacionalno prvenstvo kad ne bude Messija.
27.10.2020
Da ste mu davali testosteron svaki dan dok je bio mlađi da mu narastu muda, bio bi najjači veznjak svijeta sad.messilla je napisao/la:Iznenadi me Thiago. Valjda najbolja utakmica karijere.
Sinoć odličan, al' opet njegova nonšalancija i pichkasta igra te lako u crno zavije.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
enobarca je napisao/la:
Jel ti poznato ovo?mastodont je napisao/la:.
I staklena koljena.harden je napisao/la:Da ste mu davali testosteron svaki dan dok je bio mlađi da mu narastu muda, bio bi najjači veznjak svijeta sad.messilla je napisao/la:Iznenadi me Thiago. Valjda najbolja utakmica karijere.
Sinoć odličan, al' opet njegova nonšalancija i pichkasta igra te lako u crno zavije.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Blejzer10 je napisao/la:enobarca je napisao/la:
Jel ti poznato ovo?mastodont je napisao/la:.
Ima li išta od Hazarda ?
Dok nađu prvo mušteriju za Messija, da oslobode malo platnu listu...kaze Marca neće ga niko.jasmin10 je napisao/la:Ima li išta od Hazarda ?
protiv PSGa Asensio uđe na Bernabeu i okrenu utakmicu
protiv Juventusa Vasquez izbori penal za prolaz
protiv Bayerna tamo zabi Marcelo
protiv Bayerna kući im guzicu izvadi je.beni Benzema
Nama gamechangeri Gomes i Paulinho a glavni napadač se ne sjeća posljednjeg gola u gostima lige prvaka.
Nama gamechangeri Gomes i Paulinho a glavni napadač se ne sjeća posljednjeg gola u gostima lige prvaka.
To je to. Ja se ne sjecam kad je neki nas veznjak zabio u velikoj utakmici i odlucio je. Ili hajmo biti blazi pa rec asistiraliBlejzer10 je napisao/la:protiv PSGa Asensio uđe na Bernabeu i okrenu utakmicu
Nasa ekipa puna je bezmudih igraca koji se cesto plase i dodavati izmedju sebe, kamoli preuzimati rizik.
Jer gigant kao sto Barcelona i jeste bi utakmice protiv Rome trebala rijesavati s pola snage, cesto i bez Messija, Suareza i takvih igraca.
27.10.2020
Vjerovatno sam pisao, ali nije na odmet opet. Od Berlina 2015te samo tri gola je zabila Barcelona u gostujućim utakmicama KO faze. Sva tri zabio Messi.
Dva protiv Arsenala, prošle sezone nula i sada jedan protiv Chelseaja. Ali daj nam Paulinha i još jednog fizikalca u vezni, po mogućnosti da je dvometraš.
Dva protiv Arsenala, prošle sezone nula i sada jedan protiv Chelseaja. Ali daj nam Paulinha i još jednog fizikalca u vezni, po mogućnosti da je dvometraš.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Barcelona na duže staze nema šta tražiti bez 2 kreativna veznjaka.
Arthur, Frenkie, Aouar, Lobotka, Torreira, Ceballos, Thiago, Saul, Alberto, Eriksen.
Nije da ih nema.
Arthur, Frenkie, Aouar, Lobotka, Torreira, Ceballos, Thiago, Saul, Alberto, Eriksen.
Nije da ih nema.
Samo jos jednom da se sjetim sve najmilije nasem vrlom strategu Valverdu s zeljom da vise nikada ne prismrdi Kataloniji a kamoli Barceloni. MRS!!!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Kakve gluposti se ovdje valjaju, kao da smo zavrsili 10. u prvenstvu , ispali u kupu od treceligasa i nismo prosli grupu LP.
Opusteno ljudi, sezona nije zavrsena, Coutinho je fantastican, nema zime sto se njega tice, apsolutno strasno pojacanje je vec sada, a iduce sezone ce samo bolje izgledati.
Nadati se da ce Dembele igrati, puno vise i da ce se osloboditi, jer ono sto pokaze s vremena na vrijeme je jako dobro.
Iniesta ide, mislim da se ta rupa zakrpi sa Coutinhom i Denisom koji napokon probija iz cahure, samopouzdanje je tu, radi, kreira, igra, izgleda jako dobro.
Gomes je bivsi i to zasluzeno, iskreno s e nadam da ce se prodati i prije pocetka SP.
Rafinha ce tesko dobiti sansu iako je najbolji u Interu, ruku bi dao da imamo zdravog Rafinhu konstantno da ulazi s klupe i ponekad starta, ali nazalost ne moze zdrav ostati.
Dignea bi se rijesio takodjer, produzio bi ugovor Umtitiju pod moranje, stoperi i lijevi i desni bek se moraju dovesti, Roberta u vezu i Semeda kao startera forsirati, uvijek se moze povuci Roberto nazad ako se nesto desi.
Kljuc sezone ce svakako biti vezni red, da li ce uz Arthura dovesti jos neki veznjak, jer mislim da je svima ocito da tu treba jos jedan WC izgradjen igrac, a ne igraci koji imaju potencijal da to budu, kreativnosti ne bi trebalo faliti uz Messija, Coutinha, Arthura i Dembelea, mozda neki igrac tip Saula bi bio dobar, ali i Torreira je solidan izbor, za njega sam siguran da ce igrati na SP i da ce dominirati i da ce mu narasti vrijednost.
Griezmann kao glavno ljetno pojacanje je vise nego ociti potez koji bi mogao oznaciti kraj Suareza ili totalno klupiranje Dembelea.
Mislim da je prevelik rizik gurnuti Messija u vezni red, ali je svima jasno da 2 WC igraca moraju doci, ja bi prije isao na veznjaka i stopera nego napadaca, ali dovesti Griezmanna je logicno jer su Messi i Suarez dosli u te godine kada ne mogu biti konstantni svaku tekmu sezone.
Nadam se da ce do kraja prvenstva Mina, Denis, Semedo, Dembele i Alena dobiti sanse vecinu utakmica, rekao bi i Paco, ali svi znamo da se to nece desiti.
Kad vec spominjem Pacu, dolazak Griezmanna bi mogao znaciti njegov odlazak, nazalost, ja sam izuzetno zadovoljan Pacom, kad god da je igrao bio je jako opasan, borio se, pokazivao da zna igrati, momak je startni materijal u 15 ekipa La Lige, kod nas odigra 10 utakmica u prvenstvu, od cega 5 u kupu protiv treceligasa.
Kako god, ceka se ljeto
Opusteno ljudi, sezona nije zavrsena, Coutinho je fantastican, nema zime sto se njega tice, apsolutno strasno pojacanje je vec sada, a iduce sezone ce samo bolje izgledati.
Nadati se da ce Dembele igrati, puno vise i da ce se osloboditi, jer ono sto pokaze s vremena na vrijeme je jako dobro.
Iniesta ide, mislim da se ta rupa zakrpi sa Coutinhom i Denisom koji napokon probija iz cahure, samopouzdanje je tu, radi, kreira, igra, izgleda jako dobro.
Gomes je bivsi i to zasluzeno, iskreno s e nadam da ce se prodati i prije pocetka SP.
Rafinha ce tesko dobiti sansu iako je najbolji u Interu, ruku bi dao da imamo zdravog Rafinhu konstantno da ulazi s klupe i ponekad starta, ali nazalost ne moze zdrav ostati.
Dignea bi se rijesio takodjer, produzio bi ugovor Umtitiju pod moranje, stoperi i lijevi i desni bek se moraju dovesti, Roberta u vezu i Semeda kao startera forsirati, uvijek se moze povuci Roberto nazad ako se nesto desi.
Kljuc sezone ce svakako biti vezni red, da li ce uz Arthura dovesti jos neki veznjak, jer mislim da je svima ocito da tu treba jos jedan WC izgradjen igrac, a ne igraci koji imaju potencijal da to budu, kreativnosti ne bi trebalo faliti uz Messija, Coutinha, Arthura i Dembelea, mozda neki igrac tip Saula bi bio dobar, ali i Torreira je solidan izbor, za njega sam siguran da ce igrati na SP i da ce dominirati i da ce mu narasti vrijednost.
Griezmann kao glavno ljetno pojacanje je vise nego ociti potez koji bi mogao oznaciti kraj Suareza ili totalno klupiranje Dembelea.
Mislim da je prevelik rizik gurnuti Messija u vezni red, ali je svima jasno da 2 WC igraca moraju doci, ja bi prije isao na veznjaka i stopera nego napadaca, ali dovesti Griezmanna je logicno jer su Messi i Suarez dosli u te godine kada ne mogu biti konstantni svaku tekmu sezone.
Nadam se da ce do kraja prvenstva Mina, Denis, Semedo, Dembele i Alena dobiti sanse vecinu utakmica, rekao bi i Paco, ali svi znamo da se to nece desiti.
Kad vec spominjem Pacu, dolazak Griezmanna bi mogao znaciti njegov odlazak, nazalost, ja sam izuzetno zadovoljan Pacom, kad god da je igrao bio je jako opasan, borio se, pokazivao da zna igrati, momak je startni materijal u 15 ekipa La Lige, kod nas odigra 10 utakmica u prvenstvu, od cega 5 u kupu protiv treceligasa.
Kako god, ceka se ljeto
- AlfredNobel
- Kontakt:
Da ne povjeruješ moj druže, koliko dosadnih ublehaša je ovdje aktivno.Furymaker je napisao/la:Kakve gluposti se ovdje valjaju, kao da smo zavrsili 10. u prvenstvu , ispali u kupu od treceligasa i nismo prosli grupu LP.
Kako god, ceka se ljeto
Bilo, prošlo, sramota jeste bila, ali šta da se radi.. Sve je to fudbal i u tome je ljepota ovog sporta. Pa šta su trebali raditi navijači PSG-a nakon prošlogodišnje sramote? Da se bacaju pod vozove? Glupost.
Ide se dalje, kao i uvijek. Naučiće se iz grešaka, u to sam siguran. Kakva je situacija i stanje u klubu bilo u avgustu, ovo je odlična sezona, o-d-l-i-č-n-a. Još ako se ova liga završi bez poraza, biće odlična i historijska stvar.
Malo manje palamuđenja, smaranja, gušenja, kenjanja i filozofiranja bi pravo osvježilo ovaj PDF..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Nije u pitanju jedna utakmica !!!
U pitanju je qrcobolja i zasticenost polarnih Bijelih medvjeda.
Ja ne kontam sto ce Grizman dolazit kad nece igrati.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio
Griezman je must have , ne mozes takvog igraca fuliti ako imas priliku.Polivalentan je , pokriva mnogo terena i ima karakter pobjednika.Griezman je igrac koji je "dosada" i veliko zujalo.Njegov work rate je ogroman i takav igrac treba da igra uz Messija.
Koga jos tu ubrajas? Znam da ti i Romario krivite Messija za sve ali na koga jos tu mislis?MrHc je napisao/la:Nije u pitanju jedna utakmica !!!
Da me ne shvatis pogresno, i ja mislim da Messi snosi dobar dio krivice kao 'vođa' tima. Ali bogami nije do Messija a ni do njegovih 5 kilometara kad bek PSGa uzme loptu kod kornera i pretrci citav stadion kroz sredinu terena a ne sretne nikoga.
Ovaj iznad krivi Valverdea za sve, vi Messija. Ibogami ako tako u klubu kontaju isto nas ocekuje iduce godine.
Nesto je trulo u drzavi Danskoj kad dođe K.O. lige prvaka. Messi se sakrio protiv Rome i PSGa, slazem se. ****.
Ali recimo protiv Juventusa je vukao, stvorio 3 zicera ako se ne varam pa na kraju rezultat opet isti. A tad nije bio Valverde na klupi. Sto znaci da je problem mnogo veci od jednog zrtvenog janjeta
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.