FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

PrPaAaa
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la PrPaAaa » 23 sep 2010, 15:48

Haaa. pjesma je weze, Axaxa. cuo sam kad je dinamo igro protiv wiljareala da se pjevala
Nista nas nije slomilo !!!
Nista nas nece slomiti !!!
Mi cemo te bodriti !!!
I za tebe zivjeti !!
Ljubav si nam jedina !!
Teces nam u venama !!!
Za tebe se borimo !!!
Jer te ludo volimo !!!

gogo1
Kontakt:

Post Postao/la gogo1 » 23 sep 2010, 20:35

zlaya_tm87 je napisao/la:
Groundhopper je napisao/la:Nakon članka u Dnevnom Avazu od prije par dana o rušenju Gradskog stadiona u Banja Luci...
slika

Gradski stadin i dom FK "Borac" ali i navijačke grupe Lešinari se ruši u četvrtak!Početak radova su danas najavili gradonačelnik i predsjednik kluba.Do izgradnje novog gradskog stadiona najstariji banjalučki fudbalski klub osnovan još davne 1926.godine svoje će utakmice igrati u Laktašima ili na stadionu BSK-a na Čairama!
slucajno kliknuh na prvu stranicu ove teme i evo sta mi prvo izadje :mrgreen: sta bi sa ovim projektom? gdje je nova skupstina gdje je novi stadion?

bice sve to ali za nekih 10 godina,skontali su i oni(vlast) da se nema para za bacanje a trenutno nam ne treba ni jedno ni drugo imamo stadion imamo i skupstinu.jos samo kad se gradski zavrsi bice ok,da podsjestim novi predsednik fk borac je obecao da ce sjever i jug biti gotovi do sledece sezone i bice spojeni(prvim projektom su bili odvojeni) sa zapadom i istokom koji ce biti pokriven.

PrPaAaa
Kontakt:

Post Postao/la PrPaAaa » 23 sep 2010, 20:36

Skinuta Suspenzija Borcu
Mi cemo te bodriti !!!
I za tebe zivjeti !!
Ljubav si nam jedina !!
Teces nam u venama !!!
Za tebe se borimo !!!
Jer te ludo volimo !!!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 24 sep 2010, 09:37

Pratim pisanje svih portala o slucaju Borac - Deket, i ne mogu da ne kazem da je ovaj jucerasnji clanak ovog portala potpisan od autora clanka gospodina Dautbegovica vise nego tendenciozan. Naime ovo je zadnji u nizu clanaka kojim ovaj novinar putem ovog portala prati slucaj Borac - Deket.

I dok svi drugi mediji prenose obe strane price i Borcevu i Deketovu, te prenose izjave clanova disciplinske komisije odnosno njenog predsjednika koji obrazlaze o cemu se zapravo radi u pomenutom slucaju, te misljenje licenciranih strucnjaka uefe o repogramu duga, koji se cak nalaze i na ovoj temi ( prenesen clanak iz jednog stampanog medija) gospodin Dautbegovic koristi ovaj portal i plasira jednostranu tezu o zavjeri potpuno stajuci na stranu igraca , ne uzimajuci uopste u razmatranje argumente koji postoje u ovom slucaju a koji su vise nego jasni.

U svim dosdasnjim vijestima o ovom slucaju, gospodin Dautbegovic je clanake formirao citirajuci igraca Deketa, time zanemarujuci osnovnu novinarsku etiku ( saslusaj obe strane) te citaocima plasirao jednu stranu price kao onu istinitu.

Gospodin Dautbegovic putem portala Sportsport .ba obmanjuje javnost ponasajuci se kao advokat igraca Deketa i direktno zastupajuci njegove ( nezakonite) interese, zanemarujuci obavezu da citaocima iznese potpunu pricu kako bi citaoci sami mogli izvlaciti zakljucak o predmetnom dogadjaju.

Sugestija kojom se sluzi gospodin Dautbegovic je vrlo mudra. On pricu pocinje , vodi i zavrsava tako sto je naslanja na opste negativnu percepciju o FS BIH, te na taj nacin koristeci tu opste negativnu percepciju o savezu stvara uztisak da se radi o jos jednoj u nizu manipulacija saveza, sto kod povcrsnog citao koji ne prati cijelu situaciju oko ovog slucaju unaprijed donosi sud :"eno ih jos jednom kradu".

Gospodin Dautbegovic, nije naveo cinjenice o ovom slucaju, koje su ocito javnosti bile dostupne ( jer su ih sdvi drugi mediji istovjetno objavili) , odnosno nije naveo kojim se to razlozima rukovodila Disciplinska komisija ponistavajuci svoju raniju odluku, a predsjednik komisije je jasno dao razloge ( koje izmedju ostalog svako moze procitati na raznim portalima ukljucujuci i ovu temu ovog foruma ( pa prema tome ne moze se reci da gospodin Dautbegovic to nije znao)

U svojim tekstovima povodom ovog slucaja, primjeticete, gospodin Dautbegovic nijednom rijecju ne pominje da se u stvari radi o dugovanju za doprinose pio.

on govori " borac duguje igracu na osnovu ugovora" te kod citaoca stvara zabludu da igacu nije isplaceno nesto sto mu je trebalo biti isplaceno, sto i sam igrac demantuje a da ne govorim, da je medijima bio dostupan dokument pio rs koji jasno ukazuje da se radi o dugovanju ne od 25000 km nego 7000 km i da je taj dug obuhvacen reporgramom dugovanja fk borac .

Gospodin Dautbegovic ne pominje da se radi o dugovanju koje klub u stvari ima prema drzavi ( koju je reprogramom dogovorio izmirivanje tih dugovanja) nego vjestacki stvara tezu o dugovanju igracu.

sve u svemu postavlja se pitanje zasto gospodin Dautbegovic sistematski pravi takve neobjektivne i nenovinarske clanke od samog pocetka ovog slucaja.

Pa jasno je da Gospodin Dautbegovic stvara medijski pritisak u cilju rjesavanja ovog slucaja na jedan ( nezakonit nacin u kojem bi se brutzo plata trebala nekom isplatiti na ruke i to u iznosuu u nkojem ima oko 18000 maraka viska u odnosu na dugovanje prema drzavi).

Ne moze se ne posumnjatzi da gospodin Dautbegovic ima licni interes za rjesavanje ovog slucaja na ovaj ( nezakonit nacin ) pri cemu je moguce da bi njegov medijski pritisak bio " advekatno nagradjen" u slucaju ovakvog ( nezakonitog) rjesavanja cijelog slucaja.

Kao sto je poznato u ovoj zemlji cest je slucaj jedan dio novinara na taj nacin obezbjedjuje svoju egzistenciju naplacujuci svoje usluge medijskog pritiska, pa je na osnvou ovakvog tendenciznog pisanja gospodina Dautbegovica posumnjati da isti nije ostao imun na ovakava nacin obavljanja novinarske profesije.

Nadam se da ce rukovodstvo portala sportsport . ba ozbiljno shvatiti ovo sto sam napisao, preduzeti potrebvne mjere kako bi novinarstvo bilo novinarstvo a ne reketiranje, jer sam nekako ubjedjen da ce u suprotnom fk borac primjetiti sto sam i ja primjetio i o tome obavjestiti regulatornu agenciju za komunikacije, pod ciju ingerenciju portal sportsport.ba, kao "elektronski medij" pripada.

zahvaljujem redakciji sportsport.ba na paznji.
Posto makar za jednog novinara koji redovno pise na ovom portalu i cita ga znam i vjerujem da je savjestan covjek, nadam se da ce ovo sto sam napisao , vrlo dobronamjerno, biti prenseno na sva mjesta u redakciji na kojima treba biti preneseno.

S postovanjem,

citaoc portala i korisnik foruma pod pseudonimom jovanbl

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 24 sep 2010, 09:41

Bravo.

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 24 sep 2010, 09:54

"$" " " ово " " пут $ " " &, % " & ¥ знају ' " " га ?. $ ' ? то ствара $ ' ' ? " вјерујте $ - све " $ % " у $ " са ', & " & је $.
& вјероватно $ " ? у " ? $ " ? $ ¥ о ' % " " $, " са ? $ $ " & ". У & ' ? $ је то она стара, / за " " & у $ " ' " $, ? & ' се " $ " " о ' јер $ & " о & на " на " не " ".
"$" $, & је ту $ јесте " " $ " управе, " ' " " ", $, " су ? " &, $ је ' " % је &, % је & " $ " " ", " " $ " " ", " " ' право $ / по ' ' јер на тај " / " по " ' & ' горе навео.

ЗА & СЕ ", & ЈЕ СВЕ ! ! !
"" ПУТ ""

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 24 sep 2010, 21:02

Moram se sloziti da je pisanje doticnog vuklo na jednu stranu... Al mozda covjek zna nesto narod ne zna :D ... Samo trebo je onda dokaze istovarit ako se fura na istrazivacko novinarstvo :D

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 25 sep 2010, 17:13

%%%%%%%%%% :D :D
Zadnja izmjena: RBA 1987, dana/u 26 sep 2010, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

nemanja
Kontakt:

Post Postao/la nemanja » 25 sep 2010, 17:14

Bravoooo
Coca Cola se puni u Hadžićima a Željo u Tel Avivu :-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PrPaAaa
Kontakt:

Post Postao/la PrPaAaa » 25 sep 2010, 17:29

Vidilo se i danas ko je najjaci , nema sta titula je nasa !!!
Mi cemo te bodriti !!!
I za tebe zivjeti !!
Ljubav si nam jedina !!
Teces nam u venama !!!
Za tebe se borimo !!!
Jer te ludo volimo !!!

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 25 sep 2010, 17:30

ispade fol vi fakat dobri :mrgreen: valja nam se ćerati za titulu ko i prosle sezone :lol:
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 sep 2010, 17:31

PrPaAaa je napisao/la:Vidilo se i danas ko je najjaci , nema sta titula je nasa !!!
ako ove godine ne osvojite, nećete nikad
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 25 sep 2010, 17:31

PrPaAaa je napisao/la:Vidilo se i danas ko je najjaci , nema sta titula je nasa !!!
;)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 sep 2010, 17:32

Kevin je napisao/la:
ako ove godine ne osvojite, nećete nikad
ma rasprodat ce se ;)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

PrPaAaa
Kontakt:

Post Postao/la PrPaAaa » 25 sep 2010, 17:34

E , valja sada u srijedu , zelju jos stuci na gradskom , pa onda malo odmoriti , laksim utakmicama ,
I dace bog , pa sutra olimpik se razigra

AJ BORAC
Mi cemo te bodriti !!!
I za tebe zivjeti !!
Ljubav si nam jedina !!
Teces nam u venama !!!
Za tebe se borimo !!!
Jer te ludo volimo !!!

tm_ludak
Kontakt:

Post Postao/la tm_ludak » 25 sep 2010, 17:37

cestitam ! kao i prolse godine žejo i borac za vrh ostali su manji !

PrPaAaa
Kontakt:

Post Postao/la PrPaAaa » 25 sep 2010, 17:37

tm_ludak je napisao/la:cestitam ! kao i prolse godine žejo i borac za vrh ostali su manji !

Hvala brate , cestitke i tebi , i neka je sretno u srijedu , neka bolji pobjedi !!
Mi cemo te bodriti !!!
I za tebe zivjeti !!
Ljubav si nam jedina !!
Teces nam u venama !!!
Za tebe se borimo !!!
Jer te ludo volimo !!!

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 25 sep 2010, 17:40

Pu **** vas moradoste da pobijedite, nije vam dosta bio 1 bod valja se opet svama ganjat :D

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 25 sep 2010, 17:42

Braco cestitke,evo krenulo je i nas.Svaka vam cast zelim vam da osvojite titulu,a mi ako bogda da opstanemo,pa opet praznik fudbala u Zvorniku.Svaka cast.
& $ - & " - & - &
ФСРС

blrs
Kontakt:

Post Postao/la blrs » 25 sep 2010, 17:45

Buddy je napisao/la:Pu **** vas moradoste da pobijedite, nije vam dosta bio 1 bod valja se opet svama ganjat :D
ne,ne ganjamo se mi nego vi ganjate nas ;)
NAŠ KLUB,NAŠ GRAD,SAMO NAMA PRIPADA,SAMO BORAC U EVROPI,NEKA SRPSKOM ODZVANJA

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.