Možemo mi sad tu laprdati kao i ljudi i mediji oko nas, no činjenica je da smo mi trebali biti ti koji su trebali proči dalje. U oba dva meća pokazali smo sve bolje osim rezultata i tu se nemamo kaj sakrivat nego se gristi. Treba prihvatiti gorku činjenicu - Real je nezasluženo u finalu i gotovo.
Kad bi pravda i zasluženost vladala svijetom, finale LP ove godine bi najvjerojatnije bilo Barca - Bayern ili Man City - Bayern no nažalost mi danas živimo u svijetu ljudi koji su sposobni sami sebe varati - takav je svijet postao.
Imate Real MAdrid, koji igra dosloFce KatenaČo nogomet. Odvratan, loš, negledljiv, defanzivan nogomet, no mit njihovog imena je toliko jak, da ljudi koji to gledaju poslije će pričati kako Real igra atraktivan i ofenzivan nogomet - ko jebote u Sjevernoj Koreji, svima oprani mozgovi.
I sad imamo dvije mogučnosti za analizu - onu gorku i odvratnu, zvanu sudbina, splet okolnosti, o njoj smo sve rekli i kazali.
No što možemo reči iz one strukovne perspektive, što se moglo napraviti, da se taj "milimetar dohvati"?
Otpočetka govorim kako je ovaj kadar krivo i mutavo složen. E sad pazite da su se ljudi više potrudili, a ne išli onom "ma sve je to ok".
Jel se prodavao Rodruigez, ovde mislim na levog beka Wolfsburga, pa su nas dovodili u kontakt s njim, no kaj buš se mučil bezveze - imaš Alabu. E sad to bi bilo lepo divno krasno, da mi sami nismo srali da je Alaba u padu forme i znalo se da su svi nezadovoljni s Bernatom koji je non stop u bolnici. Al to bi bila prejaka klupa jel tak? No što kad smo imali Manđu, Pizarra i Gomeza? Što kad smo imali Tonija, Klosea, Olića i Gomeza? Zašto ne reagirati? Pa zamislite si samo koliko bi nam bilo lakše ove sezone da smo uz Alabu imali beka poput Rodruigeza na raspolaganju umjesto Bernata? A to što sam ja sad rekao, nije naučna fantastika već veoma realna stvar.
Onda kombinacija Rudy - Kimmich - Rafinha. Zašto njih 3? Odlučio si krenuti u sezonu s Kimmchom kao desnim bekom, jako opasan experiment jer on nije ta pozicija, ostavljaš si rafinhu koji je u najboljem slučaju OK igrač, a puniš naš VEZNI red s još jednim igračem... Umjesto toga mogo si NE UZET Rudy-a, prodat OK Rafinhu i dovest desnog beka. U slučaju da ti je prijeko potreban vezni igrač neki puta, stavljaš desnog beka na beka, a Kimmicha u sredinu. Jedino što u ovom slučaju moram biti pošten i reči, da fakat ne znam kojeg jer se do Walkera nije moglo. No ja sam ziher da zbog svoje letargičnosti i "Mie San Mie" se ljudima u upravi nije dalo oko toga zajebavat... PA imali smo ponudu od Chelsea za Rafinhu kaj ne, pred sam kraj roka... Tu ne kažem da se tada trebalo prodati, no da smo se u to upustili tamo negdje u srpnju ova ponuda od Chelsea mi daje za pravo da mislim da se neš po tom pitanju dalo napraviti.
Već samo s dva nova beka, stvar je puno drugačija zar ne? A još uvijek nisam reko "dovedite Alexisa"
Onda odeš slagat napad - prodaš Costu i dovedeš James i uz to odbiješ 40-50 milja za Renata od Milana, doveo si Tollisoa i planiraš dovesti Leona :neee:
Uđeš u sezonu s 3 krila i Mullera kojeg planiraš na tim pozicijama koristiti + James - da ga **** SVI znaju da James i Muller NISU KRILA i ne mogu raditi te stvari koje su potrebne da krilo radi - Ajmo reči u kadru ti fali zrelih driblera.
Uz to imaš 3 krila od koja su sva 3 PODLOŽNA ozlijedama i to se ZNA!!! Znači ak se kladiš reči ćeš da će Coman, Ribery i Robben svaki bar 20 tekmi u sezoni fulati. Da se to neće dogoditi u onom najgorem djelu sezone šanse za to su 10% i ti opet to radiš. Iz ove perspektive, makar je jadno, zar nije logičnije da je u momčadi bio Gnarby, a recimo da nema Rudya?
I sad pazite ovo da postoji volja i ideja: Renato je sa Tollisom odma optisan, a s Leonom precrtan. Da smo ga prodali za 40 milja Milanu i dodali još nekih 15 (15 je bilo jer se kupovo Wagner), za 55 milja "nekakvo" krilo smo mogli dovesti.
I sad si zamislite da igramo s Realom polufinale, ali
Bernat - Rodruigez
Rafinha, Rudy -Nek bude Semedo ili Aurier da Vam lepše sjedne
+ Krilo - Salah (namjerno sam ga napiso), Thauvin, Draxler
Pa eto zamislite si...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"