FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ubaci jos napadaca

grizman ako dodje, i ako valverde poslusa romarija i stavi u ovim najjacim utakmicama grizmana umjesto suareza, i da mu ulogu da igra iza najisturenijeg mesija i da dosta pomaze defanzivi i prakticno igra ofanzivnog veznjaka ko sto to cini cesto u atleticu, iza mesija u liniji sa dembeleom i coutinjom, a ispred dva zadnja vezna, vec to je po meni vrlo velika pomoc veznom redu i tako bi se dobilo dosta toga, odlaskom neymara dobili smo par nogu vise koje trce, ukoliko grizmanov par nogu zamijeni suarezove, to je vec nesto i tako mesijeve slabe kretnje mogu da se nadomjeste i u najtezim utakmicamaleorey je napisao/la:Veznjak, veznjak i samo veznjak.
Griezmann je pozeljan i doci ce, ali dobri veznjaci garant su za kontinuirano uzimanje titula.
Rupa na sredini je velika vec 4 godine. Bezmudih igraca je mnogo. Nema asistencije, nema golova, nema preuzimanja rizika, to ko nije skontao za ove 4 godine, moram da mu kazem da je ili corav ili zaostao u razvoju na neki nacin ybg.
vezni red sa busckecom, raketom,coutinjom,grizmanom i dembeleom, u naprijed mesi, to je vec po meni dovoljno i za ligu prvaka i tako ne bi ni ovisili toliko hocel se mesiju dici neka stvar da se potrudi ili nece, imali bi tako dosta igraca koji ce pomoci defanzivi a i znati nesto iskreirati, samo naravno uslov je da demba,coutinjo i grizman budu odgovorni i da ucestvuju i u defanzivi,i kreiranju igre i da se ubacuju u napad brzo, a realno mogu oni to, u laksim utakmicama i kad treba ofanzivnije moze igrati i suarez kao klasicni spic a mesi kao poluspic, demba,grizman ili coutinjo da odmore
to je po meni glavno pitanje,a drugo je pitanje ne toliko bitno, al opet vrlo bitno moze li se naci veznjak koji ce biti bolji od rakitica, u 4-2-3-1 formaciji koju valverde polako uvodi i koja ce biti glavna vjerovatno naredne sezone rakitic se pokazao kao puno bolji nego prosle sezone u 4-3-3, ocito mu to godi i ne moze se reci da nije bio dobar, al po meni se treba to jos pojacati jos bolji igracem, tiago po meni ako nema nista bolje nije ni losa opcija, ako ne mogu dovesti boljeg onda ne fali nista ni s njim probati ako je normalna cijena, on je igrac koji ima kvalitete velike, ali i mane, znaci vrijedan je pokusaja jer moze se desiti lako da mu povratak i ta neka pozicija tako legnu da se konacno etablira ko svjetska klasa, ni sam nisam tu neki veliki optimista al da vrijedi pokusati ako nema sta bolje, mislim da vrijedi
i pitanje je koji tip veznjaka dovesti da igra u paru s buskecom, dal tip igraca koji ce vise trcati i biti sjajan u defanzivi, ili neko ofanzivniji dosta tipa eriksena ili alcantare koji bi se mogao prilagoditi nesto defanzivnijoj ulozi, pa da onda imamo i kreaciju i defanzivnu odgovornost, ili opet neko tipa kokea koji je tu negdje izmedju
po meni treba probati kokea, ako ne moze onda eriksena,veratija mislim da ne vrijedi ni pokusavati jer je nerealno, ako od ove trojice nema nista onda treba pokusati s alcantarom i to ako nije preskup, saul po meni dobar al preskup sigurno, i erisken je sigurno pusta zelja jer ne vjerujem da bi moglo biiti ikakve price ispod 130 miliona a opet rizicno bil se mogo uklopiti u defanzivniju ulogu
trebat ce tu malo sigurno rizikovati, raketa moze posluziti jos barem godinu narocito ako bude u paru s buskecom pa ima ko igrati kako tako ako pojacanje razocara, zato kazem da alcantara i nije tako losa opcija za probati, ili neki drugi mladji igrac koji nije nesto afirmisan a obecava, al sto se mene tice koke bi definitivno bio prvi izbor, eriksen drugi, a ovo ostalo moglo bi se probati bez nekih ogromnih ocekivanja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Daj nam fizikalaca tipa Paulinho pa da napadnemo ligu prvakaEvander je napisao/la:Ubaci jos napadaca![]()
![]()
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Griezmannov work rate je brutalan, ali sredina sa Dembeleom i njim je u najmanju ruku upitna.Romariooo je napisao/la:grizman ako dodje, i ako valverde poslusa romarija i stavi u ovim najjacim utakmicama grizmana umjesto suareza, i da mu ulogu da igra iza najisturenijeg mesija i da dosta pomaze defanzivi i prakticno igra ofanzivnog veznjaka ko sto to cini cesto u atleticu, iza mesija u liniji sa dembeleom i coutinjom, a ispred dva zadnja vezna, vec to je po meni vrlo velika pomoc veznom redu i tako bi se dobilo dosta toga, odlaskom neymara dobili smo par nogu vise koje trce, ukoliko grizmanov par nogu zamijeni suarezove, to je vec nesto i tako mesijeve slabe kretnje mogu da se nadomjeste i u najtezim utakmicamaleorey je napisao/la:Veznjak, veznjak i samo veznjak.
Griezmann je pozeljan i doci ce, ali dobri veznjaci garant su za kontinuirano uzimanje titula.
Rupa na sredini je velika vec 4 godine. Bezmudih igraca je mnogo. Nema asistencije, nema golova, nema preuzimanja rizika, to ko nije skontao za ove 4 godine, moram da mu kazem da je ili corav ili zaostao u razvoju na neki nacin ybg.
vezni red sa busckecom, raketom,coutinjom,grizmanom i dembeleom, u naprijed mesi, to je vec po meni dovoljno i za ligu prvaka i tako ne bi ni ovisili toliko hocel se mesiju dici neka stvar da se potrudi ili nece, imali bi tako dosta igraca koji ce pomoci defanzivi a i znati nesto iskreirati, samo naravno uslov je da demba,coutinjo i grizman budu odgovorni i da ucestvuju i u defanzivi,i kreiranju igre i da se ubacuju u napad brzo, a realno mogu oni to, u laksim utakmicama i kad treba ofanzivnije moze igrati i suarez kao klasicni spic a mesi kao poluspic, demba,grizman ili coutinjo da odmore
to je po meni glavno pitanje,a drugo je pitanje ne toliko bitno, al opet vrlo bitno moze li se naci veznjak koji ce biti bolji od rakitica, u 4-2-3-1 formaciji koju valverde polako uvodi i koja ce biti glavna vjerovatno naredne sezone rakitic se pokazao kao puno bolji nego prosle sezone u 4-3-3, ocito mu to godi i ne moze se reci da nije bio dobar, al po meni se treba to jos pojacati jos bolji igracem, tiago po meni ako nema nista bolje nije ni losa opcija, ako ne mogu dovesti boljeg onda ne fali nista ni s njim probati ako je normalna cijena, on je igrac koji ima kvalitete velike, ali i mane, znaci vrijedan je pokusaja jer moze se desiti lako da mu povratak i ta neka pozicija tako legnu da se konacno etablira ko svjetska klasa, ni sam nisam tu neki veliki optimista al da vrijedi pokusati ako nema sta bolje, mislim da vrijedi
i pitanje je koji tip veznjaka dovesti da igra u paru s buskecom, dal tip igraca koji ce vise trcati i biti sjajan u defanzivi, ili neko ofanzivniji dosta tipa eriksena ili alcantare koji bi se mogao prilagoditi nesto defanzivnijoj ulozi, pa da onda imamo i kreaciju i defanzivnu odgovornost, ili opet neko tipa kokea koji je tu negdje izmedju
po meni treba probati kokea, ako ne moze onda eriksena,veratija mislim da ne vrijedi ni pokusavati jer je nerealno, ako od ove trojice nema nista onda treba pokusati s alcantarom i to ako nije preskup, saul po meni dobar al preskup sigurno, i erisken je sigurno pusta zelja jer ne vjerujem da bi moglo biiti ikakve price ispod 130 miliona a opet rizicno bil se mogo uklopiti u defanzivniju ulogu
trebat ce tu malo sigurno rizikovati, raketa moze posluziti jos barem godinu narocito ako bude u paru s buskecom pa ima ko igrati kako tako ako pojacanje razocara, zato kazem da alcantara i nije tako losa opcija za probati, ili neki drugi mladji igrac koji nije nesto afirmisan a obecava, al sto se mene tice koke bi definitivno bio prvi izbor, eriksen drugi, a ovo ostalo moglo bi se probati bez nekih ogromnih ocekivanja
Lako je meni na PES-u ih poredat sviju i zabijat po 5 golova svaku tekmu, ali u stvarnosti je malo ipak drugacije.
Fali veznjak , ta sestica. Ako Cou ode na krilo onda fali i osmica da ga yebes jer nemas vise Inieste.
Pustiti Xavija i Iniestu a ne naci im niti pribliznu zamjenu je neozbiljno za svaki klub, a kamoli za Barcelonu i ceh se godinama vec placa u Europi. Ne bude li na ljeto promjena u vezi, ceh ce da se placa i sljedece godine.
27.10.2020
Dok neki ne skontaju da je ovo stvarni problem, dzaba je palamuditi dalje:
"Jednom prilikom mi je Jorge Valdano (bivši argentinski fudbaler i trener) rekao da je u Barceloni vođa Messi, u Real Madridu Florentino Perez, a u Atletico Madridu Simeone.
"Jednom prilikom mi je Jorge Valdano (bivši argentinski fudbaler i trener) rekao da je u Barceloni vođa Messi, u Real Madridu Florentino Perez, a u Atletico Madridu Simeone.
I rac1 prenio da se Thiago želi vratiti. Okej, znamo, staklene noge, nonšalancija...ali i dalje ono što očajnički Barcelona treba još od odlaska Xavija i koplje iznad svih veznjaka ne računajući Busquetsa. Ispasti će jako glupi ako propuste ovo.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mene je Thiago uvijek više podsjećao na Iniestu nego na Xavija. Naravno, daleko je on od Iniestinog nivoa, ali elegantan je poput Andresa. S obzirom da se "pravi" neki novi Bayern, možda će i biti mogućnosti da ga Barca dovede, ali nešto nisam siguran u njegove sposobnosti da uđe u Iniestine i Xavijeve kopačke. Yeben zadatak za Thiaga koji ima talenta, ali nema "ono nešto". A upravo je to nešto ono što razdvaja najbolje od običnih.messilla je napisao/la:I rac1 prenio da se Thiago želi vratiti. Okej, znamo, staklene noge, nonšalancija...ali i dalje ono što očajnički Barcelona treba još od odlaska Xavija i koplje iznad svih veznjaka ne računajući Busquetsa. Ispasti će jako glupi ako propuste ovo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Slažem se, ali složiti ćeš se i ti da nema bolje opcije, a da je dostupna. Možda Pjanić ako bi 'štrajkovao' dok ga ne puste.Monolog je napisao/la:Mene je Thiago uvijek više podsjećao na Iniestu nego na Xavija. Naravno, daleko je on od Iniestinog nivoa, ali elegantan je poput Andresa. S obzirom da se "pravi" neki novi Bayern, možda će i biti mogućnosti da ga Barca dovede, ali nešto nisam siguran u njegove sposobnosti da uđe u Iniestine i Xavijeve kopačke. Yeben zadatak za Thiaga koji ima talenta, ali nema "ono nešto". A upravo je to nešto ono što razdvaja najbolje od običnih.
Thiago + Arthur + Aleña bi konačno značilo da se Barcelona vraća na put koji joj je donio najviše uspjeha.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Uzeti Thiaga, a ne pokušati dovesti Pjanica moze samo budala i neko ko se ne razumije u fudbal.
Posto u Barci ima mnogo takvih očekujem da ce se pokušati dovesti Thiago ili ce najsmijesniji veznjak na svijetu Ivan Rakitić i dalje biti u prvih 11.
Posto u Barci ima mnogo takvih očekujem da ce se pokušati dovesti Thiago ili ce najsmijesniji veznjak na svijetu Ivan Rakitić i dalje biti u prvih 11.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Iskreno, meni je Pjanić (ne zato što je naš) i bolja opcija od Thiaga. Mišljenja sam da je Barcelona trebala dovesti Eriksena, a ne Coutinha. Ali, to je sad gotovo, a imati obojicu u ekipi ipak nije toliko dobro za srce (i za defanzivu).
Samo da se ne zaganja Verratti.
Da ne bi na kraju Umtiti završio u PSG-u. Ili Ter Stegen.
Prošle sezone sam "navijao" za Tielemansa. No, nešto i nije pokazao koliko zna i umije u Monacu.
Samo da se ne zaganja Verratti.
Prošle sezone sam "navijao" za Tielemansa. No, nešto i nije pokazao koliko zna i umije u Monacu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Pjanic je najidealnije moguće rješenje, uz to jos ako je moguće tjeranje Suareza u 3 pm.
Dobijaš ekstra veznog igraca i jos ti je svaki slobodni s bilo koje strane terena pola gola.
Dobijaš ekstra veznog igraca i jos ti je svaki slobodni s bilo koje strane terena pola gola.
MES QUE UN CLUB!
ja bih Jamesa Rodrigueza...protiv Reala me iznenadio na Xavijevoj poziciji, skoro bez greške odigrao
ali to su naše želje a drugo je sposobnost uprave... koja mi i dalje ne pokazuje da zna raditi svoj posao, ovo ljeto nema više novca od Neymara da se iskešira 100 miliona i tako prekrije nesposobnost...
ali to su naše želje a drugo je sposobnost uprave... koja mi i dalje ne pokazuje da zna raditi svoj posao, ovo ljeto nema više novca od Neymara da se iskešira 100 miliona i tako prekrije nesposobnost...
Spominjao se Eriksen dok Židov nije rekao: "ako Neymar vrijedi 222 miliona, onda Eriksen vrijedi 225".Monolog je napisao/la:Mišljenja sam da je Barcelona trebala dovesti Eriksena, a ne Coutinha.
Samo da se ne zaganja Verratti.Da ne bi na kraju Umtiti završio u PSG-u. Ili Ter Stegen.
![]()
![]()
Neće valjda, rekao je da ostaje u Parizu.
Još kad bi neko uzeo loptu od Messija, a onda i Suareza.Wandelanoite je napisao/la:Dobijaš ekstra veznog igraca i jos ti je svaki slobodni s bilo koje strane terena pola gola.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Pjanić je bio zreo da se dovede još prije dvije godine prije nego ga je Juventus uzeo. Savršen igrač za Barcu. Ako ništa imao bi neuporedivo veći doprinos igri od Gomesa, Paulinha i ostalih grobova.
Spominjao se nešto i prošlo ljeto kao moguće pojačanje tako da se nadam da će ga zaganjati sada.
Spominjao se nešto i prošlo ljeto kao moguće pojačanje tako da se nadam da će ga zaganjati sada.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
S Valverdeom na klupi?messilla je napisao/la: Thiago + Arthur + Aleña bi konačno značilo da se Barcelona vraća na put koji joj je donio najviše uspjeha.
Polako, ne može odmah sve. 
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Dobra opaska, ja sam o tome pisao jos davno kad je tiago poceo igrati za barcu, a i kasnije kad je presao kod pepa u bayern, tiago je po nacinu igre puno blizi iniesti nego xaviju, tj puno mu vise odgovara ofanzivnija ta uloga blize golu nego ta pozicija pkaymakera sa elementima zadnjeg veznog, njega je pep i upropastio pokusavajuci od njega napraviti xavijevog nasljednikaMonolog je napisao/la:Mene je Thiago uvijek više podsjećao na Iniestu nego na Xavija. Naravno, daleko je on od Iniestinog nivoa, ali elegantan je poput Andresa. S obzirom da se "pravi" neki novi Bayern, možda će i biti mogućnosti da ga Barca dovede, ali nešto nisam siguran u njegove sposobnosti da uđe u Iniestine i Xavijeve kopačke. Yeben zadatak za Thiaga koji ima talenta, ali nema "ono nešto". A upravo je to nešto ono što razdvaja najbolje od običnih.messilla je napisao/la:I rac1 prenio da se Thiago želi vratiti. Okej, znamo, staklene noge, nonšalancija...ali i dalje ono što očajnički Barcelona treba još od odlaska Xavija i koplje iznad svih veznjaka ne računajući Busquetsa. Ispasti će jako glupi ako propuste ovo.
Alcantara ima tu neku brzinu i prodornost, ima i sut i osjecaj za gol i zadnji pas, sve sto treba ofanzivnom veznom, ali nema ono najbitnije sa bi igrao sesticu, tu neku smirenost,rutinu i strpljivost, vise je on neki fantazista nego hkadnokrvni mozak ekipe koji pasove dijeli u opasnoj zoni i tu je uz povrede razlog zasto je nedorecen za svjetsku klasu po meni, da je kojim slucajem bilo obrnuto da je xavi mladji od inieste pep bi ga jos u barci gurao umjesto inieste i sa xavijem i buskecom iza sebe ja sam uvjeren da bi postao igracina jos u barci
A sad da dodje u barcu mogao bi igrati tu xavijevu poziciju jedino i mozda bi se napokon tu i dokazao, al nisam neki optimista, osmica ili desetka su po meni to sto njemu godi, a i krilo vjerovatno vise nego desetka, pjanic i po meni je nekako prirodnije da se dovede mada ja nisam nesto ubijedjan da bi pjana bio napredak u odnosu na rakitica jer po meni oni su tu negdje, dok recimo koke je tu dosta jaci od obojice
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
leorey je napisao/la:Griezmannov work rate je brutalan, ali sredina sa Dembeleom i njim je u najmanju ruku upitna.Romariooo je napisao/la:grizman ako dodje, i ako valverde poslusa romarija i stavi u ovim najjacim utakmicama grizmana umjesto suareza, i da mu ulogu da igra iza najisturenijeg mesija i da dosta pomaze defanzivi i prakticno igra ofanzivnog veznjaka ko sto to cini cesto u atleticu, iza mesija u liniji sa dembeleom i coutinjom, a ispred dva zadnja vezna, vec to je po meni vrlo velika pomoc veznom redu i tako bi se dobilo dosta toga, odlaskom neymara dobili smo par nogu vise koje trce, ukoliko grizmanov par nogu zamijeni suarezove, to je vec nesto i tako mesijeve slabe kretnje mogu da se nadomjeste i u najtezim utakmicamaleorey je napisao/la:Veznjak, veznjak i samo veznjak.
trebat ce tu malo sigurno rizikovati, raketa moze posluziti jos barem godinu narocito ako bude u paru s buskecom pa ima ko igrati kako tako ako pojacanje razocara, zato kazem da alcantara i nije tako losa opcija za probati, ili neki drugi mladji igrac koji nije nesto afirmisan a obecava, al sto se mene tice koke bi definitivno bio prvi izbor, eriksen drugi, a ovo ostalo moglo bi se probati bez nekih ogromnih ocekivanja![]()
Lako je meni na PES-u ih poredat sviju i zabijat po 5 golova svaku tekmu, ali u stvarnosti je malo ipak drugacije.
Fali veznjak , ta sestica. Ako Cou ode na krilo onda fali i osmica da ga yebes jer nemas vise Inieste.
Pustiti Xavija i Iniestu a ne naci im niti pribliznu zamjenu je neozbiljno za svaki klub, a kamoli za Barcelonu i ceh se godinama vec placa u Europi. Ne bude li na ljeto promjena u vezi, ceh ce da se placa i sljedece godine.
Nista ti ne mora znaciti, xavija i inieste vise nema i ne moras imati slicne igrace da bi imao dobru igru i rezultate, mozes promijeniti sistem igre i forsirati neke druge jace strane
Bilo bi sad opasno forsirati onu 4-3-3 formaciju jer vise to nije to i nemamo igrace za toga, nema dostojne zamjene za xavija i iniestu, mesi ne moze vise to pratiti fizicki i vjerovatno bi nam se ponovika stradanja ko u zadnjoj enrikeovoj sezoni
Valverde je to dobro primijetio i vec neko vrijeme otkako ima dembu i coutinja na raspolaganju uigrava novi sistem 4-2-3-1 i bogami u svim utakmicama koje smo tako igrali bilo je i rezultata i ljepote, ubrza se igra, po stranama smo prodorniji i sredini opet ima lijepe kontrole. U toj igri nasi igraci dobiju one pozicije koje im najvise gode, demba i cou nisu klasicna ofanzivna krila tipa neymar ili roben, nego nesto izmedju ofanzivnog veznog i krila, sa dosta uvkacenja u sredinu i pomaganja odbrani, raketa i buskec tu odlicno funkcionisu, i jos da dodas tu pokretljivog grizmana umjesto vec sporog suareza bilo bi jos i bolje, jer grizman bi vise trcao i pomagao sredini i defanzivi i organizaciji igre, mislim da bi se tako bas mogao napraviti odlican balans
Coutinja da vratis nazad i vise u sredinu da igra iniestinu poziciju u 4-3-3 je po meni odmah njegovo slabljenje, al ne sikiram se ja tu jer valverde je to vec uvidio i vec to uigrava, demba ce biti tu jos bolji dok fizicki ojaca i opusti se, ta 4-2-3-1 je jedino rjesenje da das coutinju i dembi pravu poziciju, ali i da mesi igra u sredini napada jer ne moze vise na krilo, samo sto bi to trebalo izgledati jos dosta bolje sa grizmanom umjesto suareza i uigranijim dembom,coutinjom,semedom i eventualno sa boljim igracem od rakete
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.