Cesto mislim o tome i itekako sam svijestan da je vjerovatnoca za takvu sudbinu naseg naroda velika. Pogotovo ako u obzir uzmes porazavajucu cinjenicu da mlade Bosnjakinje u dijaspori masovno uzimaju ili domace ili druge neBosnjake za partnere i radaju raznorazne hibride, cesto bastarde.VolimTz je napisao/la:Interesuje me razmisljanje ove nase raje vani, koji ne kontaju da se vrate. Da li su ikada razmisljali da ce im unuci biti svabe ili svedi, a da praunuci nece znati rijeci bosanskog. ¨Bio jednom jedan dedo dosao iz Bosne, i eto, ovo mi je zena Gertruda i onaj mali sto jede wurst u cosku mi je sin Peter¨, upoznao sam takvih "turaka" sto su im korijeni bosanski, bas ih boli za pradomovinom, samo se tenom razlikuju od domicijelnog stanovnista nemaju zrno naseg mentaliteta i kulture.
Ne pokusavam nikoga uvrijediti, mozda neki i nisu razmisljali o tome, a nekima je mozda bas svejedno.
Bosnjaci kao narod zbog dekadencije, egoizma i neodgovornosti prema vlastitom narodu od strane mladih Bosnjakinja u dijaspori riskiraju nestanak. Ono sto Srbi i Hrvati nisu uspjeli puskom, zavrsiti ce zahvaljujuci tome sto nas je vise vani nego u Bosni. Bosnjaci kao narod ce vrlo vjerovatno nestati. I ne zasluzujemo bolje kada vidim kakvih (poput penaltikija) nas sve ima. Tuga. Mi kao narod nemamo nikakvo samopostovanje, dodaj na to jos hronicnu neslogu i nestanak je izvjestan.
Prezirem asimilaciju svim srcem i zaista se borim protiv nje. Vjerovatno zbog toga ni necu imati potomke, jer se jednostavno ne mogu pomiriti s takvom mozebitnom sudbinom mog potomstva i naroda. Da imam unucad Johana i Erika, i zetove Jörgen i Lars. Kada pomislim na to, momentalno bi se sterilizirao.