FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2018, 22:41

Niko da napiše da nam je Jan-Christian Dreesen imao srčani udar u Madridu, naš medinciski tim mu jedva spasio život.Operisan je u Minhenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 maj 2018, 22:55

Dreesenu želimo brzo ozdravljenje.

Lujo je udario temelje ovom Bayernu i zbog toga ima najveće poštovanje od svih u zadnjih koliko godina. Šećo, znaš li da je Lujin Ajax i Lujo jedan od uzora Bielsi. Lujo je vrhunski stručnjak samo je težak kao osoba i ima čudne metode rada, isto kao i Bielsa i zbog toga nisu nikad ispunili svoj potencijal.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2018, 23:06

sekerbay je napisao/la:Naravno da jes. Isti tip igrača ko džeko il zlatan.
U ovome se ne slažem s tobom, ma ni blizu isti tip igrača kao oni.
Da smo bogdom imali igrača kao Džeko pa da nosi na leđima onu dvojicu a ne da se odbija od njih.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 maj 2018, 00:09

Huseinagic je napisao/la:Imam i ja neku potrebu da se osvrnem i na ispadanje iz LP i samu situaciju koja nam dolazi.

Odigrali smo jako, jako dobru utakmicu. Trebali smo proci, ali nismo, i tu sva prica zavrsava, nazalost..Sto se mene tice Alaba je bio dosta dobar, ne pada mi trenutno napamet neki dostupan, realan igrac koji bi bio bolji od Alabe na toj poziciji. kod gola jeste jednim dijelom kriv, ali desava se i ostali su zakazali. Odbrana je bila jako dobra, tu smatram da nam ne treba pojacanja. Vezni red takodjer ne treba pojacanja, ima tu i viska, nekog se rijesit i to je to. Cak bih pokusao i oziviti Sanchesa nekako. Thiago je sinoc bio jako, jako dobar, ko god bi njega prodavao, taj se ocigledno ne razumije u fudbal. Samo ama bas niko nije pomenuo, koliko je igra tecnija i ljepsa i brza kad igramo bez Martinez, meni jako drag i zahvalan igrac, al previse spor i nikako ne bi trebao imati sigurno mjesto u ekipi. Robbery je svoje odradio, koliko god nama tesko palo, svi se divimo potezima Riberya u prvoj utakmici, a to je zapravo samo lijepo za oko, ali ne i efikasno..a na kraju krajeva svaki njegov sut je bio jako los, o onom „prijemu“ lopte kod 1-0 bolje da ne komnetarisemo..ako se mene pita, onda i najveci „krivac“ zasto nismo prosli dalje.. Ulreich, onako se nisam iznervirao ne pamtim, igrao sam par godina fudbal, i gledam ga stalno, ali onako nesto nisam dozivio, nemam rijeci.. Svi krivite Lewandowskog, a covjek je na ledjima imao stalno Ramosa i Varana, a cak nije imao ni nekih lopti, da je morao zabito onaj gol u Minhenu za 2-2, jeste ali..i jedan Ronaldo je bio bar duplo gori od njega, desi se. Müller je bio uzasan, to se i ocekivalo, taj ne pokaze nikad nista, osim sto da neke smijesne golove, ali priznat cemo, da je i to izgleda stvar proslosti..desi se nekad Leverkusen, aliiii.. Iza napadaca MORA ali MORA igrati James(nas najbolji igrac), Müller ruku na srce u vecini klubova ne bi ni igrao, igra samo zato sto je Svabo i sto ga forsiraju, inace..ako se sjetimo Atletica i penala, od tad a i prije tog, ne sjecam se da je nesto uradio posebno, ne racunajuci taj Leverkusen.. Na kraju dodjemo do zakljucka da naka treba SAMO jedno vrhunsko krilo, ja nesto vjerujem Comanu, Gnabry bi sinoc bio puno korisniji od jednog Müllera..moze posluziti kao rotacija, a nekad kad zasluzi i biti starter. Prodat Rudy-a i Vidal ako vec ide dodat jos 20-30 miliona i kupit vrhunsko krilo i to bi bilo to..i da Müller na klupu!!
Odličan post koji realno prikazuje stvari. Aferim!! :thumbup: :thumbup:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 maj 2018, 02:00

Gledam opet malo utakmicu i svi su radili svoj posao kako treba (neki manje neki više) samo Muller i Lewandowski smetala nikakve koristi od njih.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 04 maj 2018, 03:26

harden je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:oj' lopte Grizimana kakva igracina ako Lewat vrijedi 100m ovaj vrijedi duplo tih para
Ne kontam kako on moze iz nicega izmisliti sansu i sut, zabija iz nikakvih prilika, ovi nasi mutavci u napadu idu 16 minuta oko gola i jos promase zicer na kraju. :facepalm:
To ti se zove individualni kvalitet. Iz ničeg napraviti nešto.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2018, 07:58

sljivo je napisao/la:Lujo je udario temelje ovom Bayernu i zbog toga ima najveće poštovanje od svih u zadnjih koliko godina
Da, istina. Još kad se uzme u obzir da mu nisu dovodili željena pojačanja nego se morao zadovoljiti sa jednim pranjićem, onda shvatiš šta je napravio.
sljivo je napisao/la:Bielsi
Ne znam ko je taj bielsa. Msm, čuo sam al nemam pojma gdje trenira niti sam upratio igre njegovih klubova.

Van gaal je najkvalitetniji izdanak čuvene ajaksove škole fudbala koja je preko krojfa došla u barcu.
Da, taj čudni karakter nije dozvolio da se probije na trenerski olimp.
Uli je indirektno rekao da je gaal najbolji trener koji je trenirao u minhenu, ali je falila ona ljudska komponenta.

Razumijem ja i gaala, msm šta će njemu jedan ljakse i bivši osrednji napadač govoriti o taktici i dovoditi igrače.
Al jbg, ovaj je vlast.
Lujo je moro bit pragmaticniji.
Uglavnom, koliko sam ja mogao upratiti, rajkard je ustabilio tu barselonu, a gvardiola je dao fini šlif.

Što se mene tiče, na svijetu postoje samo dva stila: napadački i catenaccio.
Niko neće da kaže, ali ovo što je igrao real protiv baye nije ništa do čisti catenaccio.
Oni imaju vrhunske pojedince koji nekim finim potezima učine da se razlikuju od jednog milana il murinjovog intera, ali se radi o istoj taktici.
Dakle, svi u odbranu i čekaj grešku protivnika kako bi mogao odigrati kontru.
To što real ima tri vrhunska tehničara(kros, modrić i marcelo) koji malo kombinuju, ne znači da ne igraju taj čuveni katanac.
Po ostatku ekipe vidiš da im nikad nije implementiran napadački fudbal koji iz izgrađenog napada postiže golove.
Zeza me tel pa moram pisati drugi post kako ne bi izgubio i ovaj...
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2018, 08:34

Helem, odgovor na ovaj napadački fudbal kakav je igrala barca ili bayern je jedan poseban catenaccio koji je razvio murinjo a perfekcioniro niko drugi do klop, stil koji polako preuzima većina ekipa.
Dakle, odbrana se više ne igra tako što u svojoj polovini čekaš protivnika, nego se braniš tako što ga napadaš na njegovoj polovini.
To je taj visoki presing.
Drugo, protivničku igru razbijaš tako što ideš na najjaču kariku u lancu, a to su organizatori igre.
Barca je izgubila sjaj onog momenta kada su ljudi skontali da visoki presing mora ići na xavija i iniestu, a ne na mesija.
I onda se pojavio jupp. Don Jupp. Kralj taktike.
Plagijator kakvog svijet nije zapamtio.
Gospodin. Insan. Najbolji trener.

Da, da, premalo superlativa za čovjeka koji je "izmislio" novi stil koji će se nayebati majke kako holandskom stilu, tako i catenacciu.
Don Jupp, veliki insan i pedagog, ali uslovno rečeno nikakav trener.
Otjeran iz baye, otjeran iz reala iako im je donio lp.
Tavorio kod slabijih španskih klubova i manje uspješno vodio luzerkuzen.
Koliko god brutalno zvučalo, ovo nije niš do gola istina.

Došao je u bayern i igrao protiv nikad jače borusije.
Treba li da postavljam rezultate? :D mislim da nije potrebno.
Sad, treba kazati da se radi o vrlo, vrlo inteligentnom čovjeku.
Skontao je mane svog tima i brutalno iskopirao jurgena klopa. Brutalno!
Klop se žalio na presicama da je bayern poput kineza koji sve kopiraju. Ma žali se ti prijatelju. :mrgreen:

E, ako ovo implementirane taktike čini trenera vrhunskim, onda povlačim gore napisano i kažem da je Jupp vrhunski trener.
Za mene je vrhunski trener onaj koji sam sklopi ekipu i napravi rezultat.
Odgovorno tvrdim i spreman sam na raspravu tj mogu dokazati da hejnkes nikada nije promijenio van gaalov stil, nego ga je obogatio kopirajući klopov nevjerovatni presing.
Da nije tako, znao bi improvozirati i nadomjestiti neigranje robena. Ali ne, on gura mulera iako cijeli svijet vidi da je isti zaluto na tu poziciju.
Za razliku od njega, nikad neću zaboraviti pravu genijalnost kad van gaal uvodi van bojtena i umjesto u odbranu, gura ga u napad. Ovaj zabija :lol:

Žurim na poso pa moram skratit.
Helem nejse, htio ili ne, hejnkes je miješanjem stilova dobio neš novo, jednu mašinu koja je razbucala kako holandsku školu, tako i catenaccio.
Da gvardo nije ukakio motku učeći se na bayi i vraćajući ga na klasični holandizam, bayo bi 3,4 godine vladao evropom i bio strah i trepet za svaku ekipu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 04 maj 2018, 11:16

Lewa sidras :urnebes: :urnebes:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 maj 2018, 12:11

Sve se više piše oko Dybale a Lewa bi mogao spakovati kofere. :hmmmm:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 maj 2018, 12:20

Kalle se skoro zakleo da će Lewa ostati i iduće godine, baš je bio ubjedljiv u tome tako da sumnjam da će se išta mijenjati u napadu.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2018, 12:25

Saurman je napisao/la:Sve se više piše oko Dybale
Ništa od toga. Umjesto koga bi igro?
sljivo je napisao/la:Kalle se skoro zakleo da će Lewa ostati i iduće godine
To da će ostati je sigurno ko amin na tehvidu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 maj 2018, 13:01

Sta ce nam Dybala, po igranju slican Mulleru, isto voli lutati i nema pravu poziciju.

Daj Griezmanna ako vec sanjamo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 maj 2018, 13:59

sekerbay je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Sve se više piše oko Dybale
Ništa od toga. Umjesto koga bi igro?
Ma gurnuti ga u špicu jer od Lewe ionako nema koristi. :mrgreen:

Kalle jest rekao da će ostati al' pitanje je šta Uli o tome misli.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 maj 2018, 14:12

Normalno da će Lewa ostati neće ga sad niko. Jedino ako za Poljsku odigra SP kao James prošlo, ide u Real.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2018, 15:08

Saurman je napisao/la:Kalle jest rekao da će ostati al' pitanje je šta Uli o tome misli.
Uli i kale dijele mišljenje u vezi levata.
Oni vole te sidraše. Onomad su preplatili ****, pa je tu bio i toni il makay. Uglavnom, zna se da ih vole.
Saurman je napisao/la:gurnuti ga u špicu
Ima boljih za tu poziciju.
Martial, verner, pa čak i grizman su daleko bolja rješenja.
Fazon je što od toga nema niš.
Leva definitivno ostaje. Ako neko misli suprotno, spreman sam na svaku opkladu.
Opet će trpat bligaše, navaljat 30+ golova i svi će bacat drkicu na "najboljeg napadača na svijetu" :)

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 04 maj 2018, 15:23

Dybalu maznuti Juventusu je slicno kao maznuti Riberija Bajernu 2009/10/11/12 :)
Nema teorije. A za Lewandowskog se napravila atmosfera u medijima, ne zna se da li on manje zeli Bajern ili Real i Bajern njega..i sad on razmislja da li da se penzionise jer ga ni fudbal nece vise. Ko da mi ne znamo da on nije najbolji realizator. I da prodas Lewandowskog i kupis Dybalu nekom magijom, tu opet nema ko da daje golove. Prave golove. Stalno. Po 40 po sezoni.

Martial, Werner, Bailey, Pulisic su imena koja treba ganjati za neke pozicije. Riberi i Roben ce jos koji put da nas uvere da znaju lopte bolje nego pola klinaca u najboljim godinama, pisacemo kako ih ne bi dali ni za 3 ova ili ona, ali ce u odsudnom trenutku telo da izda. Riberija ostaviti da bude medijator izmedju trenera i francuskih saigraca koji ne govore njemacki. Sad kao i Boateng hoce da ide, pa i Thiago. U ovakvim situacijama treba i trener da pokaze neku petlju, da li on koga hoce ili nece, koga briga da li nastaje raskol. Cekam da Lahmovi, Effenberzi, Schweiniji i ostali preuzmu kormilo jednog dana.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 04 maj 2018, 15:33

Što se mene tiče, debeli boateng može da fura.
Süle je kvalitetniji stoper i čovjek pred kojim je budućnost.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 04 maj 2018, 15:38

Najbolje iskljuciti se iz pracenja dok se ne zavrsi transfer rok, posle u septembru na transfermarkt.de vidis ko je gde i vozi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 maj 2018, 16:36

FCBayern are in contact with Juventus for Paulo Dybala, €100m starting price. [@TuttoMercatoWeb]
Odavno u Minhenu nije odjeknula bomba možda prasne ovo ljeto. :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.