BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
Pa?
Šime Vrsaljko koji ima 18 godina već odigrao 3 utakmice za u21 reprezentaciju.
A neću govoriti koliko je ova mlada reprezentacija jača od one u kojoj je 'igrao' Mujdža svojih 9 utakmica.
Možda nismo u dobitku, ali nismo ni u gubitku. Da ga je Bilić želio, pozvao bih ga i uvjeren sam da bi Mujdža prihvatio poziv jer je stalno visio u novinama sa svojim izjavama da želi igrati za Hrvatsku.
A neću govoriti koliko je ova mlada reprezentacija jača od one u kojoj je 'igrao' Mujdža svojih 9 utakmica.
Možda nismo u dobitku, ali nismo ni u gubitku. Da ga je Bilić želio, pozvao bih ga i uvjeren sam da bi Mujdža prihvatio poziv jer je stalno visio u novinama sa svojim izjavama da želi igrati za Hrvatsku.
...što je više lome to je volim jače...
nisam ni rekao da ga je Bilić želiojacky09 je napisao/la:Pratim hrvatsku reprezentaciju otkad sam se rodio.brazzo je napisao/la:Trebao bi najprije pozvati nekog od defanzivaca i to u vezni red tu smo najtanji a nema razloga da ne proba ovu dvojicu igrača iako su 24-godišnjak i 30-godišnjak mogu itekako pomoći. Salatić već par sezona je u Grasshopperu i igra standardno a isto važi i za Darka Matića koji je sad trenutno u Kini za Beijing Guoan sa kojima je bio i šampion 2009 i proglašen je čini mi se 2x za najboljeg veznog ili općenito za najboljeg igrača Kine,a bilo je priče da bi ga mogao pozvati Bilić barem su ga Hrvatski mediji pritiskali da pozove. Tako da nebi ništa izgubili ako bi nekog od njih pozvali barem u prijateljskom meču jer je Rahimić svoje odigrao a mi nemamo nikog sigurnog na toj poziciji
O kakvom ti Matiću pričaš? Prvi put čujem za njega. Čuj Bilić ga želio..![]()
Jel' može kakav link?
edit:
evo našao sam dva članka o tome kako je najbolji def. vezni u Aziji.![]()
O reprezentaciji ni a ni b. Ima 30 god i igra u Bejinu.
a čini mi se da sam to pročitao na i.n.d.e.x.hr ali nemam namjeru da ti sad tražim i na tome gubim vrijeme,ali ako pratiš zbivanja oko hr repke trebao bi to znati. Samo još da ''nabacim'' koji info o ovom igraču
''Darko Matić, koji igra u slovačkom prvoligaškom klubu Senec čiji je i kapetan, pozvan je da prihvati državljanstvo te zemlje i da nastupa za reprezentaciju Slovačke.
Dvadesetšestogodišnji Matić, koji igra na poziciji zadnjeg veznog ili središnjeg stopera, kaže da mu je pomoćnik izbornika Slovačke nogometne reprezentacije Laslo Petraš više puta ponudio da prihvati slovačko državljanstvo te da će u tom slučaju nastuapti za nogomentnu reprezentaciju Slovačke.'' dakle ovo je prije 4 godine dok je bio tamo i u Thunu (tu je bio i kapiten u godinama kad su igrali ligu prvaka)tad se pisalo i u našem Sportu kako je počeo u NK Orašju itd. tako da je ovo uz ove nagrade i uspjehe koje je imao u Kini tj. u kompletnoj aziji sasvim dovoljno da se shvati da je bolji od mnogih igrača iz Premier lige kako neki ovdje osporavaju.
koji bi qrac neko tražio igrača na transfermarktucalcio je napisao/la:svasta ce covjek ovdje procitati. pronadju nekog igraca na transfermarktu i onda ga guraju u repku na sve nacine. znas kad ce neki 30godisnjak iz Kine dobiti poziv u reprezentaciju? kada selektor bude Ekrem Jevrica mozda ni tada..
pa vise vjerujem igracima iz nase lige, makar ih gledamo svake sedmice i znamo o kakvim se igracima radi. a ima i tu talentovanih igraca.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Moj imenjak igra sad za BIH i tacka a ti jacky09 rece da navijas za rvasku,ja navijam za Drinu mozeli jedna prijateljska da ugovorimo hihihihihi............!!!!!!!!!! Rvaska i Drina kakvabi to tekma bila dvije jednako kvalitetne ekipe.jacky09 je napisao/la:Pa?
slatki je napisao/la:Moj imenjak igra sad za BIH i tacka a ti jacky09 rece da navijas za rvasku,ja navijam za Drinu mozeli jedna prijateljska da ugovorimo hihihihihi............!!!!!!!!!! Rvaska i Drina kakvabi to tekma bila dvije jednako kvalitetne ekipe.jacky09 je napisao/la:Pa?
Znamo mi tko dogovara utakmice sa ispodprosječnim klubovima.
brazzo je napisao/la:
nisam ni rekao da ga je Bilić želiopročitaj malo pažljivije prethodni post
![]()
a čini mi se da sam to pročitao na i.n.d.e.x.hr ali nemam namjeru da ti sad tražim i na tome gubim vrijeme,ali ako pratiš zbivanja oko hr repke trebao bi to znati. Samo još da ''nabacim'' koji info o ovom igraču
''Darko Matić, koji igra u slovačkom prvoligaškom klubu Senec čiji je i kapetan, pozvan je da prihvati državljanstvo te zemlje i da nastupa za reprezentaciju Slovačke.
Dvadesetšestogodišnji Matić, koji igra na poziciji zadnjeg veznog ili središnjeg stopera, kaže da mu je pomoćnik izbornika Slovačke nogometne reprezentacije Laslo Petraš više puta ponudio da prihvati slovačko državljanstvo te da će u tom slučaju nastuapti za nogomentnu reprezentaciju Slovačke.'' dakle ovo je prije 4 godine dok je bio tamo i u Thunu (tu je bio i kapiten u godinama kad su igrali ligu prvaka)tad se pisalo i u našem Sportu kako je počeo u NK Orašju itd. tako da je ovo uz ove nagrade i uspjehe koje je imao u Kini tj. u kompletnoj aziji sasvim dovoljno da se shvati da je bolji od mnogih igrača iz Premier lige kako neki ovdje osporavaju.
Ne znači da ako su napisali članak o tamo nekom igraču iz Slovačke, da odmah vrše pritisak na Bilića da ga pozove. Kad bi Bilić zvao svakog igrača iz slovačke lige i sličnih liga mogli bi napraviti 50 selekcija.
vidim da ne odustaješa ali aj' boli me qrac šta ti misliš ali je očito po ovim tvojim postovima da i ne misliš tako da ću te za kraj zamoliti samo da mi kažeš odakle si ili možda samo objasni zašto navijaš za HRV jer mi nije jasno da neko ko je katolik (a i ja sam takav, iako nisam vjernik prije bi rekao da sam ateista) navija za HRV a inače nema veze sa tom zemljom.![]()
Ne znači da ako su napisali članak o tamo nekom igraču iz Slovačke, da odmah vrše pritisak na Bilića da ga pozove. Kad bi Bilić zvao svakog igrača iz slovačke lige i sličnih liga mogli bi napraviti 50 selekcija.
brazzo je napisao/la:vidim da ne odustaješa ali aj' boli me qrac šta ti misliš ali je očito po ovim tvojim postovima da i ne misliš tako da ću te za kraj zamoliti samo da mi kažeš odakle si ili možda samo objasni zašto navijaš za HRV jer mi nije jasno da neko ko je katolik (a i ja sam takav, iako nisam vjernik prije bi rekao da sam ateista) navija za HRV a inače nema veze sa tom zemljom.![]()
Osim što stanujem trenutno u Hrvatskoj i što sam po nacionalnosti Hrvat, dalje nemam veze sa Hrvatskom.
Rodom sam iz BiH.
Navijam za Hrvatsku svim srcem. Kad sam na Maksimiru srce mi je veliko ko zagrebačka katedrala.
zato dolazis na pod-forum o nogometnoj repki BiH da nam svima dokazes da si veci hrvat od tudjmana?jacky09 je napisao/la:brazzo je napisao/la:vidim da ne odustaješa ali aj' boli me qrac šta ti misliš ali je očito po ovim tvojim postovima da i ne misliš tako da ću te za kraj zamoliti samo da mi kažeš odakle si ili možda samo objasni zašto navijaš za HRV jer mi nije jasno da neko ko je katolik (a i ja sam takav, iako nisam vjernik prije bi rekao da sam ateista) navija za HRV a inače nema veze sa tom zemljom.![]()
Ne znači da ako su napisali članak o tamo nekom igraču iz Slovačke, da odmah vrše pritisak na Bilića da ga pozove. Kad bi Bilić zvao svakog igrača iz slovačke lige i sličnih liga mogli bi napraviti 50 selekcija.![]()
Osim što stanujem trenutno u Hrvatskoj i što sam po nacionalnosti Hrvat, dalje nemam veze sa Hrvatskom.
Rodom sam iz BiH.
Navijam za Hrvatsku svim srcem. Kad sam na Maksimiru srce mi je veliko ko zagrebačka katedrala.
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...
Vidiš da namjerno provocira.Steve je napisao/la:
zato dolazis na pod-forum o nogometnoj repki BiH da nam svima dokazes da si veci hrvat od tudjmana?
Ali ja sam prerastao te gluposti.
Ma @yacky je jos i uredan,nesto u zargonu @devila.Zna se ponasati ponekad,sto bi se reklo.
Najgori su oni sto bi ti glavu skinuli ako im dirnes fudbalere iz susjenih zemlja.A tu istu zemlju gledaju samo preko dnevnika i tv-a.
Najgori su oni sto bi ti glavu skinuli ako im dirnes fudbalere iz susjenih zemlja.A tu istu zemlju gledaju samo preko dnevnika i tv-a.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
gledao sam ga dok je igrao za Orasje i nije me nesto odusevio, zato ne vjerujem da je nesto narocito napredovaobrazzo je napisao/la:dobro u redu je što se tiče Salatića i meni ovakvih igrača nije nimalo žao, s tim što mislim da bi mi trebali uvijek biti prvi koji će razgovarati sa igračima koji imaju pravo nastupa pa onda nek taj igrači odluči,jer mi nismo velesila pa da da nas takve stvari ne pogađaju.Znači ne tjerati nikoga već mu staviti do znanja da se na njega računa da se njegove igre prate a dalje.. a nezz zašto je neozbiljno pozvati Matića u nekoj lakšoj tekmi ili za prijateljsku misliš da je toliko loš da bi nas oslabio u toj mjeri da bi se obrukali u jednoj takvoj utakmicigiannini je napisao/la: Salatic je igrao mladje selekcije Svicarske a onda se jasno deklarirao da zeli igrati za seniorsku reprezentaciju Srbije, tako da tesko da ce on igrati za BH (a jeste kvalitetan igrac)
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=11714
http://www.transfermarkt.de/de/veroljub ... _9934.html
http://www.salatic.com/
http://www.pressonline.rs/sr/sport/fudb ... 4%87a.html
a prizivati Matica je pomalo neozbiljnojoš jednom kažem po mom razmišljanju zato se prijateljske i igraju kako bi se probali novi igrači i taktika, a sa njim bi mogli dobiti igrača koji će makar biti u konkurenciji jer mi na toj poziciji i nemamo previše izbora.
sto se tice Subasica on ce biti haos igrac i treba mu dati sansu
Kad sam ja govorio da Vranjes, Bunoza i Subasic imaju potencijala za A repku ti si rekao da gluposti govorim. Jesil se to predomislio?harishp je napisao/la:Sta je tu je Mujdza je zaigrao za BIH repku ,i to je gotova prica.
Sasvim dobar i standardan igrac u klubu i ligi petice.Sigurno je BIH repka vise u dobitku nego Hrvatska repka u vezi Mujdze,sasvim logicno.
Za Subasica ko iko misli da se sprda radi njegovog kluba nije normalan.mali je odlican igrac na poziciji gdje nam je potrebno kao suho zlato.
iako sam veliki protivnik guranja direkt iz premier lige u repku.
Subasa je sasvim druga prica.
Susic ga pozvao prosli put na ''divlje'' i ocigledno uocio da radi o slifu koji nam treba.
Ako ga menadjeri ne shjebu,ocekujem od njega sasvim dobru karijeru.
P.S Od tih devet tekmi,samo pet je Bilic vodio i kako rekoh Mujdza mu je vecinom bio u prvoj 11-storci.
Cak je i na jednoj bio strelac.
ma stari moj nisi ti ni prvi ni posljednji slučaj tako da mi je sve1 taman da navijaš i za BiH al' eto ponada se da nećeš dati razumno i ozbiljno objašnjenje, i pustimo forumaše nek raspravljaju o temi a ako te nešto zanima slobodno pošalji porukujacky09 je napisao/la:Vidiš da namjerno provocira.Steve je napisao/la:
zato dolazis na pod-forum o nogometnoj repki BiH da nam svima dokazes da si veci hrvat od tudjmana?![]()
Ali ja sam prerastao te gluposti.Neka se grize malo.. ne da sam veći Hrvat od Tuđmana, nego i od Starčevića.
Vuckica sto prije pozvati u A reprezentaciju,sa 18 godina igra u prvom timu jednog engleskog premier ligasa,to nije mala stvar! ovaj mali ce biti zvijezda za 2 godine..mislim da on zeli igrati za BIH,sve je do Susica,koji moze uci u historiju da je Sloveniji uzeo jednog super igraca ,pred kojim je blistava buducnost! Vuckic je idealna zamjen aza Rahimica,nadam se da i Susic to zna..Principatus je napisao/la:Koju je poziciju jucer tacno odigrao Vuckic?
Ima aktuelan interview sa njim gdje kaze, da poznaje neke reprezentativce i Senijada Ibricica. Nije se zelio izjasniti, za koga zeli u buducnosti da igra. To moze da znaci, da stvari jos nisu jasne i postoji sansa da ga kaparisemo.
Mjesas pojmove,imaju potencionala za sjediti na klupi i cekati svoju priliku.A ne kakvih je ovdje bilo,odmah bub hoce ih u prvu postavu.a bilo ih je i takvih.Sagorili bi momke i onda gledali odakle vedri.noah je napisao/la:Kad sam ja govorio da Vranjes, Bunoza i Subasic imaju potencijala za A repku ti si rekao da gluposti govorim. Jesil se to predomislio?harishp je napisao/la:Sta je tu je Mujdza je zaigrao za BIH repku ,i to je gotova prica.
Sasvim dobar i standardan igrac u klubu i ligi petice.Sigurno je BIH repka vise u dobitku nego Hrvatska repka u vezi Mujdze,sasvim logicno.
Za Subasica ko iko misli da se sprda radi njegovog kluba nije normalan.mali je odlican igrac na poziciji gdje nam je potrebno kao suho zlato.
iako sam veliki protivnik guranja direkt iz premier lige u repku.
Subasa je sasvim druga prica.
Susic ga pozvao prosli put na ''divlje'' i ocigledno uocio da radi o slifu koji nam treba.
Ako ga menadjeri ne shjebu,ocekujem od njega sasvim dobru karijeru.
P.S Od tih devet tekmi,samo pet je Bilic vodio i kako rekoh Mujdza mu je vecinom bio u prvoj 11-storci.
Cak je i na jednoj bio strelac.
Znaci kruske i jabuke jesu voce ali ne iste sorte.
I ti @noah vazda ispadas iz trajvana a platio kartu.
- bosanac035
- Kontakt:
Hahaha čuj zamjena za Rahimića. Vučkić je ofanzivni vezni prijatelju mojk_c je napisao/la:Vuckica sto prije pozvati u A reprezentaciju,sa 18 godina igra u prvom timu jednog engleskog premier ligasa,to nije mala stvar! ovaj mali ce biti zvijezda za 2 godine..mislim da on zeli igrati za BIH,sve je do Susica,koji moze uci u historiju da je Sloveniji uzeo jednog super igraca ,pred kojim je blistava buducnost! Vuckic je idealna zamjen aza Rahimica,nadam se da i Susic to zna..Principatus je napisao/la:Koju je poziciju jucer tacno odigrao Vuckic?
Ima aktuelan interview sa njim gdje kaze, da poznaje neke reprezentativce i Senijada Ibricica. Nije se zelio izjasniti, za koga zeli u buducnosti da igra. To moze da znaci, da stvari jos nisu jasne i postoji sansa da ga kaparisemo.
I Love this game !!!
Ofanzivnih veznih imamo i na izvoz....
Koristimo 3 plejmejkera od pocetka, a na klupi jos 2, Mudonja i Stilic....Malo li je...Za Vucka vrlo teska konkurencija...Da je defanzivac uletio bi u tim ko kita u mokru picu.
Koristimo 3 plejmejkera od pocetka, a na klupi jos 2, Mudonja i Stilic....Malo li je...Za Vucka vrlo teska konkurencija...Da je defanzivac uletio bi u tim ko kita u mokru picu.
Sigurno bi igraci iz Poljeske,Izraela,Hrvatske igrali ispred igraca iz Engleske
Dobro izuzemol golmane 
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
Za Avdića sam čuo prije pola godine
U posljednje vrijeme u medijima se sve više spominje ime 22-godišnjeg Dennija Avdića, napadača Elfsborga i najboljeg strijelca švedske lige sa 18 pogodaka. Sušić je dobio nekoliko informacija o njemu ali o eventualnom pozivu u reprezentaciju, Sušić trenutno ne razmišlja.
Ja sam za Avdića čuo prije pola godine i vjerujem da se radi o talentovanom igraču. Međutim, da bi on postao reprezentativac Bosne i Hercegovine, mora dobiti naše državljanstvo i to je jedna dugotrajna procedura. Prema tome, mislim da je bolje da se okrenemo igračkom kadru s kojim trenutno raspolažemo.
Ali bivši selektor, Miroslav Blažević je na taj način doveo nekoliko igrača koje trenutno Vi imate na raspolaganju. Pjanić, Begović i Mujdža su mjenjali državljanstvo, zašto ne i Denni Avdić?
Ma ne želim trenutno razmišljati o tome, nije dovoljno da jedan igrač odigra nekoliko dobrih utakmica pa da ga pozivam u reprezentaciju. Ako Avdić preraste u kvalitetnog igrača i ako bude imao želju da igra za naš tim, dobit će poziv ali za takvo nešto je previše rano.
Ne bojite li se možda da će tada biti malo prekasno, šteta bi bilo da nam se ponovi slučaj Ibrahimović?
Ja znam i za Avdića, Sudića, Seferovića....i još dosta njih i stalno dobivam informacije o tim igračima. Međutim, mi prije svega moramo znati da li ti igrači žele obući dres naše reprezentacije, Avdić je igrao za mladu reprezentaciju Švedske i pitanje je da li uopšte želi igrati za za nas. Sudić je bio sa nama u hotelu kada smo igrali u Švedskoj, i on također nije siguran još uvijek da li želi obući naš dres, sa Seferovićem je situacija ista. Uostalom, to nije samo moj problem, neka o tome malo razmišljaju ljudi u savezu a i selektori mlađih reprezentacija jer neki od njih još uvijek mogu igrati za U-19 ili U-21 reprezentaciju, kaže Sušić te dodaje kako ima dobru saradnju sa selektorom mlade reprezentacije, Branimirom Tulićem:
Sa Tulićem sarađujem po tom pitanju, on je nedavno uputio poziv mladom Bešiću iz Hamburga i kazao mi je se radi o strašnom igraču. Međutim, vrijeme će pokazati šta će biti od njega, drago mi je kada neki igrač ima čvrstu volju da igra za BiH, onda to nije nikakav problem, - kazao je Sušić na kraju razgovora za naš portal.
U posljednje vrijeme u medijima se sve više spominje ime 22-godišnjeg Dennija Avdića, napadača Elfsborga i najboljeg strijelca švedske lige sa 18 pogodaka. Sušić je dobio nekoliko informacija o njemu ali o eventualnom pozivu u reprezentaciju, Sušić trenutno ne razmišlja.
Ja sam za Avdića čuo prije pola godine i vjerujem da se radi o talentovanom igraču. Međutim, da bi on postao reprezentativac Bosne i Hercegovine, mora dobiti naše državljanstvo i to je jedna dugotrajna procedura. Prema tome, mislim da je bolje da se okrenemo igračkom kadru s kojim trenutno raspolažemo.
Ali bivši selektor, Miroslav Blažević je na taj način doveo nekoliko igrača koje trenutno Vi imate na raspolaganju. Pjanić, Begović i Mujdža su mjenjali državljanstvo, zašto ne i Denni Avdić?
Ma ne želim trenutno razmišljati o tome, nije dovoljno da jedan igrač odigra nekoliko dobrih utakmica pa da ga pozivam u reprezentaciju. Ako Avdić preraste u kvalitetnog igrača i ako bude imao želju da igra za naš tim, dobit će poziv ali za takvo nešto je previše rano.
Ne bojite li se možda da će tada biti malo prekasno, šteta bi bilo da nam se ponovi slučaj Ibrahimović?
Ja znam i za Avdića, Sudića, Seferovića....i još dosta njih i stalno dobivam informacije o tim igračima. Međutim, mi prije svega moramo znati da li ti igrači žele obući dres naše reprezentacije, Avdić je igrao za mladu reprezentaciju Švedske i pitanje je da li uopšte želi igrati za za nas. Sudić je bio sa nama u hotelu kada smo igrali u Švedskoj, i on također nije siguran još uvijek da li želi obući naš dres, sa Seferovićem je situacija ista. Uostalom, to nije samo moj problem, neka o tome malo razmišljaju ljudi u savezu a i selektori mlađih reprezentacija jer neki od njih još uvijek mogu igrati za U-19 ili U-21 reprezentaciju, kaže Sušić te dodaje kako ima dobru saradnju sa selektorom mlade reprezentacije, Branimirom Tulićem:
Sa Tulićem sarađujem po tom pitanju, on je nedavno uputio poziv mladom Bešiću iz Hamburga i kazao mi je se radi o strašnom igraču. Međutim, vrijeme će pokazati šta će biti od njega, drago mi je kada neki igrač ima čvrstu volju da igra za BiH, onda to nije nikakav problem, - kazao je Sušić na kraju razgovora za naš portal.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, denza, FerdinandF, Hazre, invincible1921, Proximic, Sheyi, torbica i 100 gostiju.