NBA sezona 2010\2011
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: NBA sezona 2010\2011
Ako imate Sprski Sportklub prenosi NBA i ove sezone...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
-
ti tek upisujes akademiju a vec drot od glave do pete na intektualnom nivou , svaka casst, glupost koja godi usima navijaca LAL, al ine mozes ti to shvatiti ti si drot, u pelenama doduse ali drot.majestic24 je napisao/la:Kralj je postao kraljica.
O NBA ljetu 2010,prica se vec 3-4 sezone. Sve su oci uprite bile u Wade-a,Bosha,Johnsona,al jedan je ipak privlacio najvise paznje. Okrunjeni kralj Clevlanda,LeBron James je po svemu trebao biti nasljednik jednog i neponovljivog Jordana. Navijaci su se kleli u njega,bio je njihov Bog (Boze oprosti na ovome) . 7 godina je imao na svojim ledjima breme da mora prekinuti 46 godina dugu tradiciju Cavsa bez titule. Taj pritisak nije izdrzao. Igrao je jedno vrijeme sa „klocevima“ pa je vremenom dobivao sve bolja pojacanja,ali nije uspio. Nakon posljednje utakmice s Bostonom i bacanja „svetog“ dresa,znao sam da se njegov kraj u Clevlandu blizi.
"In this fall, I'm going to take my talents to South Beach and join the Miami Heat."
Zadnja slamka spasa za koju se prosječni navijač Cavaliersa držao, bila je upravo najava kako je James sa svojim savjetnicima, svoju odluku odlučio objaviti na ESPN-u, u sklopu jednosatne specijalne emisije, s napomenom da sva zarada od sponzora odlazi u dobrotvorne svrhe.
Neće nas valjda na globalnoj pozornici, pred milijunima ljudi i onako javno, hladnokrvno izdati. Nemoguće je da, kada je već izabrao ovakav način objave, zabije nož u srce milijunima navijača. Nezamislivo je da napusti svoj rodni kraj, svoje "sljedbenike" i "svjedoke". Nada je umrla zadnja i to polako i u grčevima, dok je LeBron izgovarao već sada mitološku rečenicu.
Najveci nikad ne odustaju!!!
Već ste čuli priče kako Michael Jordan nije želio osvajati trofeje s Barkleyem,Ewingom, Maloneom. Htio ih je pobijediti. I zato je najveći. LeBron je sam sebe proglasio kraljem (zapravo njegova marketinška mašinerija, ali svejedno), a kraljevi po definiciji ne dijele svoje prijestolje. Kraljevi kraljuju sami. Bez Wadea, Bosha, Rileya.
Dosta mu je poraza sa Clevelandom? Pošteno. Ali dragi moji, više bi mu vrijedio jedan naslov prvaka sa tim“ jadnim“ Cavsima, nego deset koje može osvojiti s Wadeom i Boshom.
Pa Jordan je 7 godina gradio svoju momcad prije nego sto je osvojio prvi prsten. On je znao da ce ga osvojiti,nikada nije ni pomislio da izda svoj grad,svoj narod. Ako cemo i u novije vrijeme,isto je i sa Kobe Bryantom. 6 godina suse nakon odlaska Shaqa,ali polako. Dolazili su jedan po jedan,odom,gasol pa kasnije Artest itd... Osvojio je nova 2 prstena. A da li je postao necija „pickica“ ?? Odg je jasan- NE.
James je postao kraljica...Wadeva kraljica. Ma koliko god osvojili prsten,Dwayne ce imati jedan vise. I bez obzira kakva mu sada bude statistika,ovo je tim Dwayna Wade-a.
LeBron je imao prigodu ispasti veliki frajer. Mogao je reći Wadeu i Boshu "Hvala prijatelji, ali ja ću svojim putem". Ako mu se već nije ostajalo u Clevelandu, mogao je barem biti toliko pristojan pa im to reći u lice, a ne u kamere ESPN-a i još usput pričati neke priče kako je on to napravio "radi siromašne djece". Ako mu se već nije ostajalo u Clevelandu, mogao je otići u Knickse kod Stoudamirea i tako poručiti Floridi "Momci, rukavica je bačena". Obnoviti veliko rivalstvo i donijeti NBA ligi neusporedivo više nego što je donio odlaskom u Miami.
Barem bi i dalje mogao reći da je kralj, a ne kraljica koja ukrašava prijestolje kralja Wadea.
Evo jos i par izjava kad je Jamesov odlazak u pitanju.
"S 25 godina ja sam htio sam osvojiti naslov. Učinio bih sve da budem glavni u momčadi. A LeBron nikada neće biti glavni, Dwyane Wade je već osvojio naslov, tako da je to njegova momčad." – Charles Barkley
"Oni najveći ostaju na jednom mjestu. Ovo je nova era. Malo je drugačije nego u moje vrijeme." -Otis Smith
"Više nikada ne spominjem njega i Jordana u istoj rečenici. Više o tome nema rasprave. Kobe Bryant je posljednji Jordanov nasljednik." - Chris Webber
Malo o „mom“ Kobeju
Dugo vremena sam ga smatrao najvecim. Nije da ga nesmatram i sada,al kako sam svaki dan sve stariji,ipak polako shvacam ko je bio Jordan. Al idemo redom..jednostavno moram da „istresem“ ono sta mi je na jeziku.
Vidim da zadnjih dana na forumu razvlacimo izreka Pierca „nepotcjenjuj srce sampiona“. Veceg fightera od Kobeja za mene nema. Prosle sezone sam NBA ligu gledao 5 od 7 dana u sedmici,a propustio sam svega 2 utakmice Lakersa u play offu,mada sam gledao i mnoge druge. Kad vidim s kojom strascu Kobe igra,to je zaista nevjerovatno. Mogu mnogo primjera navesti,al ipak cu samo jedan. Utakmica No2 protiv Utah Jazza,30 sek do kraja,Lakersi imaju +5. Mislim da Deron sutira trojku,Odom lose skace i lopta mu ispada i odlazi u out. Kobe ko „bjesan“ trci za njoj,hvata loptu u zraku,baca je od noge nekog igraca Utaha i zabije se tamo u one kamermane kod kosa. Mene je zabolio njegov pad kad sam vidio,al tip ustaje,motivise svoje igrace da nastave iako su vec imali pobjedu u dzepu. Tako „nevazna“ lopta,al nema predaje kod njega.
Vec sam pisao kako James nije izdrzao pritisak u Cavsima. Zamislite kakav je pritisak imao Kobe u finalu OI kada su igrali protiv Spanjolaca. + 2 za njih i napad,a Spanjolci lete terenom. Svi bjeze od lopte,prvi James,Anthony,Bosh...Kobe ne. Uzima loptu,s 8 -9 metara je sutira i zabija. Taj covjek je u tom trenutku na svojim ledjima imao pritisak hmmm...pa jedno 2 mlrd ljudi. 900 mill amerikanaca i barem toliko jos njegovih fanova diljem svijeta. Imam osjecaj da je tu tricu sutirao s centra da bi je pogodio. Po tome se najveci poznaju. Ja ga zbog toga volim. Ne zbog prstenova,kunem se Bogom da i neznam koliko ih on ima. Vec zbog njega,njegove hrabrosti i njegove hladnokrvnosti u kljucnim trenutcima.
Bez obzira koliko Kobe da osvoji jos prstena i bez obzira kolika ga volim,ustajem i priznajem „Jordan je bolji“. Nije da njih dijele nijanse,vec jednostavno Jordan se nikada nije oslanjao na druge. Uvjek je imao rijesenje za sve. Mda,i kad se to uzme uzme u obzir opet je Kobe blizu Jordana. Vrh su njih dvojica i to nemoze niko promjeniti.
U ime Gospodara...
Ja sam Celticov navijac i koliko god mi bilo tesko reci ipak Kobe Bryant je uistinu jedini pravi nasljednik Jordana. Ne samo na terenu nego i van njega. Ipak izdati jedan grad i jedan klub onako kako je to James uradio je nedostojno jednog kralja. X za kompletan post majestica!
LeBronJamesKing je napisao/la: ti tek upisujes akademiju a vec drot od glave do pete na intektualnom nivou , svaka casst, glupost koja godi usima navijaca LAL, al ine mozes ti to shvatiti ti si drot, u pelenama doduse ali drot.
A ja mislio ti ces promijeniti nick...zar ne znas da nije vise king...fino ti covjek napisao
- majestic24
- Kontakt:
New Orleans Hornetsi su na Istok poslali Craiga Brackinsa i Dariusa Songailu dok su u New Orleans sletjeli Jason Smith i Willie Green.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
http://sportsport.ba/ino_kosarkap-43650.htm
Howard ima i dalje traume od onog Kobe-jevog zakucavanja
...to da bi uzeo Duranta pored Jamesa je mislim trenutno sasvim logicna stvar...
Howard ima i dalje traume od onog Kobe-jevog zakucavanja

-
- Kontakt:
svaka cast za ovaj clanak bogami,jest da nisam njegov navijac ali je najbolji,ali od kada pratim kosarku nikada necu zaboraviti rijeci edina avdica koji je prenosio utakmicu lakers-denver ja mislim prije 2 godine,a rekao je o kobe nakon utakmice kada su lakersi pobjedili"stavite sve na moja ramena i ja cu vas nositi do pobjede "a to se ponavlja kroz negovu citavu karijeru
Nije to kroz citavu karijeru dosta toga je Shaq nosio kad je igrao s njim.Ovo sto radi bez Shaq-a je za svaki respekt a ono s Shaqom nije ni blizu toga da je on sve nosio na ramenima.amardelic1 je napisao/la:svaka cast za ovaj clanak bogami,jest da nisam njegov navijac ali je najbolji,ali od kada pratim kosarku nikada necu zaboraviti rijeci edina avdica koji je prenosio utakmicu lakers-denver ja mislim prije 2 godine,a rekao je o kobe nakon utakmice kada su lakersi pobjedili"stavite sve na moja ramena i ja cu vas nositi do pobjede "a to se ponavlja kroz negovu citavu karijeru
Glasine Melo u Netse,Favors i Kirilenko Denver,Diaw Utah i Devin Harris u Bobcats.
meni je to cak i ok.
nuggetsi bi dobili igraca okokojeg bi mogli graditi ekipu u buducnosti, i igraca kojem istice ugovor tezak 17 milja.
bobcatsi bi se rjesili viska na krilnom centru, i dobili tog prijeko potrebnog playmakera.
netsi bi dobili carmela.
jedino nisam siguran sta bi utah dobila sa ovim.
nuggetsi bi dobili igraca okokojeg bi mogli graditi ekipu u buducnosti, i igraca kojem istice ugovor tezak 17 milja.
bobcatsi bi se rjesili viska na krilnom centru, i dobili tog prijeko potrebnog playmakera.
netsi bi dobili carmela.
Rijesila bi se dugo nezadovoljnog i preplacenog Kirilenka za svestranog Diaw-aWolverine je napisao/la:meni je to cak i ok.
netsi bi dobili carmela.
- majestic24
- Kontakt:
Bezze..opet Netsi neznaju sta rade. Oni zele dovesti Howarda iduce sezone,al nece moci napraviti nista samo s njim i Melom. Umjesto da ostave Harisa,oni bi njega dali. Glupost. Ko je ovaj Favors??
P.S Sto nikog nece da ponudi ugovor onom momku sa Duke univerziteta????
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
3 pick ove godine ,Howard nece nigdje ic to mogu samo mastat on je stara skola on ce ostat u Orlandu.majestic24 je napisao/la:Bezze..opet Netsi neznaju sta rade. Oni zele dovesti Howarda iduce sezone,al nece moci napraviti nista samo s njim i Melom. Umjesto da ostave Harisa,oni bi njega dali. Glupost. Ko je ovaj Favors??
Ne znam momak nije los ali uce on u NBA
- majestic24
- Kontakt:
Mozda zato sto je bijelacdema je napisao/la:3 pick ove godine ,Howard nece nigdje ic to mogu samo mastat on je stara skola on ce ostat u Orlandu.majestic24 je napisao/la:Bezze..opet Netsi neznaju sta rade. Oni zele dovesti Howarda iduce sezone,al nece moci napraviti nista samo s njim i Melom. Umjesto da ostave Harisa,oni bi njega dali. Glupost. Ko je ovaj Favors??
Ne znam momak nije los ali uce on u NBA

ma netsi pokusavaju nesto na silu.
farmar/?
morrow/williams
anthony/outlaw
murphy/smith
lopez/petro
farmar bi im igro pvog playa
farmar/?
morrow/williams
anthony/outlaw
murphy/smith
lopez/petro

- majestic24
- Kontakt:
Dosta si rekaoWolverine je napisao/la:ma netsi pokusavaju nesto na silu.
farmar/?
morrow/williams
anthony/outlaw
murphy/smith
lopez/petro

- Slatinash_7
- Kontakt:
ma njih ni travaj ne moze u PO pogurat,a kamoli Melo.Oni izgleda ko Boston prije 5-6 godina namjerno gube utakmice za prvi pick pa ce onda nesto probat kad Melo James Wade i ekipa budu imali po 30 svi zajedno 1 naslov pa ce oh ovi dovest da uzmu naslovmajestic24 je napisao/la:Dosta si rekaoWolverine je napisao/la:ma netsi pokusavaju nesto na silu.
farmar/?
morrow/williams
anthony/outlaw
murphy/smith
lopez/petro
farmar bi im igro pvog playa![]()
![]()
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma naredne dvije godine opet Netsi nebi bili skoro pa play off tim... ne znam zasto bi onda odlazio iz Denvera, ako je ovakav razvoj situacije...ja opet mislim da je Denveru bolje uzeti ovu ponudu Bullsa ili napraviti slican trade, gdje bi Deng otisao negdje drugo, a njima neki igrac Gibson,Johnson i pickovi ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Netsima niko ne garantuje da ce melo i produziti sa njima.....zato mi ovaj potez nije nikako logica
da se odreknu prvog pleya i 3 picka ove godine a da melo naredne sezone ode u NYK

da se odreknu prvog pleya i 3 picka ove godine a da melo naredne sezone ode u NYK

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.