Postao/la Mahalac1987 » 16 maj 2018, 19:31
Ne vidim šta je cilj današnje konferencije. Nekakav način pravdanja javnosti i navijačima, podizanje atmosfere pred derbi da se opet ne obrukamo posjetom, ponovno dokazivanje kako ova uprava radi najbolji posao u poslijeratnom periodu ili nešto deseto, stvarno ne znam niti me interesuje. Misimović je dokazao da je veoma inteligentan čovjek, čovjek koji ima autoritet i neku viziju, ono što obeća to i ispuni i takav i treba biti predsjednik najboljeg Kluba u državi. Ono što mi se konkretno danas nije svidjelo je što je na svako postavljeno pitanje odgovarao onako kako je on unaprijed zamislio, tj. malo se dotakne teme pa počne pričati o svojim uspjesima i uspjesima uprave, te planovima za budućnost. Ako si već napravio konferenciju na kojoj ćeš biti otvoren za sve vrste pitanja, onda na ista odgovori kako treba, bez nekakvog okolišanja i pričanja o stvarima koje u ovom trenu nisu u fokusu. Gubljenje, kako mi volimo reći, već osvojene titule, drugu sezonu za redom pokazuje da je situacija alarmantna, bez obzira na osvajanje tog kupa. Trofej jeste trofej, ali ti radnici famoznog sportskog segmenta su nam toliko ubili osjećaj radosti, da je to nevjerovatno. Jedini čovjek koji je u stanju za čas sve preokrenuti (i vratiti navijače na tribine, i riješiti se manekena, i kvalitetno spremiti ekipu i na kraju napraviti rezultat vrijedan pažnje) je definitivno Amar Osim. Al opet koliko god mi njega prizivali, od njegovog povratka, sudeći prema današnjim izjavama predsjednika, najvjerovatnije neće biti ništa. Iduće sezone bi kao što sam već pisao volio vidjeti Baždarevića na klupi, a ako nisu u stanju dovesti njega, onda definitivno ostaviti Adžema, jer sve ostalo je ponovno srljanje. Na kraju, podrška upravi, neka nastave tamo gdje su stali, ali sa malo manje onoga "ja, ja i samo ja" i neka konačno shvate da su navijači željni kvalitetne igre, a ne samo gradnje tribina, terena, kampova... Uostalom, fudbal se i igra zbog navijača.
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES!