koji nisi nam postaviomarseille_unique je napisao/la:you should visit this link , a lot of different fans, dosta dobre rasprave,uz live stream nfl networka
NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: NFL
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- marseille_unique
- Kontakt:
fuck, here you go http://www.justin.tv/sportscasthq72#/w/408239568/11, thjere is a lot of bears fans, and packers too
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
marseille_unique je napisao/la:fuck, here you go http://www.justin.tv/sportscasthq72#/w/408239568/11, thjere is a lot of bears fans, and packers too
aha ma gledo sam ovo
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- marseille_unique
- Kontakt:
bas cu sad provjeriti koje j enajvece rivalstvo u nflu
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
marseille_unique je napisao/la:bas cu sad provjeriti koje j enajvece rivalstvo u nflu
kazem ti ovo je jedan od najvecih ubjedljivo... evo ti i jednog od komentara i na espn
evo imas i ovdje trenutnu statistiku i kosto vidim Bearsi imaju vise pobjeda od packersa u NFL
http://en.wikipedia.org/wiki/Bears%E2%8 ... rs_rivalry
Chicago are the legendary rivals of the Packers. They've played each other more times than any other teams in Football, since 1921.
Vikings are also Packer rivals, they're making a huge bid for it anyway. Lions may make it there one day.
****(s):
Packer fan
Green Bay and the Bears is one of the biggest rivalries in the NFL. Denver doesn't have many huge rivalries because they aren't as old of a team, but their rivals are probably their division rivals like the Chargers, Raider, and Chiefs.
Green Bay Packers arch rival is the Chicago Bears...Its the ORIGINAL rivalry in the NFL...
Denver Broncos arch rival is probably the Oakland Raiders...POSSIBLY the Kansas City Chiefs...
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- marseille_unique
- Kontakt:
cito sam to ali vecina foruma kaze da su jets patriots i red skins cowboys uz vase najveca rivalstva, jets patriots zato sto se mrze ne tolko zbog kvaliteta, uradio sam research i naso te podatke
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
pa dobro svakako da ima rivaliteta, a pogotov sad izmedju Patriotsa i Jetsa... samo odavno su Bearsi i Packersi jos iz vremena Lombardia dok je bio Packer 
Znas da je Favre mogao doci i u Bearse i nasi su imali zelju ga dovesti.... ovdje ga navijaci nikad nisu mrzili i ako je bio nas ubica....covjek se nije odlucio za Bearse, samo iz tog razloga, sto zna da bi ga ovi tamo definitivno zamrzili, bez obzira na njegove rezultate koje je postigao sa Packersima.....ja vjerujem da ce ova utakmica biti dosta dobra i neizvjesna.....Rogers bi mogao imati dobru utakmicu, ako se ova nas pass odbrana malo ne sredi.... sjetim se samo prosle sezone, kada smo u prvoj utakmici sezone imali prednost sve do zadnjih 30 sekundi utakmice... onda odlican pas Rogersa, kojeg nasa odbrana nije uspjela zaustaviti i gubimo skoro pa dobijenu utakmicu...nadam se da cemo ovog puta imat vise srece....mada ja mislim da ce rezultat biti 17:14 za Bearse
Znas da je Favre mogao doci i u Bearse i nasi su imali zelju ga dovesti.... ovdje ga navijaci nikad nisu mrzili i ako je bio nas ubica....covjek se nije odlucio za Bearse, samo iz tog razloga, sto zna da bi ga ovi tamo definitivno zamrzili, bez obzira na njegove rezultate koje je postigao sa Packersima.....ja vjerujem da ce ova utakmica biti dosta dobra i neizvjesna.....Rogers bi mogao imati dobru utakmicu, ako se ova nas pass odbrana malo ne sredi.... sjetim se samo prosle sezone, kada smo u prvoj utakmici sezone imali prednost sve do zadnjih 30 sekundi utakmice... onda odlican pas Rogersa, kojeg nasa odbrana nije uspjela zaustaviti i gubimo skoro pa dobijenu utakmicu...nadam se da cemo ovog puta imat vise srece....mada ja mislim da ce rezultat biti 17:14 za Bearse
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- marseille_unique
- Kontakt:
znam da nije zbog toga otiso u bearse. Bice dobra utakmica ali meni to niej neko rivalstvo jednostavno nekako mi smijesne boje u packersa nekako nesto mi tu fali, ali ono sto mrzim u nfl-u , sto nikako nisu dozvolili da 49ers mogu igrati protiv raidersa ili giants protiv jetsa, i tako svake godine. Glupost najveca, sad igraju 49ers protiv radiersa ne volim niejdne ali gledat cu da odem na tu utakmicu da gledam jer volim kad je napeto, to se rijetko desava da iigraju jedan protiv drugoga u sezoni tako da se pamte te utakmice.
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
pa jeli i ti zivis ovdje negdje u usa ili si dole ?... skonto sam da si iz Tuzle u ranim postovima
Ma Green Bay je mali gradic , ali oni svi zive za te Packerse brate i puno historije u NFL upravo potice od njih iskreno receno
Ma Green Bay je mali gradic , ali oni svi zive za te Packerse brate i puno historije u NFL upravo potice od njih iskreno receno
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- SaltCityAttack
- Kontakt:
jak mi ovaj vdeo, odnosno mini video reportaza Dallas-Bears
...nekako najbolje mi je vidjeti scenu u kupnom kadru Urlachera i Pappersa kako su sretni zbog njihove dominacije u odbrani...zanimljivo je istaci, kako je Pappers u dvije utakmice imao samo 2 tackles I to u prvoj utkamici protiv Detroita
, ali on je protiv Dallasa presjekao 2 lopte, koje su mogle biti kobne za nas.... ne znam kako NFL mu nije uracunao onaj tackle, koji je napravio u onom trenutku, kada je Dallas dosao na gol line i tada su koristili u prva dva pokusaja svoje RB, ali zahvljujuci Pappersu,Romo je morao sa gol line bacati za TD..... u onom trenutku kada je RB pokusao preskociti nase odbranbene igrace, Pappers je ucinio isto i zaustavio moguci TD.
http://www.nfl.com/videos/chicago-bears ... e=HP_video
............................................................................................................................................
http://www.nfl.com/videos/chicago-bears ... e=HP_video
............................................................................................................................................
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 24 sep 2010, 09:18, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- marseille_unique
- Kontakt:
zivim pet minuta od candlestik parka, a nikad niko da mi dogovori i dadne svoje misljenje na moje pitanje, p ani ti , zasto ne mogu igrati klubovi iz istog grada jedan protiv drugog, mislim to je meni tolko glupo da to niej omoguceno da 49ers igraju protiv raidersa ili jets giants, i jos gluplje mi je sto se niko u ovoj je.... americi ne buni zbog toga, mislim pomalo mi j eto glupo pravo, zamisli kao u fudbalu nasem inter milan, roma lazio, i ostali derbiji , zamisli kako bi to bilo gotivno a oni su to onemogucili, mislim sta ti mislis o tome
Tuzlanski_Malisa
Tuzlanski_Malisa
- SaltCityAttack
- Kontakt:
pa ko kaze da ne mogu?....mogu jasta brate moj lijepi 
Nikad nije isto i tu postoje neka pravila...svake 4 godine ekipe moraju igrati jedni protiv drugih bez obzira odakle dolaze.
1. Svi znamo da iz divizije ekipe igraju po 2x kuci i na strani i to je ukupno 6 utakmica
......................................................................................................................
2. primjer: NFC North ove sezone igra utakmice protiv NFC East(svako sa svakim ).....ako pogledas raspored svih ekipa iz ove dvije divizije, vidjet ces da sam upravu.....znaci razigravanje, odnosno utakmice izmedju ekipa iz ove dvije divizije necemo biti u mogucnosti gledati pune 3 godine,jer tacno toliko treba vremena, da ponovo dodje na red da se sastaju NFC North i NFC East ....jedini nacin na koji je moguce da neke ekipe razigravaju protiv nekih iz ovih divizija ce biti, ako kojim slucajem Chicago bude imao najbolji omjer u regularnom dijelu, a Dallas ima drugi najbolji omjer, onda ce se ove dvije ekipe sastati ponovo slijedece sezone u Chicagu...tako ce svoj utakmicu odigrati i recimo Packersi koji ce recimo biti drugi u NFC Nort protiv drugoplasiranog iz East ili trecoplasirana iz North Minesota, protiv trecoplasiranih iz East i td...ovo su one dvije jedine utakmice koje imaju razlicite u svojim schedulima, ekipe iz istih divizija u kojoj su recimo slabije plasirane ekipe prosle sezone u prednosti, jer ce imati eventualno lakseg protivnika, ako se tadasnje losije plasirani vec nesto pojacali...posto sam se vec nadovezao na primjer koji ce nositi broj 4, onda o tome mozes procitati dole malo ispod, ali tek kada procitas ove ostale
......................................................................................................................
3. NFC North ove sezone takodjer igra 4 utakmice protiv AFC East, to jeste protiv Jetsa,Patriotsa,Baffala i Miamia...na isti nacin i druge divizije su tako podjeljene i da bi ponovo ove ekipe igrale skupa treba proci 4 godine.Znaci slijedece sezone vjerovatno ce NFC North igrati protiv AFC West, jer sa ovim drugim su igrali predhodne dvije sezone... eh ovo ce biti dobro za Bearse,jer iz AFC West ekipe su dosta losije u odnosu na ove druge, tako da Bearsi mogu napraviti dobru prednost tu
..nakon ovih utakmica znaci sve ekipe ce imati po 14 utakmica
..takodjer da bi ponovo u Chicagu gledali utkamicu izmedju Bearsa i Patriotsa proce cak 8 godina, jer za 4 godine ove ekipe ce igrati u Bostonu ,jer vec sam rekao da ekipe ne mogu dva puta za redom biti domacini 
4. Konacne dvije utakmice gdje protivnici iz divizija nece imati iste, to je bazirano na proslogodisnjem plasmanu....posto NFC ima 4 divizijska pobjednika a dvije najbolje sa najboljim rekordom igrat ce medjusobno, sto je bilo vec utakmica izmedju Saintsa i Vikingsa...da se kojim slucajem desilo da je Dallas imao bolji rekord od Now Orlines, onda Vikingsi nebi igrali sa Dallasom...posto je Minesotu zapao Saints, onda ekipe iz NFC North zapadaju takodjer ekipe iz te divizije u jedn oj sedmici.... naprimjer Beasi su bili treci u svojoj diviziji i onda ce igrati protiv treceplasiranih iz NFC South Panthersa.... dok jos tu poslijednju utkamicu naprimjer NFC North pobjednih Vikingsi igraju protiv pobjednika NFC West to jeste Arizonom, a Bearsi igraju protiv treceplasiranih iz iste divizije to jeste Seattle Seahawks
Znaci ovdje je bitan plasman na kraju sezone i sto si bio losi, to ti je bolji raspored, jer ebiga Minesota ima u te dvije utakmice nesto tezi raspored od nas sto mozes i da vidis.Jos cu jednom napomenuti
Po ovom sistemu se pravi raspored...sad pogledaj raspored svoje ekipe i vidjet ces da je tako
...znaci Giants i Jetsi ce igrati, a nisam siguran kad ebiga i ovo su najnovija pravila...do sada nije bilo tako, ali su izvrsili neke izmjene mislim koje su nastale jos 2009...ako vec igra sad San Francisko i Raidersi, onda znaj da su ovi ispravna pravila koje su barem spominjali ima mozda i 2 godine ebiga
Nikad nije isto i tu postoje neka pravila...svake 4 godine ekipe moraju igrati jedni protiv drugih bez obzira odakle dolaze.
1. Svi znamo da iz divizije ekipe igraju po 2x kuci i na strani i to je ukupno 6 utakmica
2. primjer: NFC North ove sezone igra utakmice protiv NFC East(svako sa svakim ).....ako pogledas raspored svih ekipa iz ove dvije divizije, vidjet ces da sam upravu.....znaci razigravanje, odnosno utakmice izmedju ekipa iz ove dvije divizije necemo biti u mogucnosti gledati pune 3 godine,jer tacno toliko treba vremena, da ponovo dodje na red da se sastaju NFC North i NFC East ....jedini nacin na koji je moguce da neke ekipe razigravaju protiv nekih iz ovih divizija ce biti, ako kojim slucajem Chicago bude imao najbolji omjer u regularnom dijelu, a Dallas ima drugi najbolji omjer, onda ce se ove dvije ekipe sastati ponovo slijedece sezone u Chicagu...tako ce svoj utakmicu odigrati i recimo Packersi koji ce recimo biti drugi u NFC Nort protiv drugoplasiranog iz East ili trecoplasirana iz North Minesota, protiv trecoplasiranih iz East i td...ovo su one dvije jedine utakmice koje imaju razlicite u svojim schedulima, ekipe iz istih divizija u kojoj su recimo slabije plasirane ekipe prosle sezone u prednosti, jer ce imati eventualno lakseg protivnika, ako se tadasnje losije plasirani vec nesto pojacali...posto sam se vec nadovezao na primjer koji ce nositi broj 4, onda o tome mozes procitati dole malo ispod, ali tek kada procitas ove ostale
3. NFC North ove sezone takodjer igra 4 utakmice protiv AFC East, to jeste protiv Jetsa,Patriotsa,Baffala i Miamia...na isti nacin i druge divizije su tako podjeljene i da bi ponovo ove ekipe igrale skupa treba proci 4 godine.Znaci slijedece sezone vjerovatno ce NFC North igrati protiv AFC West, jer sa ovim drugim su igrali predhodne dvije sezone... eh ovo ce biti dobro za Bearse,jer iz AFC West ekipe su dosta losije u odnosu na ove druge, tako da Bearsi mogu napraviti dobru prednost tu
4. Konacne dvije utakmice gdje protivnici iz divizija nece imati iste, to je bazirano na proslogodisnjem plasmanu....posto NFC ima 4 divizijska pobjednika a dvije najbolje sa najboljim rekordom igrat ce medjusobno, sto je bilo vec utakmica izmedju Saintsa i Vikingsa...da se kojim slucajem desilo da je Dallas imao bolji rekord od Now Orlines, onda Vikingsi nebi igrali sa Dallasom...posto je Minesotu zapao Saints, onda ekipe iz NFC North zapadaju takodjer ekipe iz te divizije u jedn oj sedmici.... naprimjer Beasi su bili treci u svojoj diviziji i onda ce igrati protiv treceplasiranih iz NFC South Panthersa.... dok jos tu poslijednju utkamicu naprimjer NFC North pobjednih Vikingsi igraju protiv pobjednika NFC West to jeste Arizonom, a Bearsi igraju protiv treceplasiranih iz iste divizije to jeste Seattle Seahawks
Znaci ovdje je bitan plasman na kraju sezone i sto si bio losi, to ti je bolji raspored, jer ebiga Minesota ima u te dvije utakmice nesto tezi raspored od nas sto mozes i da vidis.Jos cu jednom napomenuti
Po ovom sistemu se pravi raspored...sad pogledaj raspored svoje ekipe i vidjet ces da je tako
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 24 sep 2010, 18:03, ukupno mijenjano 3 puta.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
sandiegochargers
- Kontakt:
sta salty misli o ovim parovima 3.kola ?
baltimore-cleveland (naravno tipujem na baltimore)
carolina-cincinati (cincinati)
minesotta-detroit (minnesotta)
new england-buffalo (u zivot na new england)
tampa-pitsburg (pitsburg)
denver-indianapolis (indianapolis)
- SaltCityAttack
- Kontakt:
sandiegochargers je napisao/la:sta salty misli o ovim parovima 3.kola ?
po meni sve korektno,ali ovo Denver i Colts bogami moze biti svasta...Coltsi su kvalitetni to stoji, ali vidjeli smo ih u prvoj utakmici protiv Houstona, da im je odbrana dosta lose izgledala...ebiga ako je to za kladionicu, onda ostavi ovako, jer vjerovatno je veci dobitak ako Coltsi dobiju
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 24 sep 2010, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
sandiegochargers
- Kontakt:
to majstore 
Salty, odlično si pojasnio ovu polemiku oko utakmica.
I ja se slažem sa tipovima na ove parove u sljedećem kolu.
Ali ima drugih tekmi u ovok kolu koje je daleko teže prognozirati.
Chicago-GB
Giants-Titans
Miami-Jets
Houston-Dallas
Chicago-GB
Giants-Titans
Miami-Jets
Houston-Dallas
"Float like a butterfly, sting like a bee"
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Cutler trenutno je sa najboljim rejtingom u NFL 121,2 i 5 TD... dok iza njega je Manning...Cutler takodjer je drugi po broju osvojenih yardi, a u dvije utakmice ima 649 yards...za sada ga ide odlicno, a dodamo li one zadnje dvije utakmice u prosloj sezoni, onda Cutler u 4 zadnje utakmice ima cak 13 TD i rejtink preko 130
...naravno ove godine je i cak pet puta rusen sto je i malo previse...naranvo to nisu bile njegove greske izuzev one jedne kada mu je ispala lopta i kada su ga oborili protiv Detroita....zaista je usao u jedan niz koji obecava i pokazuje da je pun pogodak sto smo pravili trade za njega...sa njim smo napokon rijesili problem QB koji dugo muci Chicago, a kamo srece da ima barem malo bolji offense line
...samo kad se sjetim, da smo onog Columba prije par sezona odpustili, a gledaj covjeka u Dallasu, pa danas je jedan od boljih u ligi na svojoj poziciji.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- randy_moss
- Kontakt:
2, 1, 1, 1.Taktičar je napisao/la:Salty, odlično si pojasnio ovu polemiku oko utakmica.
Chicago-GB
Giants-Titans
Miami-Jets
Houston-Dallas
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
- randy_moss
- Kontakt:
Sta bi Patriotsi bili da su umjesto Maroneya birali Jones-Drewa. Da je Seymour jos u ekipi. Adam Vinatieri. Da Mankins nije totalni idiot koji nece da prihvati 7 miliona dolara sve dok Jahri Evans iz Saintsa prima 8mil.?SaltCityAttack je napisao/la:Cutler trenutno je sa najboljim rejtingom u NFL 121,2 i 5 TD... dok iza njega je Manning...Cutler takodjer je drugi po broju osvojenih yardi, a u dvije utakmice ima 649 yards...za sada ga ide odlicno, a dodamo li one zadnje dvije utakmice u prosloj sezoni, onda Cutler u 4 zadnje utakmice ima cak 13 TD i rejtink preko 130...naravno ove godine je i cak pet puta rusen sto je i malo previse...naranvo to nisu bile njegove greske izuzev one jedne kada mu je ispala lopta i kada su ga oborili protiv Detroita....zaista je usao u jedan niz koji obecava i pokazuje da je pun pogodak sto smo pravili trade za njega...sa njim smo napokon rijesili problem QB koji dugo muci Chicago, a kamo srece da ima barem malo bolji offense line
...samo kad se sjetim, da smo onog Columba prije par sezona odpustili, a gledaj covjeka u Dallasu, pa danas je jedan od boljih u ligi na svojoj poziciji.
Da ne izgubimo 3 startera zbog season injury? (Bodden, Ty Warren, Faulk). Teska vremena, prijatelju moj.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
- Slatinash_7
- Kontakt:
ma samo Jones-Drew nam bi nam bio preveliko pojacanje,napad trcanjem nam je ocajan,odbrana ce se polako dizati u tom segmentu smo uvijek jaki bili al trcanje uvijek boljka i kad dodje neka ekipa koja nam koliko toliko zaustavi pass tesko dolazimo do pobjederandy_moss je napisao/la:Sta bi Patriotsi bili da su umjesto Maroneya birali Jones-Drewa. Da je Seymour jos u ekipi. Adam Vinatieri. Da Mankins nije totalni idiot koji nece da prihvati 7 miliona dolara sve dok Jahri Evans iz Saintsa prima 8mil.?SaltCityAttack je napisao/la:Cutler trenutno je sa najboljim rejtingom u NFL 121,2 i 5 TD... dok iza njega je Manning...Cutler takodjer je drugi po broju osvojenih yardi, a u dvije utakmice ima 649 yards...za sada ga ide odlicno, a dodamo li one zadnje dvije utakmice u prosloj sezoni, onda Cutler u 4 zadnje utakmice ima cak 13 TD i rejtink preko 130...naravno ove godine je i cak pet puta rusen sto je i malo previse...naranvo to nisu bile njegove greske izuzev one jedne kada mu je ispala lopta i kada su ga oborili protiv Detroita....zaista je usao u jedan niz koji obecava i pokazuje da je pun pogodak sto smo pravili trade za njega...sa njim smo napokon rijesili problem QB koji dugo muci Chicago, a kamo srece da ima barem malo bolji offense line
Da ne izgubimo 3 startera zbog season injury? (Bodden, Ty Warren, Faulk). Teska vremena, prijatelju moj.
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.