BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
DOMINACIJA!!!
Jos jedan maestralan mec...prvih 30 minuta je malo losije bilo ali onda perfekcija...svi su odigrali za 10,drago mi je zbog Barriosa i Lewandowskog koji su opet pogodili,Kevin odigrao mozda i najbolji mec ove sezone...
Jos jedan maestralan mec...prvih 30 minuta je malo losije bilo ali onda perfekcija...svi su odigrali za 10,drago mi je zbog Barriosa i Lewandowskog koji su opet pogodili,Kevin odigrao mozda i najbolji mec ove sezone...
Mašala!!!
....Rapsodija u žutom, samo da ovako nastave.
....Lucas zabio za 5-0, i veliku pobjedu za drugu poziciju na tabeli....Pobjedom na Millerntoru protiv Gusara i uz izvjesni poraz Mainza u Minhenu bićemo prvi. 
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Cestitke na zasluzenoj pobjedi, iz utakmice u utakmicu pokazujete ono sto se prije cijenilo na fudbalu. Borbenost, odlicnu igru, da su igraci prava "klapa" na terenu, da je vzano na terenu imati 11 igraca, a ne 11 p...., jednostavno dosad ste pored Mainza hit prvenstva.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Joj dragi moji Dortmundovci pa sta je ovo. Ja sam gledao utakmicu od 36 minute. Nisam mogao prije iz opravdanih razloga.. Al sto sam gledo kao da sam gledao Arsenal ili mozda cak Barcelonu. Stvarno ne pretjerujem momci su igrali moj boze pa ovo je ne znam ja ne mogu nac rijeci ja gledam Najbolji Dortmund ove zadnje dvije utakmice pogotovo.. Ovo podsjeca na slavne godine... Kagawa nam je toliko uljepsao igru i ubrzao ma fenomenalno stvarno, Sahina da ne spominjem to je za mene novi Cesc Fabregas mozda nece bit bas dobar kao Cesc al je momak boze sacuvaj nadaren bolesno mocan i dobar
... Ovo je bila najava za jednu veliku i nadam se uspjesnu sezonu... Nije tesko pogodit zasto smo ovako dobri lako je to rec ista ekipa je na okupu vec dugo jako su uigrani i pretalentovani i onda dodje jos Kloppomobil koji ih napucka da igraju kao da im je to zadnja utakmica karijere... Ma za sve ljude Dortmunda svaka cast Pocev od Watzke koji nas je spasio bankrotta i doveo nam jednog od najboljih mladjih trenera sirom evrope, pa onda Zorc koji je mnogo put bio kritikovan da ne zna dovest igrace al njegovi transferi su predobri ja cu samo evo neke nabrojat nadopunite me ako sam koga zaboravio: Petric ( moj miljenik kojeg nikad necu prezalit ) , Frei, Tinga, Subota, MACA MAC Hummy, Lucas Panter Barrios, Kuba, Bender, Okojedan ( owomojela ) dobro njeg je kloppo doveo, i bolesni susi japano kamikaza Kagawa kako samo njeg upeca moj boze.. Tek se sad vidi posao i napredak kojeg su pokrenuli prije 3 godine imamo bgm super ekipu samo da ovi momci ostanu na okupu svi, a trener je slag na tortu kao i uprava... Ne znam stvarno forma nam je strasna i bolesna i mocna dobra hehe... Samo se bojim sta ce bit kad se desi pad jer pad ce bit i mora bit e zanima me samo hocemol se onda moc izvuc i doc sebi i igrat dobro. Pa nama nisu u sastavu jedan Hajnal, Kehl, Dede. Bez takva 3 igraca mi ovako igramo i na ovakav nacin imamo lijepu sirinu zaista... I drago mi je posebno za Lewandovskog koji je dao super gol, na onom golu se vidi da je to igrac koji posjeduje velik prevelik talenat i super kvalitet i on i Barrios su se super uklopili i odlicno igraju... Klopp je na mukama pa ko da igra u prvoj postavi da li Kuba ili Gotze dali Kagawa ili Lewandovski ili Kg ma ekipa je super popunjena stvarno sve je dobro odlicna sezona super pocetak i napokon smo nagradjeni i mi navijavci da uzivamo... Ovo je inace barem ja tako mislim nisam siguran najbolji start u bundesligi u historiji bvba...Oprostite ako grijesim
.. Sad idemo Pauliju jako nezgodno gostovanje al s ovom igrom i samopouzdanjem ne bi trebali imat problema mislim da mozemo do 3 boda ponovo, ako bude i 1 bod ja sam zadovoljan ma da bit ce tu 3 boda ja mislim... Gledam Schalke dao gol u zadnjim minutama Leverkusen isto tako Bayern juce isto tako to mi je malo krivo pogotovo za bayer i bayern jer je vazno da njima malo pobjegenom da nam ne disu odmah iza vrata... Hsv je izgubio to je dobro za nas... Mislim da ove sezone mozemo se borit za 3 mjesto i CHAMPIONS LEAGUE da samo cujem ponovo tu pjesmu a da BvB igra hehe... Bit ce ovo jos naravno duga duga i teska sezona u kojoj se mnogo tog moze jos desit al cu barem sad da uzivam kao i predpostavljam svi navijaci BvBa... Zasluzili smo ovo stvarno toliko godina patimo i bodrimo ovaj tim a rezultati su bili stvarno losi... Napokon smo nagradjeni i mi ...
Heja BvB Heja BvB heja BvB !!!
ALE ALE ALE OOOOOO BVB 09 !
Heja BvB Heja BvB heja BvB !!!
ALE ALE ALE OOOOOO BVB 09 !
BvB Echte Liebe !!!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Prosle ste godine u 5 kolu na svom stadionu primili petardu, a vidi cuda, ove godine je totalno suprotno.
Navijaci BvB-a zasluzuju ovakve rezultate.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Omerbavarac je napisao/la:Prosle ste godine u 5 kolu na svom stadionu primili petardu, a vidi cuda, ove godine je totalno suprotno.![]()
Hehe nisam znao da je bilo u ovo vrijeme od tvojih bavaaraca, hajde valjda sad bude vise ravnopravnija utakmica protiv tvojih pa neka pobjedi naravno sport i ko bude bolji ...
A zasluzujemo i te kako moj druze mi smo propatili zadnjih godina uh i pogubili metar zivaca...
BvB Echte Liebe !!!
amerosm je napisao/la:Cestitke na zasluzenoj pobjedi, iz utakmice u utakmicu pokazujete ono sto se prije cijenilo na fudbalu. Borbenost, odlicnu igru, da su igraci prava "klapa" na terenu, da je vzano na terenu imati 11 igraca, a ne 11 p...., jednostavno dosad ste pored Mainza hit prvenstva.
Svaka cast druze za kommentar bas si rekao ono kako jest al bas sve ... Jbg ja mislio Hsv ce moc ove sezone mozda i do titule al et izgubise jbg mislim dobro je to za BvB al nesto mi je opet na neki nacin zao jer ima te super sastav steta, i kod vas je bas taj problem sto nema 11 igraca koji ce jedan za drugog trcat i dopunjavat ga i sto se jos uvijek ne zna ko sta igra i sta mu je zadatak...
BvB Echte Liebe !!!
Samo hrabro, molim vas dobijajte ove manje timove jer oni sreckovici najsretniji iz minhena upravo na taj nacin uzmaju titule jer konkurenti ne pobjedjuju kada najvishe treba bohume, frankfurte, kaiserslauterne i slicnu buraniju.
Jedino Dormtund vidim da moze neshto vishe napraviti u vrhu jer imaju extra trenera, a i uigranu i perspektivnu ekipu.
Kad budete igrali protiv sreckovica najsretnijih treba im pustiti jer slucajno (njima dosta cesto se to desava) mogu vas dobiti na glup i sretan nacin, tipa u 95gol ili na neki glupi penal, a onda bi moral igracima pao. Zato fino derite ostale klubove, a protiv njih izvedete dortmund II, onaj sto igra trecu/cetvrtu ligu
Upamet
Jedino Dormtund vidim da moze neshto vishe napraviti u vrhu jer imaju extra trenera, a i uigranu i perspektivnu ekipu.
Kad budete igrali protiv sreckovica najsretnijih treba im pustiti jer slucajno (njima dosta cesto se to desava) mogu vas dobiti na glup i sretan nacin, tipa u 95gol ili na neki glupi penal, a onda bi moral igracima pao. Zato fino derite ostale klubove, a protiv njih izvedete dortmund II, onaj sto igra trecu/cetvrtu ligu
Upamet
nema potpisa
Ma ne guraj nas u prvi planAdmir_Sa je napisao/la:Samo hrabro, molim vas dobijajte ove manje timove jer oni sreckovici najsretniji iz minhena upravo na taj nacin uzmaju titule jer konkurenti ne pobjedjuju kada najvishe treba bohume, frankfurte, kaiserslauterne i slicnu buraniju.
Upamet
Za sinoćnju partiju, Kicker je Sahina nagradio perfektnom jedinicom, a pored njega u timu kola se našao i Hummy.
....Inače, po ovom renomiranom magazinu, najbolje ocijenjeni igrači u dosadašnjem dijelu prvenstva su: Sahin sa prosječnom ocjenom 2.20 i Kagawa 2.30 
Zadnji put je BVB imao 12 bodova nakon 5 kola u sezoni 2001/2002 kada smo i uzeli salataru.
Zadnji put je BVB imao 12 bodova nakon 5 kola u sezoni 2001/2002 kada smo i uzeli salataru.
Hare_BvB je napisao/la:
Ona ekipa je bila dosta iskusnija ali i kvaltetnija od ove iako je mozda tih godina i citava liga bila nesto jaca nego sad...ja bi bio prezadovoljan plasmanom u europska takmicenja ponovo jer ovo je premlad tim i mislim da ce biti tesko odrzati ovu formu do kraja,posebno ako se uspije napraviti nesto vise u europskoj ligi
- Omerbavarac
- Kontakt:
Strasno osvjezenje lige. Nije niko mogao predvidjeti ovakve rezultate Dortmunda, pogotovo nakon prvog kola gdje ste poraz dozivjeli, ali Kloppova magija uspijeva i gura milionere prema samom vrhu.
Jedini problem bi mogao biti veliki broj utakmica, s obzirom da Dortmund igra u Europi i ako prodje grupu moze se mozda i ocekivati pad, ali ko ce znati? U Bundesligi je sve moguce.
Jedini problem bi mogao biti veliki broj utakmica, s obzirom da Dortmund igra u Europi i ako prodje grupu moze se mozda i ocekivati pad, ali ko ce znati? U Bundesligi je sve moguce.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Posto me je Hare na temi HSV podsjetio na nostaligiju, evo odlucio sam i ja uzvratiti istom mjerom i postaviti Vama najdrazu pobjedu (cak i drazu od naslova LP).
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"
@amer
Ima ovaj video 2-3 stranice unazad, ali nije na odmet da se još pokoji put stavi
Ima ovaj video 2-3 stranice unazad, ali nije na odmet da se još pokoji put stavi
Danas u 15:30 h igramo na Millerntoru protiv St. Pauli-a....Jako teško gostovanje protiv novajlije u ligi, protiv ekipe koja i nema baš neki kvalitetan tim, ali ekipa koja igra srcem i koja će uvijek pružiti maksimum pogotovo na domaćem terenu pred fantastičnim navijačima....Biće jako teško igrati pred njihovom publikom jer važe za jedne od najbučnijih navijača u Njemačkoj, a pored toga imaju snažan momčadski duh i to je možda i glavna snaga ovog tima, uz odličnog i perspektivnog mladog stručnjaka kakav je Stanislavski....
Klopponja i dalje čvrsto drži loptu na zemlji, tako da je najavio da će momci imati isti pristup kao i u dosadašnjim mečevima, te da oni jedva čekaju ovaj meč...Rekao je da su igrači i dalje odlično fizički pripremljeni i da će i danas pokušati pokazati svoj prepoznatljivi stil igre, dakle uz mnogo presinga i trčanja...St. Pauli ima najgori međusobni bilans sa BVB-om od svih bundesligaša, tako npr. od zadnjih 6 mi smo dobili 5, a jedan je završio remijem i to u šampionskoj sezoni kada smo doma igrali 1-1 i umal' izgubili titulu radi tog kiksa iako je St. Pauli već bi ispao....Ja očekujem jako težak meč, jer se radi o ekipi koja je prevenstveno jaka taktički i trkački, a još ako dodamo frenetične navijače, dobijemo jedno od nezgodnijih gostovanja u sezoni...Ako želimo izvući 3 boda iz ovog meča, potrebno je da igramo na nivou prethodnih mečeva, jer ipak kvalitet je neupitno na našoj strani, a ni motiva ne bi trebalo manjkati jer u slučaju pobjede vjerovatno ćemo zasjesti na prvu poziciju jer Mainz gostuje Bayernu gdje bi i oni konačno trebali izgubiti...
Klopponja i dalje čvrsto drži loptu na zemlji, tako da je najavio da će momci imati isti pristup kao i u dosadašnjim mečevima, te da oni jedva čekaju ovaj meč...Rekao je da su igrači i dalje odlično fizički pripremljeni i da će i danas pokušati pokazati svoj prepoznatljivi stil igre, dakle uz mnogo presinga i trčanja...St. Pauli ima najgori međusobni bilans sa BVB-om od svih bundesligaša, tako npr. od zadnjih 6 mi smo dobili 5, a jedan je završio remijem i to u šampionskoj sezoni kada smo doma igrali 1-1 i umal' izgubili titulu radi tog kiksa iako je St. Pauli već bi ispao....Ja očekujem jako težak meč, jer se radi o ekipi koja je prevenstveno jaka taktički i trkački, a još ako dodamo frenetične navijače, dobijemo jedno od nezgodnijih gostovanja u sezoni...Ako želimo izvući 3 boda iz ovog meča, potrebno je da igramo na nivou prethodnih mečeva, jer ipak kvalitet je neupitno na našoj strani, a ni motiva ne bi trebalo manjkati jer u slučaju pobjede vjerovatno ćemo zasjesti na prvu poziciju jer Mainz gostuje Bayernu gdje bi i oni konačno trebali izgubiti...
Bice zanimljivo i na terenu i na tribinama...kao sto i Klopp rece ovo ce biti najteza utakmica u sedmici...Ja ne znam sta da ocekujem,mec koji sigurno moze otici u svim pravcima...nadam se da igraci nece razmisljati o tom eventualnom prelasku na prvo mjesto...treba igrati opusteno jer smo mnogo toga dobrog napravili u zadnje vrijeme i ovdje mozemo samo jos dobiti...Mozda ne bi bilo lose Santanu stvaviti u prvih 11 da se odmore ili Subotic ili Hummels...
U odnosu na meč sa K'lauternom 2 promjene: Gotze umjesto Kube i Owo umjesto Piše. 
1-1 HT
Bili smo mnogo bolji na pocetku i vise nego zasluzeno Greuskreutz pogadja za 0-1...dominirali smo sve do njihove prve prilike i 1-1 a onda poslije ST.Pauli je preuzeo inicijativu...sve u svemu sve opcije su otvorene u drugom poluvremenu
Bili smo mnogo bolji na pocetku i vise nego zasluzeno Greuskreutz pogadja za 0-1...dominirali smo sve do njihove prve prilike i 1-1 a onda poslije ST.Pauli je preuzeo inicijativu...sve u svemu sve opcije su otvorene u drugom poluvremenu
Gdje gledaš...Meni na atdhe.net ne može....Jbga St. Pauli, znao sam da će ovo biti gutavoadnan24 je napisao/la:1-1 HT
Bili smo mnogo bolji na pocetku i vise nego zasluzeno Greuskreutz pogadja za 0-1...dominirali smo sve do njihove prve prilike a onda poslije ST.Pauli je preuzeo inicijativu...sve u svemu sve opcije su otvorene u drugom poluvremenu
Hare_BvB je napisao/la:Gdje gledaš...Meni na atdhe.net ne može....Jbga St. Pauli, znao sam da će ovo biti gutavoadnan24 je napisao/la:1-1 HT
Bili smo mnogo bolji na pocetku i vise nego zasluzeno Greuskreutz pogadja za 0-1...dominirali smo sve do njihove prve prilike a onda poslije ST.Pauli je preuzeo inicijativu...sve u svemu sve opcije su otvorene u drugom poluvremenu
Upravo na atdhe i gledam,nije mi moglo prvih 5 minuta ali sad je ok...treba kubu ubaciti umjesto Gotzea koji je danas nesto neraspolozen
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.