Karakteristika sezone, 3 puta uzeli torpedo (ne sjećam se kada smo to uspjeli zandji put) uzeli kup kao utješnu nagradu, i popušili titulu na istu foru kao i prošle godine.
Drugo mjesto i kup ne zvuči loše, međutim dugo čekamo titulu, i uz to se dvije godine ponavlja isti scenario, pa ne možemo biti zadovoljni. Meni je od svega još najgore što smo igrali loše, neatraktivno, dosadno, a često i bez želje i borbenosti. Uz gubitk titule, opasno gubimo i navijače/simpatizere.
Kakvi god bili planovi za slijedeću sezonu, ko god bio trener, osnovni preduslov koji se mora staviti pred njih je kvalitetna i atraktivna igra za gol više, i maksimalna disciplina i požrtvovanje.
Na žalost zbog silnih prepucavanja u sezonu ćemo sigurno ući napeti, i puni negativne energije. Čekaće se prvi kiks da se oplete po upravi, i pitanje je kako će se situacija odvijati, posebno jer se fakat ne zna sa kojom ekipom ćemo ući u sezonu.
Mislim da Veca ide,Danijel prije ide nego ostaje. Projić ide, a nadam se i Mehremić. Jovan je ni tamo ni vamo. Zaka ide takođe, Zajko se oprostio, Vojo takođe mislim da ide. Kajkut takođe. Bogi nije definitivno za prve ekipe više. Nisam siguran kako će se odvijati situacija sa Šabanom/Hajdarom, ima li kakvih ponuda za njih. I za kraj Sinan, vrhunski momak, i igrač se onako povrijedi....
Dakle mi sa prvih 11 imamo sigurne Sinišu, Kemu, Zajmovića, Vranješa, Zeca, Šabana/Hajdara (možda), Žeru...vjerovatno će se dodati neki od juniora, Modić, ali....fali tu svega.
Neće biti lako i jednostavno, i utakmice u Euro ligi bi mogle značajno odrediti u kojem pravcu će ići sezona. Svašta je moguće.
Za nadati se da ćemo ma novom i kvalitetnom travnjaku igrati ljepše, atraktivnije, da ćemo vraćati povjerenje navijača/simpatizera, i da će se pozitivna atmosfera vratiti u Dolinu. Ne zbog bilo koga nego zbog Želje. Starac to zaslužuje...