BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Ma meni je samo na početku malo moglo, ali konstantno štopa....Poslije sam čitavo poluvrijeme pokušav'o pokrenuti ali nikako ne fercera
...Pratim tekstualni prenos.....Poslije gola smo izgleda strašno pali....Valjda će im sad Klopponja koju klempu opalit, pa da proigraju u drugom poluvremenu. 
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Trenutno vodimo 3-1
...Golove su postigli Kagawa na asist Gotzea i Grosonja za 3-1...Uspio sam viditi drugi gol tj. Kagawin...Ponovo je naš presing urodio plodom, uzeli smo loptu na njihovoj polovini i onda je Lucas uposlio Gotzea koji je prošao po desnoj strani i lijepo dao povratnu Sušiju kojem nije bilo teško postići gol za vodstvo od 2-1....Odmah potom mi se ova lakrdija od kompa ugasila
, tako da @adnana očekujem detaljan izvještaj za drugo poluvrijeme. 
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam kada je Dortmund napravio ovakvu seriju. Kapa dolje za ono što pokazujete na fudbalskim terenima. Stvarno "meljete". Moram priznati da nisam ovo očekivao, ali drago mi je da sam se i ovdje prevario. Kagawa iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje, a i ostali igrači su toliko raspucani da ne vidim ekipu u Bundesligi koja može izvući clean sheets protiv vas.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Pretprošle sezone smo napravili seriju od 8 pobjeda u BL, i to u proljetnom dijelu prvenstva.Monolog je napisao/la:Ne znam kada je Dortmund napravio ovakvu seriju. Kapa dolje za ono što pokazujete na fudbalskim terenima. Stvarno "meljete". Moram priznati da nisam ovo očekivao, ali drago mi je da sam se i ovdje prevario. Kagawa iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje, a i ostali igrači su toliko raspucani da ne vidim ekipu u Bundesligi koja može izvući clean sheets protiv vas.
Hare_BvB je napisao/la:Trenutno vodimo 3-1...Golove su postigli Kagawa na asist Gotzea i Grosonja za 3-1...Uspio sam viditi drugi gol tj. Kagawin...Ponovo je naš presing urodio plodom, uzeli smo loptu na njihovoj polovini i onda je Lucas uposlio Gotzea koji je prošao po desnoj strani i lijepo dao povratnu Sušiju kojem nije bilo teško postići gol za vodstvo od 2-1....Odmah potom mi se ova lakrdija od kompa ugasila
, tako da @adnana očekujem detaljan izvještaj za drugo poluvrijeme.
Nema se sta puno filozofirati,odigrali su momci odlicno drugo poluvrijeme...nije to bila igra kao protiv Schalke-a ili Lauterna ali nekako je poslije tih 1-2 bilo izvjesno da 3 boda ide u Dortmund...ST.Pauli je imao nekakvu inicijativu ali sve je to islo do nekih 20-25 metara i to bi bilo to...vecih prilika nisu imali.Treci gol ide dosta na dusu njihovog golmana koji je jedan solidan sut Barriosa samo kratko odbio do Kevina koji se sjajno snalazi i pogadja za 1-3...kasnije je Lewandowski izasao sam pred gol ali ovaj put njihov golman odlican...
Mainz opet dobio tako da ostajemo drugi ali to mi je ipak drago...sve dok su samo oni ispred nas necu se zaliti...
Znači rutinski smo priveli meč kraju.adnan24 je napisao/la:Nema se sta puno filozofirati,odigrali su momci odlicno drugo poluvrijeme...nije to bila igra kao protiv Schalke-a ili Lauterna ali nekako je poslije tih 1-2 bilo izvjesno da 3 boda ide u Dortmund...ST.Pauli je imao nekakvu inicijativu ali sve je to islo do nekih 20-25 metara i to bi bilo to...vecih prilika nisu imali.Treci gol ide dosta na dusu njihovog golmana koji je jedan solidan sut Barriosa samo kratko odbio do Kevina koji se sjajno snalazi i pogadja za 1-3...kasnije je Lewandowski izasao sam pred gol ali ovaj put njihov golman odlican...
Mainz opet dobio tako da ostajemo drugi ali to mi je ipak drago...sve dok su samo oni ispred nas necu se zaliti..
Naredna sedmica će nam dati realnu sliku o tome koje su realne mogućnosti BVB-a u ovoj sezoni..U četvrtak igramo protiv Seville, a u nedjelju protiv Bayerna...U oba meča smo domaćini i ovo će biti pravi ispiti za našu ekipu.
Hare_BvB je napisao/la:
Znači rutinski smo priveli meč kraju....A ovo za Mainz, potpuno se slažem
![]()
Naredna sedmica će nam dati realnu sliku o tome koje su realne mogućnosti BVB-a u ovoj sezoni..U četvrtak igramo protiv Seville, a u nedjelju protiv Bayerna...U oba meča smo domaćini i ovo će biti pravi ispiti za našu ekipu.
Bayern ce kao i uvijek odigrati najbolji mec sezone protiv nas i to ce biti prekretnica njihove sezone...to je tako vec godinama...protiv Seville takodje veoma tezak mec u kojem pobjedom mozemo mnogo toga dobiti iako ne smijemo tu biti nezadovoljni i bodom
Izvedite B tim, djaba cete se nervirati jer ce oni dobiti na srecu. Derite ovu ostalu buranijuadnan24 je napisao/la:Hare_BvB je napisao/la:
Znači rutinski smo priveli meč kraju....A ovo za Mainz, potpuno se slažem
![]()
Bayern ce kao i uvijek odigrati najbolji mec sezone protiv nas i to ce biti prekretnica njihove sezone...to je tako vec godinama...protiv Seville takodje veoma tezak mec u kojem pobjedom mozemo mnogo toga dobiti iako ne smijemo tu biti nezadovoljni i bodom
nema potpisa
Ovo je najbolji start u historiji našeg kluba - 15 bodova nakon 6 kola
, barem tako vele na oficijelnoj internet stranici BVB-a.....Grosonja je u top formi, bio je fenomenalan u zadnja tri meča, i poziv od Lowa sigurno neće izostati. 
Cestitike na zasluzenoj pobjedi. Iz kola u kolo pokazujete da ste krenuli pravim putem, i da imate svoj cilj u kojem Vas niko ne moze sprijeciti. Imate odlicne navijace, odlicnu upravu, odlicnog trenera, odlicne igrace koji se dovode sistematski, imate odlican omaldinski pogon, i ako ovu ekipu uspjete zadrzati narednih par sezona na okupu, uz jos koje kvalitetno pojacanje mislim da Vam se ponovo smijesi titula prvaka Njemacke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Sjajno , igrate sto mi je drago jer volim sve klubove iz Bundeslige a posebno BvB jer ima perfektne navijace i odavno pratim ovaj tim .
Jos, imam dres Mooler-a
Jos, imam dres Mooler-a
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
Ima da naredne nedjelje bude onaj stari, dobri derbi, kakav je bio prije 10-ak godina, pa nek pobjedi bolji.CoDe je napisao/la:Sjajno , igrate sto mi je drago jer volim sve klubove iz Bundeslige a posebno BvB jer ima perfektne navijace i odavno pratim ovaj tim .
Jos, imam dres Mooler-a
Taj Mollerov dres je bio pravo popularan u taj vakat....Svako treći klinac je imao njegov dres, a ostali klinci su nosili ili dres Ronalda ili Salihamidžića.
Mnogi su promjenili strane, ali nema vece kur.ve od Anderasa Moellera, covjek od legende BVB-a, dozivi najvece traume u svojoj karijeri.
Mogu "Plavci" pricati sta hoce, ali "Dortmundovac" ih je spasio od propasti te 1993.godine, pod imenom Rudi Assauer.
Fudbal je danas vise posao, nego igra, ali ti uvijek u srcu ostaje prva ljubav. Kao sto je Magathu HSV, ili Kloppu Mainz, zatim Daumu Koeln, tako je i Rudiji Assaueru BVB u srcu, pa sta god pricali navijaci Schalke-a.
Mogu "Plavci" pricati sta hoce, ali "Dortmundovac" ih je spasio od propasti te 1993.godine, pod imenom Rudi Assauer.
Fudbal je danas vise posao, nego igra, ali ti uvijek u srcu ostaje prva ljubav. Kao sto je Magathu HSV, ili Kloppu Mainz, zatim Daumu Koeln, tako je i Rudiji Assaueru BVB u srcu, pa sta god pricali navijaci Schalke-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Andy je uvijek bio ters i veliki prgavac, ali meni je bio najdraži igrač poslije Zorca u onoj šampionskoj generaciji BVB-a...Svaki navijač BVB-a mu nikad neće oprostiti onaj famozni prelazak u rivalski tim, a kako se sjećam dao nam je i gol u derbijuamerosm je napisao/la:Mnogi su promjenili strane, ali nema vece kur.ve od Anderasa Moellera, covjek od legende BVB-a, dozivi najvece traume u svojoj karijeri.![]()
![]()
[youtube][/youtube]
Naš naredni protivnik, ekipa Seville, je otpustila trenera Alvareza nakon sinoćnjeg poraza od Valdezovog Herculesa...Njegovo mjesto zauzeo je višegodišnji trener Mallorce, Gregorio Manzano koji je lani odlično vodio tu ekipu....Sevilla je u velikim problemima, i ne znam koliko je po nas povoljan ovaj scenario, jer možda bi bolje bilo da baš sad nije došlo do smjene trenera u njihovoj ekipi....Inače, radi se o odličnom stručnjaku koji je uspješno vodio mnoge ekipe, a čak je u jednom trenutku bio i ozbiljan kandidat za selektora reprezentacije Španije...
Prema portalu Goal.com, BVB je zainteresovan za dovođenje Cardoza iz Benfice u zimskom prelaznom roku.
... Nevjerovatna glupost, s obzirom na činjenicu da imao pregršt odličnih napadača i na njegovu astronomsku cijenu...
http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... ker-oscar-
Prema portalu Goal.com, BVB je zainteresovan za dovođenje Cardoza iz Benfice u zimskom prelaznom roku.
http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... ker-oscar-
Hare_BvB je napisao/la:Naš naredni protivnik, ekipa Seville, je otpustila trenera Alvareza nakon sinoćnjeg poraza od Valdezovog Herculesa...Njegovo mjesto zauzeo je višegodišnji trener Mallorce, Gregorio Manzano koji je lani odlično vodio tu ekipu....Sevilla je u velikim problemima, i ne znam koliko je po nas povoljan ovaj scenario, jer možda bi bolje bilo da baš sad nije došlo do smjene trenera u njihovoj ekipi....Inače, radi se o odličnom stručnjaku koji je uspješno vodio mnoge ekipe, a čak je u jednom trenutku bio i ozbiljan kandidat za selektora reprezentacije Španije...
Mogli su bar sacekati jos jednu tekmu pa da ga otpuste ali sta se moze...sad ce Sevilla sigurno proigrati ali za nadati se da ova 3-4 dana ipak nisu dovoljna za novog trenera da poslozi sve na svoje mjesto ali zato ce igracima sigurno porasti moral kao i uvijek kada dodje novi trener...najbolje u svemu tome je prosao PSG koji je osvojio 3 velika boda u Sevilji. Ipak u ovoj utakmici se ne pitaju samo spanci,mislim da i mi imamo mnogo toga ponuditi tako da me ne bi iznenadilo da gledamo neku tekmu slicnu onoj u Ukrajini iz prvog kola...
Sevilla je generalno u lošoj formi ove sezone, ima dosta nesalganja u timu, neki igrači žele da idu (Fabiano), sad i ta šok terapija sa novim trenerom, a mi smo u top formi, tako da ne bi trebali izgubiti ovaj meč....Pobjeda bi nas faktički odvela u KO fazu, mada bih bio jako zadovoljan i bodom...Utakmica je jako važna za obe ekipe, pa možda bude malo oprezniji pristup i jednih i drugih, ali moram istaći da su obe ekipe napadački jako potentne, tako da nije isključeno da bude efikasan meč kao šti ti napisa....
Večeras će dva bivša igrča BVB-a ukrstiti koplja kao menadžeri svojih ekipa....U pitanju su Paolo Sousa (Leicester) i Paul Lambert (Norwich), legendarni fudbaleri šampionskog tima iz sezone 96-97....Lambert je bio jako bitan faktor te sezone, pogotovo u finalnoj utakmici protiv Juventusa kada je odlično uštopao Zidane-a, a Paolo Sousa je bio jedan od najboljih veznih igrača tog doba, koji je svojim fantastičnim partijama dao veliki doprinos u ostvarivanju najvećeg uspjeha u historiji kluba...
Večeras će dva bivša igrča BVB-a ukrstiti koplja kao menadžeri svojih ekipa....U pitanju su Paolo Sousa (Leicester) i Paul Lambert (Norwich), legendarni fudbaleri šampionskog tima iz sezone 96-97....Lambert je bio jako bitan faktor te sezone, pogotovo u finalnoj utakmici protiv Juventusa kada je odlično uštopao Zidane-a, a Paolo Sousa je bio jedan od najboljih veznih igrača tog doba, koji je svojim fantastičnim partijama dao veliki doprinos u ostvarivanju najvećeg uspjeha u historiji kluba...
Hare_BvB je napisao/la:Sevilla je generalno u lošoj formi ove sezone, ima dosta nesalganja u timu, neki igrači žele da idu (Fabiano), sad i ta šok terapija sa novim trenerom, a mi smo u top formi, tako da ne bi trebali izgubiti ovaj meč....Pobjeda bi nas faktički odvela u KO fazu, mada bih bio jako zadovoljan i bodom...Utakmica je jako važna za obe ekipe, pa možda bude malo oprezniji pristup i jednih i drugih, ali moram istaći da su obe ekipe napadački jako potentne, tako da nije isključeno da bude efikasan meč kao šti ti napisa....
Dobija to Sousa
Pravo me iznenadila kvota na pobjedu BvB-a protiv Seville...trenutno je samo 1,95 na pobjedu domacina...Sevilla jest u losoj formi ali su i dalje 3-4. klub u Spaniji po jacini i veoma je glupo podcijeniti takav tim. Nadam se da kladionice nece izbaksuzirati ovo...
P.S. Potajno se nadam da Karpati mogu iznenaditi u Parizu
Može jedno pitanje? Na koji je način klub poput Dortmunda, znači armija navijača, veliki stadion stalno ispunjen, upao u onolike dugove. Mislim ne ide mi u glavu. Nisam to tad baš pratio pa nemam pojma o tome.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
Ukratko:Offside je napisao/la:Može jedno pitanje? Na koji je način klub poput Dortmunda, znači armija navijača, veliki stadion stalno ispunjen, upao u onolike dugove. Mislim ne ide mi u glavu. Nisam to tad baš pratio pa nemam pojma o tome.
Početkom novog milenijuma ekipa je bila finasijski moćna i krenule su velike kupovine, omladinski pogon je skoro ''presahnuo'', nije bilo nekog sistema, već jednostavno pare su se trošile na sve i svašta....Ipak to je opet dalo rezultat, titula je vraćena u Dortmund, ali nesretno ispadanje od Reala u LP, onda 2003. u zadnjem kolu nevjerovatan kiks kući protiv Cottbusa koji je bio ispao prije 25. kola ( Rost dao gol pred kraj za 1-1) i gubitak drugog mjesta i direktnog plasman u LP, pa onda oni penali protiv Briža i neulazak u LP, u kombinaciji sa rasipničkom politikom uprave (astromonski transferi, astromonske plate, restrukcija stadiona, etc.) je dovelo ekipu na rub bankrota...U međuvremenu su ovi cirkusanti iz uprave pokušali da dođu do neke love tako što su odlučili da dionice kluba kotiraju na berzi, i svi znamo kako je to završilo, kada je cijena dionice desetostruko opala u jako kratkom roku....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.