Manchester United FC - Transferi
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Transferi
Jose trazi ocigledno desno u napadu nekog, Martial je dokazao vise puta da je ocajan na desnoj strani. Zao je i meni momka stvarno, mislim da cemo napraviti gresku ako ga prodamo ali sve se mora treneru podrediti ako zelis uspjeh u sljed sezoni koja ce, po meni, biti presudna. Wilian bi bio idealan ali sam siguran da se mora reagovati brzo ako ga misle dovoditi. Bek(ovi) su pod moranjem, stoper takodjer. Vezni ce sigurno doci i uz desnu stranu to bi bio idealan prelazni. Dalje nema izgovora, sljedecu mora do kraja biti u borbi za titulu i napraviti nesto u LP.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Očekujem odlazak Darmiana ili Blinda (ili obojice), umjesto kojeg/ih bi najbolje moguće pojačanje bio Alex Sandro. Odlazak Fellainia također više nego izvjestan. Fred je pa već riješena stvar i još dolazak jednog štopera činio bi ovaj prelazni rok sasvim solidan. Ako dolazi već neko krilo (desno), pomenuti Willian ili čak Costa, za očekivat je i da jedno ode. U opticaju su Mata i Martial jer nema šanse da prodamo Lingarda, Rashforda i Alexisa koji je tek došao. Vjerovatno bi bolje bilo da to bude Mata... Ne vjerujem da možemo očekivati više od četiri pojačanja, eventualno pet
Ako je vjerovati natpisima mi trazimo dva beka, stopera, veznog i Wiliana. Mozda jos nekog u vezi ako Fella ode. Mada vjerujem da ce na kraju to biti lijevi bek, veznjak i stoper.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- DragonReborn
- Kontakt:
Obavezno dobesti Bejla. Neko mora da siluje Skauzere i dogodine.
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
DragonReborn je napisao/la:Obavezno dobesti Bejla. Neko mora da siluje Skauzere i dogodine.
It's ON.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Jedino Bejl bi bio isplativo pojačanje. E to su igrači na koje nije šteta iskrcati ma koliki novac, jer će ti sigurno napraviti razliku, pa makar trajao jednu sezonu (kao nekoć Van Persi), dvije ili tri, isplatiće se. Ovi neki Fredovi, Sandri, Aldervejreldi (isplati se jedino ako bude jeftin i to kao kratkotrajna zakrpa, ne kao veliko pojačanje) nisu niakakav poseban napredak u odnosu na ono što već imamo i radi se o kockanju, jer nikako ne znaš kako će se, ni hoće li se prilagoditi na engleski fudbal i na veliki klub. Bolje onda iskrcaj pare za Bonućija, koji je od svjetske klase možda i jedini istinski dostupan, jer ko misli da ćemo dovesti Varanea ili Umtitija mora da je potpuno lud. Koliko god im bilo godina i koliko god da koštali, ova dvojica bi sasvim sigurno odmah napravili razliku...
Na lijevom beku još Rouz i u sredini neko isključivo sa iskustvom u premier ligi i to bi bilo idealno, pa nek traje koliko treje....taj bi tim odmah postao možda i prvi favorit za titulu naredne sezone....
Ukoliko se neko od njih ne može dovesti, onda bolje niko, nego iko...
Na lijevom beku još Rouz i u sredini neko isključivo sa iskustvom u premier ligi i to bi bilo idealno, pa nek traje koliko treje....taj bi tim odmah postao možda i prvi favorit za titulu naredne sezone....
Ukoliko se neko od njih ne može dovesti, onda bolje niko, nego iko...
S takvim razmisljanjem nikad ne bi imali jednog Ronalda ili Vidica. Ipak su to "tamo neki" iz lijevih Portugalskih i Ruskih liga. Kako rece? Fredovi i Sandri...
Dolazak Balea podrzavam ali nije bas sada da je bez mana. Paprena cijena za igraca koji nije mlad i ima goleme probleme s povredama.
Dolazak Balea podrzavam ali nije bas sada da je bez mana. Paprena cijena za igraca koji nije mlad i ima goleme probleme s povredama.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Vidić je došao sa 25 godina i svakome ko ga je gledao još u Zvezdi bilo je jasno da se radi o klasi. Došao je u pola sezone za mali novac. Ronaldo, s druge strane, došao je kao osamnaestogodišnjak, kao veliki talenat kojem je opet trebalo nekoliko sezona da se prilagodi engleskom fudbalu i dosegne zvijezde. Te kupovine ne možeš nikako da porediš. Eto i da možeš, i ako se čak i složim da su ova gornja dvojica bila rizične kupovine, sada je nažalost došlo vrijeme kada moraš da istreseš 150 miliona samo da bi rizikovao. Po meni je bolje onda dati pravu šansu Šou i MekTomineju koji su ti vlastiti mladi igrači kojima su potrebne minute da dobiju samopouzdanje da se razviju u klasu, što sasvim sigurno mogu, a ovu dvojicu sam gledao i ne mislim da su bilo kakav veliki napredak....lijepo to izgleda kad ih gledaš u njihovim timovima, ali lijepo je izgledao i Karius dok je branio u Majncu. Ne plaćaju se 100 miliona rotacijski igrači i potencijalni promašaji, već isključivo oni koji su sposobni odmah da te u svakom smislu riječi učine jačim....ili talenti koji se rode jednom u 50 godina...kao što je bio Ronaldo...
Naravno da se moze porediti. Fredi i Sandre nece kostati 150 miliona, cak ni zajedno. A ni prihodi klubova nisu danas kakvi su bili u vrijeme dolaska Vidica ili Ronalda. Za davanje sanse malom Scottu se slazem, to treba uciniti ali dolazak Freda ne mora nuzno ugroziti malca, otici ce Fella (nadam se) i eto ti sanse. Shawa nek' nabiju nogom, mentalni patuljak koji se plasi ozbiljnijeg duela i nikada nece iskoristiti svoj potencijal, njega mozemo momentalno mijenjati Alexom Sandrom.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Ne slažem se, ali eto...u različitosti mišljenja i jeste ljepota
. Jedini razlog zbog kog se Felainiju otvarala prilika je njegova skok igra kada treba uzganjati rezultat ili braniti jedan gol prednosti, odnosno braniti niejdan gol prednosti (Murinjov stil, kao npr u revanšu protiv Sevilje). U protivnom, ne bi se taj pojavio mimo liga kupa i nebitnih mečeva. Skot u svojoj igri ne posjeduje taj elemenat i bojim se da uopšte neće dobijati priliku, te da će samo stagnirati, ako uopšte i bude u timu, tj ne bude poslan u neki Hadersfild, što bi za njega lično možda bilo i bolje, jer ne vjerujem da će se pored ovakve politike i Murinjovog sistema ikada probiti kod nas....
Po meni je Šo itekako znao pokazati da može i da umije, ali je problem što ga se ne forsira u kontinuitetu. Mislim da Sandro nije neko rješenje. Ako već dovodimo lijevog beka onda sam za onog malca iz Seltika.....biće svjetska klasa, ako to već i nije....Pružiti paralelno priliku njemu i Šou kao već iskusnijem, a na kraju krajeva uvijek je tu Jang da zakrpi...... Bojim se da bi se Sandro, a pogotovo ovaj Fred mogli ispostaviti kao promašaji, ali eto vidjećemo. Ja priželjkujem Junajtid sa jezgrom mladih igrača, makar i po cijenu rezultata, ali jedno su moje želje, a drugo je realnost tužna...
Po meni je Šo itekako znao pokazati da može i da umije, ali je problem što ga se ne forsira u kontinuitetu. Mislim da Sandro nije neko rješenje. Ako već dovodimo lijevog beka onda sam za onog malca iz Seltika.....biće svjetska klasa, ako to već i nije....Pružiti paralelno priliku njemu i Šou kao već iskusnijem, a na kraju krajeva uvijek je tu Jang da zakrpi...... Bojim se da bi se Sandro, a pogotovo ovaj Fred mogli ispostaviti kao promašaji, ali eto vidjećemo. Ja priželjkujem Junajtid sa jezgrom mladih igrača, makar i po cijenu rezultata, ali jedno su moje želje, a drugo je realnost tužna...
Ronaldo kad je prvi put usao sa klupe svi su vidjeli da je nesto posebno tako da Ronalda i neke druge ne poredite. Cuj par sezona mu trebalo,uletio u onakav United i postao najbolji igrac.
I dobro kaze kolega,dosta vise Sancheza ,Balea itd trebamo biti ekipa,uzet nas Freda i te ne velike zvijezde. Real je gradio ekipu par godina,trpili su reultati a sad su masinerija a ni taj Casemiro nije bio mi blizu top igraca ,Carvajal,Isco nije bio zvijezda nego je bio igrac u razvoju itd itd.
I dobro kaze kolega,dosta vise Sancheza ,Balea itd trebamo biti ekipa,uzet nas Freda i te ne velike zvijezde. Real je gradio ekipu par godina,trpili su reultati a sad su masinerija a ni taj Casemiro nije bio mi blizu top igraca ,Carvajal,Isco nije bio zvijezda nego je bio igrac u razvoju itd itd.
Zeljeznicar! 1921 !
Ja bih lično najsretniji bio da zadnjih pet sezona nismo doveli nijedno skupo pojačanje, jer se niko, ali baš niko od njih nije isplatio.......a forsiranje mladih po cijenu rezultta bi se vjerujem danas već počelo isplaćivati, bez obzira kakav umjetnik sjedio na klupi.......Ovako su dovođeni za silne milione recimo u odbrani neki Darmiani, Blindovi, Bajii, Lindelofi, a najbolju postavu i dalje čine igrači Fergusonove ere Valensija, Smoling, Džouns i Jang.......u sredini dovođeni Pogba, Erera,Di Marija, Felaini, a bolje od svih njih odigra mali MekTominej i veteran Kerik......dovede se neki tamo Sančez samo da uzme minute mega talentovanim Marsijalu i Rašfordu.......jedino se u napadu sa Ibrom i Lukakuom koliko toliko utrefilo.........,Ovako, dovođenjem kojekakvih neoprobanih likova može samo eventualno nešto na kraće staze da se napravi ...a i to je pitanje.....
I da, Ronaldu su itekako trebale 2-3 sezone da razvije sve ono što ga je kroz cijelu karijeru krasilo....Došao je u šampionski United koji naredne tri sezone nije mogao ništa Arsenalu i Čelsiju... Da će biti svjetska klasa, vidjelo se odmah, prije svega jer je uz svemirsku tehniku bio jako jako brz.......ali da je bio instant hit, jednostavno nije istina...razvijao se i razvio pa onda uzeo ubjedljivo tri titule zaredom....
I da, Ronaldu su itekako trebale 2-3 sezone da razvije sve ono što ga je kroz cijelu karijeru krasilo....Došao je u šampionski United koji naredne tri sezone nije mogao ništa Arsenalu i Čelsiju... Da će biti svjetska klasa, vidjelo se odmah, prije svega jer je uz svemirsku tehniku bio jako jako brz.......ali da je bio instant hit, jednostavno nije istina...razvijao se i razvio pa onda uzeo ubjedljivo tri titule zaredom....
Nisam vidio da je iko pisao, ali smo se povezivali sa Joaom Cancelom. Igra desnog beka, moze i desno krilo. Dostupan za oko 35Mil
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Cancelo je Dani Alves. Nije baš Mourinhov tip beka jer defanzivno ima propuste, ali je zato tehnički top nivo. Bez problema bi mogao igrati desno krilo a ne bi me čudilo da se baš zato interesuju za njega.
MI se dovodimo u vezu sa jedno 50 igrača već jedno pola godine, a Scouseri bez puno buke završiše Fabinha, kojeg smo mi "godinama" skautirali. E moji levati...
Mah, pusti to žutilo, sa transferima zadnjih godina stojimo jako dobro. Ed uglavnom odrađuje efikasno poslove bez pretjerane "galame". Fred je već riješen ali zbog repke nije službeno predstavljen, vidjet ćemo hoće l' to srediti do Rusije. Fabinho je upravo završen iz razloga što nije pozvan na prvenstvo, zato su Skauzeri odmah to riješili.al... je napisao/la:MI se dovodimo u vezu sa jedno 50 igrača već jedno pola godine, a Scouseri bez puno buke završiše Fabinha, kojeg smo mi "godinama" skautirali. E moji levati...
Vjeruj @al, Ed kao sportski direktor nije nivo jednog Gilla, ali sa finansijama i pregovorima oko igrača je tatica.
Fabinho vise id godinu proziva Mou da ga dovede,valjda je jasno da nismo bili zainterseovani jer Pool jos uvijek ne moze prismrdit finsksiski Unitedu. Dobar igrac,ali treba nam bolje.
Zeljeznicar! 1921 !
Potpisali smo Freda zasto mislite da bi doveli jos jednog igraca istih karakteristika ne kontam 
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Pa... nismo ni Freda zavrsili, zar ne? Ako mi je ista do sada zivce pojelo, to su ove varijante “deal almost done”. Kad se samo sjetim clanaka gdje su igrac ili njegovi predstavnici “seen at Carrington”, zamanta mi se
Fabinho je dm.
Fred (cm) donosi novu dimenziju jer radi kvalitetne stvari u oba pravca. Ovo nisu recenzije ukrajinske zlj lige vec iz tri ipo sezone lige prvaka.
Sjetimo se kako je vazan radni vezni u Jozinom sistemu. Cist primjer, svaka odlicna partija Andera obicno je zavrsavala razbijanjem protivnika, samo sto Herrera nema taj ubitacni pas Brazilca.
Mágico Fred.
Fred (cm) donosi novu dimenziju jer radi kvalitetne stvari u oba pravca. Ovo nisu recenzije ukrajinske zlj lige vec iz tri ipo sezone lige prvaka.
Sjetimo se kako je vazan radni vezni u Jozinom sistemu. Cist primjer, svaka odlicna partija Andera obicno je zavrsavala razbijanjem protivnika, samo sto Herrera nema taj ubitacni pas Brazilca.
Mágico Fred.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.