NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la Tracy3McGrady » 27 maj 2018, 10:19

3isamagicnumber je napisao/la:Tracy@ pusti njega, pročitaj samo prvu njegovu rijecenicu i vidjet ces koliko je sati, rijetko ćeš šta konstruktivno pročitati od njega na ovoj temi, ne vrijedi trošiti riječi. Nikad nigdje niko nije napisao da je Musa bolji od Doncica trenutno.
Ma ne ulazim u to da li on pise konstruktivno ili ne, nikad licno se nisam sa njim a ni sa Lillardom prepirao i nema razloga da se neko naziva drogiranim ili "bosnjom" ako iznese svoje misljenje, ali svako ima svoj nacin komunikacije.

Vidjet cemo sve u buducnosti, samo se nadam za MUsu da ce biti biran i da ce otici sto prije preko bare.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 27 maj 2018, 17:00

hezonja je bio catch and shoot trojkas, sa zanimljivim atletskim potencijalom i zato je visoko draftan u vrlo slaboj draft klasi.dosavsi u nba na vidjelo izlazi da nije tehnicki obucen, da ne zna spustit loptu na parket, da nema kosarkasku inteligenciju..a i taj sut kao najvaznije oruzje je sporadican.prema tome sta ti vriejdi odraz kad ne znas doci do reketa.njegov atlecizam u nba je tek prosjek....moze zabit samo kad je cist put pred njim

osvojio je U16 euro na vjerovatno najjadnijoj generaciji u zadnje vrijeme.dovoljno je reci da su u finalu dobili cesku i da nijedan ceh danas nije vrijedan spomena

musa ga sije po kosarkaskoj inteligenciji i ofanzivnoj raznovrsnosti (triple threat igra)....obojici je odbrana veliak mana ali njih ne draftajues zbog odbrane. musa je puno bolji scorer, tehnicki obuceniji i musa u nba moze biti najmanje fournier..a ima veci plafon jer je pametniji igrac od nabijaca statistike furnijera...pogledajte samo koliko cistih situaicija je musa servirio markoti proslu utakmicu,,,ali sta vrijedi kad je promasio svaki sut....mislim da ce musa najvise iznenaditi nba svijet upravo po tome sto nije sebican i da uvijek da loptu dobro postavljenom saigracu, zna kreirat za druge...to kod cedevite nije dolazilo do izrazaja.sto zbog malog usagea sto zbog saigraca kojima ispada lopta na ziceru (zganec, stipan...)....pred musom je veliki put i dosta mukotrpnog rada da se fizicki formira i zato ne treba ocekivat da ce odmah biti ono sto moze biti...recimo draftuje ga utah...za koju godinu bi uskocio u rolu Inglesa i vodio pick and roll sa gobertom all night long...u pocetku moze biti scorer sa klupe sa 15 min po mecu...zavisi gdje sleti.znam da su hrvati kukali oko hezonjinog tretmana ali ja bi bio prezadovoljan da musa dobije tretman kakav je mario imao u prvoj sezoni

breelem
Kontakt:

Post Postao/la breelem » 28 maj 2018, 02:21

Pip je napisao/la:hezonja je bio catch and shoot trojkas, sa zanimljivim atletskim potencijalom i zato je visoko draftan u vrlo slaboj draft klasi.dosavsi u nba na vidjelo izlazi da nije tehnicki obucen, da ne zna spustit loptu na parket, da nema kosarkasku inteligenciju..a i taj sut kao najvaznije oruzje je sporadican.prema tome sta ti vriejdi odraz kad ne znas doci do reketa.njegov atlecizam u nba je tek prosjek....moze zabit samo kad je cist put pred njim

osvojio je U16 euro na vjerovatno najjadnijoj generaciji u zadnje vrijeme.dovoljno je reci da su u finalu dobili cesku i da nijedan ceh danas nije vrijedan spomena

musa ga sije po kosarkaskoj inteligenciji i ofanzivnoj raznovrsnosti (triple threat igra)....obojici je odbrana veliak mana ali njih ne draftajues zbog odbrane. musa je puno bolji scorer, tehnicki obuceniji i musa u nba moze biti najmanje fournier..a ima veci plafon jer je pametniji igrac od nabijaca statistike furnijera...pogledajte samo koliko cistih situaicija je musa servirio markoti proslu utakmicu,,,ali sta vrijedi kad je promasio svaki sut....mislim da ce musa najvise iznenaditi nba svijet upravo po tome sto nije sebican i da uvijek da loptu dobro postavljenom saigracu, zna kreirat za druge...to kod cedevite nije dolazilo do izrazaja.sto zbog malog usagea sto zbog saigraca kojima ispada lopta na ziceru (zganec, stipan...)....pred musom je veliki put i dosta mukotrpnog rada da se fizicki formira i zato ne treba ocekivat da ce odmah biti ono sto moze biti...recimo draftuje ga utah...za koju godinu bi uskocio u rolu Inglesa i vodio pick and roll sa gobertom all night long...u pocetku moze biti scorer sa klupe sa 15 min po mecu...zavisi gdje sleti.znam da su hrvati kukali oko hezonjinog tretmana ali ja bi bio prezadovoljan da musa dobije tretman kakav je mario imao u prvoj sezoni
Očito nisi gledao Hezonju u prvoj sezoni (a vjerojatno ni uopće). U tretmanu nekog igrača nije jedini važni parametar broj minuta.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 28 maj 2018, 11:49

Tracy3McGrady je napisao/la:Ma bitno je da bosnjo sve svoje popljuje sto vrijedi, da li je do ljubomore ili samo da se kontrira drugima, pojma nemam.
Musa itekako vrijedi, da li ce biti bolji od Doncica ne znam, ali mogu zamisliti da bi mogao ako se pravilno razvije jer ima predispozicije za to. Doncic je trenutno ispred i to niko ne spori.

Ovo za Hezonju sto spominjes, fakat se nadam da nisi na mene mislio. Jbt. ja sam u to vrijeme vise volio gledati omladince nego seniore i ti sad ja ga nisam gledao. A naravno i Musu smo svi gledali i onda ti meni kazi ko je po tebi veci talenat bio, a ne samo da napadas i prozivas, nije lijepo sa tvoje strane jer ja nikad nikog nisam prozivao kao sto pojedinci rade ovdje u zadnje vrijeme.
Mozda misli na mene, iako sam rekao da je 5. pick zbog atletike koja se pokaze cesto manje bitnom kad ofanzivna igra i talenat nisu razvijeni, ali sta ce on, pljuj svoje, jer mu tudje **** mirise. Iako sam Bosnjo kako moderator kaze, nit mi je Jusuf top 10 defanzivno, niti bilo sta top 10 osim neukusa i lose muzike i nevoljenja reprezentacije.

Da li ce moderator biti upozoren sto na taj nacin ismijava Bosnjake ili smijem reci bez bana da je gore biti balija nego Bosnjo?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 28 maj 2018, 12:30

breelem je napisao/la:
Pip je napisao/la:hezonja je bio catch and shoot trojkas, sa zanimljivim atletskim potencijalom i zato je visoko draftan u vrlo slaboj draft klasi.dosavsi u nba na vidjelo izlazi da nije tehnicki obucen, da ne zna spustit loptu na parket, da nema kosarkasku inteligenciju..a i taj sut kao najvaznije oruzje je sporadican.prema tome sta ti vriejdi odraz kad ne znas doci do reketa.njegov atlecizam u nba je tek prosjek....moze zabit samo kad je cist put pred njim

Očito nisi gledao Hezonju u prvoj sezoni (a vjerojatno ni uopće). U tretmanu nekog igrača nije jedini važni parametar broj minuta.
gledao sam

druga je stvar sto hezonja ako ne zabija nema ulogu na terenu pa ste umisljali da ga ne koriste kako treba
ili je mozda trebao igrat s loptom vise iako mu to nije forte ni u barceloni.....mozda uzimat 10 suteva...da je gadjao dobrim procentima tricu bilo bi i toga...rijetki dobiju lonzo ball tretman da ih s eforsira iako su ocajni suteri

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 28 maj 2018, 15:41

Doncic je imao srecu sto su mu davali priliku sa 16 godina, sto su ga favorizirali suigraci kao Llul i onaj sto je prekinuo karieru kosarkasku, i sto se Llulu desilo sto se desilo. Pablo mu povjerijo ekipu. I dosao je sa nenormalnim boost-om u Real posle osvajanja titule na Eurobasketu. Znaci u zadnju godinu dana, mu se sva nafaka slozila. Malo tko ima tu nafaku.

Jeste potencijal, bas ono trazen. Ali i Musa je. Cak sam i misljenja, sada posle tih godina, da je Musa trebao ici u Olympiakos. Imao bi tu istu minutazu kao i u Cedeviti. Jer i Musu krasi isti onaj sportski karakter kao i Doncica. Taj mentalitet pobjednika. To imas ili nemas. Kad ga imas, onda ti se desavaju ti izpadi, kao sto se Musi desavaju, kakve je i Doncic imao. S tim, da je Musa u tezim okolnostima. Dosta je to, da mu klub ne stane u bran kad ga se provocira kad se igra u gostima, recimo Zadru itd. Tu se mora on sam boriti, kao sto se i bori, sa grupom egoista u klubu.

Vjerujem da ce biti biran u prvom krugu, negdje od 12-18. Dokazat ce i sad na tom kampu.
dobre guzove ima Belma

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 28 maj 2018, 19:50

Napusti forum. Uzmi knjigu u ruku. Za tvoje dobro bgm.
Viva la France, as they say in Rome.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 29 maj 2018, 07:36

Ich bitte dir den Vorrang an, Herr Hens.
dobre guzove ima Belma

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 30 maj 2018, 01:51

Zamisli James ostane u Cavsima a Cavsi biraju Musu kao 8. pick. :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 maj 2018, 01:56

To je tesko i zamislit :D
Ovo prvo ajd i nekako ( sanse 5% ) ali Musa da bude 8 pick to vrlo tesko

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 maj 2018, 10:30

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 31 maj 2018, 01:26

Meni je inače fenomen to što ljudi masovno pretjeruju kada se porede igrači koji imaju recimo dobre tjelesne predispozicije i talenti kojima je taj talenat prednost (kao Hezonja i Musa u ovom slučaju) i to što pretjeruju u korist talentovanih igrača. Nije mi jasno, to se svi mi moramo rodit da možemo igrat zatvorenih očiju? Naravno da treba težiti tome da iz različitih tipova igrača izvučeš najveće prednosti i u tome je stvar. Ako imaš atletu koji je žilav, dobro skače, recimo igra dobru odbranu i solidan je sa loptom, driblinzima i slično, tj. nije neki mađioničar sa loptom, naravno da može popraviti igru treninzima. Stavi ga u dobro okruženje i bit će ti odličan timski igrač i više od toga i to uvijek više volim, a ne to pretjerivanje da niko ne zna igrati ako loše vodi loptu i slično. Ako imaš talentovanog igrača, opet stavi ga u pravo okruženje, tjeraj ga da bude dobar saigrač, da više trči, igra odbranu itd. Hezonja ima svoje prednosti, ima i stvari koje treba popraviti da bi bio bolji na parketu i to je to, isto vrijedi i za Musu. U tome je stvar, treba gledati u korist igrača, a ne praviti tolike razlike i pretjerivati u tome. To su oni koji kažu recimo da je Teodosić bolji od Dragića jer je kao bolji sa loptom, takve treba odma palicom po glavi.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 07 jun 2018, 09:41

Dončić pada, trenutno je najviše na 4. Mjestu a ima ga i na 5

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 jun 2018, 15:02

Tracy3McGrady je napisao/la:Dončić pada, trenutno je najviše na 4. Mjestu a ima ga i na 5
Smijesno. :rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 07 jun 2018, 16:31

Kawhi je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Dončić pada, trenutno je najviše na 4. Mjestu a ima ga i na 5
Pa fakat jeste. Bagley je izgleda zicer na 2.
Neka padne na 6, to bi bio show. :D

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 jun 2018, 20:43

Tracy3McGrady je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Pa fakat jeste. Bagley je izgleda zicer na 2.
Neka padne na 6, to bi bio show. :D
De ga kako do Spursa. :ljepota:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 07 jun 2018, 21:55

Od pocetka govorim ako bude u TOP3 treba da bude zadovoljan. Ipak kad pogledas Aytona, Bagleya, Bambu, pa i Portera (da nije bilo povrede bio bi medju prva 2 vjerovatno) bude jasno da ce tesko do prvog picka.
I ispod 5. mjesta po ovim prognozama ima dobrih igraca (Jackson, Bridges, Young, Sexton, Carter). Dobra generacija.

EDIT: Musa po mocku na 27. mjestu, Celticsi :kafa: Ako padne na 28 ide u GSW i eto prstena u rookie sezoni :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 08 jun 2018, 05:58

Kaunas je napisao/la: EDIT: Musa po mocku na 27. mjestu, Celticsi :kafa: Ako padne na 28 ide u GSW i eto prstena u rookie sezoni :mrgreen:
nemoj Tako, ispast će da Curry osvaja zahvaljujući Musi :rol: :rol:

Neće on toliko pasti vjeruj, kao što ss.ba napisa, Spursi ili Atlanta su izgledni, samo ne u Wolvse.

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 08 jun 2018, 08:06

ma ovo za Dončića je američki novinarski hype domaćih college igrača, u stilu "taaa će Dončić", jer u njihovim glavama ne mogu razvikane koledž nade da budu iza tamo nekog Slovenca..
Daleko od toga da su to loši igrači, ali ako 19-godišnji MVP Eurolige i evropski prvak koji se dokazao već protiv iskusnih i prekaljenih igrača ne bude top 3, onda fakat ne znam šta evropski igrač treba da uradi da bi to ikad bio.
O Musi da ne govorimo, frajer od portala do portala na mock draftovima varira od 18-39 pika.
Uglavnom, puno se se.e i nagađa, jedino oko Aytona imaju svi koncenzus da će biti top 2 pik. Ovo ostalo svako ima nekakav svoj raspored.

https://www.sbnation.com/nba/2018/6/4/1 ... -consensus

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 08 jun 2018, 08:40

Treba se zvat Andrea Bargnani

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Amirutah1988 i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []