Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
83
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 138

pride_of_merseyside
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la pride_of_merseyside » 28 maj 2018, 08:44

Golf 7 1.6, 105 KS (5 brzina) ili 110 KS (6 brzina)? Koji je jednostavniji za odrzavanje? I ne znam ni ja sta cu za zastitu. :think:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 maj 2018, 08:57

Golf 7 nači, ništa labavo
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 maj 2018, 17:30

A kakvi su ovi "katanci" na kvacilu, ili na kocnici, na sta se vec stavlja danas?
Jako je tesko to rezati u toj poziciji bez privlacenja paznje.
Najbolja opcija zeder + alarm + parking sa video nadzorom. To je zastita protiv samoukih lopova.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 28 maj 2018, 19:27

Asteriks je napisao/la:Najbolja opcija zeder + alarm + parking sa video nadzorom. To je zastita protiv samoukih lopova.
Jaro, to je zaštita protiv svih lopova a ne samo tih samoukih.
Zašto bi se on zezao sa tvojim autom koje ima tolike zaštite kad u gradu ima kamara auta bez zaštita.
Osim toga, ima vrhunskih alarma koji se spoje u motoru tj unutra se uzme struja tako da je maltene nemoguće da ga isključi.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 28 maj 2018, 19:29

Najbolja je zastita kasko ..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 maj 2018, 19:43

Nista ne pomoze, imas npr. samo jednu Svabiju gdje se 2015. prijavilo blizu 20 000 kradja i to novijih automobila.

Znaci X6, Audi, Toyota... sve top opremljeni, te od strane vlasnika zasticeni modeli, vecina sa GPS transmiterima, prekidacima paljenja, blokadama volana - transmisije, zederom, alarmima te kamerama koje kod Volva snimaju lopova i masom inovacija, al dzaba.

Ako si peh, bez obzira na sve cake pa i video nadzor, max dvije minute su potrebne da ga nestane.

Kaze covjek koji godinama drzi auto otpad, koliko god da napreduje zastita, uporedo se razvija "protuotrov" koji je istog momenta dostupan velikim ribama.

Ovaj lik sto sam ga pominjao u Bugojnu, otkljuca svako daljinsko sa 5 metara odstojanja. Samo sto to koristi kao zaradu ak ljudima treba pomoc.

Ne bira se uvijek onaj sa najboljim modelom, vec doktori, sudije, profesori... jednostavno ugledni ljudi koji se kasnije ucjenjuju na razne nacine.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 29 maj 2018, 06:03

Bila je jedna prica prije dugo godina kad je nekom bogatom vlasniku ukraden neki luksuzni SUV, ne znam jel se radilo o BMW, Mercedesu, ali nije ni bitno.
Javljaju se lopovi nakon par dana, kaze, toliko I toliko para, I mozes dobiti svoje auto tu I tu. Fazon je bio sto je svota bila poprilicno velika, ali se auto nalazilo u drugoj drzavi. Plati covjek kako su mu rekli, ode po auto I dovede kuci.
Iduci dan, auta opet nema. Covjeka crnjak uhvati. Zovu ga lopovi, auto kosta toliko I toliko, dodji na to I to mjesto. I dalje je auto vrijedilo puno vise nego ta cijena, I covjek odluci da opet kupi svoje auto.
Dodje tamo, ljudi cekaju. On pare da dadne, ovi kazu ne trebaju pare. Covjek zbunjen.... Vracaju oni njemu I pare od prvi put. Covjek sad ama bas nista ne konta. Kazu oni njemu, zadrzi svoje pare, ti si nama uradio poso kad si doso po svoje auto prvi put (u tu drugu drzavu) I prenjeo drogu vamo.
Oni mu ukrali drugi put auto da povade to.

Jedna od prica koje sam davno slusao u autobusu kad sam putovao iz Njemacke ja mislim. Sta se svega naslusas u tim autobusima :lol:
E sta sve majmunima nece pasti na pamet, to normalan covjek ne moze ni zamisliti.
Sto je najgore, I da kazes eto ti auto, hebalo te ono, prijete familiji itd. sto rece Asteriks.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 29 maj 2018, 12:46

Hajde da malo zavrtim pricu... Zanima me benzinac, u cjenovnom rangu od 8 do 10 milja. Na posao idem pjeske, tako da se voznja svodi na 90% otvoreni put, ukupno izmedju 10 i 15 milja km godine. Trenutno vozim Fiat Punto I ok mi je, ali zelim napraviti upgrade, nesta vece, jace i udobnije. Namece se neki model iz kompakt klase, logicno, ali I ne mora bas biti.

Ne zanima me golfovi, skode i seati, cisto iz subjektivnih razloga.

Astru mi ima otac, prije toga bio kadet, tako da sam ih se navozao I nemam nikakvih prigovora ali su mi dosadili, pa ne bih ni njih uzimao u obzir.

Francuski trojac (Mégane,c4 I 308), koreanci ili Japanci it'd... ??
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 30 maj 2018, 18:54

05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 31 maj 2018, 00:15

dr.van nostrand je napisao/la:.
Focus MK II 2008.-2010. :tokralju:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 31 maj 2018, 01:36

Murga je napisao/la:Bila je jedna prica prije dugo godina kad je nekom bogatom vlasniku ukraden neki luksuzni SUV, ne znam jel se radilo o BMW, Mercedesu, ali nije ni bitno.
Javljaju se lopovi nakon par dana, kaze, toliko I toliko para, I mozes dobiti svoje auto tu I tu. Fazon je bio sto je svota bila poprilicno velika, ali se auto nalazilo u drugoj drzavi. Plati covjek kako su mu rekli, ode po auto I dovede kuci.
Iduci dan, auta opet nema. Covjeka crnjak uhvati. Zovu ga lopovi, auto kosta toliko I toliko, dodji na to I to mjesto. I dalje je auto vrijedilo puno vise nego ta cijena, I covjek odluci da opet kupi svoje auto.
Dodje tamo, ljudi cekaju. On pare da dadne, ovi kazu ne trebaju pare. Covjek zbunjen.... Vracaju oni njemu I pare od prvi put. Covjek sad ama bas nista ne konta. Kazu oni njemu, zadrzi svoje pare, ti si nama uradio poso kad si doso po svoje auto prvi put (u tu drugu drzavu) I prenjeo drogu vamo.
Oni mu ukrali drugi put auto da povade to.

Jedna od prica koje sam davno slusao u autobusu kad sam putovao iz Njemacke ja mislim. Sta se svega naslusas u tim autobusima :lol:
E sta sve majmunima nece pasti na pamet, to normalan covjek ne moze ni zamisliti.
Sto je najgore, I da kazes eto ti auto, hebalo te ono, prijete familiji itd. sto rece Asteriks.
Cuo sam i ja tu pricu. U pitanju je bio merc ukraden na Grbavici i odvukli ga u Srbiju. I zvali covjeka.
Sabrine mi moje!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 maj 2018, 16:49

1974---1975---1976---2001---2013---2020

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 01 jun 2018, 01:39

Kada ode bregasta, da li je moguce da se ono lupanje jednom cuje nakon paljenja automobila, pa nakon minutu prestane, pa narednih 5 puta se ne cuje i sve tako?
I da li moze biti jos do necega pa se cuje lupanje motora kao da je bregasta nastradala?
Sabrine mi moje!

inadian89
Kontakt:

Post Postao/la inadian89 » 01 jun 2018, 11:56

zna li neko gdje se auto moze provjeriti u sanskom mostu ili negdje u blizini? VW u pitanju.
Hvala

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 jun 2018, 11:43

BosnianKingdom je napisao/la:Kada ode bregasta, da li je moguce da se ono lupanje jednom cuje nakon paljenja automobila, pa nakon minutu prestane, pa narednih 5 puta se ne cuje i sve tako?
I da li moze biti jos do necega pa se cuje lupanje motora kao da je bregasta nastradala?
Ev da pokusam pojednostaviti... Npr. motor radi na cetiri takta, pa tak radilica pomjera klip gore/dole.

U tom jednom okrentom procesu, svaki ventil (zavisi koliko ih ima) mora biti jednom otvoren, a radilica je u cetiri takta vec napravila dva obrtaja. Zato imas bregastu osovinu koja radi na 1/2 brzine pomenute radilice.

Kod tebe moguce da lupaju lezajevi radilice ali moguce da lupaju i hidropodizaci. Jer, kada pomenuti hidropodizac ode i bregasta ga pritisne, onda dolazi do prekomjernog nabijanja, gubi na elasticnosti a ventili se ne otvaraju na pravi nacin. Drugim rijecima, to utice na rad ventila pa se primjeti po performansama i lupkanju.

Opet, ako ima veze sa radilicom, onda ces to jednostavno ustanoviti mjerenjem pritiska ulja. Npr. na svojoj dvici ja to radim tako sto skinem davac pritiska ulja, postavim neku posudu ispod, upalim auto i ako odma baci dobar mlaz, ured je.

inadian89
Kontakt:

Post Postao/la inadian89 » 02 jun 2018, 16:53

Asteriks stari odakle si ti, da te povucem da pogkedas sa mnom auto :mrgreen:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 02 jun 2018, 18:13

Asteriks je napisao/la:
BosnianKingdom je napisao/la:Kada ode bregasta, da li je moguce da se ono lupanje jednom cuje nakon paljenja automobila, pa nakon minutu prestane, pa narednih 5 puta se ne cuje i sve tako?
Ev da pokusam pojednostaviti... Npr. motor radi na cetiri takta, pa tak radilica pomjera klip gore/dole.

U tom jednom okrentom procesu, svaki ventil (zavisi koliko ih ima) mora biti jednom otvoren, a radilica je u cetiri takta vec napravila dva obrtaja. Zato imas bregastu osovinu koja radi na 1/2 brzine pomenute radilice.

Kod tebe moguce da lupaju lezajevi radilice ali moguce da lupaju i hidropodizaci. Jer, kada pomenuti hidropodizac ode i bregasta ga pritisne, onda dolazi do prekomjernog nabijanja, gubi na elasticnosti a ventili se ne otvaraju na pravi nacin. Drugim rijecima, to utice na rad ventila pa se primjeti po performansama i lupkanju.

Opet, ako ima veze sa radilicom, onda ces to jednostavno ustanoviti mjerenjem pritiska ulja. Npr. na svojoj dvici ja to radim tako sto skinem davac pritiska ulja, postavim neku posudu ispod, upalim auto i ako odma baci dobar mlaz, ured je.
Hidropodizaci mjenjani prije dvije godine, tako da sumnjam da su oni, lezajeve cu provjeriti, hvala ti, uvijek si tu da pimognes.
Sabrine mi moje!

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 03 jun 2018, 15:29

Gledam na olx golf 5 1.6 FSI 2004. god

Ima li neko iskustva da mi kaze kakvo je auto?

Vidim po netu dosta komentara o tome da nije za nase prostore zbog loseg goriva koje mu ne godi.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 jun 2018, 09:51

05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.