Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Napreduje lagano teren na Grbavici, a na Kosevu reflektori i to je nesto.

- Zeljeznicar -
Ma ja jucer citam i ne vjerujem, kad to uporedis sa ovim nasim savezom place ti sse, jos su ljudi htijeli, kolko sam ja skonto, svim klubovima ali Rijeka i Osijek vec imaju dobre terene a Hajduk je odbioAliG je napisao/la:https://www.fok...us.ba/sport/fudbal/hns-klubovima-daje-milione-sefovima-nsbih-prioritet-je-da-sebe-pocaste/1121507/
I zar nije onih pola miliona trebalo i kod vas ici za teren, kakvi sad reflektori??
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Lakse se nacelniku utaliti sa nekom firmom za reflektore i kamere i sobe neke nego sa grckim firmama za teren. Eto kako.jasan je napisao/la:Ma ja jucer citam i ne vjerujem, kad to uporedis sa ovim nasim savezom place ti sse, jos su ljudi htijeli, kolko sam ja skonto, svim klubovima ali Rijeka i Osijek vec imaju dobre terene a Hajduk je odbioAliG je napisao/la:https://www.fok...us.ba/sport/fudbal/hns-klubovima-daje-milione-sefovima-nsbih-prioritet-je-da-sebe-pocaste/1121507/
I zar nije onih pola miliona trebalo i kod vas ici za teren, kakvi sad reflektori??
Sabrine mi moje!
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Neće oni nikad uraditi travnjak na Koševu. Ili možda hoće tamo prije izbora, nešto jednokratno odraditi, bez sistema za drenažu i sl. samo da se pokažu kako oni brinu o infrastrukturi na sportskim borilištima u BiH.jasan je napisao/la:Ma ja jucer citam i ne vjerujem, kad to uporedis sa ovim nasim savezom place ti sse, jos su ljudi htijeli, kolko sam ja skonto, svim klubovima ali Rijeka i Osijek vec imaju dobre terene a Hajduk je odbioAliG je napisao/la:https://www.fok...us.ba/sport/fudbal/hns-klubovima-daje-milione-sefovima-nsbih-prioritet-je-da-sebe-pocaste/1121507/
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Bog zna gdje su te pare otisle.. cuj obnova reflektora da kosta pola miliona km...jasan je napisao/la:Ma ja jucer citam i ne vjerujem, kad to uporedis sa ovim nasim savezom place ti sse, jos su ljudi htijeli, kolko sam ja skonto, svim klubovima ali Rijeka i Osijek vec imaju dobre terene a Hajduk je odbioAliG je napisao/la:https://www.fok...us.ba/sport/fudbal/hns-klubovima-daje-milione-sefovima-nsbih-prioritet-je-da-sebe-pocaste/1121507/
Uostalom totalno nepotrebna investicija, na kosevu su funkcionalni reflektori.
A te kamere su isto tako tal sa securitasom, kome ih postavljaju? Da paze na 300 navijaca na istocnoj tribini?!
Nikad mi necemo imat normalne terene. Da se nije desila ona utakmica sa Belgijom nikad se ne bi uradio ovaj teren ni na grbavici.
Kao sto u ovom clanku na fokusu kazu, bitno je slikat se i u novine podvaljivat kako se napreduje, kako se radi na infrastrukturi a svaki projekat koji polrenu je jad i bijeda.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Jel ima neko informacije gdje ce Sloga i Zvijezda 09 igrat premijer ligu, znam da Zvijedza uzela stadion u Ugljeviku al im se izgleda ne odlazi iz Bijeljine , a u Slogi su nesto spominjali gradnju novog stadiona u Tuzli, al ocito nemaju novca, a Sloboda ne zeli da dijeli Tusanj sa njima
Zar nije Sloga dobila neku potvrdu o koristenju Tusnja dvije sezone? Ja sam tako nacuo. A za gradnju mislim da pare nisu problem koliko lokacija.winer007 je napisao/la:Jel ima neko informacije gdje ce Sloga i Zvijezda 09 igrat premijer ligu, znam da Zvijedza uzela stadion u Ugljeviku al im se izgleda ne odlazi iz Bijeljine , a u Slogi su nesto spominjali gradnju novog stadiona u Tuzli, al ocito nemaju novca, a Sloboda ne zeli da dijeli Tusanj sa njima
Igrac ekipe Pivopije | SportSport.ba liga
Zvijezda ce igrati u Ugljeviku renovirali su potpuno stadion i spremili ga za PL a Sloga se od iduce sezone zove Tuzla City i igrat ce na Tusnju i trazi se lokocija novog stadiona koju zele kao donaciju od grada Tuzle a investitor izgradnje kompletnog stadiona ce biti firma od A.Husica .Bela je napisao/la:Zar nije Sloga dobila neku potvrdu o koristenju Tusnja dvije sezone? Ja sam tako nacuo. A za gradnju mislim da pare nisu problem koliko lokacija.winer007 je napisao/la:Jel ima neko informacije gdje ce Sloga i Zvijezda 09 igrat premijer ligu, znam da Zvijedza uzela stadion u Ugljeviku al im se izgleda ne odlazi iz Bijeljine , a u Slogi su nesto spominjali gradnju novog stadiona u Tuzli, al ocito nemaju novca, a Sloboda ne zeli da dijeli Tusanj sa njima
Dakle, krenuli smo sa nazivima "city", uskoro ocekujem i "united". Mozda ako Borac fuziju napravi s nekim da postane "Borac United" 
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ima li slika tog 'uredjenog' ugljevika?JaskoBiH je napisao/la:Zvijezda ce igrati u Ugljeviku renovirali su potpuno stadion i spremili ga za PL a Sloga se od iduce sezone zove Tuzla City i igrat ce na Tusnju i trazi se lokocija novog stadiona koju zele kao donaciju od grada Tuzle a investitor izgradnje kompletnog stadiona ce biti firma od A.Husica .Bela je napisao/la:Zar nije Sloga dobila neku potvrdu o koristenju Tusnja dvije sezone? Ja sam tako nacuo. A za gradnju mislim da pare nisu problem koliko lokacija.winer007 je napisao/la:Jel ima neko informacije gdje ce Sloga i Zvijezda 09 igrat premijer ligu, znam da Zvijedza uzela stadion u Ugljeviku al im se izgleda ne odlazi iz Bijeljine , a u Slogi su nesto spominjali gradnju novog stadiona u Tuzli, al ocito nemaju novca, a Sloboda ne zeli da dijeli Tusanj sa njima
U sjecanju mi je ostao po onoj nikad zavrsenoj zgradi iza gola...
Ima evo najbolje pogledaj snimak utakmice ovih mladih reprezentacija i onako su tribine prazne a video je HD haha tu se sve najbolje vidi.Po meni jedan jako pristojan stadion pogotovo za neki manji klub kao sto je Zvijezda.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ne izgleda lose, al haman ce bit jedan od najlosijih terena u ligi. Ako je vec vlasnik stadiona onaj Stanisic nek ulozi u teren svog stadiona...JaskoBiH je napisao/la:Ima evo najbolje pogledaj snimak utakmice ovih mladih reprezentacija i onako su tribine prazne a video je HD haha tu se sve najbolje vidi.Po meni jedan jako pristojan stadion pogotovo za neki manji klub kao sto je Zvijezda.
Današnji snimak radova sa Grbavice.
Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba
Bravo za Želju,nadam se da će i ostali klubovi ulagati u terene,to bi trebao biti prioritet i kod saveza..
"Rođeni" će dobiti krov na zapadnoj tribini
U nastojanju da unaprijedi uslove na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima kako bi dobio licencu za utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Velež planirao je natkriti sjevernu tribinu. No, umjesto sjeverne, krov će dobiti zapadna tribinu.
Iz mostarskog kluba saopćeno je da je izradom projekta i statike sjeverne tribine ustanovljeno kako bi natkrivanje te tribine, zbog neadekvatne armature ugrađene u nosive stubove, iziskivalo visoke troškove koji prelaze planirani budžet. S radovima će se početi odmah po završetku tekuće sezone. Na zapadnu tribinu bit će postavljene i nove stolice. Radi se i na osvjetljavanju stadiona. Potpisan je ugovor s kompanijom „Aksa d.o.o. Zenica“, koja je ovlašteni projektant ispred Nogometnog savez BiH, o izradi projekta postavljanja rasvjete.
U nastojanju da unaprijedi uslove na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima kako bi dobio licencu za utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Velež planirao je natkriti sjevernu tribinu. No, umjesto sjeverne, krov će dobiti zapadna tribinu.
Iz mostarskog kluba saopćeno je da je izradom projekta i statike sjeverne tribine ustanovljeno kako bi natkrivanje te tribine, zbog neadekvatne armature ugrađene u nosive stubove, iziskivalo visoke troškove koji prelaze planirani budžet. S radovima će se početi odmah po završetku tekuće sezone. Na zapadnu tribinu bit će postavljene i nove stolice. Radi se i na osvjetljavanju stadiona. Potpisan je ugovor s kompanijom „Aksa d.o.o. Zenica“, koja je ovlašteni projektant ispred Nogometnog savez BiH, o izradi projekta postavljanja rasvjete.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Teren na grbavici ce biti vrh, svaka cast.
Steta sto se i Kosevo ne sredi, ovako cemo imati 2 vrhunska BP i Grbavica i 1 u Sirokom odlican.
Znaci 3 terena od 12 gdje mozes igrati pas igru bez problema.
Prije 5-6 godina nije bio nijedan.Napredujemo.
Steta za Kosevo to bi bilo 4/12.
Ne znam sta Zrinjski ceka.
Znaci 3 terena od 12 gdje mozes igrati pas igru bez problema.
Prije 5-6 godina nije bio nijedan.Napredujemo.
Steta za Kosevo to bi bilo 4/12.
Ne znam sta Zrinjski ceka.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Znaci Siroki ima ovakvu drenazu, grijace i sve to? Ja dam mislio da je dole ledina.
Pa nije ovakva drenaža neko svjetsko čudo. Recimo, Koševo ima sličan sistem drenaže i podlogu, samo je travnata površina bezveze. Ne znam šta je na drugim stadionima.
A inače, ne mogu se ovi tereni porediti s ostalim u državi, jednostavno. Znači, Bilino i novi na Grbavici, to je drugi pojam za sve ostalo. Pecara se održava, ušminkana je i ono bi trebao biti putokaz za sve klubove koji nemaju love da urade kompletnu zamjenu, ali je to 624 stepenice ispod ovakvih terena. Koševo ima super podlogu, drenažu, ravan teren, trava solidna, ali je to svjetlosnu godinu iza ovog. Bijeli Brieg je ravan, uz malo šminke postaje ok, ali je tri svemira od ovog.
U načelu, moći će se fudbal igrati na ova dva stadiona (Grbavica fakat jeste bila kritična), Koševu, Pecari, BB. Bilo bi lijepo da su ostali makar na nivou ovih.
Za Koševo je jednostavno problem vlasnik i politika. Sigurno bi dosta manje koštao teren nego na Grbavici, ali ko da uradi to i za šta? Bio sam za ideju da se sredstva ulože u Koševo i tu pravi nacionalni stadion, jer mislim da ne treba puno, ali očito od tog nema ništa i podržavam da se Grbavica što prije zaokruži. Mada, ni to nije zlatno rješenje i ima ona 101 mahanu, ali koraci napravljeni u posljednje 2 godine su džinovski, za naše prilike.
A inače, ne mogu se ovi tereni porediti s ostalim u državi, jednostavno. Znači, Bilino i novi na Grbavici, to je drugi pojam za sve ostalo. Pecara se održava, ušminkana je i ono bi trebao biti putokaz za sve klubove koji nemaju love da urade kompletnu zamjenu, ali je to 624 stepenice ispod ovakvih terena. Koševo ima super podlogu, drenažu, ravan teren, trava solidna, ali je to svjetlosnu godinu iza ovog. Bijeli Brieg je ravan, uz malo šminke postaje ok, ali je tri svemira od ovog.
U načelu, moći će se fudbal igrati na ova dva stadiona (Grbavica fakat jeste bila kritična), Koševu, Pecari, BB. Bilo bi lijepo da su ostali makar na nivou ovih.
Za Koševo je jednostavno problem vlasnik i politika. Sigurno bi dosta manje koštao teren nego na Grbavici, ali ko da uradi to i za šta? Bio sam za ideju da se sredstva ulože u Koševo i tu pravi nacionalni stadion, jer mislim da ne treba puno, ali očito od tog nema ništa i podržavam da se Grbavica što prije zaokruži. Mada, ni to nije zlatno rješenje i ima ona 101 mahanu, ali koraci napravljeni u posljednje 2 godine su džinovski, za naše prilike.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.