Rekonstrukcija stadiona u BiH

Zenzo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Zenzo » 30 maj 2018, 20:44

Napreduje lagano teren na Grbavici, a na Kosevu reflektori i to je nesto.

:thumbup:
- Zeljeznicar -

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 30 maj 2018, 21:25

AliG je napisao/la:https://www.fok...us.ba/sport/fudbal/hns-klubovima-daje-milione-sefovima-nsbih-prioritet-je-da-sebe-pocaste/1121507/
Ma ja jucer citam i ne vjerujem, kad to uporedis sa ovim nasim savezom place ti sse, jos su ljudi htijeli, kolko sam ja skonto, svim klubovima ali Rijeka i Osijek vec imaju dobre terene a Hajduk je odbio

I zar nije onih pola miliona trebalo i kod vas ici za teren, kakvi sad reflektori?? :damn:
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 30 maj 2018, 23:41

jasan je napisao/la:
AliG je napisao/la:https://www.fok...us.ba/sport/fudbal/hns-klubovima-daje-milione-sefovima-nsbih-prioritet-je-da-sebe-pocaste/1121507/
Ma ja jucer citam i ne vjerujem, kad to uporedis sa ovim nasim savezom place ti sse, jos su ljudi htijeli, kolko sam ja skonto, svim klubovima ali Rijeka i Osijek vec imaju dobre terene a Hajduk je odbio

I zar nije onih pola miliona trebalo i kod vas ici za teren, kakvi sad reflektori?? :damn:
Lakse se nacelniku utaliti sa nekom firmom za reflektore i kamere i sobe neke nego sa grckim firmama za teren. Eto kako.
Sabrine mi moje!

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 30 maj 2018, 23:42

jasan je napisao/la:

Neće oni nikad uraditi travnjak na Koševu. Ili možda hoće tamo prije izbora, nešto jednokratno odraditi, bez sistema za drenažu i sl. samo da se pokažu kako oni brinu o infrastrukturi na sportskim borilištima u BiH. :sick: :sick: :sick: :sick:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 31 maj 2018, 00:44

jasan je napisao/la:

Bog zna gdje su te pare otisle.. cuj obnova reflektora da kosta pola miliona km...
Uostalom totalno nepotrebna investicija, na kosevu su funkcionalni reflektori.
A te kamere su isto tako tal sa securitasom, kome ih postavljaju? Da paze na 300 navijaca na istocnoj tribini?!

Nikad mi necemo imat normalne terene. Da se nije desila ona utakmica sa Belgijom nikad se ne bi uradio ovaj teren ni na grbavici.

Kao sto u ovom clanku na fokusu kazu, bitno je slikat se i u novine podvaljivat kako se napreduje, kako se radi na infrastrukturi a svaki projekat koji polrenu je jad i bijeda.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

winer007
Kontakt:

Post Postao/la winer007 » 31 maj 2018, 01:12

Jel ima neko informacije gdje ce Sloga i Zvijezda 09 igrat premijer ligu, znam da Zvijedza uzela stadion u Ugljeviku al im se izgleda ne odlazi iz Bijeljine , a u Slogi su nesto spominjali gradnju novog stadiona u Tuzli, al ocito nemaju novca, a Sloboda ne zeli da dijeli Tusanj sa njima

Bela
Kontakt:

Post Postao/la Bela » 31 maj 2018, 06:20

winer007 je napisao/la:Jel ima neko informacije gdje ce Sloga i Zvijezda 09 igrat premijer ligu, znam da Zvijedza uzela stadion u Ugljeviku al im se izgleda ne odlazi iz Bijeljine , a u Slogi su nesto spominjali gradnju novog stadiona u Tuzli, al ocito nemaju novca, a Sloboda ne zeli da dijeli Tusanj sa njima
Zar nije Sloga dobila neku potvrdu o koristenju Tusnja dvije sezone? Ja sam tako nacuo. A za gradnju mislim da pare nisu problem koliko lokacija.
Igrac ekipe Pivopije | SportSport.ba liga

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 31 maj 2018, 15:50

Bela je napisao/la:
winer007 je napisao/la:Jel ima neko informacije gdje ce Sloga i Zvijezda 09 igrat premijer ligu, znam da Zvijedza uzela stadion u Ugljeviku al im se izgleda ne odlazi iz Bijeljine , a u Slogi su nesto spominjali gradnju novog stadiona u Tuzli, al ocito nemaju novca, a Sloboda ne zeli da dijeli Tusanj sa njima
Zar nije Sloga dobila neku potvrdu o koristenju Tusnja dvije sezone? Ja sam tako nacuo. A za gradnju mislim da pare nisu problem koliko lokacija.
Zvijezda ce igrati u Ugljeviku renovirali su potpuno stadion i spremili ga za PL a Sloga se od iduce sezone zove Tuzla City i igrat ce na Tusnju i trazi se lokocija novog stadiona koju zele kao donaciju od grada Tuzle a investitor izgradnje kompletnog stadiona ce biti firma od A.Husica . :D

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 31 maj 2018, 16:53

Dakle, krenuli smo sa nazivima "city", uskoro ocekujem i "united". Mozda ako Borac fuziju napravi s nekim da postane "Borac United" :-D

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 31 maj 2018, 16:57

JaskoBiH je napisao/la:
Bela je napisao/la:
Zvijezda ce igrati u Ugljeviku renovirali su potpuno stadion i spremili ga za PL a Sloga se od iduce sezone zove Tuzla City i igrat ce na Tusnju i trazi se lokocija novog stadiona koju zele kao donaciju od grada Tuzle a investitor izgradnje kompletnog stadiona ce biti firma od A.Husica . :D
Ima li slika tog 'uredjenog' ugljevika?
U sjecanju mi je ostao po onoj nikad zavrsenoj zgradi iza gola...

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 31 maj 2018, 17:13

Ima evo najbolje pogledaj snimak utakmice ovih mladih reprezentacija i onako su tribine prazne a video je HD haha tu se sve najbolje vidi.Po meni jedan jako pristojan stadion pogotovo za neki manji klub kao sto je Zvijezda.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 31 maj 2018, 17:22

JaskoBiH je napisao/la:Ima evo najbolje pogledaj snimak utakmice ovih mladih reprezentacija i onako su tribine prazne a video je HD haha tu se sve najbolje vidi.Po meni jedan jako pristojan stadion pogotovo za neki manji klub kao sto je Zvijezda.

Ne izgleda lose, al haman ce bit jedan od najlosijih terena u ligi. Ako je vec vlasnik stadiona onaj Stanisic nek ulozi u teren svog stadiona...

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 31 maj 2018, 17:26

Današnji snimak radova sa Grbavice.

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 maj 2018, 18:02

Bravo za Želju,nadam se da će i ostali klubovi ulagati u terene,to bi trebao biti prioritet i kod saveza..

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 01 jun 2018, 11:20

"Rođeni" će dobiti krov na zapadnoj tribini

U nastojanju da unaprijedi uslove na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima kako bi dobio licencu za utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Velež planirao je natkriti sjevernu tribinu. No, umjesto sjeverne, krov će dobiti zapadna tribinu.

Iz mostarskog kluba saopćeno je da je izradom projekta i statike sjeverne tribine ustanovljeno kako bi natkrivanje te tribine, zbog neadekvatne armature ugrađene u nosive stubove, iziskivalo visoke troškove koji prelaze planirani budžet. S radovima će se početi odmah po završetku tekuće sezone. Na zapadnu tribinu bit će postavljene i nove stolice. Radi se i na osvjetljavanju stadiona. Potpisan je ugovor s kompanijom „Aksa d.o.o. Zenica“, koja je ovlašteni projektant ispred Nogometnog savez BiH, o izradi projekta postavljanja rasvjete.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 02 jun 2018, 14:10

slika
slika

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 02 jun 2018, 14:35

Teren na grbavici ce biti vrh, svaka cast.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 jun 2018, 15:42

Steta sto se i Kosevo ne sredi, ovako cemo imati 2 vrhunska BP i Grbavica i 1 u Sirokom odlican.

Znaci 3 terena od 12 gdje mozes igrati pas igru bez problema.

Prije 5-6 godina nije bio nijedan.Napredujemo.
Steta za Kosevo to bi bilo 4/12.

Ne znam sta Zrinjski ceka.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 02 jun 2018, 15:56

Znaci Siroki ima ovakvu drenazu, grijace i sve to? Ja dam mislio da je dole ledina.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 02 jun 2018, 16:47

Pa nije ovakva drenaža neko svjetsko čudo. Recimo, Koševo ima sličan sistem drenaže i podlogu, samo je travnata površina bezveze. Ne znam šta je na drugim stadionima.

A inače, ne mogu se ovi tereni porediti s ostalim u državi, jednostavno. Znači, Bilino i novi na Grbavici, to je drugi pojam za sve ostalo. Pecara se održava, ušminkana je i ono bi trebao biti putokaz za sve klubove koji nemaju love da urade kompletnu zamjenu, ali je to 624 stepenice ispod ovakvih terena. Koševo ima super podlogu, drenažu, ravan teren, trava solidna, ali je to svjetlosnu godinu iza ovog. Bijeli Brieg je ravan, uz malo šminke postaje ok, ali je tri svemira od ovog.

U načelu, moći će se fudbal igrati na ova dva stadiona (Grbavica fakat jeste bila kritična), Koševu, Pecari, BB. Bilo bi lijepo da su ostali makar na nivou ovih.

Za Koševo je jednostavno problem vlasnik i politika. Sigurno bi dosta manje koštao teren nego na Grbavici, ali ko da uradi to i za šta? Bio sam za ideju da se sredstva ulože u Koševo i tu pravi nacionalni stadion, jer mislim da ne treba puno, ali očito od tog nema ništa i podržavam da se Grbavica što prije zaokruži. Mada, ni to nije zlatno rješenje i ima ona 101 mahanu, ali koraci napravljeni u posljednje 2 godine su džinovski, za naše prilike.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.