Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderator/ica: insider
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Za te novce se Note 8 uzme. Da bi ovaj mobitel imao prođu ne smije biti skuplji od 650 KM po meni.
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
- Illmatic09
- Kontakt:
Ferdo bjez sa sunca.
Ja ne bih nikad dao 1200 KM za neki XIAOMI. Kao i mnogi drugi. Uopće ne patim od branda, nosam LG koji je prohakan poput Alfa Romea u automobilskom svijetu. Znači od branda ne patim. Ali nije realno da se za XIAOMI s ovakvom kamerom koja se ne može nositi s ostalim flagshipovskim izdvoji 1200 KM. Pa znate li vi kakvi se sve mobiteli za te novce uzmu? Pa jedan Samsung Galaxy S9 1190 KM košta. A ako XIAOMI bude 1200 a nije bolji od S9, čak šta više, tko će to kupit? Budmo realni. Xiaomi jedino što može uraditi je nuditi što bolje performanse za što manje novca. 1200 nije realna cijena. Pola od tog jeste. Ja bih možda za 650 KM uzeo ovaj Xiaomi. Ali za 1200 je izbor na nekim drugim uređajima.
Znači kamera ti glavni parametar? 
A očigledno nisi nikad ni vidio kameru ni na jednom Xiaomiju.
Uzmi Redmi 5 i J5 2016 pa uporedi kamere, uzmi Redmi 5 Plus i A5 2017 eto i uporedi kamere.
Ovaj novi flagship nisam imao priliku još vidjeti, ne znam da li će biti uporediva sa S9 ili S8 čak, ali mogu ti reći da ti telefoni itekako vrijede para.
A očigledno nisi nikad ni vidio kameru ni na jednom Xiaomiju.
Uzmi Redmi 5 i J5 2016 pa uporedi kamere, uzmi Redmi 5 Plus i A5 2017 eto i uporedi kamere.
Ovaj novi flagship nisam imao priliku još vidjeti, ne znam da li će biti uporediva sa S9 ili S8 čak, ali mogu ti reći da ti telefoni itekako vrijede para.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
-
gigglessmoke
- Kontakt:
Kako god, ne vrijede jednog S9, ni u ludilu.
421$ je ovaj srednji, znači 700 KM. Teško da će kod nas biti jeftiniji.Ferdo je napisao/la:Za te novce se Note 8 uzme. Da bi ovaj mobitel imao prođu ne smije biti skuplji od 650 KM po meni.
Samsung Galaxy S9 Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 4 GB RAM
Xiaomi Mi 8 Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 6 GB RAM
Ne znači opet da je bolji, druge stvari se također gledaju, ali isti im je CPU, što dosta govori.
EDIT: Sad i vidim da koriste i Samsungov AMOLED display, i kamera mu je ruku pod ruku sa iPhone X-om.
Xiaomi Mi 8 Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 6 GB RAM
Ne znači opet da je bolji, druge stvari se također gledaju, ali isti im je CPU, što dosta govori.
EDIT: Sad i vidim da koriste i Samsungov AMOLED display, i kamera mu je ruku pod ruku sa iPhone X-om.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Ma neće biti takva cijena, šta vam je
Ne pati od brenda ali Samsung gura kroz svaki post. OK.
Ne pati od brenda ali Samsung gura kroz svaki post. OK.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Al ljudi ne znaju da xiaomi jako brzo obori svoje cijene. I nije 1200 ljudi to napamet. A opet se ponavljam ko nije koristio xiaomi npr sta ima pisat. Po svemu sudeći ni ne zna o tim mobitelima ništa
- tuzlak1987
- Kontakt:
Napisao post pa sve izbrisao. U postu nahvalio sve redom, s tim da postoje neki koji su nesto skuplji ali ipak opet nesto i bolji bez obzira na konkurenciju koja je jeftinija ali isto nudi dosta. Mislim sada se pravi da je sve crno ili bijelo. Tipa Sony sa novim flagshipom nudi vrhunski telefon i kvalitet izrade ali vecinu bode u oci to sto Sony ima taj dizajn i dosta mesa iznad i ispod ekrana. Pa se odmah taj mobitel proglasi kao promasaj, vjerovatno jeste nesto sto nije za sire mase ali gledao sam recenzije i rame uz rame je.
Pa onda neko kaze necu Kineze, a eto Huawei nije tek sada napravio dobar mobitel. Oni imaju i model prije Mate 10 Pro koji je vrhunski mobitel, sada su izbacili seriju koja je dizajnom njihov vrhunac dostigla. Oni su sada vec ravnopravna konkurencija, mada ce i cijene sigurno da idu gore.
Onda Iphone koji ima previsoku cijenu za nase standarde ali Zapadnjaci i Ameri to istrpe i mnogo ih ga ima, on se odlicno prodaje. Nama ne pada na pamet ali to je problem do naseg standarda. Mobitel svakako ima velike prednosti u odnosu na ostale. Meni se jedino ne svidja to sto su poceli da furaju staklo naprijed, nazad. Prelijepo izgleda ali je dosta ranjiviji sada.
LG, Boze kako njih neko moze zaboraviti, njih se bukvalno bespotrebno pljuje. Prave odlicne mobitele, V30 plus je jedan od najpodcjenjenijih mobitela. A novi G7 je vrh od dizajna, ekrana koji je iako LCD mozda jedan od najboljih, zvucnika, kamere. Po meni nista slabiji od Samsunga nisu, a opet imaju taj neki svoj fazon iako svi prelaze na taj notch. Mislim da ce naredne godine svi mobiteli imati taj notch.
Samsung, sa S9 plus nigdje van top 3 nisu bili bilo sta da je i bilo kakva recenzija i testiranje.
Pixel novi, vjerovatno ce da pomete sve sa kamerom gdje ce ostali da ga stizu tek tamo naredne godine i opet imaju mozda i losije kamere od Pixela.
Oneplus veoma zahvalan mobitel, mada mora jos raditi da bude na nivou Huaweia, ali imaju najbrzi napredak i firma su koja te ispostuje najvise.
Uglavnom skontao sam da nema potrebe nekog pljuvati, konkurencija je odlicna bar sto se tice flagshipa. Iskreno za one serije ispod slabo sam pratio nesto osim serije Samsunga i mislim da postaje preskupa ali vidno kvalitetnija nego prije 2 godine. Svakako tu na snagu stupa Xiaomi koji je zahvalan ako vec ne ides na flagship.
Pa onda neko kaze necu Kineze, a eto Huawei nije tek sada napravio dobar mobitel. Oni imaju i model prije Mate 10 Pro koji je vrhunski mobitel, sada su izbacili seriju koja je dizajnom njihov vrhunac dostigla. Oni su sada vec ravnopravna konkurencija, mada ce i cijene sigurno da idu gore.
Onda Iphone koji ima previsoku cijenu za nase standarde ali Zapadnjaci i Ameri to istrpe i mnogo ih ga ima, on se odlicno prodaje. Nama ne pada na pamet ali to je problem do naseg standarda. Mobitel svakako ima velike prednosti u odnosu na ostale. Meni se jedino ne svidja to sto su poceli da furaju staklo naprijed, nazad. Prelijepo izgleda ali je dosta ranjiviji sada.
LG, Boze kako njih neko moze zaboraviti, njih se bukvalno bespotrebno pljuje. Prave odlicne mobitele, V30 plus je jedan od najpodcjenjenijih mobitela. A novi G7 je vrh od dizajna, ekrana koji je iako LCD mozda jedan od najboljih, zvucnika, kamere. Po meni nista slabiji od Samsunga nisu, a opet imaju taj neki svoj fazon iako svi prelaze na taj notch. Mislim da ce naredne godine svi mobiteli imati taj notch.
Samsung, sa S9 plus nigdje van top 3 nisu bili bilo sta da je i bilo kakva recenzija i testiranje.
Pixel novi, vjerovatno ce da pomete sve sa kamerom gdje ce ostali da ga stizu tek tamo naredne godine i opet imaju mozda i losije kamere od Pixela.
Oneplus veoma zahvalan mobitel, mada mora jos raditi da bude na nivou Huaweia, ali imaju najbrzi napredak i firma su koja te ispostuje najvise.
Uglavnom skontao sam da nema potrebe nekog pljuvati, konkurencija je odlicna bar sto se tice flagshipa. Iskreno za one serije ispod slabo sam pratio nesto osim serije Samsunga i mislim da postaje preskupa ali vidno kvalitetnija nego prije 2 godine. Svakako tu na snagu stupa Xiaomi koji je zahvalan ako vec ne ides na flagship.
Da se ja pitam ovako bi bile poredane cijene flagshipa u trenutku kad izađe, ovo su znači gornje granice. Najjeftiniji ka najskupljem:
- Meizu, Xiaomi (do 650-700 KM)
- OnePlus (do 800 KM)
- Sony (do 900 KM)
- HTC (do 950 KM)
- Huawei (do 1000 KM)
- LG (do 1100 KM)
- Apple (do 1200 KM)
- Samsung (do 1400 KM)
- Google (do 1500 KM)
- Meizu, Xiaomi (do 650-700 KM)
- OnePlus (do 800 KM)
- Sony (do 900 KM)
- HTC (do 950 KM)
- Huawei (do 1000 KM)
- LG (do 1100 KM)
- Apple (do 1200 KM)
- Samsung (do 1400 KM)
- Google (do 1500 KM)
Bukvalno ih poredao ovako samo jer se neka kompanija zove kako se zove. 
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Al ne pati od brenda
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Trenutno Iphone 7 i najbolji mobitel kojeg sam imao. 
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma procesori u Iphoneu su najbolji procesori koji postoje, a ovo sto im se zna reci da mobiteli imaju malo rama. Imaju sasvim dovoljno koliko im treba.Lillard je napisao/la:Trenutno Iphone 7 i najbolji mobitel kojeg sam imao.
A kamera? 
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
On ne pati od brendaAerials je napisao/la:Bukvalno ih poredao ovako samo jer se neka kompanija zove kako se zove.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ferdo je dileja sportsport.ba foruma (ko prati klix forum zna o cemu pricam). 
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Goalgetter i 3 gosta.