FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

baboatif
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 02 jun 2018, 16:35

Fedja Dudic je pencilin za ove strucnjake.a ne uvrijedi ih jarane misljenje forumasa vec napadi na ulici i pred kucnim vratim
Svi u napad,jedan je HASE

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 jun 2018, 16:36

bordobijeli je napisao/la:Pogresno rezonujete stvari Rustemovic je samo jedan od primjera kako je tesko igrati u Sarajevu . to je nasa boljka nas navijaca sto stalno imamo potrebu da imamo 2-3 fudbalera koji su dezurni krivci prozivamo,vrjedjamo,pljujemo,nazivamo pogrdnim imenima i tako dalje .ovdje preovladava misljenje da je to normalno i da igrac treba to da istrpi . pricao sam s par bivsih igraca Sarajeva i kazu da je mnogo tesko psihicki izdrzati kad ti tvoj navijac psuje majku itd . posebno na malim utakmicama kad je prazan stadion kaze lakse kad je pun pa svi zvizde psuju puno gore kaze kad je prazan pa ti se njih 5-6 navali psovati. A bilo je primjera gdje menager narajca par budala uhvate igraca na zub i sta god uradi oni mu psuju ,posto je od tog menagera igrac na klupi on zeli ovog sto igra da otjera da bi njegov pulen zaigrao.
To je onda dokaz da si mali igrac i da neces nigdje uspjeti. Profesionalni fudbaleri pred 80 milja navijaca igraju normalno i ignorisu tribine, ovi nasi se izgube pred 500 hordi i ukupno 2-3 milje ljudi na stadionu. Kada je to Benko uradio? Sa navijacima je imao fantastican odnos, dodje uvijek pred sjever, slavi sa istim, postuje ih. Kada je utakmica fokusira se na igru i odigra sto bolje moze. Fuli 3-4 dobre prilike, negodovanje sa tribina ali je on ipak fokusiran na utakmicu i onda za 10 minuta da gol, to je velicina. Igraci moraju biti svjesni da nas navijace to jako pogađa i da svaku utakmicu zelimo dobiti sa 10:0, to je normalno. Inace nikad nisam psovao ali u neku ruku i u nekim stvarima mogu razumjeti pojedince, ja bi samo smanjio to. Svugdje se to radi kada ekipa nema rezultata, Rim, London.. manje-vise svaki grad, nije to bosanski/balkanski mentalitet nego tako ispoljavas emocije, makar tako ja mislim.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 jun 2018, 16:40

Orangina85 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Kad nasa uprava bude osvajala titulu za titulom, imat ce povjerenje kao i uprava Zrinjskog i mogli bi dovoditi igrace iz Famosa, ne bi se raja bunila. Ovako...
Lijepo je to tako misliti ali ni blizu realnoj situaciji. Titule bi samo proizvele veca ocekivanja na polju pojacanja a da ne spominjem zelje za grupnim fazama. Bosnjak je proklet uvijek bio i ostao i nista nas nece zadovoljiti
Zelje za grupnim fazama su normalne. Bosna je jedna od rijetkih drzava koja jos nije imala predstavnika. Mi, Kosovo koje je jucer pocelo igrati.. i ove male drzavice.

slika

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 jun 2018, 16:50

Orangina85 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Kad nasa uprava bude osvajala titulu za titulom, imat ce povjerenje kao i uprava Zrinjskog i mogli bi dovoditi igrace iz Famosa, ne bi se raja bunila. Ovako...
Lijepo je to tako misliti ali ni blizu realnoj situaciji. Titule bi samo proizvele veca ocekivanja na polju pojacanja a da ne spominjem zelje za grupnim fazama. Bosnjak je proklet uvijek bio i ostao i nista nas nece zadovoljiti
Nismo mi poletili da mislimo o grupnim zbog jedne titule, nego što je naš vrli noDi izašao i javno obećao grupnu fazu za 2 godine. Tad imali solidnu ekipu, gazdu milijardera, još uvijek mislili da je moguće.
Bahati, bahati Željkan!
1946

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 02 jun 2018, 16:59

Placu ljudi za Rustempasom manekenom :urnebes: :urnebes: :urnebes:
E nemogu da vjerujem...jesmo nisko pali u pm u vecoj smo krizi nego sto sam mislio....
Pa jeste li zaboravili ono setnje terenom i vracanje lopte golmanu i odbrani ....??
Pa ja tog lika necu zaboravit za zivota koliko sam zivaca izgubio zbog njega ....

Et ispade Zrinjski nema fula i svi su im igraci top .... pa bio je i Radovac vrhunski kod nas kad je pored Jajala i Cimirota igrao ...
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 02 jun 2018, 17:10

Nego ima li gdje ovih Adukora jos ?
Lik ne razumije i ako mu pola stadiona *ebe mater jer ocito kod nas pucaju pod "pritiskom" ovi vrli profesionalci .... a nezna niko lopte centrirat al to je manje bitno ... al nebi bilo ni toliko sivo da se isti taj LES ne trudi ... mozes makar trcat borit se za loptu ...

Npr Benko se znao vratit odbrani pomoc i kazu skup NEK JE i treba takvim pare dat ... ovako dovedes 5 za te pare sastavit se nemogu ....

Nikom navijaci zvizdali nisu ko se zalagao i borio na terenu ...prica Bilbije za malu dijecu .... pritisak .... ako nemozes pred 5k igrat onda kako mozes sanjat karijeru negdje vani ...

Moze li mi neko rec sta se desilo sa Novakovicem ... lik je bio iznenadjenje za mene koliko je bio dobar ako ne i najbolji stoper lige jedno vrijeme sta se desilo sa tim likom..... Forma ? Volja? Povreda? Trener?
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 02 jun 2018, 17:11

Nama je prije svega potreban jedan ili dva top igrača (prema naprijed), neko ko će vući ekipu, neko ko će svojim potezom riješit utakmicu i kad ne bude išlo. Od Duljevića nemamo igrača koji se ističe, koji može povući loptu, preć par igrača i pogoditi. Nijednog igrača nemamo koji se baš ističe, koji u kontinuitetu odigra par vrhunskih utakmica (prema naprijed).

Zrinjski ima Filipovića, ima Bilbiju, Todorovića... svi ti igrači imaju utakmica gdje su u top formi u kontinuitetu, koliko su samo oni svojim bljeskovima njima donijeli bodova i kad ostali nisu bili na nivou.. Isto tako i kone, imaju Zakarića koji u kontinuitetu igra dobro, donio im je kijamet bodova a igra im je kar.ina.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jun 2018, 17:11

Cinjenica je da je zrinjski 3 tri puta prvak s igracima koje smo mi otpustili jer su klocevi . toliko o strucnosti u nasem klubu a Bgm i mi navijaci smo prvi ove igrace klocevima nazvali Baric,Todorovic,Bilbija,Handzic,Rustemovic samo fali Čomor

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 02 jun 2018, 17:12

rustemovic je imao dvije lijeve noge, odron zivi
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 jun 2018, 17:20

bordobijeli je napisao/la:Cinjenica je da je zrinjski 3 tri puta prvak s igracima koje smo mi otpustili jer su klocevi . toliko o strucnosti u nasem klubu a Bgm i mi navijaci smo prvi ove igrace klocevima nazvali Baric,Todorovic,Bilbija,Handzic,Rustemovic samo fali Čomor
Netacno. Kadušić je tek nedavno dosao u Zrinjski, njega niko nije prozvao klocem vec pojedinim ljudima kao i meni je bio bolji od Hodžića, na kraju je ispao bezobrazan. Barić se nije puno zadrzao u Zrinjskom, korektan igrac i to je sve. Handžić je isto tako tek dosao, nije nikakav kloc i u Sarajevu je igrao prije 6 godina. Rustemović nikada nije igrao u Zrinjskom. Bilbija i Todorović su tu koji su konstantni i to je sve, cak i pored toga nijedan od njih dvojice nije bio najbolji u Zrinjskom jer ih je Miloš Filipović nosio do titule pa onda svi ostali. Znaci 2 igraca od 25 u komplet Zrinjskom. Da ti odgovorim i na ono od jucer posto sam zaboravio. Druze, ako ti nesto zamislis u glavi to ne znaci da tako trebas nama prezentovati ovdje. Spomenuo si da velika vecina nasih navijaca misli da nama Tan daje milione? Konstantno izmisljas iz nekog razloga. Sam Tan je izjavio kako mu je zelja da Sarajevo postane stabilan klub koji ce sam sebe finansirati, upravo ta ogromna vecina navijaca i zna da ne daje nista jer nismo u stanju nikoga kupiti, ono, bas me zivo zanima odakle tebi takva generalizovanja i to totalne suprotnosti.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jun 2018, 17:30

MortemHz je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Cinjenica je da je zrinjski 3 tri puta prvak s igracima koje smo mi otpustili jer su klocevi . toliko o strucnosti u nasem klubu a Bgm i mi navijaci smo prvi ove igrace klocevima nazvali Baric,Todorovic,Bilbija,Handzic,Rustemovic samo fali Čomor
Netacno. Kadušić je tek nedavno dosao u Zrinjski, njega niko nije prozvao klocem vec pojedinim ljudima kao i meni je bio bolji od Hodžića, na kraju je ispao bezobrazan. Barić se nije puno zadrzao u Zrinjskom, korektan igrac i to je sve. Handžić je isto tako tek dosao, nije nikakav kloc i u Sarajevu je igrao prije 6 godina. Rustemović nikada nije igrao u Zrinjskom. Bilbija i Todorović su tu koji su konstantni i to je sve, cak i pored toga nijedan od njih dvojice nije bio najbolji u Zrinjskom jer ih je Miloš Filipović nosio do titule pa onda svi ostali. Znaci 2 igraca od 25 u komplet Zrinjskom. Da ti odgovorim i na ono od jucer posto sam zaboravio. Druze, ako ti nesto zamislis u glavi to ne znaci da tako trebas nama prezentovati ovdje. Spomenuo si da velika vecina nasih navijaca misli da nama Tan daje milione? Konstantno izmisljas iz nekog razloga. Sam Tan je izjavio kako mu je zelja da Sarajevo postane stabilan klub koji ce sam sebe finansirati, upravo ta ogromna vecina navijaca i zna da ne daje nista jer nismo u stanju nikoga kupiti, ono, bas me zivo zanima odakle tebi takva generalizovanja i to totalne suprotnosti.
Pa imam svoje misljenje i iznosim ga ovdje , ne svidjami se generalno misljenje . jest izniio sam da nisam zadovoljan Tanom stalno pricamo kako nasi kradu Tana pa hajde vise da otkrijemo ko sta kako . mi posljednje Tri godine nismo platili obestecenje a pricamo o ulaganjima .
A ovo sto si za Benku spomenuo da podnosi pritisak pa da o tome i ja pricam Benko je podnosio a sta je s Bilbijom,Baricem,Mustaficem,Sabanovicem,Rustemovicem kako oni podnose psovanje . ja opet kazem meni nije normalno da navijac Sarajeva konstantno vrjedja igraca Sarajeva i kao taj igrac treba to da podnese .

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 jun 2018, 17:33

Sizifov posao, moj Morto! Sizifov posao! :D
Bahati, bahati Željkan!
1946

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 02 jun 2018, 17:35

MortemHz je napisao/la:
Upravo to, Todorović uopšte kod nas nije bio loš, bio je tad jedan od najboljih naših igrača. Isto tako i Bilbija, bio je standardan, i kod nas davao jako bitne golove, dade Atromitosu, dade Slobodi kad smo uzeli titulu i tako dalje...Kadušić je kod nas obećavo, potencijal je, mogli smo ga i zadržati što je i bila žalja kluba ali nisu se dogovorili i to je Zrinjski iskoristio.

Ovdje se prikazuje kao da smo mi te igrače baš ismijavali, da su nam bili na klupi, da nisu znali loptu opucat što nije tačno.

Kako Zrinjski osvaja titule... pa lijepo, ljudi ne dovode menadžerske igrače (parmake) u tolikoj razmjeri ko mi, popune ekipu sa prosječnim igrčima i na svakoj poziciji imaju po 3 iskusna, podjednaka igrača, osluškuju situaciju u konkurentima i iskorištavaju greške istih. Dok mi dovodimo neke parmake, igrače sumnjivog kvaliteta koji nisu igrali godinama ili su se tek oporavili od neke velike povrede, onda ne popunimo ni 30% ekipu,više od pola igrača nema alternativu a katastrofalni su, onda na silu guramo mlade igrače, ubacujemo ih u vatru, mjenjamo formacije, izmišljamo pozicije, vrtimo jednog igrača po 2-3-4 pozicije, kad napravimo neku izmjenu, 8 igrača dobije drugi zadatak i drugu poziciju a i onu prirodnu nisu sposobni kvalitetno odraditi.
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 02 jun 2018, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 jun 2018, 17:36

bordobijeli je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Pa imam svoje misljenje i iznosim ga ovdje , ne svidjami se generalno misljenje . jest izniio sam da nisam zadovoljan Tanom stalno pricamo kako nasi kradu Tana pa hajde vise da otkrijemo ko sta kako . mi posljednje Tri godine nismo platili obestecenje a pricamo o ulaganjima .
A ovo sto si za Benku spomenuo da podnosi pritisak pa da o tome i ja pricam Benko je podnosio a sta je s Bilbijom,Baricem,Mustaficem,Sabanovicem,Rustemovicem kako oni podnose psovanje . ja opet kazem meni nije normalno da navijac Sarajeva konstantno vrjedja igraca Sarajeva i kao taj igrac treba to da podnese .
Bilbijom,Baricem,Mustaficem,Sabanovicem,Rustemovicem
Evo redom, Bilbija je to jako lose podnosio, cak se sjecam nekih debilnih statusa koje je objavljivao. I pored toga sto je realno odlican u Zrinjskom, karijera mu je nula i takva ce i ostati. Barić se nije osvrtao previse na rijeci, ipak je profesionalac.. meni je bio ok, nije nesto kvalitetom ali zahvalan. Mustafić i Šabanović su odnedavno poceli igrati i navijaci, u velikoj vecini, njih i podrzavaju. Bilo je fula ali su momci veoma mladi, od tih akademaca mi je najbolji Mujakić. Rustemović se nije previse osvrtao na rijeci, fakat je ignorisao sve ali je igrac katastrofalan i on je to znao. Meni je jednom prilikom rekao da je los, da ne zna do cega je i da igraju svi kolektivno kao picke. Stvarno nemam nista protiv tog momka jer je i dobar karakter, radi, trudi se, ostavi zadnje na terenu ali je jednostavno grozan igrac i samim tim ti skoro sve pada u vodu.

High

Post Postao/la High » 02 jun 2018, 17:37

Pa s razlogom se Rustemović priziva. Svakako smo u svemu smanjili kriterije, tako da je on odgovarajući igrač za naše trenutno stanje i ambicije koje su mlitave i lehave.

Edine, dođi nam.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 jun 2018, 17:39

joker90 je napisao/la:Sizifov posao, moj Morto! Sizifov posao! :D
Guram i dalje :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jun 2018, 17:41

Zrinjski osvaja titule sto ima stabilnu i mirnu atmosferu a ne sto ima bolje igrace od FKS . Marinovic i Sliskovic njihovi treneri u poslednji 5 godina mi smo jedno 6 promjenili i svakog s odusevljenjem otpustili tako i sa igracima .

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 jun 2018, 17:44

bordobijeli je napisao/la:Zrinjski osvaja titule sto ima stabilnu i mirnu atmosferu a ne sto ima bolje igrace od FKS . Marinovic i Sliskovic njihovi treneri u poslednji 5 godina mi smo jedno 6 promjenili i svakog s odusevljenjem otpustili tako i sa igracima .
Sad si u pravu. Stabilna i mirna atmosfera je kljuc kod njih kao i neke druge stvari o kojima necu sad pricati. Marinović je odlican trener i njega sam uvijek prizeljkivao u Sarajevu ali sada vodi BiH (mladi). Opusteno gledaju na sve i nema skidanja glava toliko kao kod nas mada ako se sjetis, htjeli su Sliskoviću otkaz dati nakon 4 nerijesena rezultata zaredom. Mi poludimo nakon 2-3 negativne, oni traze krivce nakon 4-5 i tako u krug. Na kraju i ne bude neka velika razlika ali je izgleda to presudno.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jun 2018, 17:50

MortemHz je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Zrinjski osvaja titule sto ima stabilnu i mirnu atmosferu a ne sto ima bolje igrace od FKS . Marinovic i Sliskovic njihovi treneri u poslednji 5 godina mi smo jedno 6 promjenili i svakog s odusevljenjem otpustili tako i sa igracima .
Sad si u pravu. Stabilna i mirna atmosfera je kljuc kod njih kao i neke druge stvari o kojima necu sad pricati. Marinović je odlican trener i njega sam uvijek prizeljkivao u Sarajevu ali sada vodi BiH (mladi). Opusteno gledaju na sve i nema skidanja glava toliko kao kod nas mada ako se sjetis, htjeli su Sliskoviću otkaz dati nakon 4 nerijesena rezultata zaredom. Mi poludimo nakon 2-3 negativne, oni traze krivce nakon 4-5 i tako u krug. Na kraju i ne bude neka velika razlika ali je izgleda to presudno.
To ti kazem mi sami sebi kavgu pravimo ,nisu oni toliko dominantni i bolji da budu prvaci tri godine al mi stalno mjenjamo trenere,igrace ,stvaramo negativu koju oni hladno iskoriste.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 jun 2018, 17:53

Zato smo sad ostavili Husrefa kroz sve turbulencije, pa ćemo da vidimo iduće sezone dominaciju! I ove bi bili prvaci da je on od početka. Jest da je Husref uračunao hladno tu i ove bodove iz nebitnih tekmi kad smo već sve izgubili, kad je bio bojkot i nije bilo nikakvog pritiska. Uračunao one bodove protiv Zrinjskog nakon što su već ljudi proslavili titulu, ali dobro, vojnik je to naš, može mu se!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Laganini1986, Majestic-12 [Bot], Puas, Sazg i 64 gosta.