Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH
- Urban Batalion
- Kontakt:
Re: Skraćivanje lige
Mi nismo merhamet ili crveni krst da dijelimo milostinju.Nemozemo rec e zao mi te ostajes.Jednostavno nisi dovoljno dobar ispadas i kraj price 

Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!
Vise ce Sponzora privuci 2 tekme vise sa Borcem, Sarajevom, Sirokim, Zrinjskim, Slobodom, Celikom, Veležom nego 6 sa Leotarom, Zvijezdom, Olimpikom Buducnosti bez uvrede bilo komePrPaAaa je napisao/la:a Cekaj oceli neki "veci" klub biti nesa bolji , ako nebude igro protiv travnika modrice , leotara , buducnosti . nerazumijem sta oces da kazes druze . Oces da kazes da ako bi se smanjio broj klubova da bi zeljo igro bolji fudbal i napravio bi nesto u evropi ????
oomg
- Urban Batalion
- Kontakt:
Ovdje najvecu ulogu igraju pare.Voćko je napisao/la:Vise ce Sponzora privuci 2 tekme vise sa Borcem, Sarajevom, Sirokim, Zrinjskim, Slobodom, Celikom, Veležom nego 6 sa Leotarom, Zvijezdom, Olimpikom Buducnosti bez uvrede bilo komePrPaAaa je napisao/la:a Cekaj oceli neki "veci" klub biti nesa bolji , ako nebude igro protiv travnika modrice , leotara , buducnosti . nerazumijem sta oces da kazes druze . Oces da kazes da ako bi se smanjio broj klubova da bi zeljo igro bolji fudbal i napravio bi nesto u evropi ????
oomg

Ujediniti , lige RS I FBIH !
Ukinuti , klubove koji ne mogu igrati lige , ove seljacke , smanjiti broj klubova !
Ukinuti , klubove koji ne mogu igrati lige , ove seljacke , smanjiti broj klubova !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
dašta nego smanjit.. i to hitno....
Liga 12.. ispada jedan, predzadnji igra razigravanje sa drugoplasiranim iz druge lige...
3 para subotom (jedna u večernjem terminu), 3 nedjeljom (također jedna u večernjem) i svaki vikend pratimo 4 od 6 utakmica na TVu
.... pa će bit manje sumnjivih penala i golova u 97oj minuti...
Liga 12.. ispada jedan, predzadnji igra razigravanje sa drugoplasiranim iz druge lige...
3 para subotom (jedna u večernjem terminu), 3 nedjeljom (također jedna u večernjem) i svaki vikend pratimo 4 od 6 utakmica na TVu

Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
Ligu treba skratiti pod hitno mada ni to ne bi pomoglo,jer kao što neko reče,između travnika i ovih klubova nema tolike razlike,stvarno je smiješno da timovi koji se bore za vrh idu u travnik s nadom da ne prime više od 3 komada,pa gdje to ima,liga je toliko neatraktivna,medijske pažnje nema skoro nikako,u igrači cim dobiju ponudu iz azerbejdžana ili irana odmah idu gore...ova liga je zadnja opcija svakom igraču,neko kaže loša posjećenost,pa ovo je odlična posjećenost jbt moraš platiti 5 km ili negdje čak 10 km da bi gledao lopovluk,šaketanje...i mnogo drugih stvari...evo npr. u nas u Širokom košarku u prosjeku je gledalo bar 10 puta više nego nogomet..evo jednostavno pitaš prijatelja ajmo otići na nogomet...on ti se samo nasmije i rekne pa koće bola ono gledat nisam budala rađe ću popiti sok za 2 km....jedino se doalzi na europske utakmice...ili pred neki derbi željo,zrinjski mada i to dođu samo zbog renomea tih klubova,kao što sam napisao razlika među klubovima u ligi,sve je to u 5 deka...
-
- Kontakt:
Sponzore najvise privlaci broj gledaoca,a ima gledaoca koji idu samo na one dugo iscekivane utakmice i ako se budu igrale cetiri utakmice nema dugo iscekivanih utakmica i **** to onda.Voćko je napisao/la:Vise ce Sponzora privuci 2 tekme vise sa Borcem, Sarajevom, Sirokim, Zrinjskim, Slobodom, Celikom, Veležom nego 6 sa Leotarom, Zvijezdom, Olimpikom Buducnosti bez uvrede bilo komePrPaAaa je napisao/la:a Cekaj oceli neki "veci" klub biti nesa bolji , ako nebude igro protiv travnika modrice , leotara , buducnosti . nerazumijem sta oces da kazes druze . Oces da kazes da ako bi se smanjio broj klubova da bi zeljo igro bolji fudbal i napravio bi nesto u evropi ????
oomg
- Urban Batalion
- Kontakt:
Skracivanjem bi se postigao bolji status klubova.A ako Travnik nije dovoljno dobar ispada sam je sebi kriv i kraj price to je primjer.Dabar je napisao/la:Ligu treba skratiti pod hitno mada ni to ne bi pomoglo,jer kao što neko reče,između travnika i ovih klubova nema tolike razlike,stvarno je smiješno da timovi koji se bore za vrh idu u travnik s nadom da ne prime više od 3 komada,pa gdje to ima,liga je toliko neatraktivna,medijske pažnje nema skoro nikako,u igrači cim dobiju ponudu iz azerbejdžana ili irana odmah idu gore...ova liga je zadnja opcija svakom igraču,neko kaže loša posjećenost,pa ovo je odlična posjećenost jbt moraš platiti 5 km ili negdje čak 10 km da bi gledao lopovluk,šaketanje...i mnogo drugih stvari...evo npr. u nas u Širokom košarku u prosjeku je gledalo bar 10 puta više nego nogomet..evo jednostavno pitaš prijatelja ajmo otići na nogomet...on ti se samo nasmije i rekne pa koće bola ono gledat nisam budala rađe ću popiti sok za 2 km....jedino se doalzi na europske utakmice...ili pred neki derbi željo,zrinjski mada i to dođu samo zbog renomea tih klubova,kao što sam napisao razlika među klubovima u ligi,sve je to u 5 deka...
- Urban Batalion
- Kontakt:
Neznam jesil procitao al evo da ponovim u ligi 10 ili 12 ne igraju se cetiri meca.zapovjednik je napisao/la:Sponzore najvise privlaci broj gledaoca,a ima gledaoca koji idu samo na one dugo iscekivane utakmice i ako se budu igrale cetiri utakmice nema dugo iscekivanih utakmica i **** to onda.Voćko je napisao/la:Vise ce Sponzora privuci 2 tekme vise sa Borcem, Sarajevom, Sirokim, Zrinjskim, Slobodom, Celikom, Veležom nego 6 sa Leotarom, Zvijezdom, Olimpikom Buducnosti bez uvrede bilo komePrPaAaa je napisao/la:a Cekaj oceli neki "veci" klub biti nesa bolji , ako nebude igro protiv travnika modrice , leotara , buducnosti . nerazumijem sta oces da kazes druze . Oces da kazes da ako bi se smanjio broj klubova da bi zeljo igro bolji fudbal i napravio bi nesto u evropi ????
oomg
Stavis 12 klubova i 33 tekme godisnje to je po jedna vise nece bitnije utjecatia onda ce kvalitet porasti, smanjiti pauzu pa neki playoff ubacit folovi golovi da se digne nivo al mozemo mi do sutra mastat dok se klubovi ne ujedine nista od togazapovjednik je napisao/la:Sponzore najvise privlaci broj gledaoca,a ima gledaoca koji idu samo na one dugo iscekivane utakmice i ako se budu igrale cetiri utakmice nema dugo iscekivanih utakmica i **** to onda.Voćko je napisao/la:Vise ce Sponzora privuci 2 tekme vise sa Borcem, Sarajevom, Sirokim, Zrinjskim, Slobodom, Celikom, Veležom nego 6 sa Leotarom, Zvijezdom, Olimpikom Buducnosti bez uvrede bilo komePrPaAaa je napisao/la:a Cekaj oceli neki "veci" klub biti nesa bolji , ako nebude igro protiv travnika modrice , leotara , buducnosti . nerazumijem sta oces da kazes druze . Oces da kazes da ako bi se smanjio broj klubova da bi zeljo igro bolji fudbal i napravio bi nesto u evropi ????
oomg
Liga 10 bi moglo 4 meca ali 12 3meca
Ja , ne kontam sto vam je u oci zapeo taj TRAVNK !Dabar je napisao/la:Ligu treba skratiti pod hitno mada ni to ne bi pomoglo,jer kao što neko reče,između travnika i ovih klubova nema tolike razlike,stvarno je smiješno da timovi koji se bore za vrh idu u travnik s nadom da ne prime više od 3 komada,pa gdje to ima,liga je toliko neatraktivna,medijske pažnje nema skoro nikako,u igrači cim dobiju ponudu iz azerbejdžana ili irana odmah idu gore...ova liga je zadnja opcija svakom igraču,neko kaže loša posjećenost,pa ovo je odlična posjećenost jbt moraš platiti 5 km ili negdje čak 10 km da bi gledao lopovluk,šaketanje...i mnogo drugih stvari...evo npr. u nas u Širokom košarku u prosjeku je gledalo bar 10 puta više nego nogomet..evo jednostavno pitaš prijatelja ajmo otići na nogomet...on ti se samo nasmije i rekne pa koće bola ono gledat nisam budala rađe ću popiti sok za 2 km....jedino se doalzi na europske utakmice...ili pred neki derbi željo,zrinjski mada i to dođu samo zbog renomea tih klubova,kao što sam napisao razlika među klubovima u ligi,sve je to u 5 deka...
Covjece , Travnik je veci od ŠB Kao grad , pa ne pricate protiv Širokog , de bolan sta vam je Krivo .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
- Urban Batalion
- Kontakt:
Care to je bio primjer.A ovdje ti nema veze povrsina grada nego kvalitet klubova.CoDe je napisao/la:Ja , ne kontam sto vam je u oci zapeo taj TRAVNK !Dabar je napisao/la:Ligu treba skratiti pod hitno mada ni to ne bi pomoglo,jer kao što neko reče,između travnika i ovih klubova nema tolike razlike,stvarno je smiješno da timovi koji se bore za vrh idu u travnik s nadom da ne prime više od 3 komada,pa gdje to ima,liga je toliko neatraktivna,medijske pažnje nema skoro nikako,u igrači cim dobiju ponudu iz azerbejdžana ili irana odmah idu gore...ova liga je zadnja opcija svakom igraču,neko kaže loša posjećenost,pa ovo je odlična posjećenost jbt moraš platiti 5 km ili negdje čak 10 km da bi gledao lopovluk,šaketanje...i mnogo drugih stvari...evo npr. u nas u Širokom košarku u prosjeku je gledalo bar 10 puta više nego nogomet..evo jednostavno pitaš prijatelja ajmo otići na nogomet...on ti se samo nasmije i rekne pa koće bola ono gledat nisam budala rađe ću popiti sok za 2 km....jedino se doalzi na europske utakmice...ili pred neki derbi željo,zrinjski mada i to dođu samo zbog renomea tih klubova,kao što sam napisao razlika među klubovima u ligi,sve je to u 5 deka...
Covjece , Travnik je veci od ŠB Kao grad , pa ne pricate protiv Širokog , de bolan sta vam je Krivo .

-
- Kontakt:
Al hebo tu ligu gdje ce se igrat 27 utakmica,a poredite sa Svicarskom i Austrijom gdje se igra cetverokruzno.Urban Batalion je napisao/la: Neznam jesil procitao al evo da ponovim u ligi 10 ili 12 ne igraju se cetiri meca.
- Urban Batalion
- Kontakt:
Pa jebga nista nije savrseno.zapovjednik je napisao/la:Al hebo tu ligu gdje ce se igrat 27 utakmica,a poredite sa Svicarskom i Austrijom gdje se igra cetverokruzno.Urban Batalion je napisao/la: Neznam jesil procitao al evo da ponovim u ligi 10 ili 12 ne igraju se cetiri meca.

-
- Kontakt:
Prvo da ovo komentarisem. Vidi drug, poznato je da ako imas vise jakih utakmica bolji si. To je tako, jbg. A ako poredimo npr. evo Zelju, Sarajevo sa Travnikom, Drinom pa to je smijesno. Evo ti nekoliko razlika.PrPaAaa je napisao/la:a Cekaj oceli neki "veci" klub biti nesa bolji , ako nebude igro protiv travnika modrice , leotara , buducnosti . nerazumijem sta oces da kazes druze . Oces da kazes da ako bi se smanjio broj klubova da bi zeljo igro bolji fudbal i napravio bi nesto u evropi ????
oomg
1. Ovi klubovi imaju historiju i sad su u vrhu
2. Stadioni na kojima igraju i cjelokupna infrastruktura su\je drasticno bolja
3. Igracki kadar je puno bolji (iako neki kazu da nije tako, ali jbg to je istina)
4. Broj navijaca, simpatizera.
itd.
Sve su ovo razlozi zbog kojih se ovi timovi trebaju odvojiti (sve dok ovi drugi ne dobiju na kvaliteti). Sto se tice stalnih derbija. Svi znamo da postoji samo JEDAN PRAVI, ISTINSKI derbi u drzavi. A ovi poslijeratni derbiji su smijesni. Po mom misljenju bi za pocetak Liga 12 bila idealna.
1. Zeljo
2. Sarajevo
3. Borac
4. Siroki
5. Zrinjski
6. Olimpic (zbog igrackog kadra i zbog ambiciozne uprave i zbog novca kojim raspolazu)
7. Celik
8. Sloboda
9. Zvijezda
10. Velez
11.
12.
Ova 2 preostala mjesta nek ostanu prazna. Ali najbolje bi bilo ovo npr. Sljedece sezone da ispada 4 kluba, a da 11. i 12. igraju doigravanje. Imam sve u glavi kako bi to moglo izgledati ali mrsko mi sad tipkati za ostalo.
Da zakljucim. Skracivanje bi bilo pozeljno (Liga 12, kasnije Liga 10 i to je to) zbog brojnih razloga. Kvalitet fudbala, zainteresiranost za nasu ligu, stadioni, pare i ono sto je meni nabitnije jeste daa sve utakmice budu na TV-u. Da se sad ne bi ponavljao, ima jedan post na temi nesto kao utakmice nasih timova na TV-u. Toliko od mene.
Pozdrav.
U mom svijetu važe moja pravila
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Ja sam za ligu 22 nek se malo umore manekeni a i neki manji klubovi da imaju sanse
salim se ja bi neku ligu u stilu 12 ili 14 il bi ostavio 16 pa bi bio na kraju play of za prvaka i ispadanje

svoj ti pos'o !
Ovo kod nas nije fudbal. Ovo su predstave prije svega za naivne pubertetlije i radnicku klasu koja ne zna sta ce od sebe subotom/nedjeljom popodne.
Sve je u ovoj ligi izrezirano, zna se koji ce tim biti pobjednik.
Eto ove godine je red na Borac (mada su po kvaliteti to trebali biti vec prosle godine , isto kao sto je Sarajevo trebalo biti u Evropi ) .
Prosle godine red na Bosnjackog predstavnika.
Sto manje timova to je komplikovanije raditi mesetarenje zato ovu pogan od lige nece nikada ni smanjiti.
Sve je u ovoj ligi izrezirano, zna se koji ce tim biti pobjednik.
Eto ove godine je red na Borac (mada su po kvaliteti to trebali biti vec prosle godine , isto kao sto je Sarajevo trebalo biti u Evropi ) .
Prosle godine red na Bosnjackog predstavnika.
Sto manje timova to je komplikovanije raditi mesetarenje zato ovu pogan od lige nece nikada ni smanjiti.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Kod nas je glavni problem sto je Savez napravljen na vrat, na nos..Neće oni nikada skratiti ligu jer oni ne gledaju kvalitet, nego samo svoju racunicu. Sto se tiče eventualnog skraćivanja lige, po meni je najidealnije rješenje Liga 10, u najgorem slučaju Liga 12. Pod uslovom ko god želi igrati u Premijer ligi mora imati uslove, a ne k'o sada nekakve skele na stadionu, reflektora ni za lijeka, travnjaci obična krompirišta..itd.
Ali kao što rekoh na početku, nema od toga ništa dok su ovakve protuhe u Savezu, gdje nema ni P od profesionalizma.
Ali kao što rekoh na početku, nema od toga ništa dok su ovakve protuhe u Savezu, gdje nema ni P od profesionalizma.
Kakve veze ima što je travnik veći grad,pa berlin je daleko najveći u njemačkoj,pa nema ekipu u bundesligi,kako neću govoriti naveo sam travnik,jer mi nije logično to što sarajevo dobije genka u gostima,široki remizira sa austriom,slavija s alborgom,a iz travnika se vraćaju sa 3,4 ili 5 komada u mreži...a trpaju ih neke varupe,dudići...to ti je kao da dinamo i hajduk se svake godine vraćaju iz sesveta razbijeni s 3,4 razlikeCoDe je napisao/la:Ja , ne kontam sto vam je u oci zapeo taj TRAVNK !Dabar je napisao/la:Ligu treba skratiti pod hitno mada ni to ne bi pomoglo,jer kao što neko reče,između travnika i ovih klubova nema tolike razlike,stvarno je smiješno da timovi koji se bore za vrh idu u travnik s nadom da ne prime više od 3 komada,pa gdje to ima,liga je toliko neatraktivna,medijske pažnje nema skoro nikako,u igrači cim dobiju ponudu iz azerbejdžana ili irana odmah idu gore...ova liga je zadnja opcija svakom igraču,neko kaže loša posjećenost,pa ovo je odlična posjećenost jbt moraš platiti 5 km ili negdje čak 10 km da bi gledao lopovluk,šaketanje...i mnogo drugih stvari...evo npr. u nas u Širokom košarku u prosjeku je gledalo bar 10 puta više nego nogomet..evo jednostavno pitaš prijatelja ajmo otići na nogomet...on ti se samo nasmije i rekne pa koće bola ono gledat nisam budala rađe ću popiti sok za 2 km....jedino se doalzi na europske utakmice...ili pred neki derbi željo,zrinjski mada i to dođu samo zbog renomea tih klubova,kao što sam napisao razlika među klubovima u ligi,sve je to u 5 deka...
Podpis naravno da nece ligu bez ovih sa skelama .. jer da nema ovih timova sa skelama ovi neki ne bi mogli do lige .... sve je to naopako ...voltron30 je napisao/la:Kod nas je glavni problem sto je Savez napravljen na vrat, na nos..Neće oni nikada skratiti ligu jer oni ne gledaju kvalitet, nego samo svoju racunicu. Sto se tiče eventualnog skraćivanja lige, po meni je najidealnije rješenje Liga 10, u najgorem slučaju Liga 12. Pod uslovom ko god želi igrati u Premijer ligi mora imati uslove, a ne k'o sada nekakve skele na stadionu, reflektora ni za lijeka, travnjaci obična krompirišta..itd.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.