Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

leorey
Kontakt:

Re: SP 2018/Hrvatska

Post Postao/la leorey » 02 jun 2018, 15:55

Barbarossa je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Mislim da ce Hrvati glat proc, a usudio bih se reci i da ce bit prvi u grupi
Pa i jesu najkvalitetniji u grupi. Vezni red kombinacija Barcelona i Reala će ovo iznijeti glat.
Oni uvijek trebaju proci pa nikad ne prodju. Ne bi me cudilo da dobiju Argentinu pa se naloze pa ostale 2 glatko izgube i zavrse takmicenje. Mislim, ne bi bilo prvi put. Sa srbima je slicno. Mentalitet yebaji ga.

I mi otvorili s Argenitnom, izgubili minimalno Messijevom carolijom, lozili se da smo jaci bili. Oni igrali na kraju finale a mi kuci isli nakon druge tekme :lol:
27.10.2020

Raonffa
Kontakt:

Re: SP 2018 / Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)

Post Postao/la Raonffa » 02 jun 2018, 18:02

Ova generacija je odigrala većinu prvenstava dobro, nećemo računati Euro 2008 u njihovu generaciju, iako je mislim tu bio Modrić, Rakitić, Ćorluka, možda je čak i Mandžo bio u nekom rosteru za Austriju i Švicarsku, al' helem nećemo to računati.

Južnu Afriku su propustili, jbg desi se, Euro 2012 su odradili maksimalno u izuzetno teškoj grupi sa Italijom i Španijom, gdje su vrlo lako mogli proći dalje, Brazil je bio loš, Meksiko su po kvaliteti mogli proći al' svako zna da je Meksiko nezgodna repka. Euro 2016 su odradili odlično.

Uglavnom, 80% je to bilo u skladu sa mogućnostima plus nedostatak sportske sreće ili sudijske greške, a to što neko očekuje samu završnicu, to je opet problem sa realnošću jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 02 jun 2018, 21:26

Zasto se Geronimo Rulli golman Sociedada godinama izostavlja iz reprezentacije nastrub vjecne rezerve Romera i matorog celavca?

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 03 jun 2018, 10:18

Raonffa je napisao/la:Ova generacija je odigrala većinu prvenstava dobro, nećemo računati Euro 2008 u njihovu generaciju, iako je mislim tu bio Modrić, Rakitić, Ćorluka, možda je čak i Mandžo bio u nekom rosteru za Austriju i Švicarsku, al' helem nećemo to računati.

Južnu Afriku su propustili, jbg desi se, Euro 2012 su odradili maksimalno u izuzetno teškoj grupi sa Italijom i Španijom, gdje su vrlo lako mogli proći dalje, Brazil je bio loš, Meksiko su po kvaliteti mogli proći al' svako zna da je Meksiko nezgodna repka. Euro 2016 su odradili odlično.

Uglavnom, 80% je to bilo u skladu sa mogućnostima plus nedostatak sportske sreće ili sudijske greške, a to što neko očekuje samu završnicu, to je opet problem sa realnošću jbg.
Upravo tako.
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2018, 10:39

Dobro znači raspast se kad god je najbitnije?

Od 98' nismo prošli grupu na SP. Na Euru prošli 08' i 16'. Može se neko tješit, to je okej, al ovo je najbolj generacija u povijesti i ne mogu o među 8 najboljih na Euru, kamoli proć grupu na SP. Ovo im je zadnja šansa, a sumnjam da će je iskoristit.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 jun 2018, 11:17

Hrvatska večeras dobija Brazil u prijateljskoj
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 jun 2018, 11:34

Lillard je napisao/la:Dobro znači raspast se kad god je najbitnije?

Od 98' nismo prošli grupu na SP. Na Euru prošli 08' i 16'. Može se neko tješit, to je okej, al ovo je najbolj generacija u povijesti i ne mogu o među 8 najboljih na Euru, kamoli proć grupu na SP. Ovo im je zadnja šansa, a sumnjam da će je iskoristit.
Kako ovo moze biti bolja generacija od one iz 98?! :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2018, 11:36

marconato je napisao/la:

Kako ovo moze biti bolja generacija od one iz 98?! :roll:
Na papiru jest bolja, i to nije ni blizu.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 jun 2018, 11:40

Ne bih se slozio!

Meni jace zvuci Jarni, Asanović, Boban, Prosinečki, Šuker, Bokšić...od ovog sto sada imate!

Mi da sastavimo 2 generacije, ona iz '10 i ova sada, ne moze se parirati onoj sa Djukićem, Mihajlovićem, Jokanovićem, Jugovićem, Pixijem, Savićevićem, Mijatom... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2018, 11:42

marconato je napisao/la:Ne bih se slozio!

Meni jace zvuci Jarni, Asanović, Boban, Prosinečki, Šuker, Bokšić...od ovog sto sada imate!

Mi da sastavimo 2 generacije, ona iz '10 i ova sada, ne moze se parirati onoj sa Djukićem, Mihajlovićem, Jokanovićem, Jugovićem, Pixijem, Savićevićem, Mijatom... ;)
Pogledaj samo klubove u kojima igraju ovi i vidjet ćeš a su kvalitetniji. O dubini ekipe da ne pričamo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 jun 2018, 11:46

Lillard je napisao/la:

Pogledaj samo klubove u kojima igraju ovi i vidjet ćeš a su kvalitetniji. O dubini ekipe da ne pričamo.
Sta ti znace imena klubova, kad su danasnji Inter, Juventus, Lazio...ne mogu porediti sa tadasnjim. Danasnji Inter, Lazio ili Fiorentina su na nivou tadasnje prosjecne ili cak ispodprosjecne Italijanske ekipe!
Jedino Modrić je klasa Šukera, Bobana ili Robija, pa cak i da je vise od toga, ostali nisu na tom nivou!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 12:25

Šta se imaš tješiti, na Euru 2012-te si igrao protiv Irske, Italije i Španije u grupi, na kraju je ta grupa dala dva finalista tog Europskog prvenstva. Protiv Italije bilo neriješeno a moglo je otići i na stranu Hrvatske, protiv Španije se na kraju izgubilo (čini mi se pred kraj da je Pedro dao gol za Španiju) al' su odlično stajali na terenu, Rakitić imao onu mrtvu priliku, čist penal nad Ćorlukom nije sviran.

Svjetsko u Brazilu jeste bio kiks i od toga nemaš šta bježati, dok je Euro u Francuskoj odrađen vrhunski, 120 minuta protiv budućeg europskog šampiona, tekma je mogla otići na obje strane, otišla na njihovu i tjt.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2018, 12:51

marconato je napisao/la:
Lillard je napisao/la:

Sta ti znace imena klubova, kad su danasnji Inter, Juventus, Lazio...ne mogu porediti sa tadasnjim. Danasnji Inter, Lazio ili Fiorentina su na nivou tadasnje prosjecne ili cak ispodprosjecne Italijanske ekipe!
Jedino Modrić je klasa Šukera, Bobana ili Robija, pa cak i da je vise od toga, ostali nisu na tom nivou!
Nostalgija. Čuj Modrić klasa njihova. Modrić je klasa iznad Bobana ili Prosinečkog, a vjerojatno i više.
Rakitić 4 godine prvotimac Barcelone, ali vjerojatno ni oni nisu toliko dobri ko tadašnji klubovi. Kovačić zvijezda u usponu u Realu, već ima više nastupa za Real od Prosinečkog recimo. Nije bolji normalno, ali pokušavam ti dat doznanja koliko je sadašnja ekipa dobra.

Da ne idemo o mitologiji i da su Asanović ili Soldo bolji od Perišića i Brozovića. Ili Štimac od Lovrena itd.

Od one ekipe u ovu bi upali Šuker, Boban, Jarni i Šimić/Štimac ovisno ko bi bio uz Lovrena stoper.

Tako da, ova ekipa je daleko bolja, ali ona je imala karakter.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 jun 2018, 13:11

A da ne spominjemo Ladic-Subašić usporedbu...

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 jun 2018, 13:23

Hoce li Hrt zakljucati kanal dok traje utakmica ovim nasim gurbetima iz moje tv

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 jun 2018, 13:24

Lillard je napisao/la: Nostalgija. Čuj Modrić klasa njihova. Modrić je klasa iznad Bobana ili Prosinečkog, a vjerojatno i više.
Rakitić 4 godine prvotimac Barcelone, ali vjerojatno ni oni nisu toliko dobri ko tadašnji klubovi. Kovačić zvijezda u usponu u Realu, već ima više nastupa za Real od Prosinečkog recimo. Nije bolji normalno, ali pokušavam ti dat doznanja koliko je sadašnja ekipa dobra.

Da ne idemo o mitologiji i da su Asanović ili Soldo bolji od Perišića i Brozovića. Ili Štimac od Lovrena itd.

Od one ekipe u ovu bi upali Šuker, Boban, Jarni i Šimić/Štimac ovisno ko bi bio uz Lovrena stoper.

Napisao sam da je Modrić iznad. Rakitić je samo dio slagalice Barce. Isto kao svojevremeno Stanković u Interu ili Salihamidžić u Bayernu. To sto on igra u Barci moze masa drugih igraca, dok je Boban recimo bio jedan od kljucnih igraca tadasnjeg Milana, Robi po igrackom kvalitetu i umijecu takodje iznad Rakitića!
Mandžo Šukeru ne moze kopacke cistiti, a ostali napadaci isto tako Bokšiću.
Jarni je bio pojam modernog beka ili bocnog igraca.
Lovren je kiksara. Veliki dio Hr javnosti ga ne smatra ni za najboljeg Hr stopera, bez obzira sto igra za Liverpool.
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 03 jun 2018, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 jun 2018, 13:24

Barbarossa je napisao/la:Hoce li Hrt zakljucati kanal dok traje utakmica ovim nasim gurbetima iz moje tv
Mislim da neće, prijateljske uvijek budu otključane.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 03 jun 2018, 13:30

Raonffa je napisao/la:
Barbarossa je napisao/la:Hoce li Hrt zakljucati kanal dok traje utakmica ovim nasim gurbetima iz moje tv
Mislim da neće, prijateljske uvijek budu otključane.
Hajde valjda nece ,vidio sam na Hrt 2 prenose
Uvijek me ovako RTL šokira ,kad se zaletim gledat nesto a ono kanal zakljucan

Mada citao sam , ne znam da li lazu , da se u ovim proCro gradovima tipa Vitez i dalje ,na mojoj tv nikad ne zakljucava hrt bez obzira kakva je utakmica

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 jun 2018, 13:33

guillermo je napisao/la:Zasto se Geronimo Rulli golman Sociedada godinama izostavlja iz reprezentacije nastrub vjecne rezerve Romera i matorog celavca?
zato sto Argentinu godinama vode cirkusanti
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 jun 2018, 13:33

marconato je napisao/la:
Lillard je napisao/la: Nostalgija. Čuj Modrić klasa njihova. Modrić je klasa iznad Bobana ili Prosinečkog, a vjerojatno i više.

Napisao sam da je Modrić iznad. Rakitić je samo dio slagalice Barce. Isto kao svojevremeno Stanković u Interu ili Salihamidžić u Bayernu. To sto on igra u Barci moze masa drugih igraca, dok je Boban recimo bio jedan od kljucnih igraca tadasnjeg Milana, Robi po igrackom kvalitetu i umijecu takodje iznad Rakitića!
Mandžo Šukeru ne moze kopacke cistiti, a ostali napadaci isto tako Bokšiću.
Jarni je bio pojam modernog beka ili bocnog igraca.
Lovren je kiksara. Veliki dio Hr javnosti ga ne smatra ni za najboljeg Hr stopera, bez obzira sto igra za Liverpool.
Rakitić je dio slagalice kao i svaki igrač u prvih 11 Barcelone. Lik je pored Messija igrač sa najviše minuta kod 2 trenera već. Nemoj probat omalovažavat to, kao mogao bi svak igrat u Barceloni :roll:
Prosinečki i Rakitić nisu isti tipovi igrača, al ne bi se složio da je toliko kvalitetniji od Rakitića.

Mandžo ovakav sigurno ne, al evo lik od Bayerna preko Atletica do Juventusa, zabijao u 2 finala CL, osvajao sve živo. Opet kažem, Šuker je bolji golgeter, al nemoj mi tu nostalgičnu priču o Bokšiću. Bokšić je bio jako dobar napadač, ali po čemu je on bolji od Mandžukića?
Za Jarnija se slažem, i on bi sigurno bio u prvih 11.

Lovren je daleko najbolji stoper u Hrvatskoj. Nemoj mi priče o javnosti i gluposti. Standardan stoper u top 4 ekipi Engleske i igrao u finalu CL. All Štimac ajme Štimac bio vrhunski stoper. Ili Šimić rezerva vječno. Što ne mogu nostalgije i ove priče.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.