Ko je taj?MortemHz je napisao/la:hlive = Elvedin Beganović
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
It's better when it's live
-
brigsiroki
- Kontakt:
Kako sam i rekao. Ne moraju svi imati grijace, ovisi o klimatskim uslovima u odredjenoj lokaciji. To znaci da bi UEFA mogla postediti Siroki i Zrinjski mozda. Kosevo ovim gubi cat3, jer su zime u Sarajevu u debelom minusu.hlive je napisao/la:Cat 3 za terenavenija je napisao/la:Postavi dokument da vidimo
![]()
Pise "and/or pitch cover" zavisno od lokacije i klimatskih uslova kao uslov za trecu kategoriju. Fun fact: u Ceskoj su grijaci obavezni i za njihovu ligu. Sto se tice elektronskog sistema za kontrolisani ulaz koji ukljucuje "ježeve" to se slazem da treba vec staviti kao zahtjev za trecu kategoriju jer je veoma vazno za sigurnost gledalaca.
Kada je rijec o VIP i prije je bilo definisano da ona moraju biti sto blize sredisnjoj liniji tj. da moraju biti izmedju dva sesnaesterca. Isto važi za mjesta za medije (novinare i komentatorska mjesta). Sva ta mjesta moraju biti pokrivena te medijska mjesta moraju imati stol na koji moze stati notes i laptop, izravan pristup elektricnoj energiji te sirokopojasnom internetu.
Drago mi je da je UEFA pristupila reviziji uslova za kategorizaciju stadiona jer prijasnji pravilnik je bio iz 2010.
Kada je rijec o VIP i prije je bilo definisano da ona moraju biti sto blize sredisnjoj liniji tj. da moraju biti izmedju dva sesnaesterca. Isto važi za mjesta za medije (novinare i komentatorska mjesta). Sva ta mjesta moraju biti pokrivena te medijska mjesta moraju imati stol na koji moze stati notes i laptop, izravan pristup elektricnoj energiji te sirokopojasnom internetu.
Drago mi je da je UEFA pristupila reviziji uslova za kategorizaciju stadiona jer prijasnji pravilnik je bio iz 2010.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Super, konačno će morati nešto uraditi na stadionima!
Drago mi je da UEFA insistira na ovome, pa po cijenu i da ne igramo na Koševu! Mora se od nečega početi!
Drago mi je da UEFA insistira na ovome, pa po cijenu i da ne igramo na Koševu! Mora se od nečega početi!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
-
brigsiroki
- Kontakt:
čitajući ove uvjete dosta je uefa popustila što se tiče uvjeta za novinare od stolova tv komentatorskih pozicija i dvorana itd,samo me muči ovaj
"annex b" gdje od terena do tribina mora biti 4 metra a iza golova 5,sad koliko je na pecari udaljen teren od sjeverne tribine
hlive znaš li ti ??? meni se čini oko 2-2.5 metra ??
"annex b" gdje od terena do tribina mora biti 4 metra a iza golova 5,sad koliko je na pecari udaljen teren od sjeverne tribine
Pa i meni je realnost da ih nece morati imati neki klub npr u Italiji ali gledajmo BiH. Sto kazes mozda ne, a mozda isto tako i hoće i Široki i Zrinjski. Iako Zrinjski nema cat3 tak da je njima trenutno svejedno. No, kako kaze pravilnik heating and/or pitch cover. Da li to znaci ako ne trebas grijanje da treba pitch cover sto je malo nedefinirano na sta se misli. Al ako se misli na prekrivače terena bome gledao sam nedavno nisu ni oni mala cifra.Signore je napisao/la:Kako sam i rekao. Ne moraju svi imati grijace, ovisi o klimatskim uslovima u odredjenoj lokaciji. To znaci da bi UEFA mogla postediti Siroki i Zrinjski mozda. Kosevo ovim gubi cat3, jer su zime u Sarajevu u debelom minusu.hlive je napisao/la:Cat 3 za terenavenija je napisao/la:Postavi dokument da vidimo
![]()
Znaci niste mi vjerovali za promjene dok nisam zaljepio isjecke iz dokumenta?
Nije da ja nisam vjerovao da su izmjenili pravilo, nego si ti prvi put pogresno napisao pa mi nije imalo logike. Pogledaj moj post, napisao sam da oni to mogu izmjeniti, ali da ce princip biti isti kao i do sad za cat4.
A slazem se s Anelom. Nemaju mi grijaci smisla za cat3 kad se ta kategorija koristi u pola ljeta. Mogli su definirati pravilnik za utakmice reprezentacija da stadion mora biti cat4 ili cat3 uz to da cat3 mora imati grijace ako se igra u zimskom periodu. Ovo pravilo UEFA-i nece donijeti bas nista novo, ali mislim da ce zato domaca prvenstva profitirati. Klubovi poput Sirokog (ako im bude trebalo) ce sigurno skuckati novac, postaviti grijace i novi travnjak. Oni ulazu u infrastrukturu i trude se drzati taj cat3. Tako ce uraditi i u ovom slucaju. Brojace vec od prije imaju na centralnoj tribini, a postavit ce i na ostalim.
Ako google dobro pokazuje, udaljenost od sjevera je oko 2m, a od istoka oko 4.5m. Zid iza zapada je dalji od svih, ali ne mogu izmjeriti normalno, kao sto ne mogu ni jug zbog kuta slike.
Vi trebate izmjestiti stadion. I to imate 200 metara iza juzne tribine prostor za napraviti vrhunski stadioncic sa oko 8.000 sjedecih mjesta i da ga dovede u red da bude cat4. UEFA ce biti sve strozija, a vi ulazete pare u nesto sto nema potencijala. Da vam klub hoce barem za pocetak kupiti to zemljiste ili da napravite neki ugovor s Opcinom (ne znam u cijem vlasnistvu je stadion Pecara) pa da se to zajednickim snagama krene graditi. Da za pocetak napravite teren i centralnu tribinu koja ce biti po svim standardima uz neku malu koja neko vrijeme moze sluziti gostujucim navijacima to bi bilo top. Prije 15 godina vas stadion je bio bas po mjeri, ali vi igrate Europu svake godine, dobro funkcionirate kao klub, a infrastrukturno to necete moci ispratiti za par godina, jer na vasem stadionu jednostavno nema prostora.
A slazem se s Anelom. Nemaju mi grijaci smisla za cat3 kad se ta kategorija koristi u pola ljeta. Mogli su definirati pravilnik za utakmice reprezentacija da stadion mora biti cat4 ili cat3 uz to da cat3 mora imati grijace ako se igra u zimskom periodu. Ovo pravilo UEFA-i nece donijeti bas nista novo, ali mislim da ce zato domaca prvenstva profitirati. Klubovi poput Sirokog (ako im bude trebalo) ce sigurno skuckati novac, postaviti grijace i novi travnjak. Oni ulazu u infrastrukturu i trude se drzati taj cat3. Tako ce uraditi i u ovom slucaju. Brojace vec od prije imaju na centralnoj tribini, a postavit ce i na ostalim.
Imas googlebrigsiroki je napisao/la:čitajući ove uvjete dosta je uefa popustila što se tiče uvjeta za novinare od stolova tv komentatorskih pozicija i dvorana itd,samo me muči ovaj
"annex b" gdje od terena do tribina mora biti 4 metra a iza golova 5,sad koliko je na pecari udaljen teren od sjeverne tribinehlive znaš li ti ??? meni se čini oko 2-2.5 metra ??
Vi trebate izmjestiti stadion. I to imate 200 metara iza juzne tribine prostor za napraviti vrhunski stadioncic sa oko 8.000 sjedecih mjesta i da ga dovede u red da bude cat4. UEFA ce biti sve strozija, a vi ulazete pare u nesto sto nema potencijala. Da vam klub hoce barem za pocetak kupiti to zemljiste ili da napravite neki ugovor s Opcinom (ne znam u cijem vlasnistvu je stadion Pecara) pa da se to zajednickim snagama krene graditi. Da za pocetak napravite teren i centralnu tribinu koja ce biti po svim standardima uz neku malu koja neko vrijeme moze sluziti gostujucim navijacima to bi bilo top. Prije 15 godina vas stadion je bio bas po mjeri, ali vi igrate Europu svake godine, dobro funkcionirate kao klub, a infrastrukturno to necete moci ispratiti za par godina, jer na vasem stadionu jednostavno nema prostora.
Zadnja izmjena: Signore, dana/u 05 jun 2018, 09:02, ukupno mijenjano 1 put.
Sta sam pogresno napisao?Signore je napisao/la:Nije da ja nisam vjerovao da su izmjenili pravilo, nego si ti prvi put pogresno napisao pa mi nije imalo logike. Pogledaj moj post, napisao sam da oni to mogu izmjeniti, ali da ce princip biti isti kao i do sad za cat4.
Napisao sam da su to dva nova pravila gledajuci na investiciju najzahtjevnija i da su uvjet cat3. Gledam na BiH i necemo sad razmisljat za Italiju, Spanjolsku itd
To sto negdje moze biti iznimka je druga stvar
Evo sta si napisaohlive je napisao/la:Sta sam pogresno napisao?Signore je napisao/la:Nije da ja nisam vjerovao da su izmjenili pravilo, nego si ti prvi put pogresno napisao pa mi nije imalo logike. Pogledaj moj post, napisao sam da oni to mogu izmjeniti, ali da ce princip biti isti kao i do sad za cat4.
Napisao sam da su to dva nova pravila gledajuci na investiciju najzahtjevnija i da su uvjet cat3. Gledam na BiH i necemo sad razmisljat za Italiju, Spanjolsku itd
To sto negdje moze biti iznimka je druga stvar
Znaci 'svi stadioni'. To je ono sto zbunjuje. Znam da to pravilo nije vrijedilo za sve stadione i nije bilo logike sad uvesti za sve stadione, jos staviti i za cat3. Nema veze sto pricamo o BiH, pisao si 'svi stadioni', logika da pomislim da si mislio na sve stadione u Europi.hlive je napisao/la: Inace sto se tice stadiona dolazi dio izmjena za cat3 tako da svi stadion pored nekih sitnijih detalja, da bi imali cat3, moraju imat brojace i grijanje terena
Znas ono da covjek moze izgubiti zivot zbog pogresno napisanog zareza? Tako si se i ti malo pogresno izrazio
Mislio sam na bh stadione jer me inače ne zanima hoće li grijače imati Fola Esch ili Nomme Kalju ili Birkirkara..Signore je napisao/la:
Znaci 'svi stadioni'. To je ono sto zbunjuje. Znam da to pravilo nije vrijedilo za sve stadione i nije bilo logike sad uvesti za sve stadione, jos staviti i za cat3. Nema veze sto pricamo o BiH, pisao si 'svi stadioni', logika da pomislim da si mislio na sve stadione u Europi.
Znas ono da covjek moze izgubiti zivot zbog pogresno napisanog zareza? Tako si se i ti malo pogresno izrazio
Nema veze, nije važno
-
brigsiroki
- Kontakt:
Imas googlebrigsiroki je napisao/la:čitajući ove uvjete dosta je uefa popustila što se tiče uvjeta za novinare od stolova tv komentatorskih pozicija i dvorana itd,samo me muči ovaj
"annex b" gdje od terena do tribina mora biti 4 metra a iza golova 5,sad koliko je na pecari udaljen teren od sjeverne tribinehlive znaš li ti ??? meni se čini oko 2-2.5 metra ??
Vi trebate izmjestiti stadion. I to imate 200 metara iza juzne tribine prostor za napraviti vrhunski stadioncic sa oko 8.000 sjedecih mjesta i da ga dovede u red da bude cat4. UEFA ce biti sve strozija, a vi ulazete pare u nesto sto nema potencijala. Da vam klub hoce barem za pocetak kupiti to zemljiste ili da napravite neki ugovor s Opcinom (ne znam u cijem vlasnistvu je stadion Pecara) pa da se to zajednickim snagama krene graditi. Da za pocetak napravite teren i centralnu tribinu koja ce biti po svim standardima uz neku malu koja neko vrijeme moze sluziti gostujucim navijacima to bi bilo top. Prije 15 godina vas stadion je bio bas po mjeri, ali vi igrate Europu svake godine, dobro funkcionirate kao klub, a infrastrukturno to necete moci ispratiti za par godina, jer na vasem stadionu jednostavno nema prostora.[/quote]
da tu bi se mogao fantastičan stadion napraviti ima prostora,ali mislim da tu ima puno vlasnika jer se par ledina tu i obrađuje,i pitanje je bi li svi htjeli prodat...
da tu bi se mogao fantastičan stadion napraviti ima prostora,ali mislim da tu ima puno vlasnika jer se par ledina tu i obrađuje,i pitanje je bi li svi htjeli prodat...[/quote]brigsiroki je napisao/la:Imas googlebrigsiroki je napisao/la:čitajući ove uvjete dosta je uefa popustila što se tiče uvjeta za novinare od stolova tv komentatorskih pozicija i dvorana itd,samo me muči ovaj
Ako google dobro pokazuje, udaljenost od sjevera je oko 2m, a od istoka oko 4.5m. Zid iza zapada je dalji od svih, ali ne mogu izmjeriti normalno, kao sto ne mogu ni jug zbog kuta slike.
Nema šanse tu napraviti stadion, to se ne vidi na karti al to je zemljište bar 50 metara manje nadmorske visine i odmah uz rijeku. Doslovno je močvarno zemljište zimi a ni ljeti nije puno bolje
audere est facere!

Nema drugog rjesenja ,
nema na cemu
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Znas li sad?hlive je napisao/la:Ko je taj?MortemHz je napisao/la:hlive = Elvedin Begić
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ovo je vec nesto drugo.. Nisam tajMortemHz je napisao/la:Znas li sad?hlive je napisao/la:Ko je taj?MortemHz je napisao/la:hlive = Elvedin Begić
Mislim da moj nick na forumu jasno pokazuj o cemu se radi. Budući da nemam namjeru kriti bilo sta. Ovdje sam radi konkretnih info, tocnihi dobre rasprave o klubovima, ligi, stadionima itd
Zadnja izmjena: hlive, dana/u 05 jun 2018, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.
Vece su sanse da ce klub iz BIH doci do finala Lige prvaka nego sto ce se napraviti zapadna tribina na Pecariavenija je napisao/la:
Nema drugog rjesenja ,
nema na cemu![]()
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Polahko se i tekuca faza blizi kraju.. Uskoro pocinje postavljanje grijanja na terenu!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jasno.. dobro nam dosaohlive je napisao/la:Ovo je vec nesto drugo.. Nisam tajMortemHz je napisao/la:Ko je taj?hlive je napisao/la:hlive = Elvedin Begić![]()
Mislim da moj nick na forumu jasno pokazuj o cemu se radi. Budući da nemam namjeru kriti bilo sta. Ovdje sam radi konkretnih info, tocnihi dobre rasprave o klubovima, ligi, stadionima itd
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.