AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2018, 16:04

ma pitanje koliko bi se to promjenilo, sam fasone je na početku rekao da bi im se budžet skratio za dvadesetak miliona, ali da to neće smetati da naprave dobar merkato.
opet s druge strane mediji predstavljaju dosta drastičniju priču, kao umjesto 3 dobra došla bi 2 solidna igrača pa bog zna šta je istina od toga, vjerovatno nešto između te dvije krajnosti. :zzz:

negdje čitam da je morata plan A i da je falcao plan B ako ih izbace iz LE, ustvari da mi pošaljemo silvu tamo na posudbu, a oni nama falcaoa.
meni je svakako taj plan B bolji bez obzira na ishod, to je win-win situacija jer dobijaš dobrog iskusnog napadača za 0 eura, a silvu šalješ da se kali... pa ako se dokaže onda ga vratiš, ako ne želi onda ga prodaš i od tog novca dovedeš ciru ili koga već iduće sezone.

dodaš depaya za 40 miliona, badelja za džabe i cebalosa koji će se možda moći dovesti na posudbu ili eventualno na rate i to je to, u vrh glave potrošiš 60 miliona.

dok prodaš nikolu, montoliva, abatea, maurija, nianga, lapadulu, bertolacija, baccu itd.... eto ti tih para, čak će i ostati viška.

sinoć verdi potvrdio da ide u napoli, znači čak će i od tog transfera ni krivi ni dužni zaraditi 5 miliona. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 05 jun 2018, 16:05

Odluka UEFE će se saznati 19 -og juna.

Romagnoli produžio ugovor do 2022.

Calhanoglu neće igrati u prvoj utakmici sezone a igraće u superkupu u januaru.

Danas je bio novi sastanak Fassonea, Mirabellija i Gattusa.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 05 jun 2018, 16:46

Vidi druze i te igrace sto si gore pobrojao nisu neka klasa ali sa druge strane za ovo sto imamo u klubu su klasa....
Ja samo ne znam sta treba da znaci polako vec 6 ili 7 sezona ne igramo ligu prvaka zadnju titulu smo isto tako nekada davno osvojili....ne kontam sta polako....ovo je milan ne kaljari....rezultati nam trebaju odmah a ne cekati jos 5 god.po meni ko tako ne misli ne bi ni trebao igrati za milan....

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 jun 2018, 17:23

Mirabelli: "He [Romagnoli] never even listened to the offers of other clubs despite there being many of them."

Plata mu je navodno blizu 4M po sezoni. Odlican potez, jer Alessio je uveliko napredovao od svog dolaska u Milan.Ove sezone je u tome pomogao i Bonucci, a Boga mi i odlican defanzivni sistem Gattusa. Sto se mene tice, a i po misljenju mnogih, Romagnoli je sigurno jedan od najboljih stopera nove generacije u Evropi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2018, 19:33

dobro da je produžio, njegova prodaja bi me ubila najviše od bilo kojeg igrača u rosteru :(

mediji javljaju da je depay milanov igrač :think:

još samo napadač fali, kao neki minimum minumuma.
dobro doduše ne bi bilo loše ni napraviti neku korekciju u sredini u vidu cebalosa ili nekog drugog centralnog veznjaka koji se ne zove milan badelj, ali depay i napadač su mislim sasvim dovoljni da ekipa bude kompletna i da se ide po top 4.

sad ću zvučati kao galiani, ali i contijev povratak će praktično biti kao novo veliko pojačanje :mrgreen:

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 19:41

Ne vjerujem da će Conti biti full spreman barem do kraja godine.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 05 jun 2018, 19:41

Navodno igrac pristao na 5ogodosnji ugovor, a plata 4,5 miliona..Čeka se još Lyon....Fin pocetak prelaznog roka bi to bio

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 05 jun 2018, 19:53

Bez veznjaka su nam sva pojacanja suvisna

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 19:54

Ma veznjak je pod moranje, i to čak dva veznjaka ne bi bilo loše dovesti.

Al' ne treba žuriti, biće i to SP, uvijek neko novi izleti na velikim takmičenjima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2018, 19:58

ma dobro, ali čim izbaciš jacka, staviš hakana umjesto njega i neko normalno krilo lijevo, odmah si jači za 30%.

zato kažem da su napadač i depay minimum, u nekom najkrajnjem slučaju bi mogli biti dovoljni za početak, bar ako ne računamo igrače poput badelja jer definitivno treba neki back up veznjak.
mada je upravi veznjak jedan od prioriteta tako da vjerujem da će neko doći.

čekamo ovu proslavu u septembru :kafa: :mrgreen:

slika

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 20:05

Al' svejedno ti je neophodan neki veznjak i još jedno krilo za rotacije.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 jun 2018, 20:10

imamo borinija :mrgreen:

instant upgrade za oba krila. :kafa:

ma ne sporim da treba veznjak, ali u slučaju sranja sa uefom i ograničenim budžetom dovoljno bi bilo dovesti napadača, krilo i badelja da može mjenjati kessija i bigliju po potrebi.
očigledno i jack ostaje tako da će i on biti ta solidna opcija za klupe.

iako bih da budem iskren najradije zamjenio bigliju nekim jačim igračem, ali otom potom.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 jun 2018, 21:27

Ako je istina onda smo doveli dobro pojacanje, decko ima 23 godine i zadnju polusezonu je odigrao vrhunski.

Sto se veze tice moze, a i ne mora neko doci, imamo i Locatelija, moze se i Hakan koristiri tu, imas Bigilu, Kesie, locatwli, Hakan, e sad mozda i dovesti ali onda dovesti igraca za prve postave i Bigilu i Locatelija korisiti kao back up, a ja bi Hakana najvise volio gledati u formaciji 4-2-3-1 iza napadaca

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 jun 2018, 21:53

Ako će Jack ostati, onda taj veznjak za rotacije nije neophodan.

Al' rezervno krilo bi morali imati, praktično nemamo zamjene za Susa i lijevo krilo (Depaya nadam se). Borini je simpatičan igrač al' nije taj kvalitet.

Prodaće dosta igrača, valjda mogu naći nekakvo krilo za rotacije u Italiji, nije da nema talijanskih poluproizvoda koji mogu poslužiti za klupe :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 jun 2018, 23:23

Politano iz Sassuola je zamišljen kao zamjena za Susa. S druge strane bi po potrebi Hakan mijenjao Depaya.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 06 jun 2018, 07:26

Morata zeli prijeci u Milan i zali sto nije prosle godine presao, Depay jos se nije dogovorio s Milanom j3r je Morata primarni cilj, RR bi otisao iz Milana kada bi stigla onuda nekog kluba koji se bori za titulu u LŠ. Tako javlja Di Marzio koji je skoro uvijek u pravu

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 06 jun 2018, 09:22

Hakan je desetka i treba tu da igra a ne na krilu kako se koristio najvise, a sto je opet dobro odigrao. Nama treba lijevo krilo. Dzek nije krilo takodjer. Napadac pod hitno. Iskusan jak koji ce dati 18+ golova u sezoni ako ista planiramo slijedece godine.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jun 2018, 13:26

meni je morata jedan od najprecjenjenjih napadača otkako pratim fudbal i bilo bi bacanje para dati za njega 60+ miliona jer sumnjam da će ga čelzi pustiti za manje od toga.
u svakom slučaju, ne vrijedi ni pola od toga. :roll:

meni bi bilo najidealnije dovesti ciru ili možda još bolje falcaoa na posudbu što bi ti dalo prostora da novac predviđen za napadača potrošiš na dobro krilo i veznjaka.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 jun 2018, 15:39

Da ne postim rekao bih sta mislim o Morati. Treba biti lud pa pustiti Silvu i dovesti Moratu. Pa i mali Cutrone je vec sad bolji igrač od Morate. Ne znam šta vide u njemu.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 jun 2018, 16:05

Depay-Morata-Vidal..Taj trio se najvise spominje kao 3 velika pojacanja za Milan ovo ljeto. I na njih bi otisao veci dio budzeta za ovaj mercato.Spominje se cifra od oko 140-150M. Morata(60-65M), Depay(40-45M), Vidal(40M). Što se rotacije tiče, tu su već Strinić i Reina, dalje, Badelj bi vjerovatno došao, te možda Politano.I sa tim bi Milan završio mercato. Dakle negdje oko 170M je potrebno za ovo ljeto. S tim da bi se trećina tog novca svakako prikupilo od prodaje Silve i Kalinića najprije.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: koraj i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []