Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 07 jun 2018, 13:17

King_James je napisao/la:Zanima me samo dal' se pod ova četiri stranca podrazumijeva da ih smije biti sveukupno četiri u zapisniku ili ih smije toliko biti na terenu?
Zapisnik, znaci teren+klupa ali vjerovatno nece nista od toga biti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 07 jun 2018, 13:19

Evolve je napisao/la:Puno je tu želja
Evo kolega @Evolve, ovo je tvoja replika od 08.05.ove god. na moj post o trokruznom sustavu, ostavljanju 6 stranaca kao i do sada...(jos je ostalo da povecaju broj U21 igraca sa tri na cetiri i da ovi klubovi sto igraju europu imaju malo laksi raspored na pocetku prvenstva i sve moje zelje su uslisene)... :D
Drago mi je sto nogometna vlada osluskuje bilo obicnog forumskog puka i uvazava konstruktivne prijedloge!
Eto...sto bi rekao onaj talijan: Eppur si muove!
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 jun 2018, 13:21

prisonbreak je napisao/la:
King_James je napisao/la:Zanima me samo dal' se pod ova četiri stranca podrazumijeva da ih smije biti sveukupno četiri u zapisniku ili ih smije toliko biti na terenu?
Opet ce biti 6 stranaca.
Cuj 6 stranaca? To je previse. I onda se cudimo sto nam djeca sa 16, 17 godina idu iz zemlje?

Umjesto da guramo nasu djecu, opet dovodi polovnjake iz Srbije i Hrvatske? :roll:

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 07 jun 2018, 13:26

AlemC85 je napisao/la:
Opet ce biti 6 stranaca.
Cuj 6 stranaca? To je previse. I onda se cudimo sto nam djeca sa 16, 17 godina idu iz zemlje?

Umjesto da guramo nasu djecu, opet dovodi polovnjake iz Srbije i Hrvatske? :roll:
Ja bi dozvolio da igraju sve stranci jer bez stranaca sa ovim nasim igracinama ni jedan klub nikad nece u evropi izborit grupnu fazu sad ako imas para dovodi koga hoces

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 07 jun 2018, 13:29

Virtu4l je napisao/la:Trokružno, dvokružno, stokružno, kako god, Sloboda ispada kao fišek.
Kako je krenulo vrlo moguce al ozb.

Morteme koji klub nije za strance?
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 07 jun 2018, 13:30

AlemC85 je napisao/la:
Opet ce biti 6 stranaca.

To nema veze jedno s drugim. Barem u 10x boljim ligam od bh lige. Jedino kod nas su goruci problemi je li 4 ili 6 stranaca i je li trokruzno ili nesto drugo i sigurno ce sad od ovih stvari napredak biti vidljiv..

Nikako da shvatite sto je vazno, a ovo sto se ovoliko razglaba oko gluposti je da ispadne da Savez "radi" i "misli" o dobrobiti lige.
It's better when it's live

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jun 2018, 13:32

Virtu4l je napisao/la:Trokružno, dvokružno, stokružno, kako god, Sloboda ispada kao fišek.

Nije se to nigdje spomenulo
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 jun 2018, 13:35

avenija je napisao/la:slika

Neka dodju bujrum mi smo gospoda svi su dobrodosli, i sirokog smo ugostili i slobodu, ne vidim problem sa slogom.
da bogdom ima vise stadiona gdje se moze igrati.

nego i jedni i drugi hoce da ispolitiziraju ovo i koriste u svoje igrice

travnjak je krs, nekad je bio medju najboljim u drzavi, sad ne mozes poslati pas po zemlji.

da je bilo ko od njih imao ozbiljne namjere sjeli bi cim je Sloga usla u ligu i sutradan vidjeli sta ce sa prostorija, sta ce sa terena.
OK nemate para da radite generalno, de ono sto moze uradi, zakrpi, popuni, poravnaj, omoguci normalno odrzavanje.

Montiraj na onu livadu iza gola dje su jarboli 2-3 konetejnera izmjesti neke prostorije do trajnijeg rjesenja.

Sutra da im kazes de eto igrajte, nemaju gdje smjestit opremu svoju , lopte, nemaju gdje kontrolnu sobu itd itd

i da su ozbiljni i jedni i drugi, tim bi se odmah bavili, ne prepucavanjima.

ps haman menadzerski lobi preovladao i to zestoko, ostalo 6 stranaca.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 07 jun 2018, 13:36

Jedan klub iz lige za ostanak iz ove prosle sezone ;)

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 07 jun 2018, 13:37

PiazzaGrande je napisao/la:
Evo kolega @Evolve, ovo je tvoja replika od 08.05.ove god. na moj post o trokruznom sustavu, ostavljanju 6 stranaca kao i do sada...(jos je ostalo da povecaju broj U21 igraca sa tri na cetiri i da ovi klubovi sto igraju europu imaju malo laksi raspored na pocetku prvenstva i sve moje zelje su uslisene)... :D
Drago mi je sto nogometna vlada osluskuje bilo obicnog forumskog puka i uvazava konstruktivne prijedloge!
Iskreno nisam vjerovao da će baš ove godine biti trokružno, kladio bi se tada da neće biti ove sezone, za 6 stranaca manje vise. Imaš uvida, da nemas ti prste u IO ?
NK Široki Brijeg

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 07 jun 2018, 13:38

Evolve je napisao/la:
Iskreno nisam vjerovao da će baš ove godine biti trokružno, kladio bi se tada da neće biti ove sezone, za 6 stranaca manje vise. Imaš uvida, da nemas ti prste u IO ?
Ja sam znao za trokruzno ima barem 2-3 mjeseca mozda i duze ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 jun 2018, 13:39

@hlive

Postujem tvoje misljenje.

Ali govorim generalno za problem mladih fudbalera. Sad se postavlja pitanje da li nam trebaju uopste omladinske skole? Valjda one trebaju biti oslonac buduceg napretka naseg fudbala.

Iz kojeg ce bunara A repka crpiti buduce igrace?

Ne mozemo se vjecno oslanjati na nasu dijasporu jer ce to vremenom presusiti i sta onda?

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 07 jun 2018, 13:46

AlemC85 je napisao/la:@hlive

Ali govorim generalno za problem mladih fudbalera. Sad se postavlja pitanje da li nam trebaju uopste omladinske skole? Valjda one trebaju biti oslonac buduceg napretka naseg fudbala.

Ne mozemo se vjecno oslanjati na nasu dijasporu jer ce to vremenom presusiti i sta onda?
6 ili 4 stranca ti je nebitno vjeruj mi za razvoj mladih.. Njima jednostavno treba dati sansu.

A buduci da od sada svi igraci moraju imati profi ugovore klubovi ce biti primorani uzimati igrace iz vlastite skole radi plaćanja trening naknade do 23 godine. Vise ce se svi bazirati na vlastite pogone.

Kvalitet cemo dobiti ispravnim radom u Savezu, boljim suđenjem, boljom imfrastrukturom, pravljenjem Lige U21, smanjivanjem na ligu 10, ujedinjenjem druge i treće lige na ligu 12 ili 16 i da idu pod okrilje NS BiH, a ne da je druga liga cirkus svake godine...ulaganjem u marketimg i bolje praćenje lige, licenciranjem kako treba a ne neka produzivanja i uvjetne licence itd itd

Ovo su goruci problemi, a ne broj stranaca ili sustav natjecanja je vjeruj mi najmanji problem

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 jun 2018, 13:49

hlive je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:@hlive

6 ili 4 stranca ti je nebitno vjeruj mi za razvoj mladih.. Njima jednostavno treba dati sansu.

A buduci da od sada svi igraci moraju imati profi ugovore klubovi ce biti primorani uzimati igrace iz vlastite skole radi plaćanja trening naknade do 23 godine. Vise ce se svi bazirati na vlastite pogone.

Kvalitet cemo dobiti ispravnim radom u Savezu, boljim suđenjem, boljom imfrastrukturom, pravljenjem Lige U21, smanjivanjem na ligu 10, ujedinjenjem druge i treće lige na ligu 12 ili 16 i da idu pod okrilje NS BiH, a ne da je druga liga cirkus svake godine...ulaganjem u marketimg i bolje praćenje lige, licenciranjem kako treba a ne neka produzivanja i uvjetne licence itd itd

Ovo su goruci problemi, a ne broj stranaca ili sustav natjecanja je vjeruj mi najmanji problem
:bih:

Valjda ce sada liga malo zivnuti.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 07 jun 2018, 13:55

Evolve je napisao/la:
Samo obican navijac....drobim o ovome trokruznom sustavu ima dvije godine...
Smanjenjem broja stranaca samo bi profitirali domaci manageri, gledali bi dosta starih igraca kojima bi se cijena udvostrucila ili utrostrucila...Vise bih volio, kao sto sam prije pisao, da povecaju broj U21 igraca na cetiri ili pet!
Iskreno ja bih volio da povecaju broj stranaca ako hocemo da u europi budemo konkurentni, a svoju djecu ko hoce moze forsirati i kada je pravilo o 2 stranca, 4, 6 ili 16...niko mu ne brani...
Uostalom, najbolji strijelac lige je stranac, bio je i prosle godine...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 07 jun 2018, 14:08

hlive je napisao/la:

Jedan klub iz lige za ostanak iz ove prosle sezone ;)
Zaboravili otvoriti mail... :D
Volim te bola'!

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 07 jun 2018, 14:34

Na stranu navijačka prepucavanja i prozivanja, ali ovo sto jedan iskompleksirani čovjek na silu pokusava je van svake pameti, i ako gradski stadion Tušanj, to je Slobodin stadion, ljudi su tu domaćini od "pamtivijeka", i sada seoska lola na silu pokušava da se ugura nauštrb Slobode, novac i moć vrte interes svugdje pa tako i ovdje, da je ova situacija negdje drugo a ne kod nas, vjerujem da bi vecina klubova i navijaca stala na stranu Slobode pod parolom "AGAINST MODERN FOOTBALL AND MONEY", dok se ovdje kod nas šprda na racun Slobode, jadno kako god da okrenes ...
1921'

R.I.P. Anthony Bourdain (1956.-2018.)

A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 07 jun 2018, 14:58

Da opet ovo postavim...
Ove godine je kasno ali bi se mogli lagano pripremati za slijedecu godinu... i savez i klubovi, koji to zele naravno...

]Evo jednog rješenja problema sa terenima, može li N/FSBiH nešto slično uraditi-mislim da bi novci koje klubovi daju savezu za kojekakve kazne pokrile ove troškove :cool: :

Najveći projekt HNS-a u povijesti poprima konkretne obrise.

Potpisani su ugovori sa gradovima koji će obaviti pripremu, a potom će dvije talijanske tvrtke-Italgreen i Rappo napraviti šest novih terena od kojih samo stadion u Puli neće imati grijanje.
HNS ulaže 30 mil kuna, pet na svaku lokaciju.
Čim završi tekuća sezona, trebali bi početi radovi. To su hibridni travnjaci, kombinacija prirodne i umjetne trave. Nove tepihe trebali bi dobiti Kranjčevićeva, Maksimir, Koprivnica, Vinkovci, Zaprešić i Pula...Osijek gradi stadion i kamp, Rijeka ima ovakvu vrstu travnjaka, a Hajduk se zahvalio na ponudi...

Najbitnija stvar, radno mijesto nogometasa!
Volim te bola'!

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 07 jun 2018, 15:24

Hrasno87 je napisao/la:Na stranu navijačka prepucavanja i prozivanja, ali ovo sto jedan iskompleksirani čovjek na silu pokusava je van svake pameti, i ako gradski stadion Tušanj, to je Slobodin stadion, ljudi su tu domaćini od "pamtivijeka", i sada seoska lola na silu pokušava da se ugura nauštrb Slobode, novac i moć vrte interes svugdje pa tako i ovdje, da je ova situacija negdje drugo a ne kod nas, vjerujem da bi vecina klubova i navijaca stala na stranu Slobode pod parolom "AGAINST MODERN FOOTBALL AND MONEY", dok se ovdje kod nas šprda na racun Slobode, jadno kako god da okrenes ...
"JU Gradski stadion Tušanj je neko ko trenutno gazduje stadionom, organizaciono i pravno, međutim ekskluzivitet za njegovo korištenje ima Sloboda čiji je to stadion nekada i bio. Stadion pripada Slobodi i uvijek je pripadao, samo što je u posljednjih nekoliko godina prebačen na grad i gradsku upravu."

King_James
Kontakt:

Post Postao/la King_James » 07 jun 2018, 15:28

Meni je najgluplji argument kad neko kaže treba više stranaca jer sa ovim našim igračima nemamo šta tražiti u Europi, kao da možemo biti lošiji od ovoga. Smijem se kladiti kad bi igrali bez stranaca da ne bi rezultati ništa lošiji bili :D
“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.