Houston ne moze nista Dallasu, a Houston je imao preko 800 yardi u prve dvije utakmice
NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: NFL
Bogami evo Brownsi preuzese vodstvo protiv Baltimora
... ma ovo ce barem se nadam Baltimor do kraja preokrenuti, jer ima jos 15 minuta igre 
Houston ne moze nista Dallasu, a Houston je imao preko 800 yardi u prve dvije utakmice
...pa ond aja zaista nemam sta prigovarati i nasoj offense line, jer oni su ond auradili pravo dobar posao protiv ovakve odbrane Dallasa ... samo neka nastave ovako i nadam se da smo tu gdje i trebamo 
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Fakat ne kontam da smo Brownsima dopustili da povedu. Diviyijski rivali i poznaju se dobro, pa je teže, ok, ali ipak treba biti razlika u kvalitetu. Mislim da ćemo ovo ipak izvući, ali trebalo je ovo sigurnije odraditi.SaltCityAttack je napisao/la:Bogami evo Brownsi preuzese vodstvo protiv Baltimora... ma ovo ce barem se nadam Baltimor do kraja preokrenuti, jer ima jos 15 minuta igre
Houston ne moze nista Dallasu, a Houston je imao preko 800 yardi u prve dvije utakmice...pa ond aja zaista nemam sta prigovarati i nasoj offense line, jer oni su ond auradili pravo dobar posao protiv ovakve odbrane Dallasa ... samo neka nastave ovako i nadam se da smo tu gdje i trebamo
"Float like a butterfly, sting like a bee"
-
sandiegochargers
- Kontakt:
Bogami dallas unisti texanse. ipak nece dozvoliti 0-3
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ebiga bilo bi dobro da je Dallas izgubio odmah bi mi bili sigurni za moguci wild card
...ovako ce to biti izmedju Atlante,Bearsa,Packersa,Minesote(zavisno ko ce biti prvi u diviziji),Dallasa,Giantsa i Washingtona(takodjer zavisno ko ce biti prvak divizije)
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Izgleda da se Kauboji sada bude.sandiegochargers je napisao/la:Bogami dallas unisti texanse. ipak nece dozvoliti 0-3
-
sandiegochargers
- Kontakt:
takticaru kakva je ovo patnja sa brownsima? mislio sam da ce u vrh glave dopustiti 10ak poena?
Ja pratim DET-MIN preko streama, i moram reći da Brett i pored interceptiona igra zaista dobro. Nekoliko grešaka receivera nas je koštalo skupo... U prošlom drive-u Brett baca duboko loptu za TD, Hank Baskett je u savršenoj poziciji da je uhvati, fizički ima prednost u odnosu na odbrambenog igrača, viši je, jači, samo da napadne loptu u zraku i da je spusti i TD. Umjesto toga on je čeka da mu padne u ruke, spetlja se i incomplete pass. Eh, tu se vidi kako nam fali Sidney Rice a i da je Hank tek došao i da još nije uigran u ekipu.
Međutim, ono što me najviše zabrinjava je ova ofanzivna linija. Maloprije režiser prikazuje Big Hits na Brettu... stvarno zabrinjavajuće... ne znam kako će izdržati cijelu sezonu s ovako lošom zaštitom...
Pa jbm, dok ovo pišem opet fumble-ovaše loptu! Ne kaže se džaba: "Turnovers will kill You". Stvarno se bojim za ovu sezonu, dosta mi stvari u ovom napadu Minesote ne štima.
Edit: Srećom je ova odbrana i dalje za respekt, upravo presjekoše loptu u svojoj red zoni.
Međutim, ono što me najviše zabrinjava je ova ofanzivna linija. Maloprije režiser prikazuje Big Hits na Brettu... stvarno zabrinjavajuće... ne znam kako će izdržati cijelu sezonu s ovako lošom zaštitom...
Pa jbm, dok ovo pišem opet fumble-ovaše loptu! Ne kaže se džaba: "Turnovers will kill You". Stvarno se bojim za ovu sezonu, dosta mi stvari u ovom napadu Minesote ne štima.
Edit: Srećom je ova odbrana i dalje za respekt, upravo presjekoše loptu u svojoj red zoni.
Zadnja izmjena: edina, dana/u 26 sep 2010, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
Definitions belong to the definers, not the defined
Ako pogledaš par postova gore iznad vidjećeš da sam se i ja sam zapitao isto.sandiegochargers je napisao/la:takticaru kakva je ovo patnja sa brownsima? mislio sam da ce u vrh glave dopustiti 10ak poena?
Divizijski rivali, pa je teže igrati, ali to ne smije biti izgovor kada uporediš kvalitet ekipa.
Nažalost ne gledam tu tekmu pa mi je teško reće nešto konkretnije, ali na osnovu statistika mogu reći da je pozitivno da Flacco izgleda da igra dobro.
Šta ti očekuješ od vaše tekme u Seattleu?
-
sandiegochargers
- Kontakt:
ok imas pravo divizijske rivale je tesko dobiti koliko god da su losi. to je pitanje ponosa i časti i u tim utakmicama daje se 110 %. u seattleu ocekujem tezu utakmicu nego protiv jacksonvillea ali ni oni nemaju neki napad. uzeli su san francisco ali evo san francisco uknjizi i 3 poraz pa to i nije neko mjerilo. ocekujem da pass rush funkcionise protiv njihove prosjecne linije a oni nemaju neke recivere koji bi nadigrali quentina jammera i antoina casona. njihova odbrana nas moze malo usporiti ali ocekuj da rivers ostvari bar jedno 250 yardi. ocekujem pobjedu od 10-14 razlike jer ipak seattle nije los kuci ali kvaliteta je na nasoj strani pa jedno 24-14 ili 28-17 je realan rezultat.
Rice fali neizmjerno puno. U njemu Brett ima sigurnu metu i puno puta može brže izbacivati loptu prema njemu. Kada je opasnost može baciti ili dugu ili visoku loptu prema njemu. Ovako sa nešto lošijim WR-ovima prinuđen je čekati duže na povoljne prilike za bacanje i to onda često košta jer O-line kolapsira. Mislim, nije to jedini problem, ali jeste veliki.edina je napisao/la:Ja pratim DET-MIN preko streama, i moram reći da Brett i pored interceptiona igra zaista dobro. Nekoliko grešaka receivera nas je koštalo skupo... U prošlom drive-u Brett baca duboko loptu za TD, Hank Baskett je u savršenoj poziciji da je uhvati, fizički ima prednost u odnosu na odbrambenog igrača, viši je, jači, samo da napadne loptu u zraku i da je spusti i TD. Umjesto toga on je čeka da mu padne u ruke, spetlja se i incomplete pass. Eh, tu se vidi kako nam fali Sidney Rice a i da je Hank tek došao i da još nije uigran u ekipu.
U pravu si, razlika u kvalietu govori da bi Chargersi trebali rutinski odraditi ovu tekmu. Ali tačno je da su Seahawksi skoro uvijek zeznuti kod kuće. Mislim da bi moglo biti uzbudljivo, ali da će Chargersi na kraju ipak slaviti.sandiegochargers je napisao/la:ok imas pravo divizijske rivale je tesko dobiti koliko god da su losi. to je pitanje ponosa i časti i u tim utakmicama daje se 110 %. u seattleu ocekujem tezu utakmicu nego protiv jacksonvillea ali ni oni nemaju neki napad. uzeli su san francisco ali evo san francisco uknjizi i 3 poraz pa to i nije neko mjerilo. ocekujem da pass rush funkcionise protiv njihove prosjecne linije a oni nemaju neke recivere koji bi nadigrali quentina jammera i antoina casona. njihova odbrana nas moze malo usporiti ali ocekuj da rivers ostvari bar jedno 250 yardi. ocekujem pobjedu od 10-14 razlike jer ipak seattle nije los kuci ali kvaliteta je na nasoj strani pa jedno 24-14 ili 28-17 je realan rezultat.
- randy_moss
- Kontakt:
New England Patriots vs Buffalo Bills 38:30
izgleda kao i u slucaju utakmice Baltimore vs Cleveland, da je dosta teze igrati utakmice protiv divizijskih rivala, iako se smatraju najgorim ekipama lige (i Buffalo i Cleveland su tu negdje na dnu sa St. Louisom i Oaklandom)
Napad: svaka cast deckima, Brady izvstan 21 od 27 za 252 yarde, 3 TDs, trcanje dobro sto me iznenadilo (Green-Ellis 16 nosenja 98 yardi, 1 TD, Woodhead 3 nosenja za 42 yarde, 1 TD) sve total: 200 yardi, 38 nosenja
za nase standarde monstrumski.
Pass dobar: Hernandez (ja kako volim decka
) 6 cths 65 yds, Welker 4 cths 45 yards, Gronkowski 3 cths 43 yds, 1 TD Moss 2 cths 42 yarde i 2 TD. total: 252 yarde za 21 pass attempt.
Ruznija strana je odbranaaaaaaa. Defanzivna linija nepostojana. Mayo jedan sack, a linija i linebackeri kombinovano samo 18 tacklea i to Mayo i Guyton sami 11. Secondary nas je i spasio (Chung i Meriweather po INT u kljucnim momentima utakmice.
Cornerbackovi tragicno igraju. Kad jednom Fitzpatricku dopustimo 20/28 za 247 yardi onda ce nas Peyton razloziti na proste faktore. Sljedeca sedmica je jako vazna i mec u Miamiju, a poslije toga slijedi bye week, kada ce Bill (nadam se) posloziti cornerbackove, jer nam je najgora ekipa lige dala 30 poena, najgori napad lige (Jetsi) 28, a Cincinnati 24. Napad nece moci svaku utakmicu po 30 davati, i tad ce odbrana morati istupiti.
izgleda kao i u slucaju utakmice Baltimore vs Cleveland, da je dosta teze igrati utakmice protiv divizijskih rivala, iako se smatraju najgorim ekipama lige (i Buffalo i Cleveland su tu negdje na dnu sa St. Louisom i Oaklandom)
Napad: svaka cast deckima, Brady izvstan 21 od 27 za 252 yarde, 3 TDs, trcanje dobro sto me iznenadilo (Green-Ellis 16 nosenja 98 yardi, 1 TD, Woodhead 3 nosenja za 42 yarde, 1 TD) sve total: 200 yardi, 38 nosenja
Pass dobar: Hernandez (ja kako volim decka
Ruznija strana je odbranaaaaaaa. Defanzivna linija nepostojana. Mayo jedan sack, a linija i linebackeri kombinovano samo 18 tacklea i to Mayo i Guyton sami 11. Secondary nas je i spasio (Chung i Meriweather po INT u kljucnim momentima utakmice.
Cornerbackovi tragicno igraju. Kad jednom Fitzpatricku dopustimo 20/28 za 247 yardi onda ce nas Peyton razloziti na proste faktore. Sljedeca sedmica je jako vazna i mec u Miamiju, a poslije toga slijedi bye week, kada ce Bill (nadam se) posloziti cornerbackove, jer nam je najgora ekipa lige dala 30 poena, najgori napad lige (Jetsi) 28, a Cincinnati 24. Napad nece moci svaku utakmicu po 30 davati, i tad ce odbrana morati istupiti.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
- randy_moss
- Kontakt:
Kad Hartley ne moze pogoditi FG od 29 yardi za pobjedu, onda i ne trebas pobijediti.
Atlanta - New Orleans 27:24
Za sad neporazene ekipe su: Pitsburgh, Kansas City, Miami, Chicago i Green Bay.
Ko bi se ovome nadao?
Atlanta - New Orleans 27:24
Za sad neporazene ekipe su: Pitsburgh, Kansas City, Miami, Chicago i Green Bay.
Ko bi se ovome nadao?
Divizijske tekme su teške prije svega jer se ekipe poznaju iznimno dobro. Teško je napraviti neko iznenađenje u igri. Svake sezone bude puno neočekivanih rezultata u tim utakmicama.
Danas sam gledao Saints-Falkons. Saitsima je bilo pravo teško razviti svoju napadačku igru. Falkonsi su pravo dobro razvlačili vrijeme i držali napad Saintsa na klupi. Na kraju ipak Brees i ostali odrade svoje i onda kicker to upropasti sa promašajem koji to ne smije biti.
Welker imao samo 4 uhvaćene lopte? To se rijetko dešava.
Patriotsi se ne mogu smatrati ozbiljnim konkurentima za završnicu dok god im je odbrana na sadašnjem nivou.
Koliko sada fali A. Samuel kome Patriotsi nisu htjeli dati veliki ugovor prije 2 sezone, a bio je među najboljim cornerbackovima u ligi.
Danas sam gledao Saints-Falkons. Saitsima je bilo pravo teško razviti svoju napadačku igru. Falkonsi su pravo dobro razvlačili vrijeme i držali napad Saintsa na klupi. Na kraju ipak Brees i ostali odrade svoje i onda kicker to upropasti sa promašajem koji to ne smije biti.
Patriotsi se ne mogu smatrati ozbiljnim konkurentima za završnicu dok god im je odbrana na sadašnjem nivou.
Koliko sada fali A. Samuel kome Patriotsi nisu htjeli dati veliki ugovor prije 2 sezone, a bio je među najboljim cornerbackovima u ligi.
- randy_moss
- Kontakt:
pusti Welkera, Patriotsi trcali 200 yardiTaktičar je napisao/la:Divizijske tekme su teške prije svega jer se ekipe poznaju iznimno dobro. Teško je napraviti neko iznenađenje u igri. Svake sezone bude puno neočekivanih rezultata u tim utakmicama.
Dobro sto se Asantea tice, samo da je tu Bodden, samo da ne gledam onog magarca Butlera, pa on ne bi mogao linemene cuvati.
sandiegochargers, jesi li otišao na spavanje?
Ako nisi pogledaj šta se događa u Seattleu.
Ako jesi moguće da ćeš se probuditi uz neugodno iznenađenje.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
sad je zeznuto za wild card u NFC
... Atlanta uze Saintse na gostovanju.......Bearsi zaista imaju veliku priliku od sutra navecer da sebi naprave sezonu, a pogotov ako iznenade Giantse na gostovanju, gdje sam planirao poraz u onom mom ranijem izlaganju
...gledam Titansi rasuse Giantse , pa zasto onda nebi mogli i mi?...samo sutra ako bog da prodjemo onako kako ja zamisljam, to jeste sa pobjedom
...sutra ce biti krvavo vjerujem, ali nekako se bojim da nas ne spuste na zemlju i ako mnogi vise prednosti daju Bearsima zbog domaceg terena
Samo da se ovo izgura do zime i tu cisto sumnjam da kuci mozemo kiksati
..pogledamo li unazad nekoliko sezona, tad smo i spasavali svoje sezone od katastrofe...tesko ko u Chicagu dobija kada onaj vijetar zapuse, jos pod onakvom zimom....stadion se nalazi tik uz obalu Michigan jezera i tu je vjetar nevjerovatan i to je nasa prednost na koju smo naucili igrati ebiga zato i kazem 
Samo da se ovo izgura do zime i tu cisto sumnjam da kuci mozemo kiksati
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- randy_moss
- Kontakt:
pustite covjeka, spava..Taktičar je napisao/la:sandiegochargers, jesi li otišao na spavanje?
ovaj seattle cisto domacinska ekipa, evo deru san diego, ubili 49erse, a denver ih kuci samljeo.
Giantsi su još od prošle sezone u rasulu. A sve je u stvari krenulo naopako od one epizode kad je Burres upucao sam sebe u nogu. Giantsi su mi jedan od najdražih klubova i pratim ih prilično puno, i zato mogu sve njihove protivnike ohrabriti vijestima da Giantsi ove sezone neće biti ništa bolji nego prošle. Ekipa je veoma solidna, ali došlo je do zasićenja i velike promjene su neophodne.SaltCityAttack je napisao/la:sad je zeznuto za wild card u NFC... Atlanta uze Saintse na gostovanju.......Bearsi zaista imaju veliku priliku od sutra navecer da sebi naprave sezonu, a pogotov ako iznenade Giantse na gostovanju, gdje sam planirao poraz u onom mom ranijem izlaganju
...gledam Titansi rasuse Giantse , pa zasto onda nebi mogli i mi?...samo sutra ako bog da prodjemo onako kako ja zamisljam, to jeste sa pobjedom
...sutra ce biti krvavo vjerujem, ali nekako se bojim da nas ne spuste na zemlju i ako mnogi vise prednosti daju Bearsima zbog domaceg terena
Samo da se ovo izgura do zime i tu cisto sumnjam da kuci mozemo kiksati..pogledamo li unazad nekoliko sezona, tad smo i spasavali svoje sezone od katastrofe...tesko ko u Chicagu dobija kada onaj vijetar zapuse, jos pod onakvom zimom....stadion se nalazi tik uz obalu Michigan jezera i tu je vjetar nevjerovatan i to je nasa prednost na koju smo naucili igrati ebiga zato i kazem
A što se vremena tiče Chicago i Green Bay su historijski poznati kao klubovi koji imaju prednost u zimskom periodu u odnosu na ostale. Ima onajpoznati snimak kada navijači Bearsa dozivaju snijeg prije neke tekme i onda kada je snijeg počeo oni tek tada pravo poludili. A nadimak Frozen Thundra govori sam po sebi dovoljno o Green Bayu.
Zadnja izmjena: Taktičar, dana/u 27 sep 2010, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
nema chargersa, a cisto sumnjam da spava ebiga
...probudit ce se Chargersi na polovici sezone i onako nemaju neku tesku diviziju, ali evo imaju Kanzas City koji su raspolozeno usli ove sezone
... iznenadili su me pravo sa ovim rekordom 3:0 
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.