FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ima li i kakav navijač partizana da nam uđe na temu i prdi kako su njihovi mlađi bili?
Bravo, momci!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ne zelim da kvarim dobro raspolozenje al najtuznije od avega sto ne vj da ce ovo ijedno dijete stasat u klubu ...prodat ce se za 100-200-300k eur ... radi se jako dobro u akademiji na kraju rezultati pokazuju sve .... al prvi tim nam je trofac ...mozda bi neko dijete i imalo zelje da stasa u klubu osvoji titulu itd ima njih sigurno koji vole ovaj klub al ovaj klub njih nezna zadrzat i nezna zaradit na njima milku eur .... sramota je za kako male pare odu talenti ... i pored ailnih talenata ti dovedes nekog antiparmakovskog ...
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
Gdje je onaj sto nam je pisao kako su akademci na virslama i da slijedi raspad? 
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Tu sam!Sabinho je napisao/la:Gdje je onaj sto nam je pisao kako su akademci na virslama i da slijedi raspad?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
I sve to sa tri terena i dva kontenjera, kako rece evander i par drugih "pametnjakovica"...Amca007 je napisao/la:Akademija je pokazivala rezultate vec prvu godinu. Tek sada radi u punoj snazi. Imamo jednu od tri najjace skole u jugoistocnoj Evropi. Nakon dugo godina smo bolji pd komsija, a mislim da nismo daleko od Dinamove, ili Ludogoreca.. Najkvalitetniji smjestaj, ishrana i uslovi za trening. Bravo momci, cestitam. Njih 5 zasluzuje sansu u prvom timu, ostali ce vec napraviti karijeru, nakon reuzltata u ligi prvaka. Mozemo u top 8 garantujem..
Kako mrzim kad ovi pojedinci pokusavaju omalovazavati nas KAMP i Akademiju...
Oduvijek sam govorio da trebamo biti ponosni na Akademiju, kamp i o sve ono sto je ulozeno u isti... Ako ne ove, od naredne godine ce se to visestruko vracati.
Bravo momci, vi treba da budete buducnost kluba...
Kjosevski koji ih je kostao titule u 3 minute kad je 3 fasovo??? Taj Kjosevski?Sabinho je napisao/la:Jeste juniorski fudbal, medjutim brojne ekipe sirom svijeta imaju 1-2 igraca sa 18 god u prvoj postavi. Mislis da bi Pavlovic imao drugacije reakcije kad mu identican centarsut upute igraci od 18 i od 30 godina? Ne bi. On nema dobru procjenu, ne zna izaci na loptu i drzorijentisan je. Nije bitno ko mu upucuje centarsut.DenchiNL je napisao/la:ovo je juniorski fudbal haveru...i miljama su daleko od seniorskog ma kako dobro izgledali protiv vršnjaka...Sabinho je napisao/la:Zasto dovoditi Muminovica ili Velica, da ti na golu stoje Pavlovic i Adilovic kad ispred nosa imas svog golmana i to jako dobrog ocigledno (Dizdarevic)? Da ne kazem koliko je igrac iz pogona jeftinije rjesenje.
Izmedju ostalog, ne znas dok ne probas. Pa Kjosevski je Zelji valjao vise nego nama rijetko koji golman. Ni za Mujakica ne bi znali da je onako dobar da nije dobio priliku. Mogli smo hladno nastaviti gledati Novakovica i placati ga dosta vise, dok sad imamo boljeg igraca kojeg manje placamo i kojeg cemo aBd unovciti. Isto sve vrijedi i za situaciju sa golmanima.
Ne slazem se , pozicija golmana nije jednostavna sekunde i puno bolje ces uklopiti juniora u poziciju na terenu...jer te drugi mogu povuci i kad te ne ide, golmana ako ne ide poraz ti je ko kuca...
Naravno i sve druge pozicije je lakse prodati od golmana....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Veterane i treba da placa klub...a sto je doticni u konfliktu interesa zaposlen u klubu pa i pod tim banalnim uslovima i pozicijom je problem koji treba spomenuti upravi definitivno....HordashBistrik je napisao/la:Sve troskove veterana placa klub. To cu ponoviti milion puta jer je istina. Hebo vas krmak runda sto ga branite. Cestitke uscuplicu
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ja znam da je vodio prije Tana isti taj Runda nase po turnirima,finansiro iste a takodje i navijace kad je trebalo i da je bio veliki nas navijac,sad jel se sta promjenilo pojma nemam nit znam covjeka.
-
belosevic28
- Kontakt:
Slazem se da veterane treba placati klub jer oni reprezuntuju nas klub. E sad to sto im je trener lik koji je i menadzer i koji kao sto neko rece direktno saradzuje sa konkurentima, to je vec problem. Uz to je i problem ako su na tim turnirima likovi koji nemaju veze sa veteranima.
Zagor niko ne spori da je Runda nas navijac ali postoji nesto sto se zove sukob interesa.
Zagor niko ne spori da je Runda nas navijac ali postoji nesto sto se zove sukob interesa.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
-
bordopoeta
- Kontakt:
Potpuno si u pravu, Sabinho, Janjuš je sa 18 godina bio najbolji golman u Jugoslaviji, ali džaba pričati kad naš vrli trener ne voli mlade igrače i nema povjerenja u njih.Sabinho je napisao/la:Jeste juniorski fudbal, medjutim brojne ekipe sirom svijeta imaju 1-2 igraca sa 18 god u prvoj postavi. Mislis da bi Pavlovic imao drugacije reakcije kad mu identican centarsut upute igraci od 18 i od 30 godina? Ne bi. On nema dobru procjenu, ne zna izaci na loptu i drzorijentisan je. Nije bitno ko mu upucuje centarsut.DenchiNL je napisao/la:ovo je juniorski fudbal haveru...i miljama su daleko od seniorskog ma kako dobro izgledali protiv vršnjaka...Sabinho je napisao/la:Zasto dovoditi Muminovica ili Velica, da ti na golu stoje Pavlovic i Adilovic kad ispred nosa imas svog golmana i to jako dobrog ocigledno (Dizdarevic)? Da ne kazem koliko je igrac iz pogona jeftinije rjesenje.
Izmedju ostalog, ne znas dok ne probas. Pa Kjosevski je Zelji valjao vise nego nama rijetko koji golman. Ni za Mujakica ne bi znali da je onako dobar da nije dobio priliku. Mogli smo hladno nastaviti gledati Novakovica i placati ga dosta vise, dok sad imamo boljeg igraca kojeg manje placamo i kojeg cemo aBd unovciti. Isto sve vrijedi i za situaciju sa golmanima.
Husref će uvesti ove omladince u prvi tim i pomoći im da se razviju i prebrode lagano tu tranziciju!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Čestitke momcima, valjda će bar dvojica preći u prvi tim i lagano dobivati minutažu.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Dobro ali ovo su momci od 16-17 godina, malko vas je ponijelo, sekundubordopoeta je napisao/la: Potpuno si u pravu, Sabinho, Janjuš je sa 18 godina bio najbolji golman u Jugoslaviji, ali džaba pričati kad naš vrli trener ne voli mlade igrače i nema povjerenja u njih.
Oj jbm ti pitare
sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
šta mi imamo od pavlovića sad kad ode? nit' smo šta osvojili sa njim, nit' šta možemo zaraditi
kasiljas ?
šta mi imamo od pavlovića sad kad ode? nit' smo šta osvojili sa njim, nit' šta možemo zaraditi
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Jel ozbiljno trebam pricat zasto ne trebamo stavit 16-godisnjaka na gol??????...sta vam je?Testo je napisao/la:sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
pa koga ćeš staviti ?DenchiNL je napisao/la:Jel ozbiljno trebam pricat zasto ne trebamo stavit 16-godisnjaka na gol??????...sta vam je?Testo je napisao/la:sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
ako ne dođe karačić nek stave onog kovačevića, a ovaj nek bude rezerva
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
-
belosevic28
- Kontakt:
Niko ne govori da treba dijete od 16 godina staviti na gol.. ali od 18 svakako da. A ovog od 16 sad potpusati na 5 godina.
Previse akademski odgovarate na postove, ono sa visine, puni sebe.
Previse akademski odgovarate na postove, ono sa visine, puni sebe.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Testo je napisao/la:sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
Istina da golmana kad stane, to je problem, al stajalo je i Pavlovića prečesto. Stajalo je i Bandovića prije toga, stalo je Karijusa u finalu Lige prvaka. Jednostavno moramo prihvatit rizik. Mujakić je bukvalno stasao uz tri različita štopera. Ko će da ga "pokriva i gura" kad nijedan od njegovih partnera nije bio štoper? On je na kraju pokrivao Stanojevića pa i Adukora jer je Adukor prečesto izlazio naprijed i kao štoper. Šofranac bio tu svega par utakmica. Ko ne riskira, ne profitira.
Slažem se da je za Dizdarevića prerano al nije za Kovačevića, a ni za ove momke za 2 godine neće bit prerano. Hadžiahmetović iz Vase je sa 18 prekuc'o ligu, prod'o se odmah vani. Godine nisu bitne ako igrač zna.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Najveća prednost Akademije je što su oni svi zajedno 24/7. Dizdarević je predobar golman. On već sutra treba imati ugovor do 2024. 
Ako momka od 18 stane sta mislis da li on ima mentalnu snagu da se vrati vec ili se to stice godinama?? Brata mi svi licence imate , nema izgleda mi najgluplji brate na svijetu, svi ispade stavljaju djecu od 18 u prvu ekipu(ne megatalente) znaci regularne juniore stave u prvi sastav i kao hajmo igrat....niko to ne radi , vratite se 2 stranice Mamic vam objasnjava sta je potrebno za Modrica da postane Modric, nije odmah igrao u Dinamu, nego ga slao po posudbama da igra a to je jbni MODRIC...al zna pitar bolje od Mamica.....experti...skoroalen je napisao/la:Testo je napisao/la:sa koliko godina je donarumma počeo braniti u milanu ?
kasiljas ?
šta mi imamo od pavlovića sad kad ode? nit' smo šta osvojili sa njim, nit' šta možemo zaraditi![]()
Istina da golmana kad stane, to je problem, al stajalo je i Pavlovića prečesto. Stajalo je i Bandovića prije toga, stalo je Karijusa u finalu Lige prvaka. Jednostavno moramo prihvatit rizik. Mujakić je bukvalno stasao uz tri različita štopera. Ko će da ga "pokriva i gura" kad nijedan od njegovih partnera nije bio štoper? On je na kraju pokrivao Stanojevića pa i Adukora jer je Adukor prečesto izlazio naprijed i kao štoper. Šofranac bio tu svega par utakmica. Ko ne riskira, ne profitira.
Slažem se da je za Dizdarevića prerano al nije za Kovačevića, a ni za ove momke za 2 godine neće bit prerano. Hadžiahmetović iz Vase je sa 18 prekuc'o ligu, prod'o se odmah vani. Godine nisu bitne ako igrač zna.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, BungaBum, Pantelija, PeppermintSA, propoklopac, Truba1905burazeru i 44 gosta.