2018-19 NBA Preseason

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2018 NBA Offseason

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jun 2018, 11:34

Porter ima katastrofalan ugovor i ne vidim normalnu ekipu koja bi njega uzela!?Decko ima garantovana 53mil za naredne 2 god plus PO koji,kako vidimo, niko me odbija,zato sto se SC ne dize previse.U prevodu, prima superstar lovu za ucinak role igraca,jer da on iole ispunjava ovaj ugovor,WSH bi bio u finalu ECa.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 10 jun 2018, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 jun 2018, 11:48

pa nije bas da su imali Izbora, bilo je il meciraj losu ponudu il izgubi igraca jbg... da su mogli dovest nekog npr All-Star igraca za te pare, vjerovatno bi to i napravili, al posto nisu, njega nisu htjeli izgubit... mozda su mogli te pare iskoristit da bolje popune roster, umjesto da daju ugovor Porteru, no jbg, to je mnogo teska odluka... Porter je najmanji problem u WSH, problemi su Wall i Beal, oni su de facto replika KD-a i Westbrooka, jedan prvi igrac ekipe i indijanac koji je umislio da je prvi igrac ekipe, ne moze to tako funkcionisat

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jun 2018, 12:00

Chinaglia je napisao/la:pa nije bas da su imali Izbora, bilo je il meciraj losu ponudu il izgubi igraca jbg... da su mogli dovest nekog npr All-Star igraca za te pare, vjerovatno bi to i napravili, al posto nisu, njega nisu htjeli izgubit... mozda su mogli te pare iskoristit da bolje popune roster, umjesto da daju ugovor Porteru, no jbg, to je mnogo teska odluka... Porter je najmanji problem u WSH, problemi su Wall i Beal, oni su de facto replika KD-a i Westbrooka, jedan prvi igrac ekipe i indijanac koji je umislio da je prvi igrac ekipe, ne moze to tako funkcionisat
Ne mozes ih bas u potpunosti opravdavati,jer za odluke te vrste,FO fransize treba imati i viziju koju WSH ocigledno nema.CHI je trejdovao Butlera,jer su procijenili da takvom igracu ne zele dati supermax,SAC iz istog razloga trejdovao Cousinsa itd.
Medjutim,sad je kasno za raspravljati o necemu takvom...Samo sam ustvrdio da on ne zasluzuje ovaj ugovor i da ga niko normalan nece htjeti u situaciji gdje SC naraste za 3-4mil.Porter je trenutno placeniji od mnogo,mnogo boljih igraca u ligi,a iako su mozda Wall i Beal tamo problem,gledao sam i svojim ocima kako Porter jedva eksploatise Thomasa na preuzimanjima u onoj seriji sa BOS prosle sezone.Da ne bude da ga samo kudim,decko je strasno napredovao,ali samo do statusa vrhunskog role igraca,po meni,sto je nedovoljno za ovu lovu.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 jun 2018, 13:43

Nisam ja ni rekao da on ima dobar ugovor, nego da ima ugovor dobar za S&T Jamesa, ne bi trebali jos puno,da izjednace njegov max a Cle bi dobio dobrog mladog igraca koji moze jos napredovati, sigurno boljeg od recimo Barnesa koji ima slican ugovor + dobiju jos jedan pick, pa mozda mogu koristiti 8+15 da se popnu koju poziciju na draftu ako bas hoce

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jun 2018, 14:24

JHam je napisao/la:Nisam ja ni rekao da on ima dobar ugovor, nego da ima ugovor dobar za S&T Jamesa, ne bi trebali jos puno,da izjednace njegov max a Cle bi dobio dobrog mladog igraca koji moze jos napredovati, sigurno boljeg od recimo Barnesa koji ima slican ugovor + dobiju jos jedan pick, pa mozda mogu koristiti 8+15 da se popnu koju poziciju na draftu ako bas hoce
Gledano cisto po brojevima,uklapa se,ali s kosarkaskog aspekta,on ima jako malo smisla.Koliko jos moze napredovati igrac koji ulazi u svoju 6.sezonu??Vrlo malo,ako ikako,a zakljucavas svoj cap dodatno za jos 3 sezone.I ne bih se slozio da su on i Barnes tu negdje,jer je Barnes prva opcija ekipe vec 2 godine,igrac sa sampionskom titulom i iskustvom,a ovaj role igrac.Pik WSH isto ne vrijedi previse i ne znam o kakvoj kombinaciji pikova za penjanje gore na draftu govoris,jer ce James o svojoj opciji odlucivati tek poslije drafta,a za S&T je kljucno da on uradi opt in.Precjenjujes Portera opasno.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 jun 2018, 14:26

Porter vrijedi duplo manje od onoga sto prima. Njemu davanje onolikih para je u rangu sa ugovorima Mozgova, Denga, Turnera..

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 jun 2018, 14:27

dscile je napisao/la:Porter vrijedi duplo manje od onoga sto prima. Njemu davanje onolikih para je u rangu sa ugovorima Mozgova, Denga, Turnera..
Meyers Leonard se ne slaže :urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jun 2018, 14:28

dscile je napisao/la:Porter vrijedi duplo manje od onoga sto prima. Njemu davanje onolikih para je u rangu sa ugovorima Mozgova, Denga, Turnera..
Tad se davali visoki ugovori role igracima sirom lige, jer se mislilo da ce SC skocit nenormalno odnosno ici tom putanjom, ali su ubrzo postali uzasni ugovori, Ryan takodje u toj skupini.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 jun 2018, 14:37

alemsa je napisao/la:
Tad se davali visoki ugovori role igracima sirom lige, jer se mislilo da ce SC skocit nenormalno odnosno ici tom putanjom, ali su ubrzo postali uzasni ugovori, Ryan takodje u toj skupini.
Ma da, vecina tih losih ugovora je napravljena tokom tog ljeta. Eto Andersona sam zaboravio pomenuti, pa sto rece i @lillard ovog Biebera sto igra u Portlandu. Ima jos njih, jer npr. jedan Mahinmi prima oko 15 miliona godisnje, pa i Batumu je previse 20+ miliona iako on ima kakvu-takvu produkciju kada je zdrav.. mogli bi napraviti finu listu. Ali za Lakerse i potpisivanje Denga i Mozgova svakako nema opravdanja. Odma se znalo da je jedan invalid a drugi ne vrijedi ni blizu tih para. Oni su mi definitivno pobjednici tog ljeta.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 jun 2018, 18:20

D'Angelo Russell @Dloading
Bron to the Spurs #waitonIt

Sto je neko salty na LAL. :D :D

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 10 jun 2018, 18:25

[quote="NEZALAGANJE"]D'Angelo Russell @Dloading
Bron to the Spurs #waitonIt/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jun 2018, 18:49

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ma tesko.Puno mi nekih rokada trebamo uraditi da se to desi.Kao da gledam,on ce negdje gdje ga niko od nas ne ocekuje.
Inace,jutros procitah vrlo realnu opciju po kojoj bi on mogao u BOS za Haywarda,Morrisa + pik.Sve sto treba je da uradi opt in i zeli preci ovamo.Ovaj trejd je jako dobar i za CLE,jer bi dobili super igraca i vrlo dobar pik,te sam siguran da mu se ne bi protivili,naprotiv.Ono gdje imam dilemu da do ovog moze doci bi bio strasno ne fer odnos BOS prema Haywardu,koji je proslo ljeto u moru opcija,izabrao bas BOS,Irving koji je i otisao iz CLE zbog Jamesa,te Stevens koji je top trener u ligi sa jakim sistemom kojeg se drzi,pa je upitno da li James zeli da se uklapa nekome izvan Popa.Realno,ogroman faktor gdje ce James je i trener i koliko on moze "manipulisati" njime,s obzirom da nikada u svojoj karijeri nije imao autoritet iznad sebe na klupi,a sumnjam da ce nekom to sada,tek tako,dopustiti.

@Lillard A savjet daje Bosh,koji je bas prije par sezona odbio tog cudesnog Moreya i HOU,cak i kad se znalo da James ode iz MIA. :D

Nije Irving otisao zbog Jamesa,nego je otisao zato sto je znao da James napusta Cavse naredne sezone.James sada samo ide negdje gdje imaju barem 2 Superstara da napadne Ratnike kao niko prije.
Cuj otisao Irving, jer je znao da James odlazi na kraju sezone hahahahaha. Pa zar ima neko da vjeruje u to? Ako je znao da ide, mogao je onda ostati, napasti jos jednom titulu i traziti trejd ako James ode, zar ne? Ako je htio biti prvi igrac ekipe, mogao je isto to sacekati, kad ode James eto ga prvi igrac Cavsa. Znaci sve te stvari padaju u vodu jer momak nije zelio biti ni dana vise u toj ekipi. Vjerovatno jer je vidio da ekipa pusta Jamesu da ih drzi kao taoca i da to nigdje ne vodi.

Zaista je smijesno reci da je otisao jer je znao da ce James ici, ma ne da je smijesno, nego nema veze s vezom. Otisao je jer je vidio gdje stvari idu, da nemamo ni trenera ni sistema i da James dovodi koga hoce i sta hoce. Svaka cast Jamesu, odigrao je maestralno, ali metla, lagano ono sto sam govorio tokom cijele sezone. Sudije su nas zakinule u prvoj utakmici i glupi Lue i JR i Clarkson, ali Irving je otisao upravo zbog svega toga oko ekipe, kad je vidio gdje to vodi ekipu, preko noci je odlucio da ne zeli vise biti dio toga i ja ga u potpunosti razumijem.

Znaci, jasno je kao dan da je otisao zbog Jamesa (ne, sto je los igrac, nego jer zeli da bude gazda svega, a to vise ne prolazi), to je i vise nego ocigledno.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 10 jun 2018, 20:53

Ima li mogućnosti da LBJ završi kod Grega?! Mogu li izac na kraj pošto nisam upućen sa capom. Kawhi, James, Lma i najvažnije Pop! Mislim da bi pod popom bolje bio iskorišten nego ovako u klivlndu da mora igrat skoro citav susret da bi bili u igri. Ovaj Po je odigrao nestvarno dobro bez obzira na metlu u finalu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 jun 2018, 21:02

adriano_leite je napisao/la:
lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ma tesko.Puno mi nekih rokada trebamo uraditi da se to desi.Kao da gledam,on ce negdje gdje ga niko od nas ne ocekuje.
Inace,jutros procitah vrlo realnu opciju po kojoj bi on mogao u BOS za Haywarda,Morrisa + pik.Sve sto treba je da uradi opt in i zeli preci ovamo.Ovaj trejd je jako dobar i za CLE,jer bi dobili super igraca i vrlo dobar pik,te sam siguran da mu se ne bi protivili,naprotiv.Ono gdje imam dilemu da do ovog moze doci bi bio strasno ne fer odnos BOS prema Haywardu,koji je proslo ljeto u moru opcija,izabrao bas BOS,Irving koji je i otisao iz CLE zbog Jamesa,te Stevens koji je top trener u ligi sa jakim sistemom kojeg se drzi,pa je upitno da li James zeli da se uklapa nekome izvan Popa.Realno,ogroman faktor gdje ce James je i trener i koliko on moze "manipulisati" njime,s obzirom da nikada u svojoj karijeri nije imao autoritet iznad sebe na klupi,a sumnjam da ce nekom to sada,tek tako,dopustiti.

@Lillard A savjet daje Bosh,koji je bas prije par sezona odbio tog cudesnog Moreya i HOU,cak i kad se znalo da James ode iz MIA. :D

Nije Irving otisao zbog Jamesa,nego je otisao zato sto je znao da James napusta Cavse naredne sezone.James sada samo ide negdje gdje imaju barem 2 Superstara da napadne Ratnike kao niko prije.
Cuj otisao Irving, jer je znao da James odlazi na kraju sezone hahahahaha. Pa zar ima neko da vjeruje u to? Ako je znao da ide, mogao je onda ostati, napasti jos jednom titulu i traziti trejd ako James ode, zar ne? Ako je htio biti prvi igrac ekipe, mogao je isto to sacekati, kad ode James eto ga prvi igrac Cavsa. Znaci sve te stvari padaju u vodu jer momak nije zelio biti ni dana vise u toj ekipi. Vjerovatno jer je vidio da ekipa pusta Jamesu da ih drzi kao taoca i da to nigdje ne vodi.

Zaista je smijesno reci da je otisao jer je znao da ce James ici, ma ne da je smijesno, nego nema veze s vezom. Otisao je jer je vidio gdje stvari idu, da nemamo ni trenera ni sistema i da James dovodi koga hoce i sta hoce. Svaka cast Jamesu, odigrao je maestralno, ali metla, lagano ono sto sam govorio tokom cijele sezone. Sudije su nas zakinule u prvoj utakmici i glupi Lue i JR i Clarkson, ali Irving je otisao upravo zbog svega toga oko ekipe, kad je vidio gdje to vodi ekipu, preko noci je odlucio da ne zeli vise biti dio toga i ja ga u potpunosti razumijem.

Znaci, jasno je kao dan da je otisao zbog Jamesa (ne, sto je los igrac, nego jer zeli da bude gazda svega, a to vise ne prolazi), to je i vise nego ocigledno.

@ ti Ako mislis da nije Tako ,misli i dalje..Otisao je jer je dobio sansu i priliku da igra u Bostonu gdje se pravi ekipa za buducnost,tu priliku za godinu mozda ne bi dobio.On i James su ostali haveri a to je pokazao prvi Duel na terenu i pozdrav posle tekme.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jun 2018, 21:50

:lol: Pa svi igraci se pozdravljaju, mogu se oni i postovati i voljeti i sta sve ne, ali ne zeli lik biti dio toga jer zna da ne ide nigdje. Godina dana mu nista ne bi odnijela, mogao je otici sljedece sezone ako je to u pitanju.

Pozdravljaju se i JR i James, iako bi ga James vjerovatno najradije ubio nakon prve tekme finala. Nije prvo njega Boston trazio, nego je lik zelio da ode i Boston je bio jedna od destinacija na koju je zelio.

Opet kazem, presmijesno mi je da neko misli da je otisao jer je znao da James ode. Zasto je Love ostao? To mu Irving nije htio reci? Bas pokvaren taj Irving :lol: .

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 10 jun 2018, 21:51

Irvinh je otisao jer nije htio vise da beta, nista protiv Jamesa ali pored njeg ne moze biti alfa. Isto razlog zasto Kobe nije htio vise igrat sa Shaqom, nista protiv Shaqa licno, ali hocu da budem glavni i cao

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 jun 2018, 21:52

alemsa je napisao/la:Irvinh je otisao jer nije htio vise da beta, nista protiv Jamesa ali pored njeg ne moze biti alfa. Isto razlog zasto Kobe nije htio vise igrat sa Shaqom, nista protiv Shaqa licno, ali hocu da budem glavni i cao
Upravo tako, bukvalno je i sam Kyrie to izjavio.

Nevjerovatno koliko su ljudi neinformisani ovdje, valjda prilagodjuju narative nekim svojim stavovima bez obzira sta je stvarna istina.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jun 2018, 21:54

Ma kakva beta? Da je htio da bude alfa nekog tima, otisao bi u najgoru ekipu lige. Ovako je u Bostonu gdje se postuje hijerarhija u kojoj je alfa elkipe Stevens.

Mes Que Un Club!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 jun 2018, 21:57

Spursi su mu bili među top destinacijama. Tamo sigurno ne bi bio alfa pored Kawhija.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 jun 2018, 22:00

adriano_leite je napisao/la::lol: Pa svi igraci se pozdravljaju, mogu se oni i postovati i voljeti i sta sve ne, ali ne zeli lik biti dio toga jer zna da ne ide nigdje. Godina dana mu nista ne bi odnijela, mogao je otici sljedece sezone ako je to u pitanju.

Pozdravljaju se i JR i James, iako bi ga James vjerovatno najradije ubio nakon prve tekme finala. Nije prvo njega Boston trazio, nego je lik zelio da ode i Boston je bio jedna od destinacija na koju je zelio.

Opet kazem, presmijesno mi je da neko misli da je otisao jer je znao da James ode. Zasto je Love ostao? To mu Irving nije htio reci? Bas pokvaren taj Irving :lol: .

Ja ne znam da su se Wess i Durant pozdravljali..Irving je otisao jer imao ponuda a Boston odbiti nije lud,a ko ce uzeti mrtvog Lovea :?: Ja nisam rekao da je pokvaren ..

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.