Manje me pogadja to sto nismo usli, vise me pogadja sto valja gledati ono smece od lige.LjumanM95 je napisao/la:Ne sklopi oka svunoc, yebem ti fudbal.

Moderator/ica: GracanicaAA
Manje me pogadja to sto nismo usli, vise me pogadja sto valja gledati ono smece od lige.LjumanM95 je napisao/la:Ne sklopi oka svunoc, yebem ti fudbal.
To i jeste najgore od svega.ASD je napisao/la:Manje me pogadja to sto nismo usli, vise me pogadja sto valja gledati ono smece od lige.LjumanM95 je napisao/la:Ne sklopi oka svunoc, yebem ti fudbal.
Sa obzirom na uslove te generacije su bile i vise nego dobre. Pa u to vrijeme se treniralo tamo iza golova i pored tribine na istoku. A da ne govorim o sljaci na pomocnom terenu.ASD je napisao/la:Nazalost, u jednom se ne mogu sloziti, a to je da su generacije 94 i 95 imale neke Bog zna talente i da su pruzale neke Bog zna rezultate.AshburtonG je napisao/la:Najveci problem Buducnosti je sto joj u prvi tim u 90% slucajeva dodju grijaci klupe iz kadeta, jer ovi pravi talenti, ili se okrenu faxu zbog slabih uslova i podrske ili zavrse negdje drugo.
Pa ja se sjecam da iz moje generacije, niko od momaka koji su tad igrali jako dobro u Prvoj Ligi za kadete, nije nastavio sa ozbiljnim fudbalom, a ovi koji su donosili lopte su predstavljeni kao neki talenti, pa se raja onda cudi sto je Buducnost od cvrstog prvoligasa i cestog premijerligasa otisla u jos nizi rang. Sehic, Djezic i slicni su talenti za plafon prvu ligu, ako i to. Jedini koji je nastavio sa ozbiljnim fudbalom od tih generacija 94-96 je Pici(Husic), a bilo je ozbiljnih talenata u tim generacijama.
Zadnjih nekoliko godina jedine talentovane generacije su generacije 96 i generacije 01, prvi osvojili juniorsku ligu, a drugi osvojili ove godine kadetsku ligu.
Iz generacije 96 su bar petorica dobili svoje sanse, jedino se jos drzi Idrizovic, ostali su vise manje nedovoljni da igraju za Buducnost.
Po mom nekom misljenju, sve ispod drugog mjesta u omladinskoj ligi sjever je jako lose.
Cak i iz generacija koje su dobre i koje osvoje ligu se moze uzeti maksimum oko tri-cetiri igraca za prvog tima.
Ja licno smatram da iz ove kadetske ekipe trenutno se moze uzeti vise jer je to mozda i najtalentovanija ekipa u zadnjih 15-ak godina.
Ma da jbg polufinale, ali se znalo ko pobijedi tu osvaja, jer je ja mislim u drugom polufinalu igrao Mramor sa nekom bezveze ekipom, a mi smo bili drugi iza Slobode na tabeli, i redovno ostale samarali.LjumanM95 je napisao/la:Polufinale smo igrali te godine sa Slobodom, u Lipnici koliko me sjećanje služi. Bila je kišurina neka par dana, pa se doslovno igralo na jezeru, čudi me kako je ijedan gol pao.Jaka je bila ta Slobodina generacija, trpali su nas stalno, treba biti realan. I nije bilo rezultata kao što je recimo generacija 96. imala, završnica u Bihaću i slično. Da je bilo nekoliko dobrih igrača (talenata) od kojih se moglo napraviti igrača za prvi tim - bilo je. Kao i u svakoj generaciji, ali ta politika koja je vladala i koja vlada, da je bolji stranac polovnjak nego naš domaći igrač je dovela do toga da mnogi i ne dobiju priliku.
Strašan je talenat bio, on i Pršeš su baš odskakali od ostatka svoje generacije. Pogotovo Ribić. Bilo je tu još par odličnih igrača, Gojković npr. Šteta što ni Sloboda ne iskoristi sav taj potencijal, a par godina su njihovi kadeti i juniori dominirali državom.AshburtonG je napisao/la:Ma da jbg polufinale, ali se znalo ko pobijedi tu osvaja, jer je ja mislim u drugom polufinalu igrao Mramor sa nekom bezveze ekipom, a mi smo bili drugi iza Slobode na tabeli, i redovno ostale samarali.LjumanM95 je napisao/la:Polufinale smo igrali te godine sa Slobodom, u Lipnici koliko me sjećanje služi. Bila je kišurina neka par dana, pa se doslovno igralo na jezeru, čudi me kako je ijedan gol pao.Jaka je bila ta Slobodina generacija, trpali su nas stalno, treba biti realan. I nije bilo rezultata kao što je recimo generacija 96. imala, završnica u Bihaću i slično. Da je bilo nekoliko dobrih igrača (talenata) od kojih se moglo napraviti igrača za prvi tim - bilo je. Kao i u svakoj generaciji, ali ta politika koja je vladala i koja vlada, da je bolji stranac polovnjak nego naš domaći igrač je dovela do toga da mnogi i ne dobiju priliku.
![]()
Ta Slobodina generacija je sigurno najjaca generacija u BiH zadnjih 15ak godina. Pa tad im je 8 od 11 igraca igralo za repku. Ribic debil imao ponudu od Stuttgarta, on ostao da se ganja po livadama u Bosni, eno ga sad u Grazu ja mislim, radi i igra neku 15tu ligu.
Ko će doći, pogotovo sad.sef_mafije je napisao/la:ima li kakvih pojačanja u klubu ???
Takve smo dovodili prosle sezone i svi su pokazali da su za tih liga.LjumanM95 je napisao/la:Ko će doći, pogotovo sad.sef_mafije je napisao/la:ima li kakvih pojačanja u klubu ???Mogu jedino iz Druge federalne ili Prve kantonalne da se pojačavaju.
Truma je klasa za ovu ligu realno, a i odlican je momak steta sto u karijeri nije napravio vece stvari.ASD je napisao/la:Trumic je izgleda u Slavenu.
neka dodju bar ti iz drugih liga hahah<LjumanM95 je napisao/la:Ko će doći, pogotovo sad.sef_mafije je napisao/la:ima li kakvih pojačanja u klubu ???Mogu jedino iz Druge federalne ili Prve kantonalne da se pojačavaju.
Ma kod nas je ocito na snazi politika da se dovode igraci sa strane samo iz Zivinica i Kalesije.sef_mafije je napisao/la:neka dodju bar ti iz drugih liga hahah<LjumanM95 je napisao/la:Ko će doći, pogotovo sad.sef_mafije je napisao/la:ima li kakvih pojačanja u klubu ???Mogu jedino iz Druge federalne ili Prve kantonalne da se pojačavaju.
Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk i 14 gostiju.