Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Devil » 15 sep 2010, 17:42

drinin vuk je napisao/la:Nažalost otjeraše čovjeka koji je imao ideju imao put,ne nažalost i odlične rezultate,nije realno ispunio očekivanja,ali isto tako je imao viziju i žao mi je što ga smjeniše,Karadžić i bagra iz Saveza.Čujem da je Pižon opcija i iskreno se tome ne radujem ni najmanje bez obzira na njegovo ime,jednostavno on nije stručnjak koji će donijeti novine u reprezentaciju.Šteta,Antara hvala na svemu.
Zonpi nije opcija on je novi selektor. :D Tako bar kazu da su ga jednoglasnom odlukom izabrali(naravno pod palicom Toleta) :evil:
Ali Pizon ako mu se ne budu mesali u posao kao u Anticev(sto se biti skoro pa nemoguce)moze dosta toga da uradi sa ovom repkom,no nisam nesta narocito optimistican povodom toga,treba sacekati pa videti ali mislim da cemo na kraju jedva otici na EP ako uospte i odemo. :(
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 sep 2010, 23:10

Antiću hvala za sve što je uradio, Pižonu puno sreće i pamet u glavu ;).

Dobar vikend za srpske igrače. Pogodili su Kuzmanović, Ljajić, Pantelić i večeras za Nant i Filip Đorđević koji se polako nameće kao opcija u napadu repke. Asistirali su Krasić (dva puta) i po jednom Stanković i Bambi Tošić.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 sep 2010, 01:25

Žigić i Milijaš pogodili u Liga kupu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 sep 2010, 22:09

Cleo postao Srbin,tako je danas rekla Vlada Srbije,ali Zonpi ga nece zvati. :lol:
A ovih dana se radi na promeni sportskog drzavljanstva za Veroljuba Salatica veznog igraca Grasshopera koji je sa svojim predispozicijama igrac kakav je nama potreban,moze igrati u citavoj vezi a mislim da se najbolje snalazi na poziciji playa.Igrao je za u21 repku Svicarske kao i za onu po imenima odlicnu repku u20 na SP kada su ispali u grupi i odigrao je veoma dobro,tada su igrali Vonlanthen,Jemaili,Barnetta...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 sep 2010, 22:17

Ne znam za tog Salatića, nisam ga nikad gledao, ali vrijedi ga isprobati, zašto ne. Uostalom sve što dolazi iz Švice je kvalitet. :D Sad ga odjednom navodno u repku traži i Hitzfeld.
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 sep 2010, 20:46

http://www.pressonline.rs/sr/sport/fudb ... rbiju.html
DOBRE STRANE
- činjenica da bi reprezentacija Srbije sa Kleom rešila pitanje centarfora na duži period, jer će Pantelić i Žigić verovatno igrati samo još jedan ciklus
- nijedan od mladih srpskih napadača koji dolaze ne poseduje Kleove karakteristike, odnosno fantastičan skok i dobru igru leđima.
- mogućnost zarade, jer bi se dresovi Klea sa srpskim obeležjima prodavali u Brazilu
Izdvojeno iz clanka,pogotovo bold,jbt trebao je jos napisati kakav je u sutevima sa distance i kakav je licem prema kosu. :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 sep 2010, 23:26

Protiv Estonije na JNA. :? Sa jedne strane ocekivan izbor jer mislim da se Marakana ne bi napunila do vrha u ovoj situaciji,ali sa druge strane i los izbor zbog terena jer cak i bez LP teren na JNA je losi u odnosu na nas,a sada i LP dodatno opterecenje te kise u tome periodu mogu ga dodatno ostetiti.
Karte za mec se na stadionu pocinju prodavati od 4.oktobra a cene su 300 dinara(oko 3 eura)za sever i jug,istok 500 i 600(5 i 6 eura)te zapad 700 i 800(7,8 eura).

Danas Lazovic pogodio za Zenit i odglumljen penal,Zdravko za "svabe",Pantelopulos za Oly,Ljuboja za Nicu.Napadaci u odlicnoj formi.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 26 sep 2010, 18:24

Ma mora valjat Salatić,jbg ipak je to momak iz Zvornika! :lol: :lol: :lol: :lol:
& $ - & " - & - &
ФСРС

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 sep 2010, 00:26

Odlična forma naših igrača. Kuzma, Pantelija, Lazović pogodili u subotu, Ljajić iz penala i Krasićev het trik juče (fantastična forma) :D :D . Stanković upisao u srijedu asistenciju.
Prema nekim glasinama Oly zainteresovan za ove sezone odličnog Filipa Đorđevića.

drinin vuk je napisao/la:Ma mora valjat Salatić,jbg ipak je to momak iz Zvornika! :lol: :lol: :lol: :lol:
Taman da je iz Čepurića :lol: , ako je kvalitetan, neka ga pižon zovne.
RIP Adis Selmanović

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 27 sep 2010, 11:00

Sigurno da raduju stvarno dobre igre nasih reprezentativaca,imajuci u vidu da ne igraju recimo jos Kolarov i Jankovic zbog povreda.Treba istaci i sjajne igre Subotica,Ivica.
Milijas i Zigic se izgleda nisu snasli u Premier ligi,Bisevac je standardno dobar,mladi Savic cini se ipak na klupi najvise sjedi,kao i Kezman.Sve u svemu bitno je da ima dosta nasih igraca u najjacim ligama svijeta,a bice ih i vise posle uspjeha Partizana u LS,jer srpsko trziste ce postati jos popularnije.

Posto ne pratim nesto narocito Osasunu,zanima me ako neko nesto vise moze reci o Lekicu,igra li taj decko,kako se pokazao?
& $ - & " - & - &
ФСРС

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 sep 2010, 16:05

Igra ko nesta,ali ako njega budemo cekali necemo ga docekati.Dve je usao sa klupe,dve od pocetka,ali je u obe izasao iz igre.Sada zadnja tekma protiv Espanyola usao je u 85.minutu.

I mene takodje raduje izdanje napadaca protekle sedmice,Ziga dao gol,Pantelopulos dao gol,Lazovic dao gol i odlicno odigrao,pa Krasic dao 3 komada,Ljajic glavni penaldzija u Violama,Zdravko za "svabe"zaista odlicna sedmica iza nas.

Ono sto bih ja voleo da vidim u napadu je Kaludjerovic-Cleo u kombinaciji sa Zigom mislim da je to dobitna kombinacija sa pravim krilima Lanetom i Krasicem.
Mislim da je Lane dosao sabe od kako sedi na klupi i da nece vise igrati za sebe kao u predhodnim reprezentativnim akcijama a i Krasic je ponovo u formi samo je pitanje da li ce imati isti motiv jer se sada prodao nije vise u osrednjem CSKA.
Ipak ja sam nekako optimista da cemo uzeti bar 4 boda u ovim mecevima sa Estoncima i Italijom.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 27 sep 2010, 16:10

Slozio bih se jer stvarno bez obzira na nas nacionalni ponos Cleo je potreban reprezentaciji,cak mislim da Pizon ako zeli ostati dosledan ne bi trebao Zigica ni zvati ,jer realno covjek je u nikakvoj formi u Birminghamu.Onda za Lekica sam onako pitao,jer slabo pratim Osasunu,a msm da bi trebali svi istaci i odlicne igre Milosa Ninkovica,Filipa Djordjevica,te Zorana Tosica,mozda Ruska liga nije toliko atraktivna ali je vrlo jaka i on zaista briljira.
Onaj Pejcinovic cini mi se u Nici igra dobro standardno,Vukovic grije klubu,onaj trojac iz Vitesea ne pratim,sve u svemu odavno nismo imali toliko igraca u inostranim jakim klubovima i ligama,jedino eto s golmanima jos uvijek kuburimo.....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 okt 2010, 20:14

Golmani: Vladimir Stojković, Anđelko Đuričić, Željko Brkić.

Odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Slobodan Rajković, Ivan Obradović, Marko Lomić.

Sredinji red: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijas, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković, Milan Jovanović.

Napad: Nikola Žigić, Danko Lazović, Dragan Mrđa.

Spisak za meceve protiv Estonije i Italije.
Koji spisak jbt,pa ovaj je prekucao sve moguce gluposti,goreg spiska nije bilo jos od doba JAviera Clementea. :roll:
Lomic,Milijas,Mrdja, :lol: :roll:
Lomic nije odigrao kako treba utakmicu jos iz prve epizode u Partizanu kada je bio mlad i imao snage,Milijas taj nikada nije odigrao dobru utakmicu,Mrdja imao neke trenutke ali je trenutno u losem klubu,losoj ligi i u ne tako dobroj formi.
Naravno nema Pantelopulosa na spisku koji bi nam legao sada,nema Kleversona(tesko da ce ga ikako i biti),nema Kaludjerovica,ali je bitno da je za oko Zonpiu zapeo Marko MIric. :lol: E moj Zonpi.
Naravno u ekipi nije ni Ljajic iako je taj igrac nama preko potreban,pogotovo sto znam da Ninkovic nece zaigrati prvu iako je jedini pravi play u ekipi kakav nam ocajnicki treba.No vidi se pomak,nema Rukavine u repki. :lol: ,a tu je konacno i Rajkovic.Ja se samo bojim da ne bude eksperimentisanje kao protiv Rusa mislim 97' godine,ako bude mi smo u kanalu i to veoma dubokome da nas cak ni Bog dragi nece spasiti.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 okt 2010, 00:32

Nikad mi necemo biti nista vise od prosjeka kada se svaki put zove 324 defanzivna vezna igraca, a oni koji i nesto znaju prema naprijed, tj, organizovati igru, ili sjede na klupi(Ninkovic) ili ne dobijaju uopste poziv (Ljajic)...Pazi ovo: Stankovic, Kuzmanovic, Kacar, Petrovic, Milijas, sve defanzivni vezni koji su operisani od organizacije igre...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 02 okt 2010, 08:52

Pa katastrofa covjek je pozvao Ninkova,Milijasa i Zigica,katastrofa,isto bih rekao i da je pozvao Stevanovica,Tomica,da neko ne misli da sam rekao da je katastrofa zbog toga sto su cigosi.....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 okt 2010, 14:19

drinin vuk je napisao/la:Pa katastrofa covjek je pozvao Ninkova,Milijasa i Zigica,katastrofa,isto bih rekao i da je pozvao Stevanovica,Tomica,da neko ne misli da sam rekao da je katastrofa zbog toga sto su cigosi.....
Sto su katastrofa Ninkov i Zigic,Milijas jeste,to stoji bas kao i Lomic i Mrdja.
Ali mi trenutno boljeg rezervnog beka nemamo.Ninkov je i u ovakvoj formi licno Maicon za Rukavinu koji je do sada imao sansu a igrama je nezasluzuje.Ivanovic je prva opcija desno i igrace a Paja itekako zasluzuje poziv u repku.
Drugo hteo ne hteo Ziga je jedan od nasih najboljih igraca u svakoj tekmi,ali Ziga je tip napadaca kome trebaju lopte,kome ce nasi veznjaci dodati loptu.Pa vidi proslu reprezentativnu akciju,svaku loptu je iskoristeo,najmanje 4-5 je spustio pravo na nogu igracima iz pozadine,sada sto ovi nisu znali iskoristeti to je druga stvar, pa protiv Slovenije imao je samo jedan jedini centarsut koji je isao po njegovom ukusu,lopta na nekih 2.15-2.20 i sa nekim osrednjim skokom za njega pocepao mrezu.Druga je stvar sto smo mi imali sada imali umisljene igrace koji su potpisali za Liverpool i Juventus i sto nisu hteli da igraju za ekipu i samim tim ni on nije imao lopti.Hteli ne hteli nama je Zigic preko potreban u ekipi,ali krivo mi je sto nije pozvao nekoga drugog napadaca Lazovic je u formi ali Lazovic nikako nece da igra za reprezentaciju,kada dodje za repku kao da igra u srpskoj ligi,Mrdja mi nije neko resenje ne igra lepo u Sionu.Krivo mi je sto nije pozvao ni Clea,a ni Kaludjerovica oni su u potpunosti zasluzeli poziv jer bi njima Ziga sa pravim Lanetom i Krasicem spustao bar 5-6 kvalitetnih lopti po tekmi,morala bi 1-2 uci da je ne znam sta.

@marconato znas sta je od svega najgore,sto Zonpi najavljuje klasicnu 4-3-3,sto znaci da je u vezi kuku nama jer poznavajuci njega igrace Stanka-Kacar i Kuzmanovic a Ninkovic ide na klupi koji jedini zna nesta sa loptom u centralnom delu terena,zbog toga su nama potrebni i Ljajic i Salatic a iskreno ne bi imao nista protiv Ilica da ga zovne jer i on moze odigrati kvalitetno cca 60.minuta.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 okt 2010, 15:21

Po objavljivanju spiska, selektor Petrović govorio je o otvoreno o tome gde vidi Stankovića i Ivanovića, šta će reći Krasiću i Jovanoviću, sa koliko bodova bi bio zadovoljan u naredne dve utakmice, kako gleda na moguće reakcije navijača Partizana i kakvu atmosferu priželjkuje u Humskoj.

Sedam dana pre debija na klupi reprezentacije Srbije, selektor Vladimir Petrović Pižon pročitao je svoj prvi spisak.

Ukratko: Nema Marka Pantelića, Antonija Rukavine, Nemanje Tomića, Jagoša Vukovića i Bojana Isailovića, kao ni od ranije povređenih Aleksandra Kolarova i Boška Jankovića, dok su tu povratnik Vladimir Stojković, Pavle Ninkov, Slobodan Rajnković, Marko Lomić i Dragan Mrđa.

Opšti utisak je da Petrović, koji je nedavno zamenio Radomira Antića na klupi "orlova", nije previše menjao, sekao, samim tim ni preuziamo veliki (nepotreban) rizik, jer uostalom nije još održao ni prvi trening sa ekipom. To će se dogoditi u ponedeljak, 4. oktobra, kada se najbolji fudbaleri ove zemlje budu prvi put odazvali na Pižonovu prozivku.

Dok kvalifikacije za EURO 2012 već traju, Srbija se nalazi na nakoj vrsti početka, iako posle dva kola ima četiri od šest mogućih bodova i pomalo poljuljanu atmosferu.

Čovek koji bi stvari trebalo da vrati na svoje mesto, a one su dobrim delom Antićevog šefovanja bile pozitivne, prokomentarisao je svoj prvi spisak na ovaj način:

"Ne volim da se ponavljam, a već smo mnogo pričali, a malo radili... Zato, moj stručni štab i ja, jedva čekamo ponedeljak, da konačno krenemo da radimo sa igračima. Dobra stvar je da nema mnogo povređenih, mada je rano o tome pričati, svi će igrati za klubove ovog vikenda", trudio se Petrović da ne urekne prilično dobru zdravstvenu situaciju među kandidatima za 11 startera za meč sa Estonijom, koji možda ne "odjekuje" u javnosti, ali je od krucijalnog značaja za naš tim.

"Estonija nije 'neko' ime u svetu fudbala, ali je veoma nezgodan protivnik. Za nas je važno da igrači to shvate i trudićemo se da im to objasnimo, a tome u prilog pustićemo im i snimak utakmice sa starta kvalifikacija, kada su Italijani jedva pobedili sa 2:1 i to posle dva gola iz kornera", upozorio je Pižon igrače da ne očekuju "trening" na stadionu Partizana, u petak, 8. oktobra od 20.30.

Još ranije, Petrović je novinarima otkrio da "zna tim", ali ne i ko su igrači u njegovih startnih 11.

Za to će svi morati da se bore od ponedeljka do petka. Sa naglaskom - do petka. Jer, o svemu što sledi posle utakmice sa Estoncima u Humskoj, Petrović ne želi da priča. Makar to bilo gostovanje Italijanima u Đenovi (12. oktobar).

"Neću sada da govorim o Italiji, jer smo svi usresređeni samo na prvi naredni meč".

O odluci da ne "meša" karte dok se nalazi u "cajtnotu", Petrović je rekao:

"Gotovo cela reprezentacija ostala je na okupu, jedino novo ime je Marko Lomić. Skoro svi ostali su bili na poslednjem spisku i odlučio sam da ne menjam one koji već tri godine igraju zajedno, već da nastave dalje..."

Potom, Petrović je podvukao:

"U suštini, ovo je najbolje što imamo!"

Selektor ipak nije isključio mogućnost da spisak za duel sa Severnom Irskom u Beogradu, 25. marta 2011. godine, bude nešto "šareniji" od ovog oktobarskog.

"Možda će na proleće biti promena, ali ne drastičnih. Do tada ćemo članovi stručnog štaba i ja imati dovoljno vremena da putujemo po Evropi i uživo gledamo veći broj kandidata, dok ćemo igrače iz naše lige gledati gotovo svakodnevno. Ima tu jedan igrač iz Spartaka, zove se Marko Mirić, koji mi je zapao za oko, ali mislim da je prerano da bude pozvan u Prvi tim reprezentacije", podsetio je Petrović igrače iz Superlige da i za njih postoji prohodnost u nacionalni tim, a FSS navodno razmatra mogućnost da bude formirana "B" reprezentacija od igrača Superlige, koja će igrati zvanične prijateljske mečeve, što je uostalom već bio slučaj, kada su superligaši pod vođstvom Radovana Ćurčića pobedili "A" reprezentaciju Japana u gostima sa 3:0.

Inače, Ćurčić je uz Srđana Vasiljevića, Željka Boljevića i Gorana Pandurovića uvršten u sastav Petrovićevog stručnog štaba.

Da li bi, s obzirom na to da jedan od naredna dva susreta igra na terenu bivšeg prvaka sveta Italije, Petrović bio zadovoljan sa četiri boda?

"Bio bih zadovoljan sa četiri boda, mada... Ne volim to javno da govorim, ali u sebi uvek nosim ideju da idem na pobedu. Kada krenem na utakmicu, nikada ne idem na remi. Tako će biti i protiv Italije, ali nije sramota odigrati nerešeno protiv svetskih prvaka u gostima", rekao je Petrović, koji je potpisao ugovor sa FSS do 31. decembra 2011. godine, sa klauzulom da bude automatski produžen do kraja EURO 2012, ukoliko se "orlovi" tamo plasiraju.

Petrović kaže da "bi bilo lepo" da je dobio priliku da debituje kao selektor na stadionu Crvene zvezde, za koju je igrao u karijeri, ali da o tome nije razmišljao, kao da nije stigao ni da misli o tome kako će navijači Partizana reagovati na eventualni neuspeh u meču sa Estonijom, u trenutku kada na klupi reprezentacije sedi Četvrta Zvezdina zvezda.

"Nisam stigao ni da pomislim na to, cilj mi je samo da pripremim igrače za utakmicu".

Da li ima tremu pred debi?

"Imam... Osećam tremu pred svaku utakmicu pomalo i to je normalno", priznao je Petrović.

Da li bi voleo da reprezentacija na svojim utakmicama ima atmosferu poput one koju su kreirali navijači Partizana u susretu svog tima sa Arsenalom?

"Naravno da bih voleo, to bi bilo idealno. Nadam se da će biti tako", slegao je ramenima Petrović.

S obzirom na to da je odlučio da ne menja sastav ekipe, kako namerava da unapred igru, jer ona u meču sa Slovenijom zaista nije bila na zavidnom nivou?

"Insistiraću na boljoj igri na sredini terena, jer će onda bolje igrati i Miloš Krasić, Milan Jovanović, Zoran Tošić... Tu ćemo staviti akcenat", otkrio je Petrović, koji nije još odlučio da li će kapitena Dejana Stankovića ostaviti pozadi, ispred odbrane ili pomeriti unapred, iza napadača, što često igra u Interu.

"Dejan (Stanković) je iskusan igrač i ume da odigra na svim pozicijama u veznom redu. Možda je bolji kada je bliži golu, ali mi ćemo u svakom slučaju imati trojicu vezista koji će se rotirati na terenu, bez striktno određenog pravila ko će učestvovati u završnici napada", nagovestio je Petrović kako bi mogla da izgleda igra Srbije u tom segmentu.

On je dodao da će Jovanoviću i Krasiću preporučiti da više puta u toku utakmice menjaju strane, jer je to otežavajući faktor za protivnika, kao i da nije siguran da li ima potrebe da Branislava Ivanovića pomeri sa mesta desnog beka na mesto stopera.

"Razmišljao sam o tome, ali nemam razloga za tako nešto... U svakom slučaju, dobro je imati igrače koji mogu da igraju na više pozicija", rekao je Petrović.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 okt 2010, 15:23

I jos nesta sto sam sada procitao.Ovo nikako ne valja. :( ,a bojao sam se upravo ovoga jer sam i sam imao sumnje u njegovu igru za nas.

Partizanov Brazilac, Kleo nedavno je dobio državljanstvo Republike Srbije i po mnogima kada će obući dres fudbalske reprezentacije naše zemlje bilo je samo pitanje dana. Ipak, bez obzira na sve učinjeno do sada od strane države, pravna procedura FIFA će onemogućiti. U ovom trenutku, po članu 16 Statuta FIFA, Kleo može, ali po članu 17, ne može da igra za Srbiju.

Kako je navedeno u Sportskom žurnalu, stav 17 objašnjava uključenje u reprezentativne selekcije fudbalera koji su dobili novo državljanstvo definisan je kroz četiri stavke. A Kleo ne ispunjava ni jednu:

- nije rođen na teritoriji Srbije
- biološka majka ili otac nisu rođeni na tlu naše zemlje
- ni njegovi baba ili deda takođe nisu odavde
- što je najvažnije, posle napunjene nije kontinuitetu živeo pet godina u državi za koju želi da igra.

S obzirom na to da je Kleo u Crvenu zvezdu stigao u avgustu 2008, po tumačenje ovog propisa, za Srbiju će moći da igra tek 2013. godine. Član 16 međutim pored odredbi o mestu rođenja i biološkom poreklu majke i oca, eventualno, dede i babe sadrži i četvrtu opciju, a to je da je igrač nastanjen dve godine na teritoriji zemlje i igra za klub iz te federacije u tom periodu. Drugi član tog stava najavljuje opciju da je mogući i duži period od dve godine ukoliko se zainteresovane federacije dogovore.

Povodom ove nedoumice kontaktiran je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Zoran Laković.

- U našem okruženju nije bilo sličnog primera po kojem je FIFA mogla da reaguje. U svakom slučaju, ako od selektora dobijemo zahtev, tražićemo od Partizana svu neophodnu dokumentaciju vezanu za državljanstvo Klea, prosledićemo u FIFA, kako bismo dobili pravno tumačenje slučaja - rekao je Laković.

Igranje Brazilca Eduarda ne može da se poredi sa "slučajem Kleo" jer je Eduardo u Hrvatskoj počeo da igra pre dobijanja punoletstva kad je i dobio državljanstvo za mlađe kategorije. I Zdravko Kuzmanović je mogao da igra za Srbiju iako je rođen u Švajcarskoj. Njegovo poreklo je iz Bosne i Hercegovine, a Jugoslavija (Srbija i Crna Gora) su legitimni naslednici nekadašnje SFRJ.

Sve ovo praktično znači da Vladimir Petrović Pižon i da hoće, Brazilca Klea ne može da poziva u reprezentaciju dok FIFA ne odgovori.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 okt 2010, 19:47

Italijanski reprezentativac se pribojava duela u Genovi, pogotovo svog klupskog druga.

Leonardo Bonucci je za kratko vreme postao standardan u Juventusu, a tandem sa Chielliniem iz kluba, prekopiran je i u Azzurrima.

"Čekaju nas iskušenja u naredna dva meča u kvalifikacijama, mada mislim da će mnogo teže biti protiv Srba, nego protiv Severne Irske. Srbija je tim sačinjen od sjajnih igrača", kaže Bonucci.

Naravno, najbolje poznaje Stankovića i Krasića.

"Sa Dekijem smo imali sastanak sinoć na terenu, ali najveći strah je od Krasića jer je neverovatno dobar. Imaćemo muka sa Milošem", rekao je ovaj defanzivac "Azzurra".

ako moze nositi igru Juventusa, moze i Srbije.. ako bude dobar kao sto je u Juvetu daleko cete vi dogurati, ali fkt.. frajer je nevjerovatan.. nije bgm. zato sto je Juventino :P
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 04 okt 2010, 23:45

Dace Bog da se protiv Italijana odigra u skladu sa ocekivanjima,ali i sa tradicijom u zadnjih nekoliko kvalifikacionih meceva protiv Zabara,koliko mi je poznato zadnje dvije tekme su odigrane nerijeseno,msm da ovaj put ce se vidjeti da li ova ekipa ima kvalitet za dobar rezultat,ali isto tako ne treba zaboraviti ni utakmicu sa Estonijom,koju mnogi bacaju u cosak,a upravo na tim malim utakmicama se i gube velika takmicenja...
& $ - & " - & - &
ФСРС

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.