EmirTM87 je napisao/la:Koliko je samo dobar ovaj film Zubandan. Prava prica o Zelji, o tom poslijeratnom periodu u klubu, prica ljudi koji su prolazili kroz to. Svidja mi se sto je ukljucena i porodica, prijatelji, ljudi koji su tad bili u klubu, pa do igraca Sarajeva i komentatora. Podsjetilo me na neka ljepsa vremena, kad je na stadionu bilo preko 30.000 ljudi, pa sama prica o treninzima me podsjeti kad sam i ja poslije rata trenirao i presvlacio se u tim kontejnerima umjesto svlacionica i kad sam kako rece Hadisova majka "nosio po 5 kila blata na kopackama".
Svidja mi se sto nije samo prica o Zubanu nego ustvari prica i o Zelji, o velikom datumu za klub a istovremeno i prica o derbiju i prica jedne porodice koja je prozivjela sve to. Ja sam bas uzivao.

Vratio film u te godine, sjeti se covjek sitnica, svega, sta si jeo taj dan i kako sam povracao poslije tekme, golfa keca kabriolet i cerade koju nisam mogao skinuti pa na kraju pokidao sve nebi li skinuo, zajebavanja po gradu, pa navecer kasno negdje oluje, a dan topao i sunčan, sve onako poetski, biblijski, historijski ...
Od sinoc i onlajn za one koje nisu pogledali ...
1921'
R.I.P. Anthony Bourdain (1956.-2018.)
A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."