RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

1922VFC1981
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la 1922VFC1981 » 13 jun 2018, 00:17

FSB je napisao/la:slika
Kuduzovic ili stoper ili klupa,beka ne moze igrat niti ce ga igrat
#musvdg

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 13 jun 2018, 03:31

1922VFC1981 je napisao/la:
FSB je napisao/la:slika
Kuduzovic ili stoper ili klupa,beka ne moze igrat niti ce ga igrat
Kuduz je vecinu zivota ofanzivni bek, čuvajte takve igrace jer bi mi sve dali da se vrati u sodu, ali ima ugovor s vama do 2019.

Popularni Elko Kuduz ili jednostavno Ćelo, kako su ga zvali fanatici sa tribina Jošika, je jednostavno slika i prilika Sode. Pobjednički stav i gard, famozna i već spomenuta prepoznatljiva usijana glava i top u lijevoj nozi samo su neke njegove osobine, koje su kapi u moru vrlina.

Početkom 2000. godina u omladinskom pogonu FK Radnički  Lukavac, dječak po imenu Elmir Kuduzović koji “se igrao” po lijevoj strani terena važio je za jednog od talentovanijih igrača. Nakon završenog “fubalskog školovanja” obukao je plavo-bijeli dres. Dvadesetogodišnjak sa fudbalskim znanjem iskusnog igrača, privukao je interese najboljih iz Bosne i Hercegovine. “Zagrizao” je veliki Željo, a Kuduz je zvanično 01.01.2006. postao stanovnik Grbavice.

Iako je bilo potrebno naviknuti se na novu životnu i radnu sredinu, bar je ono “Srce i nebo iste su boje” ostalo isto.
Dvije godine je živio san mnogih fudbalera u BiH, a onda je uslijedio epizoda na Tušnju. Svima je poznat nevjerovatan sportski rivalitet između pristalica FK Radnički Lukavac i FK Sloboda Tuzla, a upravo Elmir je bio određena spona između ta dva kluba. Sloboda je kao i uvijek bila odlična ekipa i rasadnik talenata, a Elko se odlično uklopio u taj kolektiv.

Kao šlag na tortu je došao i poziv u reprezentaciju BiH za koju je odigrao dvije prijateljske utakmice (Poljska-BiH 1:0 i Uzbekistan-BiH 0:0). Gdje god je otišao, bio je miljenik navijača, pa tako i u zeničkom Čeliku za koji je igrao povremeno u periodu od 2011. do 2013. godine. Popularni Robijaši su bili očarani potezima koji su osvajali Bilino i bacali cijeli stadion, a posebno jug u trans.
Još jednom se vratio u Slobodu, a onda je nastupao i za Zvijezdu iz Gradačca (2013. i 2014. godine).

Krajem godine 2014. uslijedio je još jedan povratak, ali ovaj je poseban. Kuduz se vratio u Sodu i ponovo obukao sveti plavo-bijeli dres. U prvoj utakmici protiv banovićke Budućnosti ušao je sa klupe desetak minuta prije kraja. Pretežno je igrao na bekovskoj poziciji bez mnogo fanzive kao što je to slučaj bio iduće sezone.

Tada nisam bio upoznat sa njegovim kvalitetima iz prethodnih epizoda na Jošiku, a stvari koje je tada pokazivao na terenu su bile nepojmljive za drugi po redu rang takmičenja fudbala u BiH. Nosila ga je nevjerovatna podrška sa tribina i pjesma od Siouxa sa juga:
“Elko boy, kao stroj, lijevom stranom proći će on, a kad prođe zabit će gol, ljudi pravi eurogol”, kada je lomio protivničke igrače, pa čak i Premijerligaše (Olimpic, Radnik, Travnik…) u Kupu BiH, gdje je Radnički jurišao do četvrtfinala.

Najupečatljivije su bile situacije sudijskih krađa protiv Radničkog i kod kuće i na strani. Moje najdalje gostovanje je Gabela, osim puta presudni su bili faktori kao što su kvalitet GOŠK-a, a i sudije. U 1. kolu tada nove sezone Radnički izrešetan crvenim kartonima u Gabeli odnio je pobjedu u Lukavac (2:3) gdje je Kuduz lomio protivnike, naravno na dozvoljen način – s loptom, a oni njega na onaj nedozvoljen.

Jedina opcija arbitra je bila da ga pošalje u svlačionicu, jer bilo je očito da nemaju rješenja za njega. Također domaći meč protiv Metalleghea je bio slika i prilika onog iz Gabele,smiješan crveni karton za kapitena Kuduza koji je na izlazu s terena “nešto” došaptao saigračima – epilog je bio preokret i pobjeda Radničkog! Taj trk po lijevoj strani, baš kao brzi voz, pogodak, pogled ka jugu sa rukom u zraku je nešto što se nikada neće i ne može zaboraviti. Rijetko ko se može pohvaliti da je bio ljubimac navijača sa svim strana tribina Jošika i da je imao respekt mnogih protivnika.

Sada je novi igrač Veleža s kojim će pokušati izboriti PLBiH, ali jedno je sigurno, kapiten je otišao iz Radničkog, ali Radnički iz njega neće.

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 13 jun 2018, 08:39

Voli on i Velez brato moj. Pogledaj na 18:00 kako ljubi petokraku :salut: Voli raja Kuduza zato jer svaku tekmu gine na terenu. Igrac koji zasluzuje da nosi Velezov dres definitivno i zna i on to. Nek je ziv i zdrav i da ga jos nosi dok moze igrat

DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

HordashBistrik
Kontakt:

Post Postao/la HordashBistrik » 13 jun 2018, 08:54

Pozdrav RAja. Moze li neko napisati razloge odlaska Doljancica. Cinio mi se dobrim bekom

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 13 jun 2018, 09:17

HordashBistrik je napisao/la:Pozdrav RAja. Moze li neko napisati razloge odlaska Doljancica. Cinio mi se dobrim bekom
Doljančić je borben i beskompromisan igrač ali mu kvalitet nije na nivou ekipe koja pretenduje da bude prva u ligi.Pošto je mlad ponuđeno mu je da ode na posudbu jednu godinu, neznam šta će biti.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

HordashBistrik
Kontakt:

Post Postao/la HordashBistrik » 13 jun 2018, 10:46

mujoisuljo je napisao/la:
HordashBistrik je napisao/la:Pozdrav RAja. Moze li neko napisati razloge odlaska Doljancica. Cinio mi se dobrim bekom
Doljančić je borben i beskompromisan igrač ali mu kvalitet nije na nivou ekipe koja pretenduje da bude prva u ligi.Pošto je mlad ponuđeno mu je da ode na posudbu jednu godinu, neznam šta će biti.
Meni je receno da je napustio klub i ima slobodne papire. Hvala na info svakakom

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 jun 2018, 11:49

cvijanovic i zvanicno novi igrac Veleza. Jos tri igraca su u zavrsnim fazama pregovora

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 13 jun 2018, 11:55

HordashBistrik je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:
Meni je receno da je napustio klub i ima slobodne papire. Hvala na info svakakom
Onda nije htjeo na posudbu.Sigurno nebi bio u prvih 11 iduće sezone i mislim da mu je bolje da ide negdje gdje će igrati.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 13 jun 2018, 12:09

Obren Cvijanović novi igrač Veleža

slika

Dok su igrači Veleža na zasluženom odmoru, rukovodstvo Kluba radi na popunjavanju igračke križaljke, kako bi u što jačem sastavu dočekali novu 2018/19 sezonu.

Nakon Nusmira Fajića, u narednoj sezoni dres Veleža će nositi i Obren Cvijanović.

Obren Cvijanović rođen je 30.08.1994. godine u Kotor Varošu. Prošlu sezonu odigrao je u NK Zvijezda, gdje je bio standardni član tokom cijele sezone odigravši 28 utakmica. U listu strijelaca se upisao 11 puta, a igra na poziciji krilnog napadača. Prije Zvijezde nastupao je za Krupu.

„ Drago mi je da sam došao u jedan veliki klub kao što je Velež, koji ima ogromnu tradiciju i sjajne navijače. Prvi dojmovi su odlični, jer sam prezadovoljan kako sam primljen i dočekan od ljudi iz Kluba. Iskreno se zahvaljujem treneru Ibri Rahimiću i upravi na tome.“, rekao je Cvijanović, pa nastavio :

„ Poznajem pojedine igrače Veleža i smatram kako imamo ekipu da se borimo za sami vrh tabele. Sa svoje strane, mogu obećati da ću pružiti svoj maksimum kako bi vratili Velež tamo gdje mu je i mjesto, a to je Premijer liga“, rekao je Obren Cvijanović.

Obrenu još jednom želimo dobrodošlicu i puno zajedničkog uspjeha u budućnosti.

https://fkvelez.ba/obren-cvijanovic-novi-igrac-veleza/
Igrac kojeg sam tako prizeljkivao. Brato dobrodošao u mostarske Rođene. Samo krv znoj i borba za petokraku i ovaj juznjacki fanatizam. Cestitke i upravi na odabiru pojacanja. Cekamo jos tu trojicu. Hajmo Muhamed Dabo da ga drkamo :clap:
slika

Nece nas niko zaustavit u povratku. Samo jako samo mostarski :njanjanja:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 13 jun 2018, 12:30

Kako malo ovoj bagri fali da bude sretna. Daj nam boze borbu za šampiona države u narednim godinama da zapalimo Mostar. Sa mjeseca ce se plamen vidit
DIGAO SE STARI JUNAK

[video][/video]

DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 13 jun 2018, 13:14

Eh vec ste sad glavni favoriti za titulu, fali vam stoper, olimpik uze devedzica mada mislim sa bi.kod vas vise napredovao,.....
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 13 jun 2018, 13:32

crvenobijeli je napisao/la:Eh vec ste sad glavni favoriti za titulu, fali vam stoper, olimpik uze devedzica mada mislim sa bi.kod vas vise napredovao,.....
Brato da smo ga htjeli dovest doveli bi ga. Uprava na celu sa Ibrom je povecala sredstva za transfere i pozicije koje su nam potrebne tako da se ide na tipovano provjereno i kvalitetno. Informacije ne cure mada smo potajno znali za Cvijanovica. Idu jos tri igraca medju kojima je i stoper. I da glavni smo kandidat za povratak i vratit cemo se sigurno ove sezone. Posteno,sportski i samo sa znojem igraca i nasim potrosenim grlima. Zvijezdi sretno u narednoj sezoni 28 kola i da se konsolidujete vidim nije vam bas fina situacija u klubu :salut:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 13 jun 2018, 13:51

Lijepo je vidjeti da već teku pripreme za sljedeću sezonu.

Da se zaključiti da ćemo ove sezone biti puno odlučniji u borbi za prvo mjesto i ulazak u PL. I konkurencija je manja, sve nam na ruku ide.

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 13 jun 2018, 14:34

Mexico je napisao/la:
crvenobijeli je napisao/la:Eh vec ste sad glavni favoriti za titulu, fali vam stoper, olimpik uze devedzica mada mislim sa bi.kod vas vise napredovao,.....
Brato da smo ga htjeli dovest doveli bi ga. Uprava na celu sa Ibrom je povecala sredstva za transfere i pozicije koje su nam potrebne tako da se ide na tipovano provjereno i kvalitetno. Informacije ne cure mada smo potajno znali za Cvijanovica. Idu jos tri igraca medju kojima je i stoper. I da glavni smo kandidat za povratak i vratit cemo se sigurno ove sezone. Posteno,sportski i samo sa znojem igraca i nasim potrosenim grlima. Zvijezdi sretno u narednoj sezoni 28 kola i da se konsolidujete vidim nije vam bas fina situacija u klubu :salut:
Ma samo kazem bolje da je kod vas nego u olimpic.al et sta ces valjda vasi znaju najbolje, a bit ce bolje i za nas ovi momci u radnoj grupi nisu nesto ulijevali sigurnost ali su sve iznenadili.slozit ce se fina ekipa, imaju ambiciozan plan, momci istinaki vole zvijezdu.. Pozdrav za rodjene i puno srece u novoj sezoni...

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 13 jun 2018, 15:23

crvenobijeli je napisao/la:Ma samo kazem bolje da je kod vas nego u olimpic.
Sto?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 13 jun 2018, 17:31

Mokroguz je napisao/la:
crvenobijeli je napisao/la:Ma samo kazem bolje da je kod vas nego u olimpic.
Sto?
Nevidim sansu sa kod vas napreduje, on misli da ce ga tu vidjeti neko iz zelje ili sarajeva pa da se tu utopi.u velezu.bi sigurno vise napredovo...

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jun 2018, 19:42

Ja ne vjerujem da je Nusko doveden da bude rezerva, a Bgm to ni Brandao nece biti. Ocekujem 3-5-2 formaciju i 70 golova u sezoni ( najmanje ) dosta zajebancije. Ocekujem i daleko guranje u kupu, ocekuje se jedan stoper iz Srbije, sad Radnik ili Radnicki polupao sam loncice. Samo je brate sezona propala radi stadiona za koji se jos nije k... makelo i to mi je jedina zamjerka. Ove sezone nema izgovora, ulaze se u igrački kadar i to je najbitnije, svakako, ne mislim i kad dodjem drk.. na vip tribini pa da mi treba krov nego medju starom rajom iza gola i po buri i po kiši jesenjoj nasoj ogavnoj, ako primaju dzuturume naravno :).

Zna li neko gdje je zapelo sa reflektorima, koliko znam za njih veliki dio ide od FIFA / UEFA kog vec !?

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 13 jun 2018, 19:51

josipmusa je napisao/la:Ja ne vjerujem da je Nusko doveden da bude rezerva, a Bgm to ni Brandao nece biti. Ocekujem 3-5-2 formaciju i 70 golova u sezoni ( najmanje ) dosta zajebancije. Ocekujem i daleko guranje u kupu, ocekuje se jedan stoper iz Srbije, sad Radnik ili Radnicki polupao sam loncice. Samo je brate sezona propala radi stadiona za koji se jos nije k... makelo i to mi je jedina zamjerka. Ove sezone nema izgovora, ulaze se u igrački kadar i to je najbitnije, svakako, ne mislim i kad dodjem drk.. na vip tribini pa da mi treba krov nego medju starom rajom iza gola i po buri i po kiši jesenjoj nasoj ogavnoj, ako primaju dzuturume naravno :).

Zna li neko gdje je zapelo sa reflektorima, koliko znam za njih veliki dio ide od FIFA / UEFA kog vec !?
Formaciju 3-5-2 je jako teško uigrati, nemamo mi igrače za to. Prvenstveno bocne igrače koji su podjednako dobri i naprijed i nazad i mogu trčati čitavu utakmicu.
Ostajemo pri 4-2-3-1 formaciji vjerovatno, Brandao može biti malo povuceniji, a Behram možda da igra desno...
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 13 jun 2018, 19:59

99 posto da ce tako i biti ali šteta je ovakav napadački potencijal ne iskoristiti. Seid mi je puno bolji u sredini, barem je ako igrao zadnjih par kola, sad kad je došao Cvija ne znam sta rotirati. Ja to ovako navijacki, Daryo bi mogao iznjeti jedan bok sigurno, a drugog dovest, boze moj, u fazi odbrane prelaziti na 4-4-2 gdje bi Dena upadao na zadnjeg veznog, brutalna ekipa, ali ipak ja malo previše si dajem oduška sa komplikacijama :)

Cujem da Zvijezda nema trenera pa evo, samo nek mi licencu srede do jeseni

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 16 jun 2018, 14:10

Da li se planira potpisivanje ugovora sa kojim juniorom?

Koliko sam skontao Mrgan i Rahimic vec imaju.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []