Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Centre forward
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Ja sam u zadnje vrijeme dosta čit'o i nekako istraživ'o o autoindustriji bivše nam države i nekako sam se zaljubio u ovog momčinu. Ljepotan.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Benznci kod njih, Pezo 308?VelaHavle je napisao/la:A benzinaca nema je l
Aljegri, out!
Ima, onaj 1.6 benzinac iz prve generacije 308-ice je bio cisti uzas bez obzira na saradnju sa BMW-om.A benzinaca nema je
Znaci problemi THP verzija ove 308-ice sa lancem, spanerom cak i cilindrima. Poslije 2010. su ko bolji ali dosta je tu prostora za napredak.
O ovim 1.2 trocilindrasima nema potrebe pricati, ne.

In the midst of chaos, there is also opportunity.
E za to treba reci da je katastrofa. Cudi me da nisu mogli razvit dobrog benzinca, pogotovo sada sa ovim normama sto ide.
Izgleda ipak da Alfa sa svojim benzincima prednjaci ili se varam?
Izgleda ipak da Alfa sa svojim benzincima prednjaci ili se varam?
Aljegri, out!
Prednjace Toyotini benzinci kada je rijec o manjoj kubikazi i cetverocilindrasima bilo da su to 1.6, 1.8 ili 2.0. Tu je i onaj fenomanalni Audijev 2.5 TFSI (petocilindras), savrsenstvo.
Ali, ako os one prave V6 il V8 onda nemos nadmasisti BMW i Merc. Npr. amg V8 od 585 konja (fabricke deklaracije) i obrtnim momentom 800 Nm.
Snaga, moc, izdrzljivost... nije za obicne smrtnike.
Il npr. Ferarijev V12 6.3, ali tu smo vec na nekim nenormalnim levelima.
Ali, ako os one prave V6 il V8 onda nemos nadmasisti BMW i Merc. Npr. amg V8 od 585 konja (fabricke deklaracije) i obrtnim momentom 800 Nm.
Snaga, moc, izdrzljivost... nije za obicne smrtnike.
Il npr. Ferarijev V12 6.3, ali tu smo vec na nekim nenormalnim levelima.
2017 je Audi dobio nagradu za najbolji motor (Y)
Ja se vise fokusiram na motore manje kubikaze jer takve planiram kupovati.
Ali na kraju, gdje se nece covjek divit AMG v8. Uh.
Ja se vise fokusiram na motore manje kubikaze jer takve planiram kupovati.
Ali na kraju, gdje se nece covjek divit AMG v8. Uh.
Aljegri, out!
To je ovaj moj. Odličan motor i vrhunski mjenjač.Asteriks je napisao/la:amg V8 od 585 konja (fabricke deklaracije) i obrtnim momentom 800 Nm
Znaš li šta je ovo

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Jesi mu radio sta ili je još fabrika sve? Znam da si govorio da bi chip kakav stavljao ili nestosekerbay je napisao/la: To je ovaj moj

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Jel to pumpa za vodeno hlađenje turbine?
Sportske opruge sa amortizerom.Znaš li šta je ovo

Svaštaharden je napisao/la:Jesi mu radio sta ili je još fabrika sve?

Krenulo je od onih šajbi (jbg, ne znam kako se zovu kod nas) sa svake strane po 1 cm. To je za još stabilnije auto.
Pa onda bačeni njegovi originalni amortizeri a stavljeni oni sa gevinde(oni na kojima manuelno šteluješ visinu),
pa onda malo na motoru da ima nekih 700 ks, pa onda idu felge, pa onda karbonska hauba sa otvorima za zrak.
Još fale sportski katalizatori i to je to.
Nekad u budućnosti body kit kako bi pasale felge i gume od amg gtr-a
Naprijed 275, nazad 325. To možda sljedeće godine i to ako se odlučim da ide na 850+ ks
Koje bolan?Ferdo je napisao/la:Jel to pumpa za vodeno hlađenje turbine?
DoktorAsteriks je napisao/la:Sportske opruge sa amortizerom

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
3008 zvijerka
5008 je 3008 zvijerka s mandingo ćunom:
I predsjednik ima svoju izvedbu:
5008 je 3008 zvijerka s mandingo ćunom:
I predsjednik ima svoju izvedbu:
Primarni rivju 3008-ice, ko Audi materijali:
Meni ubjedljivo najljepsi peugeot, 508

Dolazil ko u MO na Street race?
Sve vrhunska auta.
Ono što je meni nevjerovatno jeste to da smo uslovno rečeno za par godina napredovali od nekih kršina do ovih svemirskih brodova.
Iako sam uoči rata bio msm prvi razred, dobro se sjećam auta u mahali.
Uglavnom fićo, jugo, stojadin, neki tristać i peglica.
Pa jbt četvero sjede u peglu il fiću i ode na more.
Još ko je imo fiću 850-ku, taj je bio faca.
Jedna anegdota
Kad su se oni pijačari vraćali s posla, dobro su se morali zaletiti da tristać uzađe uzbrdo
Pa nekad zastane u po brda, pa onda nazad da uhvati zalet.
I jednom, zaletio se cigo, a cigana koja je bila suvozač, izbaci ruku kroz prozor i čuva se za krov.
I cigo previše pobjegne ulijevo, prema brdu, uhvati ga prednjim točkom i prevrne se.
Ciganka u onom strahu zaboravi da pusti i auto joj padne na prste. Mislim da je izgubila tri ili četiri prsta.
IL naiđe kamion sa drvima il ćumurom...
Obično neki fap il onaj sa dužom njuškom, zaboravih kako se zove.
I onda kad zapadne, zovu mog komšiju da ih izvadi i uzađe, inače vrsnog vozača.
Sve u svemu, brdo je toliko da ja danas uzađem u četvrtoj il petoj brzini.
Toliko o tadašnjim autima
Ono što je meni nevjerovatno jeste to da smo uslovno rečeno za par godina napredovali od nekih kršina do ovih svemirskih brodova.
Iako sam uoči rata bio msm prvi razred, dobro se sjećam auta u mahali.
Uglavnom fićo, jugo, stojadin, neki tristać i peglica.
Pa jbt četvero sjede u peglu il fiću i ode na more.
Još ko je imo fiću 850-ku, taj je bio faca.
Jedna anegdota

Kad su se oni pijačari vraćali s posla, dobro su se morali zaletiti da tristać uzađe uzbrdo

Pa nekad zastane u po brda, pa onda nazad da uhvati zalet.
I jednom, zaletio se cigo, a cigana koja je bila suvozač, izbaci ruku kroz prozor i čuva se za krov.
I cigo previše pobjegne ulijevo, prema brdu, uhvati ga prednjim točkom i prevrne se.
Ciganka u onom strahu zaboravi da pusti i auto joj padne na prste. Mislim da je izgubila tri ili četiri prsta.
IL naiđe kamion sa drvima il ćumurom...
Obično neki fap il onaj sa dužom njuškom, zaboravih kako se zove.
I onda kad zapadne, zovu mog komšiju da ih izvadi i uzađe, inače vrsnog vozača.
Sve u svemu, brdo je toliko da ja danas uzađem u četvrtoj il petoj brzini.
Toliko o tadašnjim autima

Kad i ko učestvuje(msm, bude li jakih auta)?JHam je napisao/la:Dolazil ko u MO na Street race?
Bude bude, ne sad 8sec(prosle godine je bio jedan al mu riknulo auto u subotu, zab sam kako se zove iz HRV) ali ima ih u 10 recimo, 11sec, bude finih auta. U subotu sad i nedelju je u MO, 14.-15.07 Zivinice opet. Esad Dosljak bude s Corsom, ima Audia od 8sec al.ne dolazi s njim. A ucestvujem i ja, pricali smo na jednom drugom forumu oko Chipa, samo sto.ja ganjam 15sec dok se ustelim malo, ne trkam po gradu pa nisam jos stela na mjenjacu tolika, a uzeo 2. u 16 klasi u Zivinicama prvi dan, drugi dan probio,u 15sekerbay je napisao/la:Kad i ko učestvuje(msm, bude li jakih auta)?JHam je napisao/la:Dolazil ko u MO na Street race?

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, tiketoke, TylerBurey i 3 gosta.