FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Raz_ba
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Raz_ba » 27 sep 2010, 20:42

harry_90 je napisao/la:Okanovicu doslo novu upozorenje pred tuzbu od Klinickog centra Tuzla zbog neisplacenih 300 km ovoj ustanovi..A koliko znamo za njegov oporavak i placanje Klinickom centru Tuzla zauzeo je se Sabovic i par pojedinaca oko njega,ali koliko vidimo jos nisu u stanju platit UKC Tuzla 300 km za Okanovica.Bitnije je Sabovicu izlijepit plakate po gradu sa svojom glavom nego dati 300 km ljudim u UKC Tuzla.

SRAMOTA !!!

Jesi li to rekao tristo maraka?Dakle nije 3 hiljade nego tri stotine! Jel tačno?
A đe da znam?!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 sep 2010, 00:16

Raz_ba je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Okanovicu doslo novu upozorenje pred tuzbu od Klinickog centra Tuzla zbog neisplacenih 300 km ovoj ustanovi..A koliko znamo za njegov oporavak i placanje Klinickom centru Tuzla zauzeo je se Sabovic i par pojedinaca oko njega,ali koliko vidimo jos nisu u stanju platit UKC Tuzla 300 km za Okanovica.Bitnije je Sabovicu izlijepit plakate po gradu sa svojom glavom nego dati 300 km ljudim u UKC Tuzla.

SRAMOTA !!!

Jesi li to rekao tristo maraka?Dakle nije 3 hiljade nego tri stotine! Jel tačno?
Kao sto si procitao,300 km nemogu platit UKC Tuzla za Okanovicevo lijecenje,sramota !!! Klub nam sve vise tone,al boli njega taki,sad ce izbori valja izlijepit plakate sa svojim likom :evil: eee na sta je Sloboda spala,da je vode razni ljudi koji nikad u zivotu nisu sutnuli lopte ..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 sep 2010, 11:40

Pa im vjeruj: Najavili memorijalni turnir, pa otišli u Pećuh!

Igraće se Memorijal Mustafa Hukić Huka” naslov je teksta koji je objavljen 12. jula ove godine.

To je otprilike vrijeme kada se u Slobodi privodila kraju organizacija tradicionalnog turnira “Mustafa Hukić Huka”. Na žalost, tradicija je prekinuta, pa podsjećamo šta su ovim povodom rekli ljudi iz Slobode koji su trebali sudjelovati u organizaciji Memorijala, ovoga puta u povodu 10-godišnjice tragičnog odlaska legende Tušnja, Mustafe Hukića.

Evo šta je objavljeno:

“Memorijalni turnir Mustafa Hukić Huka, kojeg tuzlanska Sloboda organizira u spomen na legendarnog igrača koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći, prema najavama v.d. direktora Zdene Jurića, igraće se i ove godine.

“Od te ideje nećemo odustati. Lani smo turnir organizirali u septembru, tako će biti i ove godine u vrijeme pauze zbog nastupa reprezentacije”, kazao je Jurić.

I trener Vlatko Glavaš, itekako se raduje ideji da se odigra turnir u spomen na prvog trenera reprezentacije BiH.

“Bio bih presretan da se turnir odigra. Međutim, ako Sloboda finansijski ne bude u mogućnosti organizovati turnir, učiniću sve da dovedem Osijek na memorijalnu utakmicu”, kaže Vlatko Glavaš.

Rečeno, učinjeno, ali – malo sutra! Umjesto turnira, nogometaši Slobode, cijela ekspedicija od četrdesetak i kusur ljudi, obrela se pet dana u Pećuhu.

Turnir posvećen Hukiću više niko i ne spominje, na sramotu onima koji “vode” klub. Njima tradicija očito ništa ne znači, većina ih nikada nije ni vidjela Hukića. Niti im išta znači riječ “legenda”.

Ne spominje turnir ni Vlatko Glavaš, koji je po dolasku na Tušanj znao govoriti kako mu je drago doći u klub u kojem je igrao Hukić, čovjek kojemu se divi.

Nije doveo ni Osijek, kao što je obećao. Umjesto memorijala, igrali su turnir “po italijanskom sistemu” (po poluvrijeme), sa hrvatskim, rumunskim i srbijanskim drugoligašima i trećeligašima u Pećuhu.

Po povratku, govorili su kako su osvježeni, uigrani, pripremljeni tako da će sada jurišati ka vrhu i Evropi, gdje je Slobodi, molimo lijepo, oduvijek bilo mjesto.

Kako su se pripremili i osvježili, vidi se. Po potonjim rezultatima i poziciji na tabeli.

A, najavili su Memorijal… Pa im vjeruj!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 sep 2010, 15:08

harry_90 je napisao/la:Vlatko Glavaš: U Tuzli je malo ljudi koji iskreno vole Slobodu!

Trener Slobode Vlatko Glavaš nakon poraza od Širokog Brijega na Tušnju bio je vidno razočaran nastupom svoje momčadi. Njegov tim je ponovo upisao "kiks" na domaćem terenu. Klupski ciljevi sa početka sezone su jako daleko. Jedan od najskupljih napada Premijer lige Mujić, Dajić i Smajlović imaju veliki problem sa realizacijom i postizanjem golova.

- Evidentna je kriza rezultata, niko ne bježi od toga. Ja i moji saradnici sve smo učinili da ekipa pruži dobre partije, ali nažalost opet smo izgorjeli su svemu tome. Tim ne igra tako loše, ponovo smo imali veliki broj prilika za postizanje golova i opet nismo uspjeli. Tokom cijele sedmice prije utakmice smo radili na realizaciji da se dignemo da igračima damo potrebno samopouzdanje, još samo treba da se skinemo Adnan Osmanhodžić i ja i da dajemo golove što je potpuno nemoguće - rekao nam je na početku razgovora Vlatko Glavaš.

U srijedu nogometaši Slobode imaju novi ispit spretnosti, jer ih čeka nova utakmica u Bosanskoj Gradišci kod Kozare u okviru Kupa BiH. Prema čaršijskim pričama trener Slobode Vlatko Glavaš imao je sastanak sa čelnicima kluba na kojem se navodno odlučivala njegova sudbina na klupi Slobode.

- Nisam imao sastanak na kojem se odlučivala bilo čija sudbina pa ni moja. Imali smo razgovor menadžer kluba Adem Šabović moji saradnici Osmanhodžić i Dedić i ja sa igračima. Sasvim smo normalno komunicirali pokušali otkloniti srž problema. Opet kažem ako je problem u Vlatku Glavašu on će otići, kod mene je to sasvim jednostavno. Ljudi koji vode klub cijene mene i ja njih, jer samo oni finansiraju ovaj projekat i njihova je posljednja. U Tuzlu sam došao kada je Sloboda jednom nogom bila u nižem rangu, kada svu svi treneri bježali od Slobode i ostavili smo je u društvu najboljih. Ja sam svjestan da se od stare slave ne živi jer me zapad tome naučio, ali moram reći da je velika žalost da je Sloboda jedan od najvećih klubova u BiH zaboravljen od opštine i kantona pa donekle i navijača koji su tu samo kada nam rezultati idu na ruku. Moram biti iskren i zahvaliti se onim pravim izuzecima koji iskreno vole klub i uz njega su i na domaćem i na gostujućem terenu i kada je dobro i kada je loše. Uz njih ćemo nadam se već u Gradišci izaći iz rezultatske krize. Utakmica neće biti nimalo lagana, ekipu Kozare cijenimo ali mi idemo da napravimo pozitivan rezultat pred revanš na Tušnju - rekao nam je trener Slobode Vlatko Glavaš.
Gospodine Vlatko Glavaš mislim da si skroz pobrkao loncice! Tuzlaci vole Slobodu, problem je sto oni koji dodju u Slobodu, koji dodju da je vode, nisu tu zbog toga sto je vole i cijene, nego samo zbog licnih koristi!!!!
Pa hebo Sabovica, ne moze on voliti vise Slobodu od mene koji sam uz nju od rodjenja!
Bitno je da odu oni koji su dosli zbog licnog interesa, a da dodju oni kojima je Sloboda svetinja!!!
Dok ne bude tako, nece biti dobro!
Ni na terenu, ni na tribinama!!! :!:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 sep 2010, 16:33

Sloboda gostuje u Gradiški: Pobjeda za bolji dojam ili…

Kiselo raspoloženje u taboru Tuzlaka nakon subotnjeg poraza protiv Širokog Brijega nije se osobito popravilo uoči dvoboja sa Kozarom u Kupu BiH. Kritike na rad Stručnog štaba i nogometaša u javnosti ne jenjavaju.

- Ne mogu ja ući i davati golove – izjavio je Vlatko Glavaš, komentirajući kritike o neučinkovitosti tuzlanskih nogometaša čiji su napadači, tko zna na temelju kojih kriterija, proglašeni među najskupljim u BiH nogometu.

Nezavidna situacija uoči dva gostovanja, protiv Kozare i Borca u idućem kolu Premijer lige, ponukala je predsjednika Saliha Šabovića da od Glavaša i suradnika zatraži odgovornost za slabe rezultate.

Ne prijetim, nego upozoravam. Naše ambicije su plasman do petog mjesta u ligi. Sve smo na vrijeme osigurali i zato tražim rezultate – poručio je Šabović,koji je ovih dana malo okupiran nogometom i svojim klubom zbog predizborne kampanje i nastojanja da glasače uvjeri da mu je mjesto u vlasti.

U situaciji kada se traži odgovornost igrača i trenera, nije zgored zapitati hoće li, kome i kada Šabović odgovarati, jer Slobodu odavno nazivaju klubom jednog lica, s obzirom da se uprava ne sastaje, a sve odluke donosi sam Šabović, u saradnji sa sebi bliskim i odanim osobama.

Za gostovanje u Gradiški (srijeda, 29. septembar, 15,30 sati), u Slobodi drže da neće biti puki izlet, obzirom da je Kozara dobra momčad i da pretendira na povratak u Premijernu ligu.

- Želimo ostvariti dobar rezultat i popraviti dojam. Sigurno da neće biti lako, ali nadam se povoljnom rezultatu. Ipak smo bolja i iskusnija momčad. Pobjeda bi nam vratila poljuljano samopouzdanje. Imali smo sastanak, ukazali na probleme, dogovorili da stegnemo zube i vratimo ekipu među uspješne premijerligaše – kaže povratnik u prvu momčad, Mersed Malkić.

Unatoč slabom učinku napadača, teško je očekivati da će u sastavu Slobode doći do radikalnih promjena. Na ovosezonskim utakmicama jedini gol u gostima postigli su protiv Bosne iz Sarajeva u Kupu BiH, a očekuju da će i u Gradiški barem jednom zatresti suparničku mrežu. Drže da bi im u tom pogledu uzvrat bio osjetno lakši za prolaz u četvrtinu finala Kupa BiH.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 28 sep 2010, 16:54

harry_90 je napisao/la: Ne prijetim, nego upozoravam. Naše ambicije su plasman do petog mjesta u ligi. Sve smo na vrijeme osigurali i zato tražim rezultate – poručio je Šabović, kaže čovjek
koji je ovih dana malo okupiran nogometom i svojim klubom zbog predizborne kampanje i nastojanja da glasače uvjeri da mu je mjesto u vlasti.
pa sad povjeruj u njegove stvarne namjere :roll:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 sep 2010, 17:17

ja sam kazem sad da Sabovic ode iz Slobode ,ko bi se je prihvatio? bila je SDP garnitura prije Sabovica pa je bilo i gore nego sto je sad,daleko gore...ko bi se prihvatio kluba bez stadiona, bez uslova za rad ,kluba sa ogromnim dugovanjima drzavi,kluba kojeg u svakom momentu pola grada NECE podrzavati zavisno ko je na vlasti a ko u klubu. rekao sam da Sloboda moze nesto ocekivati tek kada na kantonu i u klubu budu isti ljudi iz iste stranke ,a opet je dobar dio grada koji ne simpatise istu stranku nece podrzavati. Pesimista sam ja za Slobodu jer poznajem prilike kod nas i kazem eto i da Sabovic ode sad ,ko bi preuzeo klub i da li bi bilo isto bolje nego sad? iskreno ,ne vjerujem jer ponavljam sta ce kome klub koji je duzan drzavi preko 5 miliona KM,koji nema stadiona i uslova za normalan rad i klub kojeg ce uvijek 2/3 najjace stranke u Tz opstruirat. Nazalost ,svi su svjesni da bi titula ili nesto slicno znacili i veliki br glasova garnituri koja je u klubu i niko nece dozvoliti tako nesto. Jos je i ovo izborna godina pa Sabovic pare ulaze u kampanju tako da s te strane dobivamo jos manje para, a o ostalim nema potrebe ni govoriti. Dok u Slobodu ne dodje stranacki nezavisan covjek, pun para i nepodlozan uticajima mi se nemamo cemu nadati,a svi znamo da je nerealno to ocekivat i ja licno ne vidim nikog takvog. Opet kazem i da Sabovic ode nebi bi bilo bolje,prije njeg su bili ti tuzlaci koji "vole" Slobodu pa je bilo i gore a sad se niko nebi ni prohvatio Slobode.Sloboda je postala nazalost trn u oku i smetnja svima.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 sep 2010, 13:32

Jusuf Dajić: Utakmicu protiv Kozare moramo dobiti na mišiće!

Jusuf Dajić ovosezonsko pojačanje Slobode još nije ušao u pravu formu. Nekadašnji A reprezentativac BiH na Tušanj je stigao na velika vrata iz Šibenika, ali u osam odigranih kola u dresu novog kluba postigao je svega jedan pogodak i to u derbiju protiv Željezničara.

-Na treninzima radimo dobro, trener Vlatko Glavaš čini sve kako bi mi napadači naštimali nišanske sprave. Vjerujem da će nas konačno krenuti, jer nam se polako počeo stvarati veliki pritisak kada je realizacija u pitanju. Utakmica Kupa u Bosanskoj Gradišci protiv Kozare je prilika da se vratimo na kolosjek, iako neće biti nimalo lagano. Igramo protiv prvoplasirane ekipe RS-a koja sigurno posjeduje određeni kvalitet. Ako želimo da napravimo pozitivan rezultat utakmicu moramo odigrati srčano i borbeno i dobiti je na mišiće-rekao nam je Jusuf Dajić.

Treba reci da je kadet Amar Rahmanovic prikljucen prvom timu,dijete je ekstra igrac,daj Boze da nam ga ko ne ukrade,radi se o velikom talentu.

Tekstualni prenos meca bice na jednom od tuzlanskih portala..Mec sudi Elmir Pilav iz Sarajeva.

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 29 sep 2010, 13:50

Dobro rece Glavas od svih je Sloboda zaboravljena,cak i od navijaca koji su tu samo kad dobro ide hehe ja bi dodao jos koji su tu kad im dodje Sarajevo i Zeljo!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 sep 2010, 16:00

Kozara 1:0 Sloboda .. Strijelac Studen iz penala,koji je skrivio Gavaric :( tuga i sramota ..

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 29 sep 2010, 16:01

harry_90 je napisao/la:Kozara 1:0 Sloboda .. Strijelac Studen iz penala,koji je skrivio Gavaric :( tuga i sramota ..
Doce sve na svoje polako.
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 sep 2010, 16:04

Urban Batalion je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Kozara 1:0 Sloboda .. Strijelac Studen iz penala,koji je skrivio Gavaric :( tuga i sramota ..
Ma hoce al na racku..imamo najskuplji napad lige,koji vrijedi kao citava ekipa Kozare i opet gube :evil:

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 29 sep 2010, 16:06

harry_90 je napisao/la:
Ma hoce al na racku..imamo najskuplji napad lige,koji vrijedi kao citava ekipa Kozare i opet gube :evil:
Mislio sam doce na domacem stadionu veca je sramota Siroki Brijeg. :evil:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 sep 2010, 16:16

Kozara 1:1 Sloboda

Halilovic sutirao,lopta zakacila Malkica,promjenila smjer i zavrsila iza ledja golmana Kozare.

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 29 sep 2010, 16:18

harry_90 je napisao/la:Kozara 1:1 Sloboda

Halilovic sutirao,lopta zakacila Malkica,promjenila smjer i zavrsila iza ledja golmana Kozare.
Reko ja nesto. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 sep 2010, 16:41

harry_90 je napisao/la:Kozara 1:1 Sloboda

Reko ja nesto. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Valjda uspije dati jos jedan gol.Dajic zaradio zuti karton ..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 sep 2010, 17:21

Zavrsen mec 1:1 .. Treba reci da je Malkic zaradio crveni karton,uzvrat se igra 20 oktobra na Tusnju..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 sep 2010, 17:30

Dobar rezultat pred revans utakmicu, ali kako igramo na domacem terenu nista nije nemoguce. :?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 29 sep 2010, 18:14

sta reci....nelose.....s obzirom na stanje u klubu i oko njega...jos moramo bit zadovoljni
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 29 sep 2010, 19:13

Što se mene tiče, rezultatom sam zadovoljan, a što se tiče igre, nisma prisustvovao utakmici pa ne mogu pričati. Uglavnom, bolje 1:1 nego 0:0, barem smo dali gol u gostima. :D
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.