Grupa B (Portugal, Španija, Maroko, Iran)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Kajzer10
Kontakt:

Re: SP 2018 / Grupa B (Portugal, Španija, Maroko, Iran)

Post Postao/la Kajzer10 » 15 jun 2018, 19:26

Lillard je napisao/la:Argument da je Maroko na prvenstvu, da nisu primili gol u natjecateljskim utakmicama 2-3 godine, u skupini nisu sigurno čini mi se. Prošli pored Obale Bjelokosti. BiH pored Grčke nije mogla, koju je recimo Hrvatska rješila bez po' muke. Da ne govorim o ostalim kiksevima kontra Cipra i sličnih. U potencijalnoj utakmici je sve moguće, al priča je počela od tog kakve su ovo reprezentacije na prvenstvu, a BiH doma, isto ko da je BiH nešto pokazala u kvalifikacijama, bili jednom u povijesti na prvenstvu bgti.

Eno vidim postavu Španjolske. 2 pivota :facepalm:
Pa ja rekoh da to nije argument, jer nije isti nivo takmicenja. Evo gledam sad, Gabon, Mali i OB. Cuj na prvenstvu su. Maroko>Italija
I ne slazem se ja sa tom pricom, "gle ko igra, a nema nas i slicno", kad smo prosjek. Samo repliciram na idiotarije kako je Maroko navodno Brazil za nas. Jednostavno nije.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 jun 2018, 19:27

Nije argument da su na natjecanju, već kako su tamo došli, impresivno. Jer eto Cipar i Estonija su bolji od Gabona i Malija. A Grčka od Obale. Nije Brazil za BiH, ali nije ni lošiji ništa, dapače.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jun 2018, 19:28

S-Y-L-A-R je napisao/la:Joj kontradikcija majko mila. Prvo ide plač kako loše reprezentacije dolaze na prvenstvo(valjda neko očekuje da će svi srljati na 3 utakmice grupe kao da je 1930-a), a onda stigneš do vrhunca kako FIFA ne treba da dozvoljava šaltanje reprezentacija, nego da dolaze još lošiji a da kvalitetni igrači koji igrom slučaja nemaju mjesta u nekim Evropskim selekcijama ne igraju nikako. I uvijek se svede na "loš kvalifikacioni sistem", "trebao ovaj, trebao onaj". Eto uskoro ćemo dočekati i 48 ekipa pa da vidim šta će tada problem biti.
Dolazili bi losiji mozda kvalitetom, ali bi to bilo tu negdje jer bi se vise borili.
Dzaba Alziru silne zvijezde, kad su samo nabacani u tim, jedini plan, imal onaj djeda porijeklom iz Alzira da ga dovedemo ako nema mjesta u Francuskoj.

Uvoz igraca bi se zamijenio ulaganjem u omladinski fudbal.
Umjesto sto bi neke ekipe davali masne pare zvijezdama koje ucjenjuju saveze, te bi pare preusmjeravali u omladinski pogon.
Ovako, fakticki skoro pa da i ne postoje razlike izmedju reprezentativnog i klupskog fudbala.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 jun 2018, 19:29

Odakle uopšte prica da poredite naše bijednike sa ovim bijednicima iz Maroka? cemu ta patološka potreba da mjerite kurcheve levata koji su ocito zalutali na ovo SP i levata koji uopšte nisu na njemu :eh:

Poenta price je bila da SP nije najjace takmicenje, kao što i nije...uvijek ima 5-6 ojebina koje su zalutale, nekad i više.
Euro (bez obzira na Brazil i Argentinu) je mnogo jace prvenstvo, valjda je to jasno svima.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 15 jun 2018, 19:30

Euro je mnogo teže i osvojiti , kristalno jasni primjeri Italija i Njemačka , sa više titula SP nego EP
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jun 2018, 19:31

Barbarossa je napisao/la:Euro je mnogo teže i osvojiti , kristalno jasni primjeri Italija i Njemačka , sa više titula SP nego EP
Takodje Grcka i Portugal to dokazuju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 jun 2018, 19:33

SP nije I ne smije biti turnir privilegovanih, draz istog je da neko igra I dodje iz pizdematerine. Ja licno vise volim cinjenicu sto zivim blizu ili u evropi nego da sam u africi a na SP.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 jun 2018, 19:35

Barbarossa je napisao/la:Euro je mnogo teže i osvojiti , kristalno jasni primjeri Italija i Njemačka , sa više titula SP nego EP
u rukometu je npr. tako, ali u fudbalu ne
Don't believe the hype.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 15 jun 2018, 19:35

B.Fernandes ispred J.Maria.Zanimljivo.

S jedne strane Pepe i C.Ronaldo,a sa druge Ramos.Izgleda da ipak preteže na navijanje za Španjolce.A i kako protiv Coste dragog navijat...
sljivo je napisao/la:SP nije I ne smije biti turnir privilegovanih, draz istog je da neko igra I dodje iz pizdematerine. Ja licno vise volim cinjenicu sto zivim blizu ili u evropi nego da sam u africi a na SP.
Ti isti koje se žale da na SP-u ne igraju "najbolje" reprezentacije bi da se izbace ovi Saudijci i takvi pisali da "**** to kad fifa povlađuje najjačima,daj malo egzotike da vidimo".
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 15 jun 2018, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 15 jun 2018, 19:36

Lillard je napisao/la:Nije argument da su na natjecanju, već kako su tamo došli, impresivno. Jer eto Cipar i Estonija su bolji od Gabona i Malija. A Grčka od Obale. Nije Brazil za BiH, ali nije ni lošiji ništa, dapače.
grcka je smijesna ekipa sto je pokazala i protiv nas, odigrali dvije tipicne ligaske utakmice na x sto jedino i znaju u prvoj se izvukli golom u 92'min lvl semih senturk u drugoj sa golmanom na liniji stojalo 10 igraca, u svakoj drugoj situaciji protiv nas nemaji sta traziti kamoli protiv Hrvatske.

kvalifikacije su izgubljene zbog nedostatka sistema i trenera koji nema veze o svom poslu.
Zadnja izmjena: Moggi, dana/u 15 jun 2018, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.
Zarathustra

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 15 jun 2018, 19:40

SiamoNoi je napisao/la:
branimir85 je napisao/la:vjerovatno ću včrs pogledati Španjolsku kao prvu na ovom SP. :kafa:

Otkad si prešao u pušače marketinga :problem:
akisarajevo92 je napisao/la:Kakav ba Maroko, obje ove reprezentacije bi mi rijesili sa 70% snage

Vrsajevic zabijao ovom Iranu na proslom SP
:urnebes:

Ovaj Iran je duplo bolji nego onaj na prošlom SP-u.
nema to veze s marketingom,jednostvano smorilo me gledati sve tekme na EP i SP što sam radio prije, nema mi to više draž zato biram tekme,ali to ne znači da neću pogledati neke utakmice koje ne izazivaju pažnju kao večerašnja,zakapirao sam za utorak Kolumbija vs Japan kao derbi uz standarno praćenje gaučosa.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 jun 2018, 19:40

Igraju Marocco i Egipat ko sat.
Dosta vise levatskih ekipa, konacno evropljani dolaze na scenu.
U sljedecoj tekmi je tesko reci ko ce pobijediti, obadvije ekipe strasno dobre

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 15 jun 2018, 19:43

ASD je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:Joj kontradikcija majko mila. Prvo ide plač kako loše reprezentacije dolaze na prvenstvo(valjda neko očekuje da će svi srljati na 3 utakmice grupe kao da je 1930-a), a onda stigneš do vrhunca kako FIFA ne treba da dozvoljava šaltanje reprezentacija, nego da dolaze još lošiji a da kvalitetni igrači koji igrom slučaja nemaju mjesta u nekim Evropskim selekcijama ne igraju nikako. I uvijek se svede na "loš kvalifikacioni sistem", "trebao ovaj, trebao onaj". Eto uskoro ćemo dočekati i 48 ekipa pa da vidim šta će tada problem biti.
Dolazili bi losiji mozda kvalitetom, ali bi to bilo tu negdje jer bi se vise borili.
Dzaba Alziru silne zvijezde, kad su samo nabacani u tim, jedini plan, imal onaj djeda porijeklom iz Alzira da ga dovedemo ako nema mjesta u Francuskoj.

Umjesto sto bi neke ekipe davali masne pare zvijezdama koje ucjenjuju saveze, te bi pare preusmjeravali u omladinski pogon.
Ovako, fakticki skoro pa da i ne postoje razlike izmedju reprezentativnog i klupskog fudbala.
Evo satraše se Indija, Kina, Iran itd. izbacivanjem talenata iz omladinskog pogona a nemaju tih zvijezda koje se samo pojave tu. Jednostavno, nekim zemljama je fudbal daleko u mislima i sve što valja se tim putem i nađe u Evropi. Imaš opciju da truneš u Persepolisu ili da odeš u Holandiju i napreduješ(ti ili tvoji potomci), jasno je šta ćeš izabrati. Ako se opredjele na vrijeme, stvarno ne vidim problem. Igrati na svjetskom prvenstvu je poseban osjećaj, pa uskraćivati nekome priliku za takvo što samo zato što je pokušao uspjeti i biti bolji nije pošteno. Uostalom, savezi da hoće, uvijek se mogu opredjeliti za domaće snage i "omladinske pogone", nije li čudno što baš niko ne pokušava? I da, mnogo su veće šanse da će se pojaviti neko u omladinskom pogonu i zavoljeti fudbal ako ima na koga da se ugleda u nacionalnoj selekciji ko igra SP(Benatia kojeg si naveo u Juventusu) nego da prati domaću ligu do iznemoglosti bez ikakvog iskoraka i velikih takmičenja.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 jun 2018, 19:49

Ja perverzije veznog reda Spanije sunce ti yebem :tokralju: :beba: :ljepota:
27.10.2020

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 15 jun 2018, 19:52

Pojedinci ne shvaćaju neke stvari, a pogotovo ne da je prvo kolo prvenstva tek. Čitava poenta priče je bila da se pokaže da Maroko ni u kom slučaju nije loša ekipa, nazivati nekoga ko je odigrao nešto lošiji meč s taktičke strane, ali opet dominirao utakmicom, "zalutalom ekipom" je apsurdno. Mi jedino imamo boljeg golmana i centarfora, možemo sanjati njihovu odbranu. Živii pa vidjeli kako će odigrati protiv Portugala i Španije.
Baš me zanimaju vaši komentari kad Panama i Tunis budu igrali, ekipe koje su smiješne za Egipat ili Maroko.
Neki prvenstva ovdje očito ne gledaju zbog draži i zbog želje da neko iznenadi, već zbog igrača. Utakmica Portugal-Španija u najavi aludira na uspavanku, silno bih volio da ne bude, ali hajde da vidimo. :urnebes:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jun 2018, 19:55

S-Y-L-A-R je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Evo satraše se Indija, Kina, Iran itd. izbacivanjem talenata iz omladinskog pogona a nemaju tih zvijezda koje se samo pojave tu. Jednostavno, nekim zemljama je fudbal daleko u mislima i sve što valja se tim putem i nađe u Evropi. Imaš opciju da truneš u Persepolisu ili da odeš u Holandiju i napreduješ(ti ili tvoji potomci), jasno je šta ćeš izabrati. Ako se opredjele na vrijeme, stvarno ne vidim problem. Igrati na svjetskom prvenstvu je poseban osjećaj, pa uskraćivati nekome priliku za takvo što samo zato što je pokušao uspjeti i biti bolji nije pošteno. Uostalom, savezi da hoće, uvijek se mogu opredjeliti za domaće snage i "omladinske pogone", nije li čudno što baš niko ne pokušava? I da, mnogo su veće šanse da će se pojaviti neko u omladinskom pogonu i zavoljeti fudbal ako ima na koga da se ugleda u nacionalnoj selekciji ko igra SP(Benatia kojeg si naveo u Juventusu) nego da prati domaću ligu do iznemoglosti bez ikakvog iskoraka i velikih takmičenja.
Ja nigdje nisam rekao za nekog ko ode iz Persepolisa u Holandiju da mu se zabrani igrati za Iran.
Ja sam rekao da treba zabranit onima sto su u Holandiji prosli citavu skolu, tamo rodjeni, i Irana se sjetili tek nakon sto ne mogu igrati.
Na Iran se to nikako ne odnosi, oni se bore i ulazu u svoj pogon, to se odnosi na Maroku, Alzir i slicne.

Meni je apsurdno da zvijezde ucjenjuju repku hoce li se igrati prvenstvo ili ne, ocekuju da im se placaju basnoslovne svote novce, ono bili nas, mi samo igrati za vasu bijednu drzavu, mi nemamo nista s njom.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 jun 2018, 19:59

Iran je ekipa a maroko je skup talentovanih pojedinaca
You are someone else I am still right here

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 15 jun 2018, 19:59

U svjetlu ove diskusije, možda je najbolje podsjetiti se šta je jedan igrač koji bi itekako imenom značio reprezentaciji, ali srcem ne osjeća ljubav prema istoj izjavio. Pouka za sve "odbjegle" koji se guraju na spiskove:
"I don't think it's fair I take the place of players who have worked their socks off for the last two years to reach the World Cup, either," he added.
bbc .co .uk/sport/football/42990111

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 15 jun 2018, 20:00

Sad ce Portugalci 90 min trcakarati za loptom kao djeca za igrackom da bi se tek malo poigrali s njom i brzo vratili starijem i jacem bratu :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 15 jun 2018, 20:00

Šuko de se skoncentrisi **** ti pas mater.
Perverzija od sastava Furije.
I Portugal ima dobru ekipu.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.