Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)
Celo isprsko Argentinu s Čileom.
Druga je stvar sto od kozojeba ne moze da vodi ekipu ni pozivati igrace koje on zeli.
Druga je stvar sto od kozojeba ne moze da vodi ekipu ni pozivati igrace koje on zeli.
Meni je ipak vise zapalo ono ponavljanje rijeci Hrvatska mislim da je srusio rekord a naravno da cu spomenuti branitelje pa yebote grob u bivsoj jugoslaviji su ljudi pedesetih gledali na drugi svjetski rat ko na davnu proslost a ovaj u 2018oj prica o braniteljima iz 91 na svjetskom prvenstvu u fudbaluDzoni je napisao/la:Eto i ti spomeni "branitelje"

Inace steta je sto su oko ove Hrvatske vazda neki belaji van terena sto ih prate mislim da su oni mogli i mogu vise napraviti ali prati ih taj neki peh npr. prosli euro nisu bili nista losiji od portugala koji j e na kraju uzeo naslov...
Bili su bolji od Portugala u onoj utakmici.
I odkako ih pamtim uvijek imaju dobru ekipu,al ne mozes na balkanu bez politike da ga ****.
I odkako ih pamtim uvijek imaju dobru ekipu,al ne mozes na balkanu bez politike da ga ****.
Safet Sušić poslije Argentine 2014: "Jeste da je poraz, ali igrali smo časno, igrali smo za naše šehide! Ljude koji su odbranili ovu zemlju natopljenu krvlju, ne smijemo ih zaboraviti"
- DragonReborn
- Kontakt:
Znači, zna se ko sutra igra za Kosovo. 

Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.
Izjava dostojna hdzovog predizbornog skupa, i mase ljudi bez zuba s par janjaca u pozadini.Kaunas je napisao/la:Ako nekome nije mrsko nek napise da je Dalic rekao, nesto nece da mi pokrene video.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Nije mi jasno kako Kovacic od vremena dok je bio u Interu pa evo do danas ne samo da stagnira, vec je losiji igrac nego tad. Ona reakcija u zavrsnici utakmice je bila ocajna.
Cini mi se da se zadovoljio time da grije klupu u velikom klubu a lova samo pristize. Ja sam od njega ocekivao da dosad bude ono sto je Eriksen trenutno.
Cini mi se da se zadovoljio time da grije klupu u velikom klubu a lova samo pristize. Ja sam od njega ocekivao da dosad bude ono sto je Eriksen trenutno.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
U Rusiji na prvenstvu nema ništa bez penala.
I vi ono od jučer nazivate nekom kozom? Prije će biti da se krava otelila.
I vi ono od jučer nazivate nekom kozom? Prije će biti da se krava otelila.
Uz neki dobar chips.Dzoni je napisao/la: Gauchosi idu kuci gledat na tv-u.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
- akisarajevo92
- Kontakt:
Lovren, Kovacic, Modric, Brozovic, Vrsaljko - svi oni trebaju da pola plate salju Mamicu, bez njega nikad ne bi bili ovo sto jesuPuma je napisao/la:Nije mi jasno kako Kovacic od vremena dok je bio u Interu pa evo do danas ne samo da stagnira, vec je losiji igrac nego tad. Ona reakcija u zavrsnici utakmice je bila ocajna.
Don't believe the hype.
E **** majku. ****.let3 je napisao/la:
![]()
![]()
Mislio sam da je Sampaoli neki ozbiljniji strucnjakkakav zayeb, Ćelo haman u rangu onog Bauze
Bih i ja, ali ona neće.
Remember, remember the 5th of November.
Ma Nigerija 1998. u Frnacuskoj imali dobru repku, pokazali se tada, pobjedili Španiju i Bugarsku, porazeni od Paragvaja u grupi, onda u osmini finala budu porazeni od Danske sa visokih 4:1. SLican uspjeh su imali i 1994 kada su izgubili od Italije. Zanimljivo, ovo je kako ja znam Nigeriji peto SP,a cetvrto da sa zajedno sa Argentinom u grupi. Zanimljiva repka...effe_sa je napisao/la:Hrvatska rutinski, efikasno i bez srljanja. Nigerija od prvenstva do prvenstva sve gora, blijeda, neuvjerljiva. Hrvatska još ima lufta prema gore i vjerujem da će protiv Argentine odigrati još bolju utakmicu. Vjerovatno će i Argentinci se podići za jedan level, ali oni su svakako pod pritiskom i bit će to velika utakmica.
Ova Hrvatska je opasna do bola... ako im se stvari poklope mogli bi stići Ćirin uspjeh. ne znam kakvi su sa glavama, ali mislim da se mogu nositi sa svima, ali protiv 2-3 ekipe im se moraju baš poklopiti stvari. ovo sinoć je bilo rutinski bez puno muke, pod ručnom skoro...
Argentina je amaterska ekipa... Messi, Aguero i ostali. Od Otamendija je Pep napravio igrača i može igrati samo u njegovom sistemu. Golman ubleha, Biglia i MAscherano potrošene ublehe, Di Maria smeta na terenu... Desni bek ustvari nikada nije igrao desnog beka, lijevi je koliko toliko OK. Meza wtf?
Sinoć je trbao Iccardi da čeka lopte u 16, a iza njega Messi i Dybala. Stručnjak na kupi nije dobar sa glavnom, očigledno. Mučit će se da prođu grupe.
Argentina je amaterska ekipa... Messi, Aguero i ostali. Od Otamendija je Pep napravio igrača i može igrati samo u njegovom sistemu. Golman ubleha, Biglia i MAscherano potrošene ublehe, Di Maria smeta na terenu... Desni bek ustvari nikada nije igrao desnog beka, lijevi je koliko toliko OK. Meza wtf?
Sinoć je trbao Iccardi da čeka lopte u 16, a iza njega Messi i Dybala. Stručnjak na kupi nije dobar sa glavnom, očigledno. Mučit će se da prođu grupe.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!
Hrvatska ima jaku ekipu i sve najbolje im zelim.
Miljama daleko od BiH.
Miljama daleko od BiH.
Aljegri, out!
Što i ti ne pošalješ svoju "platu" Mamiću jer da nije njega ne bi nikad svojim ocima gledao ovakvu mega repstaciju?akisarajevo92 je napisao/la:Lovren, Kovacic, Modric, Brozovic, Vrsaljko - svi oni trebaju da pola plate salju Mamicu, bez njega nikad ne bi bili ovo sto jesuPuma je napisao/la:Nije mi jasno kako Kovacic od vremena dok je bio u Interu pa evo do danas ne samo da stagnira, vec je losiji igrac nego tad. Ona reakcija u zavrsnici utakmice je bila ocajna.
Jel moguće da još postoje ovakvi padobranci.
Na stranu to, treba znat kak je ova drzava bila totalni underdog u svijetu fudbala a najjaci podvig (do tih kvala za Euro 2014.) - trece mjesto u grupi za Euro 2004.Možeš kad si čist u glavi.
Predivna država taj Island
Al, onda su odlucili prebroditi sve prepreke - pocev od ogranicenog broja fudbalera, medju kojima opet treba razluciti one talentovane do klimatskih uslova. Grade terene, dovode po njih odlicnog takticara i prekretnicu - Lagerbacka i za samo 4 godine, tj. od 2010. biljeze nevjerovatan progres. Sada imaju zalihe od preko 15000 fudbalera, pocev od najnizih uzrasta.
Dalje, u svemu ovom, rade nesto po njih kljucno - naime, salju strucnjake diljem Evrope, kako bi prostudirali sve takticke varijante a onda odabrali njima najprikladniju.
Samo jedan nagli zaokret u nekoj oblasti se desio jos u Japanu 60-ih godina, al u pogledu privrednog uspona. Slali su studente diljem svijeta..., pa su pomorstvo ucili u Engleskoj, medicinu u Svabiji, trgovinu u SAD..., znaci sve one najisklesanije sektore neke drzave.
Sto pominjem privredu, pa i Island je zajedno sa ovom fudbalskom revolucijom poboljsao neke grane poput turizma, koji biljezi nevjerovatan uspon a fudbal vide i kao odlican marketning u predstavljanju ove drzavice. Pored turizma tu je od ranije i ribarstvo a na ova dva sektora uz industiju aluminija, lezi cijela moc tih 330 000 stanovnika.
Sav ovaj boom se desio u zadnjih 10 godina, a statisticki je prešišao sva ocekivanja. Sa ovim mentalitetom mogu uspjeti bilo sto da odluce.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Ti ili si glup ili se praviš glup, izvini ali neko pametan ne može izjavit ovakvo nešto.akisarajevo92 je napisao/la:Lovren, Kovacic, Modric, Brozovic, Vrsaljko - svi oni trebaju da pola plate salju Mamicu, bez njega nikad ne bi bili ovo sto jesuPuma je napisao/la:Nije mi jasno kako Kovacic od vremena dok je bio u Interu pa evo do danas ne samo da stagnira, vec je losiji igrac nego tad. Ona reakcija u zavrsnici utakmice je bila ocajna.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- JackTheStripper
- Kontakt:
Nadao sam se da ce Nigerijanci otkinuti bod ustasama, ali nista. Ostaje navijanje za Islandane.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
ne slomi ga, al zube polomi.
Bože što ovo mrzim. To stalno, konstantno političko preseravanje.Rigoletto je napisao/la:Izjava dostojna hdzovog predizbornog skupa, i mase ljudi bez zuba s par janjaca u pozadini.Kaunas je napisao/la:Ako nekome nije mrsko nek napise da je Dalic rekao, nesto nece da mi pokrene video.
https://www.si.com/soccer/2018/06/01/ic ... llgrimssonAsteriks je napisao/la:Na stranu to, treba znat kak je ova drzava bila totalni underdog u svijetu fudbala a najjaci podvig (do tih kvala za Euro 2014.) - trece mjesto u grupi za Euro 2004.Možeš kad si čist u glavi.
Predivna država taj Island
Al, onda su odlucili prebroditi sve prepreke - pocev od ogranicenog broja fudbalera, medju kojima opet treba razluciti one talentovane do klimatskih uslova. Grade terene, dovode po njih odlicnog takticara i prekretnicu - Lagerbacka i za samo 4 godine, tj. od 2010. biljeze nevjerovatan progres. Sada imaju zalihe od preko 15000 fudbalera, pocev od najnizih uzrasta.
Dalje, u svemu ovom, rade nesto po njih kljucno - naime, salju strucnjake diljem Evrope, kako bi prostudirali sve takticke varijante a onda odabrali njima najprikladniju.
Samo jedan nagli zaokret u nekoj oblasti se desio jos u Japanu 60-ih godina, al u pogledu privrednog uspona. Slali su studente diljem svijeta..., pa su pomorstvo ucili u Engleskoj, medicinu u Svabiji, trgovinu u SAD..., znaci sve one najisklesanije sektore neke drzave.
Sto pominjem privredu, pa i Island je zajedno sa ovom fudbalskom revolucijom poboljsao neke grane poput turizma, koji biljezi nevjerovatan uspon a fudbal vide i kao odlican marketning u predstavljanju ove drzavice. Pored turizma tu je od ranije i ribarstvo a na ova dva sektora uz industiju aluminija, lezi cijela moc tih 330 000 stanovnika.
Sav ovaj boom se desio u zadnjih 10 godina, a statisticki je prešišao sva ocekivanja. Sa ovim mentalitetom mogu uspjeti bilo sto da odluce.
Dobar tekst o njima.
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Ništa bitno, da je Meša to isto reko za Bosnu i branitelje i dijasporu, u zvijezde bi ga okivali.Kaunas je napisao/la:Ako nekome nije mrsko nek napise da je Dalic rekao, nesto nece da mi pokrene video.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.