Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Jel postoji ovaj Daewoo Nubira dizel, ili mi se cini samo benzin...
Sta je sad VW Ameo, sta je ovo ba, isto Polo Classic...
- dr.van nostrand
- Kontakt:
A kakav je opelov 1.8 motor od 140 KS u vectri C u odnosu na onaj mazdin 2.0 ? Pretpostavljam tu su negdje po performansama, potrosnji itd...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Raja pozz
Zanima me gdje je u Sarajevu najjeftinije registrovat auto
Vozim Peugeota 206,i koja je cjena otprilike ? Hvala.

Sarajevo ljubavi moja.
Zavisi, kubikaza, kilovati.... Imas na bihamkovoj stranici, ukucaj koliko imas kiulovata, to jest Pezo, koji motor, itd, izbaci ti kalkulator mozda malo skuplje, a tu je to negdje, oko 20ak maraka razlike...sonpenn je napisao/la:Raja pozzZanima me gdje je u Sarajevu najjeftinije registrovat auto
https://bihamk.ba/bs/usluge/registracija
semcho je napisao/la:Zavisi, kubikaza, kilovati.... Imas na bihamkovoj stranici, ukucaj koliko imas kiulovata, to jest Pezo, koji motor, itd, izbaci ti kalkulator mozda malo skuplje, a tu je to negdje, oko 20ak maraka razlike...sonpenn je napisao/la:Raja pozzZanima me gdje je u Sarajevu najjeftinije registrovat auto
https://bihamk.ba/bs/usluge/registracija
Hvala ti mnogo.
Sarajevo ljubavi moja.
Golf 7, 1,6TDI (85kW) vs 2.0; koje su prednosti/mane, snaga, ubrzanje, "uglađenost" vožnje, potrošnja, izolacija buke itd? Jesu li značajne razlike kao što je cijena?
Govorimo o novom autu.

Govorimo o novom autu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Centre forward je napisao/la:![]()
Ništa bez Bavarske.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
To ti je najnoviji 1.6 TDI od 115 konja, a prvo si imao 105 pa 110 PS.Pogba je napisao/la:Golf 7, 1,6TDI (85kW) vs 2.0; koje su prednosti/mane, snaga, ubrzanje, "uglađenost" vožnje, potrošnja, izolacija buke itd? Jesu li značajne razlike kao što je cijena?![]()
Govorimo o novom autu.
Prema 2.0 TDI CR, pa oba su nastala na platformi legendardnog 1.9 TDI, samo sto je kod jednog pocevan hod klipa (2.0) a kod ovog drugog skracen. Naravno pored snage, time je 2.0 dobio visi obrtni moment i bolje ponasanje na nizim obrtajima.
Dalje, razlika startnosti je neke 2 sec, bolja medjuubrzanja naravno pricam od dva najjaca date kubikaze znaci 2.0 od 150 konja i 1.6 od 115. Necu da pominjem sportske verzije 2.0 od 185 konja jer to te ne zanima.
Potrosnja je tu negdje u pet deka. Odrzavanje 2.0 tik skuplje samo sto ces u startu za vecu kubikazu izvalit vise kesa.
Uglavnom, ovaj 2.0 TDI CR je strava, glavni adut sedmice i nema nikakve bolesti kao nesigurni, stariji 2.0 TDI.
1.6 TDI dobar, ali skontaj, da li ti je na 1,2 tone dovoljno 250 Nm obrta, skoro 11 sec do 100...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Gdje brat @asteriks?
Na 1800-1900 obrtaja, cujem neko šuštanje, slabije vuče auto, i crn dim nazad izlazi... Šta je u pitanju? Oko turbine nešto hm ?
U pitanju je passat 5 1.9 tdi 96kw
Na 1800-1900 obrtaja, cujem neko šuštanje, slabije vuče auto, i crn dim nazad izlazi... Šta je u pitanju? Oko turbine nešto hm ?
Pozdrav drustvo, da li je neko imao susreta sa Opel Vectrom 2008., 1.9 cdti 88kw. Kakve su inace, kakvi su motori i imaju li neke vece mane!? Drug planira da kupi, pa je zapeo bas za Vectru
Prvo moras iskljuciti druge cinioce. Npr. mjeri kompresiju, obavezno, prati ulje i vidi pali li ti barem na sec lampicu od uljnog pritiska tokom voznje, to je ona crvena na tabli.bavarian_bk je napisao/la:Gdje brat @asteriks?
U slucaju da imas navedene probleme (ne mora biti 3/3) vakat je za remont. Tu se onda ravnaju stubline, bruse kosuljice, mjenjaju karike itd. Cijena - boga pitaj koliko.
Ako je do turbine, trosak moze takodjer biti velik. Postoji i druge opcije poput zacepljenog ventila te obavezan pregled crijeva izmedju turbine i interkulera.
Sam po sebi crni dim nije opasan.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- legenda reala
- Kontakt:
Kako se sad kreću cijene auta, šta se moze uzeti za npr 6 hiljada
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Pa dje si ih to potrosiolegenda reala je napisao/la:Kako se sad kreću cijene auta, šta se moze uzeti za npr 6 hiljada
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"
- legenda reala
- Kontakt:
Nigdje stoje na banciVijadukt je napisao/la:Pa dje si ih to potrosiolegenda reala je napisao/la:Kako se sad kreću cijene auta, šta se moze uzeti za npr 6 hiljada

Ne treba meni auto da napomenem
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Golf 4legenda reala je napisao/la:Kako se sad kreću cijene auta, šta se moze uzeti za npr 6 hiljada
Pezo 307
Ford Focus
Opel Astra / Meriva
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Šta si ono zakuho tamoSMR187 je napisao/la:

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Sta sam reko da nije istina?Derdiyok je napisao/la:Šta si ono zakuho tamoSMR187 je napisao/la:Tražićemo referendum za pojedine teme.

SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Ne znam sta trazis, nekog benzinca mozes uzeti mladjeg, finog, ocuvanog, fina je cifra 6k, dizelasa, moze se naci neki golf 4, Polo, A3 benzinac, Mercedes A klasa, meni licno najbolje auto za te pare Peugeot 307 ili Škoda Fabia.legenda reala je napisao/la:Kako se sad kreću cijene auta, šta se moze uzeti za npr 6 hiljada
Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 10 gostiju.