Postao/la BosanacGorstak » 19 jun 2018, 22:21
Sto se tice novog igraca Obradovica,vise bi volio da smo nafatali onog drugog Obradovica sto izradi Sarajevo prosle godine.
Ovaj osim sto je stranac,nije ni neko ime narocito.Pomalo tjesi sto je bio standardan u ekipi,al gorak ukus ostaje jer je ta ekipa ured najgora u ligi.Bolji je od Hrelje sigurno,vjerovatno ce na njega racunati za rotacije,jer ako nam je ovo prva opcija...onda jbga..moglo je i bolje..Mislim da se olako gleda na odbranu,a prva tekma kad nas ljudi natrpaju upalit ce se zvona.Trebali smo na vrijeme dovesti onog momcinu iz Goska-Rodin il tak nesto.Treba nam jos jedan odlican igrac pozadi,i eventualno napadac posto mi napad ne ulijeva neko povjerenje.Mahmutovic je nekonstantan totalno,Poturalic mozda procepi a mozda i ne,joco i onako nije klasicni napadac,ovi ostali su vecinom svi krila koja mogu i igrati napad.
Naletih negdje na vijest da je Crnkic jos uvijek u nekim kombinacijama za PL pa nadam se da cemo uspjeti da ga kaparisemo.Ako ne kaparisemo mi,onda ce Zrinjski sigurno jer u Sarajevo sigurno nece a nisam siguran da je i Zeljo u igri.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!