Grupa E (Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija)

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Grupa E (Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija)

Post Postao/la Monolog » 21 jun 2018, 14:17

Je l' Švicarska igra ili...? Kristalno je jasno zašto forumaš @Tristan upotrebljava termin šiptar ili ćemo se praviti da to nije tako?!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 jun 2018, 14:21

Nmg da vjerujem sta oni ovdje pokusavaju provuci,hocemol tom logikom??
I Srbi se ponose kada ih se zove cetnicima?? :? :?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 21 jun 2018, 14:24

Monolog je napisao/la:Je l' Švicarska igra ili...? Kristalno je jasno zašto forumaš @Tristan upotrebljava termin šiptar ili ćemo se praviti da to nije tako?!
Neću biti ničiji advokat. Igra Švajcarska i Srbija... U sastavu Švajcarske osovinu čine Šiptari / Albanci...

Samo se nadovezah, to za Albance uopšte nije pogrdan naziv, oni se sami tako nazivaju i na njihovom jeziku sqhiptar... ;) Dok recimo se ježe na naziv kosovar.

Tako da ono nema potrebe da se neko sa nekim svađa oko te nebitne stvari...
Ni ja više ne mislim pisati oko toga.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 21 jun 2018, 14:26

mma_hz je napisao/la:Nmg da vjerujem sta oni ovdje pokusavaju provuci,hocemol tom logikom??
Pa ja u tom pojmu lično ne vidim ništa uvredljivo, mislim na četnik, ali trebamo se vratiti fudbalu i SP, a ovdje mislim da nije mjesto za takve priče.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 jun 2018, 14:28

Fuerza je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Nmg da vjerujem sta oni ovdje pokusavaju provuci,hocemol tom logikom??
Pa ja u tom pojmu lično ne vidim ništa uvredljivo, mislim na četnik, ali trebamo se vratiti fudbalu i SP, a ovdje mislim da nije mjesto za takve priče.
Isto kao u pojmu ustase,mudzahedin itd npr nema nista lose ,nego vratimo se fudbalu i SP upravu si. :salut:
FK SARAJEVO.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 jun 2018, 14:31

hayden je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Je l' Švicarska igra ili...? Kristalno je jasno zašto forumaš @Tristan upotrebljava termin šiptar ili ćemo se praviti da to nije tako?!
Neću biti ničiji advokat. Igra Švajcarska i Srbija... U sastavu Švajcarske osovinu čine Šiptari / Albanci...

Samo se nadovezah, to za Albance uopšte nije pogrdan naziv, oni se sami tako nazivaju i na njihovom jeziku sqhiptar... ;) Dok recimo se ježe na naziv kosovar.

Tako da ono nema potrebe da se neko sa nekim svađa oko te nebitne stvari...
Ni ja više ne mislim pisati oko toga.
Vidim da nećeš. :mrgreen:
Igraju Švicarci. Rekoh već, providno je ovo nazivanje reprezentativaca Švicarske šiptarima, a ja, da kucnem o drvo, nisam od jučer da ne vidim jasnu provokaciju. To vam može prolaziti na drugim forumima, na ovom neće.
I, ne svađam se - upozoravam. Ukoliko @Tristan nastavi - bit će bivši i to je to.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2018, 15:23

Vecina igraca Svicarske su ili rodjeni tamo ili su otisli tamo prije nego sto su u odbaniste krenuli.
Svima je zajednicko da su em fudbalski em zivotno se skolovali po Svicarskoj.
Oni su Svicarci.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 jun 2018, 16:16

oni su ono za šta se sami izjasne da su i tu se priča završava.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 21 jun 2018, 16:32

alan_kardec je napisao/la:oni su ono za šta se sami izjasne da su i tu se priča završava.
Veliki švajcarski patriote. Jer da nisu ne bi igrali za tu zemlju. :kafa:
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 jun 2018, 16:36

Zasto onda ne ismijavate igrace koji su rodjeni u BiH a igraju za Sribju u svim sportovima Oni su ono za sta kazu da su i gotovo.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 21 jun 2018, 17:21

MElloo je napisao/la:Zasto onda ne ismijavate igrace koji su rodjeni u BiH a igraju za Sribju u svim sportovima Oni su ono za sta kazu da su i gotovo.
Pa kad vidiš kakve kopačke nosi Saqiri, ne može se baš reći da je Švajcarac, ali ok...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 jun 2018, 18:10

Švajcaraca se ne bojim, kvalitetom smo tu negdje, iako su oni kompaktniji, duže su zajedno. Mnogo veći problem za nas bi mogao biti na klupi gdje je Petković em daleko iskusniji, em je mnogo duže na klupi Švajcarske nego što je Krstajić na klupi Srbije. Uz Krstajića, niko ni iz stručnog štaba Srbije nema nekog velikog trenerskog iskustva, mahom su to treneri na početku karijera (Rastavac Obradović, Ranković...). To bi nam potencijalno mogao biti najveći minus. Sutra naveče im je diplomski, rekao bih.
Srećno orlovi!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 jun 2018, 18:47

Svicarci su odlicno ukomponovana ekipa.Na svakoj poziciji imaju kvalitetnog igraca.Trebaju se najvise paziti upravo Kolarovih slobodnjaka kao i odlicnog Tadica.U sredini Ce biti rat s obzirom da su Behrami i Dzemaili jaki i prgavi fudbaleri.Odlucice greska pojedinca.Mislim da Svicarci imaju i znanje i iskustvo da dobiju Srbiju.Nadam se da Ce Saciri uspjeti da pogodi bar jednom mrežu Srbije jer ocigledno ima veliku zelju.Iz logickih razloga simpatisem repku Svicarske.Sretno.
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 22 jun 2018, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 jun 2018, 18:54

Fuerza je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Zasto onda ne ismijavate igrace koji su rodjeni u BiH a igraju za Sribju u svim sportovima Oni su ono za sta kazu da su i gotovo.
Pa kad vidiš kakve kopačke nosi Saqiri, ne može se baš reći da je Švajcarac, ali ok...
A tek dres koji nosi.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 21 jun 2018, 19:25

Donnie Darko je napisao/la:
Fuerza je napisao/la:
A tek dres koji nosi.
Dres države u kojoj je rođen (vjerovatno) ili odrastao ne znam, prihvatio tu državu jer da nije bilo nje nebi ni on bio igrač kakav jeste. A to što nosi zastavu neke tamo "države" na kopačkama pokazuje ko je ustvari i nije tu zastavu stavio zato što je Švajcarac sigurno, nego zato što je nešto drugo.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 21 jun 2018, 19:28

alan_kardec je napisao/la:Švajcaraca se ne bojim, kvalitetom smo tu negdje, iako su oni kompaktniji, duže su zajedno. Mnogo veći problem za nas bi mogao biti na klupi gdje je Petković em daleko iskusniji, em je mnogo duže na klupi Švajcarske nego što je Krstajić na klupi Srbije. Uz Krstajića, niko ni iz stručnog štaba Srbije nema nekog velikog trenerskog iskustva, mahom su to treneri na početku karijera (Rastavac Obradović, Ranković...). To bi nam potencijalno mogao biti najveći minus. Sutra naveče im je diplomski, rekao bih.
Srećno orlovi!
Mislim da je Srbija jača od Švajcarske, prednost im jeste što se poznaju i igraju duže, ali Srbija ima kvalitetnije igrače, kad pogledaš sredinu sa Sergejom, Matićem i Lukom, strašan vezni red koji može parirati i najjačim repkama na prvenstvu i još iskustvo po bokovima u vidu Baneta i Kolarova.

LAZARUS2000
Kontakt:

Post Postao/la LAZARUS2000 » 21 jun 2018, 19:46

Mogao bi ti malo obratiti pažnju na Moggi i njegovo orgijanje po temama. Ono čisto malo za promjene
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 21 jun 2018, 19:51

Tristan je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Ako nisi primijetio da ti je jučerašnji post obrisan zbog konstantnog spominjanja šiptara, onda ne znam. Elem, smatraj se upozorenim.
To nije pogrdan naziv, oni sami sebe tako zovu na svojm jeziku. Ako se to ovdje smatra uvrjedljivim, onda OK.
Ne izvodi buraz majke ti. ;)

I sam znas dobro da je to pogrdan naziv za Albanca, mogu se oni medju sobom tako zvati. Ti kao Srbin, ili ja kao Bosnjak, ih ne mozemo tako zvati. Isto kao kada se crnci medjusobno furaju sa niger. Ali znas ti sve to vec, nemoj suplje bgti kao ne mislis pogrdno. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 21 jun 2018, 19:57

Rooney88 je napisao/la:
Tristan je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Ako nisi primijetio da ti je jučerašnji post obrisan zbog konstantnog spominjanja šiptara, onda ne znam. Elem, smatraj se upozorenim.
To nije pogrdan naziv, oni sami sebe tako zovu na svojm jeziku. Ako se to ovdje smatra uvrjedljivim, onda OK.
Ne izvodi buraz majke ti. ;)

I sam znas dobro da je to pogrdan naziv za Albanca, mogu se oni medju sobom tako zvati. Ti kao Srbin, ili ja kao Bosnjak, ih ne mozemo tako zvati. Isto kao kada se crnci medjusobno furaju sa niger. Ali znas ti sve to vec, nemoj suplje bgti kao ne mislis pogrdno. :mrgreen:
slika

slika

slika

slika

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.