Ne znam, ja bih ipak rekao kako je Španija odigrala najbolje prvo kolo kad govorimo o favoritima (+ igrali su protiv ubjedljivo najjačeg protivnika). Ali, da - dijelim tvoje mišljenje po pitanju nedostatka kreacije u Argentini. Po meni, Biglia ne bi trebao imati mjesta ni na klupi, ali to je problem ove reprezentacije. Debalans. Messi je i kreator i egzekutor. Previše je na njemu, a trebat će njegova svježina u narednim rundama.S-Y-L-A-R je napisao/la:Kakvo podcijenjivanje igrača koji ne igraju u evropskim ligama samo zato što ih nikad nisu gledali.![]()
Ali, dobro, to su isti oni kojima je Paulinho bio "kloc iz smiješne kineske lige" pa svršavali kad je debitovao u Barci.
Trebali su ipak zvati Icardija pa upariti ga s Di Mariom na bekovima, ta će Tagliafico, imena igraju.
Njima je protiv Islanda falila kreacija u vezi, Biglia i Mascherano su višak protiv bunkera, ali nastavite po svom. Priča kao da su nadigrani, a zapravo ova loša Argentina odigrala najbolje od svih favorita i izgubili samo zbog očajne odbrane i nedostatka završnice(penal i ne pominjati ne treba).
Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Grupa D (Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Istina, Argentina je fkt odigrala najbolje od favorita, cak bolje i od Spanije jer su imali jaceg protivnika.
Pa ova raspala Argentina bi stjerala Portugal u 16.
Pa ova raspala Argentina bi stjerala Portugal u 16.
27.10.2020
@Monolog
Španiju sam izostavio jer jedini u prvom kolu nisu bili izraziti favorit na svojoj utakmici, ipak te Portugal(makar na papiru) ima čime napasti i ne očekuješ klasičnu defanzivnu partiju kakvom se Australija, Island, Tunis i takvi jedino mogu nadati bodovima. Ako će i Španija u poređenje, prije bih koristio sinoćnju utakmicu kao referencu za to. Šta bi se pisalo sinoć u slučaju da je onaj pogodak Irana bio regularan i da je završilo 1-1? Na žalost većine stručnjaka, Španija nema igrače iz argentinske lige pa ne bi imali šta pljuvati, ostalo bi samo da se prepucavaju na standardnom Barca-Real nivou i mjerenje "čiji je veći"(ali to rade neovisno od rezultata i utakmice).
Mislim, jasno je meni bilo i prije te utakmice kakva će priča ići. Nije ni krenulo a Meza(i ne samo on) je već streljan(od strane likova koji ne znaju ni gdje igra ni šta). Potpuno su se zanemarili problemi ostatka ekipe i nevjerovatne odsječenosti napada od nekreativnog i starog veznog reda. Zanemarila se uloga koju će Messi morati odigrati da bi se napravilo nešto. Tu prvenstveno mislim na vraćanje do centra po loptu kako bi se nešto iskreiralo itd.
Ali, dobro, to su čari foruma, ne smijem ni zamisliti šta nas očekuje večeras ako Sampaoli stvarno izvede onaj sastav koji je procurio.
Španiju sam izostavio jer jedini u prvom kolu nisu bili izraziti favorit na svojoj utakmici, ipak te Portugal(makar na papiru) ima čime napasti i ne očekuješ klasičnu defanzivnu partiju kakvom se Australija, Island, Tunis i takvi jedino mogu nadati bodovima. Ako će i Španija u poređenje, prije bih koristio sinoćnju utakmicu kao referencu za to. Šta bi se pisalo sinoć u slučaju da je onaj pogodak Irana bio regularan i da je završilo 1-1? Na žalost većine stručnjaka, Španija nema igrače iz argentinske lige pa ne bi imali šta pljuvati, ostalo bi samo da se prepucavaju na standardnom Barca-Real nivou i mjerenje "čiji je veći"(ali to rade neovisno od rezultata i utakmice).
Mislim, jasno je meni bilo i prije te utakmice kakva će priča ići. Nije ni krenulo a Meza(i ne samo on) je već streljan(od strane likova koji ne znaju ni gdje igra ni šta). Potpuno su se zanemarili problemi ostatka ekipe i nevjerovatne odsječenosti napada od nekreativnog i starog veznog reda. Zanemarila se uloga koju će Messi morati odigrati da bi se napravilo nešto. Tu prvenstveno mislim na vraćanje do centra po loptu kako bi se nešto iskreiralo itd.
Ali, dobro, to su čari foruma, ne smijem ni zamisliti šta nas očekuje večeras ako Sampaoli stvarno izvede onaj sastav koji je procurio.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Dybala na 20 % iskorištenosti je korisniji igrač nego onaj što ga "mijenja" na 120 %.
Ja se stvarno cudim kako argentinski savez nije nekog od forumasa stavio za selektora ?
Elem, treba samo shvatiti da neki igraci jednostavno ne mogu imati ulogu u reprezentaciji kakvu imaju u svom klubu. Drugacija taktika, vizija, sistem...svejedno, i kao posljedica toga je da neki igrac malo igra, ili nikako ne igra...A, te mahalske tipa:"ne voli ga ", "uzeo ga na zub " , reko ovaj..reko onaj- to ostavite za mahale.Probao je selektor sve te opcije na treninzima o kojima se ovdje prica i vjerovatno vidio da tako ne ide.
P.S. i ja bio drugaciji sastav izveo da sam selektor Argentine, al bas zato i nisam taj...
(I sto ne vole bosancerose
)
Elem, treba samo shvatiti da neki igraci jednostavno ne mogu imati ulogu u reprezentaciji kakvu imaju u svom klubu. Drugacija taktika, vizija, sistem...svejedno, i kao posljedica toga je da neki igrac malo igra, ili nikako ne igra...A, te mahalske tipa:"ne voli ga ", "uzeo ga na zub " , reko ovaj..reko onaj- to ostavite za mahale.Probao je selektor sve te opcije na treninzima o kojima se ovdje prica i vjerovatno vidio da tako ne ide.
P.S. i ja bio drugaciji sastav izveo da sam selektor Argentine, al bas zato i nisam taj...
(I sto ne vole bosancerose
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.
Ma nece njima Dybala pomoc, niti ce ga Sampaoli uvest od prve, zasto se uopce sekirate i zamarate takim glupostima. Ja se slazem sa njim, ali sam misljenja da bi mu idealan napad bio Pavon - Messi - Salvio i spica Aguero. A u ostalom ko je pratio kroz kvalfikacije Argentinu, ne bi prizivo Dybalu, jer je igro nekoliko puta i svaki put je bila prelosa partija, sjecam se cak je jednom Sampaoli stavio Aguera - Higuaina - Dybalu i Di Mariju protiv Perua, Peru ih nadigro imali 2 puta vise akcija i suteva u okvir gola. Mada ja jos uvijek nevjerujem da je Sampaoli toliko lud da izvede 3-4-3 sa 2 beka u dobrani i 2 wing beka, od kojeg je jedan krilo, a jedan skoro pa spica 
The Nobles ⚔
Konačno kvalitetna rasprava 
Wandelanoite je napisao/la:Otkad je Messi dešnjak?Dzoni je napisao/la:Ne brinem se ja za Sampaolija.
Ima Mesija a ovaj mu je vec donosio trofeje
Kakvi idioti pišu na ovom forumu
Gdje vidis ti Messija ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Al sto ne mogu one price,Ronaldo samo ceka gore nema ga na sredini da preuzme,a Messija pretrcao manje od Ruia Patricija,cuvao se od Januara da bi sada na SP opet setkao ko dedica,steta talenta da je malo ozbiljnije sve shvatio gdje bi mu kraj bio,al djabe kad je mentalni patuljak i tu mu je najveca mana u karijeri.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Zamisli, nije iskoristio potencijal, di bi mu kraj bio, pa ko sve ima pristup internetuemir18 je napisao/la:Al sto ne mogu one price,Ronaldo samo ceka gore nema ga na sredini da preuzme,a Messija pretrcao manje od Ruia Patricija,cuvao se od Januara da bi sada na SP opet setkao ko dedica,steta talenta da je malo ozbiljnije sve shvatio gdje bi mu kraj bio,al djabe kad je mentalni patuljak i tu mu je najveca mana u karijeri.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Covjece nisam rekao da nije iskoristio,al da je mogao biti neprikosnoven,al jbo ko ce to kulesima objasniti,vidis da ga nehejtam previse sta se palis,sasvim realno pisem ima mnogo veci plafon nego sto je ovo sto pruza pa ti zamisli da je Bog Ronaldu dao onakav Skill...zalosno je da jedan igra pretrci na SP manje od golmana,a drugi u 34 godini ore teren,ako nebude imao SP nikad nece biti GOAT.Lillard je napisao/la:Zamisli, nije iskoristio potencijal, di bi mu kraj bio, pa ko sve ima pristup internetuemir18 je napisao/la:Al sto ne mogu one price,Ronaldo samo ceka gore nema ga na sredini da preuzme,a Messija pretrcao manje od Ruia Patricija,cuvao se od Januara da bi sada na SP opet setkao ko dedica,steta talenta da je malo ozbiljnije sve shvatio gdje bi mu kraj bio,al djabe kad je mentalni patuljak i tu mu je najveca mana u karijeri.![]()
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Pa pretrci manje (i to ne puno) zato sto je druge pozicije, druge zadace, drugog stila i pristupa kojom igraju njegove ekipe i kojom igraju njegovi protivnici. Naravno od prehoda protiv Leganesa i, slicnih, a proslu tekmu protiv Islanda nije, kao i derbije ne.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nikad neće biti GOAT, ali večeras priželjkujem GOAT-ovsku predstavu.emir18 je napisao/la:Covjece nisam rekao da nije iskoristio,al da je mogao biti neprikosnoven,al jbo ko ce to kulesima objasniti,vidis da ga nehejtam previse sta se palis,sasvim realno pisem ima mnogo veci plafon nego sto je ovo sto pruza pa ti zamisli da je Bog Ronaldu dao onakav Skill...zalosno je da jedan igra pretrci na SP manje od golmana,a drugi u 34 godini ore teren,ako nebude imao SP nikad nece biti GOAT.Lillard je napisao/la:Zamisli, nije iskoristio potencijal, di bi mu kraj bio, pa ko sve ima pristup internetuemir18 je napisao/la:Al sto ne mogu one price,Ronaldo samo ceka gore nema ga na sredini da preuzme,a Messija pretrcao manje od Ruia Patricija,cuvao se od Januara da bi sada na SP opet setkao ko dedica,steta talenta da je malo ozbiljnije sve shvatio gdje bi mu kraj bio,al djabe kad je mentalni patuljak i tu mu je najveca mana u karijeri.![]()
Hayley <3

Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Kako nije jbt pretcao 7.68 km...sljivo je napisao/la:Pa pretrci manje (i to ne puno) zato sto je druge pozicije, druge zadace, drugog stila i pristupa kojom igraju njegove ekipe i kojom igraju njegovi protivnici. Naravno od prehoda protiv Leganesa i, slicnih, a proslu tekmu protiv Islanda nije, kao i derbije ne.
Koliko je Ronaldo pretrco? 20 km ili 8,8 km, a igra polukrilo, napadaca u sistemu svi iza lopte na svojoj polovini?
Ja ti kazem podatak da je pretrcao manje od Ruia Patricija,nije bitno koliko je Ronaldo pretrcao,nego je prica Messi se vraca igra ovo igra ono,a pretrci na utakmici mizeriju,to je fakt.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Od svih argumenata ovaj je najgluplji i najsmiješniji. Pa kako je onda po vašoj logici Ronaldo GOAT a isto nikad nije uzeo niti će uzeti SP? I šta sad, rodi se sutra vanserijski talenat negdje u Burkini Faso, i bude najbolji fudbaler kojeg je svijet ikada vidio a ne osvoji nikad SP. To znači da nije GOAT?emir18 je napisao/la:Covjece nisam rekao da nije iskoristio,al da je mogao biti neprikosnoven,al jbo ko ce to kulesima objasniti,vidis da ga nehejtam previse sta se palis,sasvim realno pisem ima mnogo veci plafon nego sto je ovo sto pruza pa ti zamisli da je Bog Ronaldu dao onakav Skill...zalosno je da jedan igra pretrci na SP manje od golmana,a drugi u 34 godini ore teren,ako nebude imao SP nikad nece biti GOAT.Lillard je napisao/la:Zamisli, nije iskoristio potencijal, di bi mu kraj bio, pa ko sve ima pristup internetuemir18 je napisao/la:Al sto ne mogu one price,Ronaldo samo ceka gore nema ga na sredini da preuzme,a Messija pretrcao manje od Ruia Patricija,cuvao se od Januara da bi sada na SP opet setkao ko dedica,steta talenta da je malo ozbiljnije sve shvatio gdje bi mu kraj bio,al djabe kad je mentalni patuljak i tu mu je najveca mana u karijeri.![]()
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Lionel Messi pretrčao je tek 7,61 kilometar. To je dosad najmanje od bilo kojeg drugog igrača u Rusiji tijekom 90 minuta. Nevjerojatan je, također, podatak da je Leo Messi bez lopte trčao i manje negoli bilo koji drugi igrač, uključujući i vratare obiju reprezentacija", napomenuto je u članku, uz istaknutu opasku kako je Lionel Messi ubilježio tek 17 sprinteva s prosjekom brzine 25 kilometara na sat.
Poenta je biti na pravom mjestu u pravo vrijeme u kontekstu kretivca a sto Messi jeste. Kloppov Dortmund je 20 kola trcao 115km po tekmi (najvise) a bio zadnji na tabeli. Pogledaj radijus kretanja protiv Islanda, pogledaj vracanje posjeda Argentine nakon gubljenja istog, Island nije tri sekunde uspio imati loptu, tada Messi nije ni trebao da napusta poziciju vec je, ako si gledao, trazio samo supljine izmedju linija, prodore i pasove, ako izgubi lopru hajmo ponovo. Isti kontekst je I u barsi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.