Postao/la AlfredNobel » 22 jun 2018, 18:49
Ne mogu vjerovati da se pet strana ispisalo raspravljajući se o jednostavnoj stvari.. Ko bi otpisao Adukora i Stanojevića? Niko normalan. Njih dvojica su među pet najboljih naših igrača i besmislica je i pričati o nekakvom otpisivanju i tribinama.
Stanojević je pokidao prvi dio sezone, dok je u drugom bio solidan, ali se i utopio u sivilo kompletne ekipe, što je i logično. Stanojević je i pored toga odličan igrač i pokazao je to x puta prethodne sezone, a pogotovo je bio odličan dok je igrao u paru s Adukorom na defanzivnom veznom. S druge strane, o Adukoru je bespotrebno i pričati u ovakvom kontekstu. Pravi profesionalac i igračina, svaka njegova partija je bila za pohvale.
Što se tiče broja stranaca i nekom otpisivanju, ne znam u čemu je i tu problem? Škoro je to dobro objasnio, veoma prosto, a vi od toga napravili kvantnu fiziku.
Otpišeš kiksaru Pavlovića i kreneš po Velića ili Muminovića ili nekog trećeg s našim papirima. Ako ne bude ništa od njih, fino daš šansu Kovačeviću, a drugi golman Dizdarević. Samim tim, otvara ti se mjesto za jednog stranca i tu onda ulijeće Welbeck. On mi se čini kao veoma kvalitetan igrač i mislim da bi bio pun pogodak, imam takav predosjećaj.
I gdje je tu problem? Bez ikakvog otpisivanja Adukora i Stanojevića, na to bi pomislila samo budala i fudbalska neznalica.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka