Igrači koji se ističu brojem odigranih utakmica za Belgiju: Van Rossom i Tabu imaju preko 100 nastupa, Gillet preko 70, Serron i Tumba preko 50. Petorica igrača imaju 20 i manje nastupa.1 - Van Rossom(Valencia), Tabu(Bilbao), Kanda - Kanyinda(Rotterdam)
2 - Serron(Gravelines)*, Libert(Spirou), Schwartz(Oostende)
3 - Kesteloot(Oostende), Marchant(Spirou)
4 - Gillet(Chalon), Schoepen(Antwerp)
5 - Tumba(Murcia)*, Bako(Antwerp), Boukichou(Chalon)
*Upitno koliko su spremni zbog povreda
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
13 Belgijanaca koji se nalaze na pripremama po pozicijama:
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nebitna za drugi krug kvalifikacija, u slučaju pobjede Rusije, ali bitna pobjeda za treći krug jer je genijalna FIBA promjenila pravilo i sad se svi bodovi prenose, ne samo od onih ekipa koje su prošle već i od posljednoplasirane ekipe. Vrlo bi bitno bilo ih pobjediti jer nam ta 2 boda mogu znači možda odlazak na SP.delinjo je napisao/la:ma sta nam znaci ta pobjeda protiv Belgije ako Rusi pobjede istu....to nam je nebitna utakmica koliko ja znam ?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Drape je napisao/la:13 Belgijanaca koji se nalaze na pripremama po pozicijama:
Igrači koji se ističu brojem odigranih utakmica za Belgiju: Van Rossom i Tabu imaju preko 100 nastupa, Gillet preko 70, Serron i Tumba preko 50. Petorica igrača imaju 20 i manje nastupa.1 - Van Rossom(Valencia), Tabu(Bilbao), Kanda - Kanyinda(Rotterdam)
I kod njih se ekipa totalno promijenila. Ja se od svih ovih sjecam Tabua, Tumbe, Sarrona (koji je, cini mi se, bio bas raspolozen protiv nas) i Gilleta. Nema onog malog Obasohana iz Bundeslige (koji nas je na kraju umalo dotukao), ali tu je umjesto njega stari lisac Van Rossom. Da imamo bar dvojicu od cetverice iz prve petorke (Gordic, Musa, Milosevic, Stipanovic), bio bih uvjeren da ih dobijamo. Ovako, ne znam da je kod nas uopste ijedan od prisutnih sposoban zabiti sigurnih 10+ poena, tako da bi i u mogucem revijalnom mecu za Belgiju mogli biti razbijeni od ispodprosjecne ekipe. Kikanovic i Atic su kod nas jedina dvojica koja mogu zabiti nesto, ali je prvi haman konstantno los u reprezentaciji, a od drugog ne smijes nista ocekivati, tako da ce biti bas mucno gledati ove meceve. Sto se tice njih, sjecam se samo da je ovaj Sarron dobro pogadjao izvana, te da na ovom Tumbi treba praviti faulove jer je los sa linije za slobodna bacanja.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Da u Bosni i Hercegovini ne postoji kult državne reprezentacije, najbolje pokazuju odnosi prema košarkaškom nacionalnom timu. Iako u ovu priču ne krećemo s ciljem da pogoršavamo ionako lošu i tmurnu situaciju, niti da omalovažavamo one igrače koji se odazivaju svakom pozivu u državni tim, posebno one koji su sad došli na ovo okupljanje, svi moramo biti svjesni činjenice da naš državni tim nema dovoljno veliki broj kvalitetnih košarkaša, pa je svaki igrač vrijedan zlata.
Zlata vrijedan
No, eto, obično u ovo doba godine, kada je da ne kažem luda, ali mislim tako, FIBA napravila prozore za reprezentacije, u nemogućnosti dogovora sa Euroligom i NBA, u kojima naš tim ostaje bez najkvalitetnijih košarkaša.
Neki su umorni, neki uvrijeđeni, neki povrijeđeni, neki imaju “teške” ugovore i godinama tako. Nema taj problem samo Bosna i Hercegovina, imaju ga i drugi, ali kod nas djeluje da ga je teško riješiti.
U principu, bilo bi sad normalno da smo u najjačem mogućem sastavu i da nedostaju samo oni koji su povrijeđeni. No, našem timu će mnogo igrača nedostajati, a nešto što bi bilo normalno u svim normalnim okolnostima, kod nas je pomalo čudno. Doduše, ovakve stvari ne bi se trebale isticati u prvi plan, ali jesu za prvog plana.
Uz dužno poštovanje prema svim igračima koji su se odazvali pozivu selektora Duška Vujoševića, te svim igračima koji zbog povrede nisu u mogućnosti da igraju, moramo da spomenemo Elmedina Kikanovića. Od 23. maja do 24. juna Kikanović je za Monaco odigrao 12 mečeva.
Sa utakmice na utakmicu
Od toga je u finalnoj seriji od 13. do 24. juna odigrao njih pet protiv Le Mansa. Uz jedan dan odmora, ako je uopšte odmarao, Kikanović je jučer iz Pariza krenuo za Beograd, odakle mu je KSBiH obezbijedio prevoz do Tuzle. Trebao je trenirati sinoć, trenirat će i danas i sutra, a onda u petak nova utakmica i to protiv Francuske. Dakle, iz jedne utakmice na drugu i to u najdražem dresu, baš poput pravog kapitena. Upravo takav Kikanović je primjer i mladima i starima kako se treba odnositi prema državnom dresu. Dakle, ne želimo bilo koga optuživati da je namjerno izbjegao državni tim ili da ne želi da igra, ali u ovakvoj situaciji moramo cijeniti one koji dokazuju koliko im znači reprezentacija. Zato kapitenu kapa do poda.
Možda Tumba i Serron ne budu igrali protiv nas ako izgube od Rusije.kobe24 je napisao/la:Drape je napisao/la:13 Belgijanaca koji se nalaze na pripremama po pozicijama:
I kod njih se ekipa totalno promijenila. Ja se od svih ovih sjecam Tabua, Tumbe, Sarrona (koji je, cini mi se, bio bas raspolozen protiv nas) i Gilleta. Nema onog malog Obasohana iz Bundeslige (koji nas je na kraju umalo dotukao), ali tu je umjesto njega stari lisac Van Rossom. Da imamo bar dvojicu od cetverice iz prve petorke (Gordic, Musa, Milosevic, Stipanovic), bio bih uvjeren da ih dobijamo. Ovako, ne znam da je kod nas uopste ijedan od prisutnih sposoban zabiti sigurnih 10+ poena, tako da bi i u mogucem revijalnom mecu za Belgiju mogli biti razbijeni od ispodprosjecne ekipe. Kikanovic i Atic su kod nas jedina dvojica koja mogu zabiti nesto, ali je prvi haman konstantno los u reprezentaciji, a od drugog ne smijes nista ocekivati, tako da ce biti bas mucno gledati ove meceve. Sto se tice njih, sjecam se samo da je ovaj Sarron dobro pogadjao izvana, te da na ovom Tumbi treba praviti faulove jer je los sa linije za slobodna bacanja.
Znam da bi u našem slučaju, naše zvijezde jedva dočekale da ne igraju za reprezentaciju u nekoj utakmici koja nema rezultatski značaj (hint: Teletović u Švedskoj zadnje kolo), još ako je bila kakva povredica (kao što su je imali Tumba i Serron) ne bi ih puškom na teren natjerao
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Upravu je izgleda onaj sto rece da su mirzinu sestru uaposlili u elektroprivredu.
E moja drzavo,popisam se na tebe.
Malo im sto imaju milione nego daj zaposljaji rodbinu **** ti sve
E moja drzavo,popisam se na tebe.
Malo im sto imaju milione nego daj zaposljaji rodbinu **** ti sve
Pa sta je ovo ljudi moji,uslov da igras za reprezentaciju,popravi mi kucu,zaposli mi sestru...sta je sljedece,izvuci mi badzu iz zatvora 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Pa **** te Monty Payton !!!!
Jad jad jad , daj ti njemu profi sportasu od para drzavnih da mu se to zavrsi , ko da ovdje ionako jadnog svjeta nema koji nema sra jest, al daj ti njemu zato sto on igra za REPKU .Pa ljudi , jesmo mi normalni vise dosta sto nas poliricari ponizavaju, sad trebaju i Gordic i slicni . Pa ja ne mogu da razumjem to nikako , ne mora igrat vise nikad , ko oce da igra za repku nek igra ne moramo se nigdje plasirat . Nek naprave neko uspjeh sportski pa nek onda traze al samo sto igraju , sramota !!!
Pa jebote ej stimaju im se poslovi familiji pored ogromnih para koje imaju na ustrb gradjana repke za koje igraju, gdje to ima ?!
Novinari nesposobni nisu u stanju saznat nista , pa ovo se moralo znat prije , istrazovacko novinarstvo ne postoji ,samo naruceno. Objavite sad sve ko je sve dobio uslugu da igra za repku , a Gordicu hvala sto je nekom izbjeglici pored svojih para kojih ima sigurno dovoljno , sebu stimao materijal za kucu da mu se to zavrsi DA BI ON IGRAO ZA REPKU!!! Smjenite taj savez i ko im to obecava , nek ne igraju vise , nek igra ko hoce i nek gubimo ,al da makar znam da je dosao igrat sto mu je ponos igrat za repku!
Jad jad jad , daj ti njemu profi sportasu od para drzavnih da mu se to zavrsi , ko da ovdje ionako jadnog svjeta nema koji nema sra jest, al daj ti njemu zato sto on igra za REPKU .Pa ljudi , jesmo mi normalni vise dosta sto nas poliricari ponizavaju, sad trebaju i Gordic i slicni . Pa ja ne mogu da razumjem to nikako , ne mora igrat vise nikad , ko oce da igra za repku nek igra ne moramo se nigdje plasirat . Nek naprave neko uspjeh sportski pa nek onda traze al samo sto igraju , sramota !!!
Pa jebote ej stimaju im se poslovi familiji pored ogromnih para koje imaju na ustrb gradjana repke za koje igraju, gdje to ima ?!
Novinari nesposobni nisu u stanju saznat nista , pa ovo se moralo znat prije , istrazovacko novinarstvo ne postoji ,samo naruceno. Objavite sad sve ko je sve dobio uslugu da igra za repku , a Gordicu hvala sto je nekom izbjeglici pored svojih para kojih ima sigurno dovoljno , sebu stimao materijal za kucu da mu se to zavrsi DA BI ON IGRAO ZA REPKU!!! Smjenite taj savez i ko im to obecava , nek ne igraju vise , nek igra ko hoce i nek gubimo ,al da makar znam da je dosao igrat sto mu je ponos igrat za repku!
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 27 jun 2018, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Kao i uvijek... Na gubitku najviše (jedino) navijači.

Ovo za novinarstvo si u pravu.Da je srece da postoji istrazivacko novinarstvo pa da znamo ko je imao kakvu korist od igranja za reprezentaciju,nek ih barem malo javnost pere,mada oni nemaju osjecaja stida i srama.paulus je napisao/la:Pa **** te Monty Payton !!!!
Borci nemaju hljeba jesti,nasim reprezentativcima se kuce grade,mladi ljudi,inzinjeri,doktori odlaze a reprezentativci koji su obezbjedjeni svoju rodbinu utrpavaju u najbolje firme.Pisaj po sirotinji
-
neroazzurni
- Kontakt:
Ako nista Gordic je igrao i nije uslovljavao, pa ovaj njegov zahtjev ustvari molba je stara nekoliko godina...covjeku jednostavno prekipilo, i opet je izabrao najbezbolniji trenutak po repku. Ne pravdam ove poteze ali ako cemo realno ovo nije nista specijalno, ova njegova molba je mizerija naspram drugih, tako da nemoj bogati te patetike oko "izbjeglica" i kao on uzima nekom nesto, sve su to donacijepaulus je napisao/la:Pa **** te Monty Payton !!!!
I da, on sto je za zivota zaradio toliko Mirza za 2 mjeseca uzme, a Mirzi daj sestru uvali u elektro i daj joj 2 milje platu a Gorda tebe ko yebe
Sve je ovo bljak prica, ali ako vec kritikujes hajmo ici redom
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Van pameti, ovo je van yebene pameti!
Košarkaški reprezentativci uslovljavaju savez da im namaknu sredstva za obnovu kuće ili da im se zaposli rodbina kako bi oni neometano igrali za reprezentaciju. Pa brate, mislim da ovakve relacije i talovi ne vladaju u Africi
Zamisli dođe Tony Parker i kaže "neću da igram za reprezentaciju dok mi ne zaposlite rodbinu na državne jasle"

Košarkaški reprezentativci uslovljavaju savez da im namaknu sredstva za obnovu kuće ili da im se zaposli rodbina kako bi oni neometano igrali za reprezentaciju. Pa brate, mislim da ovakve relacije i talovi ne vladaju u Africi
Zamisli dođe Tony Parker i kaže "neću da igram za reprezentaciju dok mi ne zaposlite rodbinu na državne jasle"
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Valjda covjek hoce ono sto mu je davno trebalo biti uradjeno
Ima istine i u tome,zamisli kako je njemu bilo kad je cuo da je mirza zaposlio svoje u elektrotistribuciju,a njemu te papire kako sam razumio obecavaju godinama.neroazzurni je napisao/la:Ako nista Gordic je igrao i nije uslovljavao, pa ovaj njegov zahtjev ustvari molba je stara nekoliko godina...covjeku jednostavno prekipilo, i opet je izabrao najbezbolniji trenutak po repku. Ne pravdam ove poteze ali ako cemo realno ovo nije nista specijalno, ova njegova molba je mizerija naspram drugih, tako da nemoj bogati te patetike oko "izbjeglica" i kao on uzima nekom nesto, sve su to donacijepaulus je napisao/la:Pa **** te Monty Payton !!!!
I da, on sto je za zivota zaradio toliko Mirza za 2 mjeseca uzme, a Mirzi daj sestru uvali u elektro i daj joj 2 milje platu a Gorda tebe ko yebe
Dobro je dule rekao,nije ni igracima jednostavno kad cujes kako ti drugi (u ovom slucaju mirza, najbolji jbt) saigraci uslovljavaju igranje za reprezentaciju.
Edit:Meni je duplo veci skandal ovo sto je mirza uradio nego nemanja.
- JohnCleese
- Kontakt:
Sve ove godine ni kamen temeljac nisu postavili
dok neki imaju dovoljno staza da im savez komotno moze poceti ganjati invalidsku

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Poserem ih sve ko god je trazio sta da igra ne traba ih zvat ni na kafu vise. Svi smo mi **** valjda u nama taj gen , milione to ima ba i on i Gordic , manje od Mirze al ima da se ne sekira , a Mirza sa milionima trazi nes da mu se nastima ma da mu se besplatan parking nastima je sramota a kamoli sta se pise da su trazili , nemam jos dokaza ko kod Gordica al ako je istina PUUUUUUU , jadni ljudi ovdje sa takim sportistima a kamoli poliricatima!!!! Sram ih bilo al stvarno mene sramota kolko je to uffffff,,,,,,, najezim se !!!!SF6 je napisao/la:Ima istine i u tome,zamisli kako je njemu bilo kad je cuo da je mirza zaposlio svoje u elektrotistribuciju,a njemu te papire kako sam razumio obecavaju godinama.neroazzurni je napisao/la:Ako nista Gordic je igrao i nije uslovljavao, pa ovaj njegov zahtjev ustvari molba je stara nekoliko godina...covjeku jednostavno prekipilo, i opet je izabrao najbezbolniji trenutak po repku. Ne pravdam ove poteze ali ako cemo realno ovo nije nista specijalno, ova njegova molba je mizerija naspram drugih, tako da nemoj bogati te patetike oko "izbjeglica" i kao on uzima nekom nesto, sve su to donacijepaulus je napisao/la:Pa **** te Monty Payton !!!!
Dobro je dule rekao,nije ni igracima jednostavno kad cujes kako ti drugi (u ovom slucaju mirza, najbolji jbt) saigraci uslovljavaju igranje za reprezentaciju.
Edit:Meni je duplo veci skandal ovo sto je mirza uradio nego nemanja.
Poserem ga , ne mora nikad igrat ako za to igra !!!!nagibBeg je napisao/la:Valjda covjek hoce ono sto mu je davno trebalo biti uradjeno
nagibBeg je napisao/la:Valjda covjek hoce ono sto mu je davno trebalo biti uradjeno
mislis da mu je davno trebalo preko veze,štele poceti sa popravljanjem,gradnjom kuće?
Dafilip13 je napisao/la:nagibBeg je napisao/la:Valjda covjek hoce ono sto mu je davno trebalo biti uradjeno
mislis da mu je davno trebalo preko veze,štele poceti sa popravljanjem,gradnjom kuće?
Trenutno korisnika/ca: BIHpatriota, DjaniTarik, Nah1ddd, VolimBiH96 i 10 gostiju.