Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Al su ovim dokazali da je ffp sušta suprotnost od onoga sto je trebao biti. Lafo hoce stabilne klubove koji nisu ovisni o vlasnicima istih i njihovim fin.injekcijama,a onda u ovom slučaju potvrde da prilikom donošenja odluke nisu mogli zanemariti "sumnjivo bogatstvo" vlasnika Milana. Očigledno da njima i odgovaraju samo bogati vlasnici, sto je svakako u duhu njihove vizije ffp-a
Il Club più titolato al mondo!
Majstore psg kupi neymara ali upumpa 180mil u klub istovremeno i taman ima dozvoljeni gubitak od 45mil...
Kosooki jeb.adzija upumpa 200mil na igrace i nikako ne pokrije taj minus... jer da je i on upumpao jos 160 kao lafo sponzorstvo u klub nista od ovog ne bi bilo...
Evidentna razlika u poslovanju psg i citya sa jedne strane i milana sa druge...
Kosooki jeb.adzija upumpa 200mil na igrace i nikako ne pokrije taj minus... jer da je i on upumpao jos 160 kao lafo sponzorstvo u klub nista od ovog ne bi bilo...
Evidentna razlika u poslovanju psg i citya sa jedne strane i milana sa druge...
Pa jarane ti ama bas nista nisi skontao sta sam ja napisao
FFP nije susta suprotnost od onoga sta treba bude... on trazi stabilne klubove, a koje kriv sto Milan ima gore vlasnike od Citya i PSGa.... oni su stabilni na nacin koji to mogu biti stabilni... jbgs imaju ciste knjige....
Al ja brate govorim o ideji ffp, onome sta je bilo obrazloženje kada su isti uveli. Navodno su željeli da sprijece upumpavanje novca u klubove od strane njihovih vlasnika a znamo svi da u tome nisu uspjeli. A kad je Milan u pitanju, nisu gledali samo knjige u klubu, nego i upitnu finansijsku stabilnost vlasnika (barem se tako pisalo), sto opet govori da ne posmatraju klub neovisno od vlasnika.
- nextterrain
- Kontakt:
A gledao se period od 2014. - 2017.
Taman ce ova godina pauze bez LE dobro doci da odmorni uzmu ligu
Taman ce ova godina pauze bez LE dobro doci da odmorni uzmu ligu

Para vrti...
Uvijek bilo, yebes FFP i sve sto oni rade.
Uvijek bilo, yebes FFP i sve sto oni rade.
Milan je komedija od kluba odavno
Napoli: è fatta per Meret e Karnezis, all'Udinese 27.5 milioni
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- BuffonGigi
- Kontakt:
Meni je jako zao Milanovih navijaca a i kluba takve velicine i historije. Ako ostane na snazi suspenzija od 2 godine, Milanu ce trebati jos najmanje 10 godina da se oporavi i eventualno stane na noge. Mislim da se FFP ne primjenjuje jednako na sve, i da definitivno UEFA stiti klubove iz nekih drugih liga, dok su Talijani stalno pod lupom.
Medjutim sta se desilo s projektom, Mirabellijem i Fassoneom? Sjecate se nasih konverzacija od proslog ljeta? Nije da likujem, opet ponavaljam nije mi drago, ali svi veliki projekti se prave tiho. Samo budale pompezno najavljuju velike stvari.
Medjutim sta se desilo s projektom, Mirabellijem i Fassoneom? Sjecate se nasih konverzacija od proslog ljeta? Nije da likujem, opet ponavaljam nije mi drago, ali svi veliki projekti se prave tiho. Samo budale pompezno najavljuju velike stvari.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Nije 2 godine kako su prenijeli neki mediji nego 1,a i ona se može ukinuti nakon zalbe. Slazem se da UEFA nema iste arsine kada je ffp u pitanju
-
- Kontakt:
Autoru komentara tipa ''Hvala što je kod vas odradio prilagodbu na Seriju A, sada dolazi u pravu ekipu'' ili nešto slično(vezano za Cancela naravno), nije drago što se Milan pati ?BuffonGigi je napisao/la:Meni je jako zao Milanovih navijaca a i kluba takve velicine i historije. Ako ostane na snazi suspenzija od 2 godine, Milanu ce trebati jos najmanje 10 godina da se oporavi i eventualno stane na noge. Mislim da se FFP ne primjenjuje jednako na sve, i da definitivno UEFA stiti klubove iz nekih drugih liga, dok su Talijani stalno pod lupom.
Daj, koga ti zavaravaš, adolescent sa lošim ukusom.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Mozda ti mogu tata biti po godinama, tako da te price o adolescenciji ostavis za neki drugi put.
U mojim ocima Milan nikad nece biti isto sto i inter. Jedni su druga najtrofejnija talijanska ekipa na terenu, dok su drugi olicenje neuspjeha.
U mojim ocima Milan nikad nece biti isto sto i inter. Jedni su druga najtrofejnija talijanska ekipa na terenu, dok su drugi olicenje neuspjeha.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Inter je smetlje.
Ko ostane juventusu jos poslije SMSa iz Calcia da ga dovedu...haman samo Icardi ovo ostalo su sve pokupovali...
Prekucali su yebenu igricu uzduz i poprijeko
Prekucali su yebenu igricu uzduz i poprijeko

Hmm, covjek bi rekao da Juve redovno pustosi konkurenciju, a nije to tako. Zapravo je Pjanic prakticno prvi od 3 igrača koji su bili nositelji igre svojih ekipa, ostala dva su Higuain i Berna.
Da docaramo koliko je i Juventusu tesko dovesti takve igrace iz konkurencije reci cemo da su za Higuaina i Pjanica placene otkupne klauzule dok je za Bernu koji istu nije imao morao biti placen puni iznos koliko su trazili.
Dakle sve skupa cca 170 miliona. Juventusu uopce nije jednostavno dovesti igrače iz konkurencije bez placanja klauzule ili pune cijene, naprosto tu cesto ima vise od fudbala, takva je cizma. Sjetimo se samo pokusaja dovodjenja Guarina ili Hamsika koji je odustao iako je skoro pa bilo gotovo. Za Icardia bi tu bio rat. Pa i Cancelo je vrijedjan po instagramu samo tako iako nije direktno presao.
Da docaramo koliko je i Juventusu tesko dovesti takve igrace iz konkurencije reci cemo da su za Higuaina i Pjanica placene otkupne klauzule dok je za Bernu koji istu nije imao morao biti placen puni iznos koliko su trazili.
Dakle sve skupa cca 170 miliona. Juventusu uopce nije jednostavno dovesti igrače iz konkurencije bez placanja klauzule ili pune cijene, naprosto tu cesto ima vise od fudbala, takva je cizma. Sjetimo se samo pokusaja dovodjenja Guarina ili Hamsika koji je odustao iako je skoro pa bilo gotovo. Za Icardia bi tu bio rat. Pa i Cancelo je vrijedjan po instagramu samo tako iako nije direktno presao.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ma govorim u smislu na kojem ste nivou da ste u mogucnosti dovesti sve sto hoda po Calciu, sad manje više o tome hoce li igrac ili klub pristati....dok ostali mogu samo mastati o tome...
Strasan projekat bgm
Strasan projekat bgm

Isplati se na kraju.
Lopovski klub, jbt ih
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 5 gostiju.