No zar se obracunska snaga ne treba prijaviti ranije ukoliko je ona znacajno veca? Tipa bez reflektora na dan utakmice ti treba max 50 kwh dok sa reflektorima ti treba preko 300 kwh pa tipa moras to najaviti prije pocetka novog mjeseca za naredni mjesec koliko ce ti trebati obracunska snaga koja ce se pojaviti na racunu za taj mjesec pa makar na kraju ne upalio reflektore?hlive je napisao/la:Radi se o vršnoj snazi i košta cca 3000 KM, to plaćaš samo ako jednom upališ reflektore mjesečno + potrošnja. Znači to je fiksna cijena za cijeli mjesec + potrosnja.
Obracunska snaga zavisi od koliko ti je potrebno max kwh u jednom trenutku. Kod EPBiH ona kosta 19,33 KM (sa PDV) za kwh za mjesec. Na Grbavici ima minimum 160 rasvjetnih tijela na reflektorima i oni trose, mislim, oko 2 kwh sto znaci, uz ostale potrosace el. energije na stadionu, da je potrebna obracunska snaga od otprilike 300-350-400 kwh sto bi bilo 5809,81 KM-6776,23 KM-7742,65 KM dok bi potrosnja el. energije za tri sata sa postrosnjom 300-400 kwh kostala 63,55 KM do 80,98 KM po vecoj tarifi (0,174213 KM po kwh sa PDV). Ukoliko znas koliko tacno ima rasvjestnih tijela na Grbavici i koliko individualno trose, napisi pa da i ja znam tacnu cifru