FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Dajdža
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Dajdža » 29 sep 2010, 22:26

Dragi bože,pa zar nam je utjeha ovakav rezultat...pogledajmo trenutnu tabelu..gdje smo..trener se odlično uklopio sa Ademagom i menadžerišu po svom ćeifu...dovode koga oni hoće i kako hoće.Nude svoje uvjete..dobro neko reče DJL dobro funkcioniše. Salihaga mijenja dres vrlo brzo..osta SDA..evo ga Mensuru gradi toranj i u Tuzli..složni i iznenada za desetak godina milioneri..ama nema on pojma o Slobodi,čovjek je figura koji gura svoje interese a tu su braići koji se ponašaju bahato i osorno,malo mu serviraju probleme kada zaglibe..on brzo kroz Avaz pukne izjavicu..biče ovako ili onako...ode malo do Libije..ama kakva Sloboda..to je samo pogledajmo rekl.spot:član ovoga,predsjednik onoga..ne štedi lovu a našem dragom Taretu ni bolničko liječenje nije plaćeno...a tobože mu ponuđen ugovor u momentu nesretne povrede sa Veležom.Od kako su Šabovići preuzeli Slobodu ,mogli bi smo knjiga i knjiga napisati i lovu zaraditi..mi obični smrtnici.Pitam se samo dali bi bili uz Slobodu kada bi prešla u niži rang.Općinske strukture su bezbroj puta učestvovale u spašavanju od ispadanja,svi znamo kako..e i njima je dosadilo i čekaju da se ovo njihovo osorno ponašanje okonča i moraće se krenuti ispočetka..

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 29 sep 2010, 22:51

Dajdža je napisao/la:Dragi bože,pa zar nam je utjeha ovakav rezultat...pogledajmo trenutnu tabelu..gdje smo..trener se odlično uklopio sa Ademagom i menadžerišu po svom ćeifu...dovode koga oni hoće i kako hoće.Nude svoje uvjete..dobro neko reče DJL dobro funkcioniše. Salihaga mijenja dres vrlo brzo..osta SDA..evo ga Mensuru gradi toranj i u Tuzli..složni i iznenada za desetak godina milioneri..ama nema on pojma o Slobodi,čovjek je figura koji gura svoje interese a tu su braići koji se ponašaju bahato i osorno,malo mu serviraju probleme kada zaglibe..on brzo kroz Avaz pukne izjavicu..biče ovako ili onako...ode malo do Libije..ama kakva Sloboda..to je samo pogledajmo rekl.spot:član ovoga,predsjednik onoga..ne štedi lovu a našem dragom Taretu ni bolničko liječenje nije plaćeno...a tobože mu ponuđen ugovor u momentu nesretne povrede sa Veležom.Od kako su Šabovići preuzeli Slobodu ,mogli bi smo knjiga i knjiga napisati i lovu zaraditi..mi obični smrtnici.Pitam se samo dali bi bili uz Slobodu kada bi prešla u niži rang.Općinske strukture su bezbroj puta učestvovale u spašavanju od ispadanja,svi znamo kako..e i njima je dosadilo i čekaju da se ovo njihovo osorno ponašanje okonča i moraće se krenuti ispočetka..
Potpis ! Nazalost Sloboda je polako istruhla u svojim korijenima,i sve sto se gradilo kroz istoriju je raznoraznim mutnim radnjama posramljeno i jednini spas za nas klub je dolazak novih ljudi i da se krene iz pocetka,jer ovo je sve cisto prezivljavanje od utakmice do utakmice,i nema vise nikakve drazi nijedna utakmica,jer se sve tmurno sastavilo pocev od stadiona,uprave,uslova za treniranje i ovih jadnih igraca...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 sep 2010, 00:59

Dajdža je napisao/la:Dragi bože,pa zar nam je utjeha ovakav rezultat...pogledajmo trenutnu tabelu..gdje smo..trener se odlično uklopio sa Ademagom i menadžerišu po svom ćeifu...dovode koga oni hoće i kako hoće.Nude svoje uvjete..dobro neko reče DJL dobro funkcioniše. Salihaga mijenja dres vrlo brzo..osta SDA..evo ga Mensuru gradi toranj i u Tuzli..složni i iznenada za desetak godina milioneri..ama nema on pojma o Slobodi,čovjek je figura koji gura svoje interese a tu su braići koji se ponašaju bahato i osorno,malo mu serviraju probleme kada zaglibe..on brzo kroz Avaz pukne izjavicu..biče ovako ili onako...ode malo do Libije..ama kakva Sloboda..to je samo pogledajmo rekl.spot:član ovoga,predsjednik onoga..ne štedi lovu a našem dragom Taretu ni bolničko liječenje nije plaćeno...a tobože mu ponuđen ugovor u momentu nesretne povrede sa Veležom.Od kako su Šabovići preuzeli Slobodu ,mogli bi smo knjiga i knjiga napisati i lovu zaraditi..mi obični smrtnici.Pitam se samo dali bi bili uz Slobodu kada bi prešla u niži rang.Općinske strukture su bezbroj puta učestvovale u spašavanju od ispadanja,svi znamo kako..e i njima je dosadilo i čekaju da se ovo njihovo osorno ponašanje okonča i moraće se krenuti ispočetka..

sve to stoji, ali ni ovi prije njih nisu bili ni sekunde bolji... sa voim smo barem dvije godine za redom igrali finale kupa i bili u vrhu....sve u svemu nikad mi necemo naci ljude koji vole ovaj klub nazalost.....daj boze da se sta promjeni ali da bog da :(.......ma necu vise da se neriviram dosta sam stvari propustio zbog Slobode i ne kajem se, ali barem su licili na klub i ne zalim se...Po prvi put nakon poraza od Sirokog, ja se nisam nervirao, nemam vise snage
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 sep 2010, 01:08

Sloboda neriješeno sa Kozarom: Glavaša raduje postignuti gol

U prvoj utakmici osmine finala kupa BiH, Sloboda je u Gradišci sa Kozarom odigrala 1:1 (1:0 Studen 29., 1:1 Halilović 37.).

S obzirom da su uspjeli postići gol, a da su sa druge strane imali sasvim solidnu ekipu prvoligaša iz manjeg bh. eniteta, konačni rezultat može zadovoljiti Stručni štab.

- Na kraju sam zadovoljan jer smo većim dijelom susreta dominirali. Kozara je dobra ekipa, sa nekolicinom mladih i kvalitetnih igrača i nije nam bilo lako. Raduje me gol i ako ponovo nisam zadovoljan niti realizacijom, niti učinkom dva tri-igrača koji mi kidaju nerve iz utakmice utakmicu – rekao nam je poslije utakmice Vlatko Glavaš.

Kritike javnosti nakon utakimice sa Širokim Brijegom, kod Glavaša su očigledno imale efekta, pa je napokon napravio rez nakon jednog poraza. Na klupi su ostali Raca, Vukomanović, Ristanić, i Mujić, a utakmicu počeli Aleksić i mladi Mešanović, što je na kraju i urodilo plodom. Pred kraj utakmice crveni karton je dobio Mersed Malkić, koji zajedno sa Smajlovićem i Racom, koji odrađuju tri žuta kartona, neće imati pravo nastupa u narednoj utakmici koju Sloboda igra sa Borcem u Banjoj Luci.

Edit:Zanimljivo je reci da su danas Siroki Brijeg savladali bivsi juniori Slobode Rahmanovic i Murselovic,koji su na pocetku sezone u klubu sa Tusnja proglaseni viskom.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 okt 2010, 23:16

Sretan vam Dan oslobođenja Tuzle!

2. oktobar 1943.- Dan kada je Tuzla postala najveći oslobođeni grad u fašizmom pokorenoj Evropi.

Voćko
Kontakt:

Post Postao/la Voćko » 02 okt 2010, 00:28

harry_90 je napisao/la:Sretan vam Dan oslobođenja Tuzle!

2. oktobar 1943.- Dan kada je Tuzla postala najveći oslobođeni grad u fašizmom pokorenoj Evropi.
Pridružujem se čestitkama svim Tuzlacima i Tuzlankama ;)

[youtube][/youtube]

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 okt 2010, 22:20

Stefan Gavarić vezni igrač Slobode: Želimo bod(ove) protiv Borca!

Stefan Gavarić jedan od najboljih veznih Premijer lige i igrač tuzlanske Slobode, priliku za izlazak iz rezultatske krize vidi već u gostujućoj utakmici kada tim Vlatka Glavaša gostuje kod lidera prvenstva Borca u Banja Luci.

-Imamo dobar tim koji je spoj mladosti i iskustva kao i dobrog trenera Vlatka Glavaša, ali za sada izostaju rezultati koji nam nisu na ruku. Vjerujem u ovu momčad, jer stvarno imamo dobru i radnu atmosferu. Izlazak iz krize vidim već u narednom kolu kada gostujemo kod Borca u Banja Luci koji je lider prvenstva i ima odličnu ekipu, predvođenu Nikolićem, Stančevskim, Trivunovićem i Stajićem. Mišljenja sam da naš tim bolje igra velike utakmice i da ćemo povoljan rezultat ostvariti protiv Borca-rekao nam je Stefan Gavarić.

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 02 okt 2010, 22:25

harry_90 je napisao/la:Stefan Gavarić vezni igrač Slobode: Želimo bod(ove) protiv Borca!

Stefan Gavarić jedan od najboljih veznih Premijer lige i igrač tuzlanske Slobode, priliku za izlazak iz rezultatske krize vidi već u gostujućoj utakmici kada tim Vlatka Glavaša gostuje kod lidera prvenstva Borca u Banja Luci.

-Imamo dobar tim koji je spoj mladosti i iskustva kao i dobrog trenera Vlatka Glavaša, ali za sada izostaju rezultati koji nam nisu na ruku. Vjerujem u ovu momčad, jer stvarno imamo dobru i radnu atmosferu. Izlazak iz krize vidim već u narednom kolu kada gostujemo kod Borca u Banja Luci koji je lider prvenstva i ima odličnu ekipu, predvođenu Nikolićem, Stančevskim, Trivunovićem i Stajićem. Mišljenja sam da naš tim bolje igra velike utakmice i da ćemo povoljan rezultat ostvariti protiv Borca-rekao nam je Stefan Gavarić.
Pa nisi na koncertu?
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 okt 2010, 22:30

Urban Batalion je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Stefan Gavarić vezni igrač Slobode: Želimo bod(ove) protiv Borca!

Pa nisi na koncertu?
Bio sam malo,do jedno pola 10,sledio se djaba,a nigdje dubioze,pjevali neki prije njih,i dosadilo mi cekat i sa jaranom odem na pivo i kuci..

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 02 okt 2010, 22:36

harry_90 je napisao/la:
Urban Batalion je napisao/la:

Pa nisi na koncertu?
Bio sam malo,do jedno pola 10,sledio se djaba,a nigdje dubioze,pjevali neki prije njih,i dosadilo mi cekat i sa jaranom odem na pivo i kuci..
Ja sad doso.Jbg zima bio sam do 10.Dobro je waltera sam cuo firma ilegal i jos par.Dovoljno. :mrgreen:

A pita ih hocemol glasat kad se njih malo dreknu.Kaze on pa sto su ovi ostali dosli. :lol: :lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 okt 2010, 22:46

Ja dosao do trga Slobode oni poceli pjevat,rek'o ne vracao se ja,i sjednem sa drugom popijem po pivo i kuci lagano,jos zima jbt.. sledio se .. bas je se oko 21h napuno park kod muzicke,u 20h nije bilo mozda 500 ljudi..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 okt 2010, 15:16

Sutra u Banja Luci, Mujić mora na operaciju

Produžetak pripremnog perioda pred duel sa Borcem, na Tušnju je iskorišten radno.

Redovnim treninzima, sastancima i pojačanim treninima, izabranici Vlatka Glavaša su se trudili da zaborave nenadani gubitak bodova u utakmici sa Širokim Brijegom (0:1), te mirne glave uđu u sutrašnji duel sa Borcem.

- Nakon poraza smo na ovu utakmicu gledali drugačije, jer ko bi nakon domaćeg poraza želio da se vadi na prvoplasiranoj ekipi. Ali sada je drugačije. Mnogo smo razgovarali, smirili nervozu i dobro se spremili za utakmicu. Siguran sam da ćemo odigrati dobro, a vjerujem da nas maler sa propuštenim šansama neće pratiti vječno – ističe Vlatko Glavaš, naglašavajući kako će dati priliku mladima Mešanoviću, Bekiću i Rahmanoviću.

On sutra na Gradskom stadionu u Banja Luci neće moći računati na trojicu koji nemaju pravi nastupa zbog žutih i crvenih kartona. Međutim, pored Malkića, Race i Smajlovića, najverovatnije u ekipu neće moći uvrstiti niti povrijeđenog Senada Mujića.

- Bolovi u koljenu me muče još od kup utakmcie sa sarajevskom Bosnom. Trčati i šutirati mogu. Ali jači sprint i skok mi stvaraju bolove. Bio sam na pregledu, radi se o povredi meniskusa. Potvrde li to i dodatna ispitivanja, uskoro bi trebao i na operaciju – povrdio nam je Mujić.

Ukoliko bude morao "pod nož", nevjerovatnije će propustiti sve utakmice do kraja prvenstva.

Utakmica Borac – Sloboda se igra sutra od 17.00 sati, a glavni sudija je Danijel Pajić iz Bijeljine.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 okt 2010, 17:00

Tarik Okanović počeo trenirati

Dug prema UKC-u još nije isplaćen

Razlog nešto lošijih igara Slobode u prvih osam kola Premijer lige, mnogi simpatizeri tuzlanskog kluba vide u neigranju Tarika Okanovića koji je krajem prošle sezone doživio tešku povredu zgloba nakon oštrog starta igrča Veleža, Mirnesa Salihovića.

Nakon osam odigranih kola, saldo Slobode je osam osvojenih bodova što je daleko ispod očekivanja stručnog štaba. Iako je crveno-crne u odnosu na prošlu sezonu napustilo čak devet igrača, mnogi će se složiti da je nenadoknadiv izostanak Tarika Okanovića.

U dosadašnjim utakmicama primjetilo se da nedostaje tečnost u igri tuzlanskog tima, hirurški precizni pasovi i centaršutevi. Najskuplji napad Premijer lige sa Dajićem, Smajlovićem i Mujićem gotovo da nema prave lopte pa je to možda i razlog njihove neefikasnosti. Jednom riječju nedostaje playmaker Tarik Okanović koji je u proteklih deset godina bez pauze nosio dres Slobode.

Vijest koja bi trebala obradovati sve navijače Slobode je ta da je popularni Tare od danas počeo sa treninzima a one najopmitističnije prognoze govore da bi Okanović na teren mogao pred kraj prvog dijela sezone, iako su šanse za tako nešto za sada minimalne.

Što se mene tiče, ja sam zadovoljan kako sve ide, teško je je ovo bilo izdržati psihički ali mislim da sam uspio. Povreda je sada iza mene, danas počinjem trenirati i nadam se što skorijem povratku na teren, kazao nam je Tarik Okanović.

Ono o čemu se govorilo proteklih dana u medijima je to da je veznjak Slobode dobio opomenu pred tužbu od UKC-a iz Tuzle gdje se liječio nakon povrede. Troškove liječenja preuzeo je klub, no, na adresu Tarika Okanovića stigla je opomena u kojoj stoji da u narednih nekoliko dana mora uplatiti 300 KM. Ovo nam je potvrdio i sam Okanović koji nije želio mnogo komentarisati cijeli slučaj.

Da, istina je, dobio sam opomenu pred tužbu, nevjerovatno. Ali, to me zaista ne zanima, kratko je prokomentarisao Okanović.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ne mogu vjerovat da ovdje se nista na pise vec nekoliko dana...svako o svom klubu pise,ovdje niko nista...ccc

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 04 okt 2010, 18:20

postizborna sutnja brate :D :D ...sutra ne ocekujem ama bas nista osim poraza....u gostima igramo prelose a idemo na noge lideru prvenstva tako da bi bio nazalost zadovoljan i minimalnim porazom
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 04 okt 2010, 18:22

Divna vijest za nasu FK Slobodu, najbolje joj je da se ukine naredne 4 godine, pa ako ovih 44% Tuzlaka dodje pameti i izadje da glasa i skloni SDA sa vlasti da se opet osnuje, a ako ne da ceka dok im ne dodje taj dan jer kuku nama sa ovakvom vladom.

Jest o politici, al bgm je i direktno vezano za Slobodu, ovi seljaci u vladi dok ne odu nema nama napredka.

PU PU i PU.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 okt 2010, 19:16

Ovo nece valjati za Slobodu,jer se uz nju sve veze za politiku.Sabovic pobjeg'o iz SDA kod Radoncica,a SDA pobjedi u TK :evil: opet seljOci glasali za sda da dobije,njima nije bitno kako ce zivjet,bitno je da sda dobije...Al haj necu puno o tome.. Sutra idemo oslabljeni u Banja Luku,nadat se da ne pripremimo vise od 2 gola,al tesko ..

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 04 okt 2010, 19:19

harry_90 je napisao/la:Ovo nece valjati za Slobodu,jer se uz nju sve veze za politiku.Sabovic pobjeg'o iz SDA kod Radoncica,a SDA pobjedi u TK :evil: opet seljOci glasali za sda da dobije,njima nije bitno kako ce zivjet,bitno je da sda dobije...Al haj necu puno o tome.. Sutra idemo oslabljeni u Banja Luku,nadat se da ne pripremimo vise od 2 gola,al tesko ..
Ma mi smo gori seljaci od njih :P, kod njih izlaznost po 80%, a kod nas 50%, pa mi hocemo bolje, aha al malo prekosutra :P.

Ja bi bio sretan da sutra damo jedan go, a koliko primimo to je manje bitno, jer boda vidjet necemo, a oni se samo pisu :D. Taj go da mi bi vidjet samo radi tog da znam da nam nije napad djaba najplaceniji u ligi :D, a naravno i zbog samopouzdanja igraca :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 okt 2010, 19:24

guber90 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Ovo nece valjati za Slobodu,jer se uz nju sve veze za politiku.Sabovic pobjeg'o iz SDA kod Radoncica,a SDA pobjedi u TK :evil: opet seljOci glasali za sda da dobije,njima nije bitno kako ce zivjet,bitno je da sda dobije...Al haj necu puno o tome.. Sutra idemo oslabljeni u Banja Luku,nadat se da ne pripremimo vise od 2 gola,al tesko ..
Ma mi smo gori seljaci od njih :P, kod njih izlaznost po 80%, a kod nas 50%, pa mi hocemo bolje, aha al malo prekosutra :P.

Ja bi bio sretan da sutra damo jedan go, a koliko primimo to je manje bitno, jer boda vidjet necemo, a oni se samo pisu :D. Taj go da mi bi vidjet samo radi tog da znam da nam nije napad djaba najplaceniji u ligi :D, a naravno i zbog samopouzdanja igraca :D.
Oni kad bi uspjeli dat prvi gol,branili bi se ko ludi,nevidjeni bunker bi bio na ovim prostorima :D imamo najskuplji napad u PL,a nista ne rade,ako i dobiju loptu,upadnu ili je se prepadnu...Morace malo proradit,ili out.. Nasa djeca dobila ŠB u kupu 2:0,a ovi profesionalci neznaju dati gola kuci..zalosnoo.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 04 okt 2010, 20:22

Nekad mislim da je bolje staviti juniore i kadete u prvi tim nego ove što im je olovo u nogama. Barem će ostavljati srce na terenu i boriće se za svaku loptu.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 04 okt 2010, 22:25

NEMA POTREBE ZA VRIJEDJANJEM LJUDI KOJI GLASAJU ZA SDA.Postizborna sutnja je al nema to veze.Svako ima svoje pravo izbora i otkud vi znate ko je za koga glaso.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.