http://www.fiba.basketball/basketballwo ... b=overviewedinjo-bih je napisao/la:gdje se moze pratiti statistika?
hvala
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bratanovic debitovao za seniore Belgije
PametanBassha je napisao/la:Bratanovic debitovao za seniore Belgije
Znam ja na .ebo nas
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
edinjo-bih
- Kontakt:
korak naprijed (prosli kolo dalje), nazad dva (izgubili bratanovica i biberovica)...
Meni se cini da je to kod nas u sportu postalo opcenito.Fudbal kosarka i rukomet. Taman se ponadas da ce biti bolje i onda odjednom dva koraka nazadedinjo-bih je napisao/la:korak naprijed (prosli kolo dalje), nazad dva (izgubili bratanovica i biberovica)...
Kikanović i Vrabac su jedini naši reprezentativci koji uvijek pozdrave navijače kad izađu na zagrijavanje. I to baš fino, okrenu se na tribine, mahnu, zaplješću
Možda je to sitnica, ali čovjeku znači. Ipak ih ima puno koje pozdravimo aplauzom a oni ne reaguju
A i što se tiče odnosa prema reprezentaciji nekako prednjače po korektnosti, na stranu partije kakve pružaju.
Kad sam vidio kako se Vrabac bori protiv Francuza, znao se hrvati i sa Gobertom ispod koša, zaboravio sam na sve što on ne može. Da su i ostali imali pristup kao on, i sa ovakvom ekipom ne bi bilo 50 razlike.
Pogledajte to lice umornog ratnika, ozb.

I ustalilo se da se i Penavu navodi među igračima koji su nam falili u ovim utakmicama, iako ga zapravo još uvijek nismo vidjeli u dresu seniorske reprezentacije. Naravno da bi imao mjesta u 12 kod nas, ali ko ne bi. Siguran sam da on u ovom trenutku dobro zaostaje po kvaliteti i za Kikanovićem, a i ovaj jedva preživljava ispod koša na ovom nivou, pa ne bih ja baš previše očekivao od Penave.
Kad sam vidio kako se Vrabac bori protiv Francuza, znao se hrvati i sa Gobertom ispod koša, zaboravio sam na sve što on ne može. Da su i ostali imali pristup kao on, i sa ovakvom ekipom ne bi bilo 50 razlike.
Pogledajte to lice umornog ratnika, ozb.

I ustalilo se da se i Penavu navodi među igračima koji su nam falili u ovim utakmicama, iako ga zapravo još uvijek nismo vidjeli u dresu seniorske reprezentacije. Naravno da bi imao mjesta u 12 kod nas, ali ko ne bi. Siguran sam da on u ovom trenutku dobro zaostaje po kvaliteti i za Kikanovićem, a i ovaj jedva preživljava ispod koša na ovom nivou, pa ne bih ja baš previše očekivao od Penave.
Stvarno mi vrabac nikada nije izgledao umišljen i ono da je sa 18 godina prekucao sve, kao gegic ili Atic, pa mi fakat čudno kako bolji igrač nije postao ofanzivno, a imao je puno prilika. Korektan je momak, vjerujem da nije puno klosario tokom karijere, al jednostavno nešto mu je falilo. Koji mu je prosjek u Njemačkoj drugoj ligi?
nema potpisa
Pratio sam ga dok je igrao za Partizan i bio je sasvim solidan pogotovo defanzivno gdje je bio sigurno među njihova 3 defanzivno najbolja igrača. Čak su ga i spominjali navijači Partizana po facebooku na početku sezone dok je Muta vodio u smislu kako bi on dobro došao u odbrani. Poranio je sa prelaskom u Španiju po meni mada je sigurno očekivao minutažu budući da je klub vodio Marković koji se tu nije dugo zadržao. Sve u svemu Vrabac je vrijedan, požrtvovan i defanzivno vrlo koristan igrač u sistemu koji ističe njegove vrline a njemu fali trener koji dobro zna njegove prednosti i mane i kontinuitet u nekom klubu. Ne poznajem Njemačku ligu tako da ne mogu sa sigurnošću reći koliko je to dobar izbor za njega, neko moje skromno mišljenje je da je neki klub s naših prostora koji igra ABA ligu bolja sredina za njegov razvoj.Admir_Sa je napisao/la:Stvarno mi vrabac nikada nije izgledao umišljen i ono da je sa 18 godina prekucao sve, kao gegic ili Atic, pa mi fakat čudno kako bolji igrač nije postao ofanzivno, a imao je puno prilika. Korektan je momak, vjerujem da nije puno klosario tokom karijere, al jednostavno nešto mu je falilo. Koji mu je prosjek u Njemačkoj drugoj ligi?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Opačak koji je kao neki menadžer Durme tvrdi da on igra za 6 000 eura godišnje. A i nije nam on najmanje plaćeni igrač iz sastava u ovom prozoru, tako za Alibegovića koliko znamo još niko nije dao marke za njegove košarkaške usluge.
Od naših centara u pretkvalifikacijama(Tomić, Sejfić, Lončar) meni se najviše svidjelo kako je Tomić odigrao. Šteta što se izgubio, potpisao je za Partizan gdje se nije snašao a onda se uz to i teško povrijedio. Više je pokazao u dresu reprezentacije i od jednog Sulejmanovića, ispred njega su po meni "samo" Nurkić, Stipanović, Kikanović i Halilović, što znači da bi nam dobro došao u ovom prozoru kad nismo mogli računati na većinu njih.
“Što se tiče Partizana ili bilo kojeg drugog kluba, stvarno ne razmišljam o košarci do momenta ako Bog da kad izađem na teren i uhvatim loptu u ruke. Maksimalno sam koncentrisan i posvećen ovoj kompleksnoj povredi koja zahtijeva mnogo rada i strpljenja. Nastavljam s radom s željom da se što prije vratim na parket i naravno dolazim u Tuzlu da podržim drugare protiv Francuske”, zaključio je Obrad Tomić.
Bh.reprezentativac se povrijedio sredinom decembra 2017. godine pred utakmicu ABA lige protiv MZT-a.
http://www.bhbasket.ba/air-obrad-uspjes ... francuske/
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 03 jul 2018, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
Nesto si pomiješao druze, kakav Tomic i pokazivanje u dresu reprezentacije ?
- bosnacazin
- Kontakt:
Zna li neko hoće li i kad će biti repriza tekme?
Nisam ja ništa pomiješao "druže", već sam pratio mečeve pretkvalifikacija.mirzatele je napisao/la:Nesto si pomiješao druze, kakav Tomic i pokazivanje u dresu reprezentacije ?
u 22 sata na sportklub 2bosnacazin je napisao/la:Zna li neko hoće li i kad će biti repriza tekme?
- bosnacazin
- Kontakt:
Hvalafilip13 je napisao/la:u 22 sata na sportklub 2bosnacazin je napisao/la:Zna li neko hoće li i kad će biti repriza tekme?
bosnacazin je napisao/la:Hvalafilip13 je napisao/la:u 22 sata na sportklub 2bosnacazin je napisao/la:Zna li neko hoće li i kad će biti repriza tekme?
dobro, izvini, ja nisam pratio..Znaci bas dobar taj Tomic ? Eh da nam je sinoc bio a ne onaj glupan KikanovicDrape je napisao/la:Nisam ja ništa pomiješao "druže", već sam pratio mečeve pretkvalifikacija.mirzatele je napisao/la:Nesto si pomiješao druze, kakav Tomic i pokazivanje u dresu reprezentacije ?
gledao sam obe utakmice malo... Oko puno toga pretjereujete, generalno nisam za taj tip konverzacije gdje su neki igrači invalidi, panjevi itd... Ali brate mili, onaj Alibegović
Ne sjećam se da sam u skorije vreme gledao utakmicu gdje je tolika nesrazmjera između kvaliteta jednog igrača i minimuma zahtjeva koji traži rang te utakmice. Na stranu tehnička i taktička inferiornost, njegovo trčanje u promjeni posjeda je na nivou rekrativca koji počinje dijetu pred ljeto. Nemam pojma kojim kombinacijama je on upao tamo, ko god je odgovoran za njegovo pozivanje treba biti trajno protjeran iz košarke
Ne sjećam se da sam u skorije vreme gledao utakmicu gdje je tolika nesrazmjera između kvaliteta jednog igrača i minimuma zahtjeva koji traži rang te utakmice. Na stranu tehnička i taktička inferiornost, njegovo trčanje u promjeni posjeda je na nivou rekrativca koji počinje dijetu pred ljeto. Nemam pojma kojim kombinacijama je on upao tamo, ko god je odgovoran za njegovo pozivanje treba biti trajno protjeran iz košarke
Slazem se s drugom Drape-om ... Tomic je skroz korektno odradio predkvale ... steta sto je povrijedjen, sinoc bi nam on donio pobjedu ...Drape je napisao/la:Nisam ja ništa pomiješao "druže", već sam pratio mečeve pretkvalifikacija.mirzatele je napisao/la:Nesto si pomiješao druze, kakav Tomic i pokazivanje u dresu reprezentacije ?
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Alibegovic je skroz 'truntav' k'o pojava ... k'o da je up'o na termin pa i njemu raja dala da malo igra ... najace je to sto mu je Dule jos dao da igra ...Nemanja86 je napisao/la:Ali brate mili, onaj Alibegović![]()
mada kad smo kod 'truntavih' kome moram platiti da vise negledam onog Hasandica u timu ... kako ga nije stid uopste se pojavljivati na pripremama ... zadnju utakmicu vrijednu spomena je odigr'o protiv Gruzije u proslom stoljecu ... bolje igr'o k'o momak nego sad k'o 'iskusan' basketas ... k'o fol 'suter' a krije se od lopte i Boga moli da nedodje do njega ... 1 trica za citavu utakmicu a on k'o treb'o bi biti zaduzen za to ... pa bolje je Alibegovic se pokaz'o od njega ... nije mi ta psiha nasih igraca nikako jasna ... Savez ti daje iz utakmice u utakmicu sansu da se pokazes ... i umjesto da sam trazis loptu kad god udjes i uzimas suteve u nadi da cete 'prosrat' ti bjezis od ukazane sanse ... i to jos u prvom poluvremenu gdje jos ko imas fore se ispucavat' dok te eventualno ne krene ... i nije samo on, tako i Shisha i Lazic i ostali ... objasni mi Nemanja tu limitiranost posto ja nikako ne mogu ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.