Osmina finala- sve utakmice

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

leorey
Kontakt:

Re: Osmina finala- sve utakmice

Post Postao/la leorey » 29 jun 2018, 14:53

delinjo je napisao/la:kad imas Ronalda u ekipi niko ne moze biti kompletnija ekipa ...dzaba ne moze....jedan potez,slobodni,penal ,iznudjen crveni....to je Ronaldo...zato on Portugal i cini jakom repkoma a bez njega bi bili nu rangu nase repke....to je za razlika sto mislim da idu do kraja...ali na stranu sve on cini i ove panjeve boljim igracima ....
Portugal je prosjecna reprezentacija sa velikom doze srece bez njega. A to jaca repka itekako kaznjava. Zivi bili pa vidjeli.

Isto vrijedi i za Argentinu ako se ostali ne dozovu pa iz napada ne pocnu konacno davati golove.

Ovo nije ipak EURO vec svjetska smotra gdje je sve moguce, pa evo i da Njemacka ispadne u grupi.

Samo jedan los dan Ronalda gdje on ne zabija (a takvih je bilo mnogo ove godine i prosle) i oni idu kuci. Da ne govorim ne daj Boze o povredi, ekipa koja zavisi od jednog igraca ne moze osvojiti SP.

Zar mislite da ce Brazilu biti lagano protiv Mexica? Pa po meni su tu sanse 60:40 za Brazil, sta god ko rekao.
27.10.2020

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 29 jun 2018, 14:58

leorey je napisao/la:
Fikret1946 je napisao/la:Mislim da ce protiv Francuza Messi biti najistureniji bez Aguera i Higuaina, a ocekujem u vezi Banegu, Enzo Pereza, Di Mariu,Mascherana i Pavona
Mozda bi tako i trebalo poceti, ali mislim ipak da Messi MORA imati kakvu-takvu podrsku u napadu, bar da neko odvuce jednog stopera, jer ipak je rijec o Francuskoj kojoj su stoperi Umtiti i Varane. Bit ce kavez za Messija 100 % ko i Hrvatska sto je pravila, zbog toga ce mu definitivno trebati neko pomoci ili ce se otici na penale :mrgreen:

Mislim da njima Messi daje gol, pa makar ispali. Zicer na kladionici je to.
Koja podrška :lol: :mrgreen:
Nikad nisam vidio da je jedan covjek toliko dobar u klubu, a toliko los u reprezentaciji kao Aguero :lol: Higuain zna i zabiti, ali fuli kad je najviše potrebno, prije obojice bih stavio Dybalu, ali on je u nemilosti selektora ( Messia)
Umtiti je takodjer slabiji u repci, prvo onaj maloumni penal protiv Australije, onda ga Guerrero levatio koji ima 35 godina, u prijateljskim je takodjer bio jedan od najslabijih igraca Francuske, tako da me ne bi cudilo da napravi neki penal ili kiksa, Varane je dosta bolji i kompletniji igrač npr.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jun 2018, 15:12

Fikret1946 je napisao/la:
leorey je napisao/la:
Fikret1946 je napisao/la:Mislim da ce protiv Francuza Messi biti najistureniji bez Aguera i Higuaina, a ocekujem u vezi Banegu, Enzo Pereza, Di Mariu,Mascherana i Pavona
Mozda bi tako i trebalo poceti, ali mislim ipak da Messi MORA imati kakvu-takvu podrsku u napadu, bar da neko odvuce jednog stopera, jer ipak je rijec o Francuskoj kojoj su stoperi Umtiti i Varane. Bit ce kavez za Messija 100 % ko i Hrvatska sto je pravila, zbog toga ce mu definitivno trebati neko pomoci ili ce se otici na penale :mrgreen:

Mislim da njima Messi daje gol, pa makar ispali. Zicer na kladionici je to.
Koja podrška :lol: :mrgreen:
Nikad nisam vidio da je jedan covjek toliko dobar u klubu, a toliko los u reprezentaciji kao Aguero :lol: Higuain zna i zabiti, ali fuli kad je najviše potrebno, prije obojice bih stavio Dybalu, ali on je u nemilosti selektora ( Messia)
Umtiti je takodjer slabiji u repci, prvo onaj maloumni penal protiv Australije, onda ga Guerrero levatio koji ima 35 godina, u prijateljskim je takodjer bio jedan od najslabijih igraca Francuske, tako da me ne bi cudilo da napravi neki penal ili kiksa, Varane je dosta bolji i kompletniji igrač npr.
Ne znam, sada ce ipak biti malo ozbiljnije utakmice, gdje te jedno lose poluvrijeme salje kuci. Knock-out faza je druga prica.

Samog Messija ostaviti u napadu sljedece 4 utakmice bila bi ludost, zbog toga jer se on uvlaci u sredinu vise da kreira i onda fkt ne bi imali niti jednog napadaca. Zatvoris njega i ne bi dali gola do sutra.

Kako god bili panjevi kad igraju za repku, po meni bi bila ludost ostaviti na klupi citav onakav napad u sljedece 4 tekme. Higuain/Aguero/Dybala bilo ko od njih morat ce igrati, bar da odvlaci stopere malo da se stvori vise prostora.
27.10.2020

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jun 2018, 17:24

1/4

Portugal - Francuska
Brazil - Belgija
Španija - Danska
Švicarska - Engleska
1974---1975---1976---2001---2013---2020

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 jun 2018, 17:59

leorey je napisao/la:
delinjo je napisao/la:kad imas Ronalda u ekipi niko ne moze biti kompletnija ekipa ...dzaba ne moze....jedan potez,slobodni,penal ,iznudjen crveni....to je Ronaldo...zato on Portugal i cini jakom repkoma a bez njega bi bili nu rangu nase repke....to je za razlika sto mislim da idu do kraja...ali na stranu sve on cini i ove panjeve boljim igracima ....
Portugal je prosjecna reprezentacija sa velikom doze srece bez njega. A to jaca repka itekako kaznjava. Zivi bili pa vidjeli.

Isto vrijedi i za Argentinu ako se ostali ne dozovu pa iz napada ne pocnu konacno davati golove.

Ovo nije ipak EURO vec svjetska smotra gdje je sve moguce, pa evo i da Njemacka ispadne u grupi.

Samo jedan los dan Ronalda gdje on ne zabija (a takvih je bilo mnogo ove godine i prosle) i oni idu kuci. Da ne govorim ne daj Boze o povredi, ekipa koja zavisi od jednog igraca ne moze osvojiti SP.

Zar mislite da ce Brazilu biti lagano protiv Mexica? Pa po meni su tu sanse 60:40 za Brazil, sta god ko rekao.
ma stoji ovo sto si napisao ali samo kazem kad imas Ronalda u ekipi tebi su ciljevi i grancie maksimalne ....tako dolazimo i na ovo tvoje ako njega stane naravno da lete kuci ali ako ga krene mogu osvojiti ..ali cinjenica da ovo prvenstvo niko nije odusevio cak prizeljkujem nekog osvajaca iz sjene,slozit ces se da nikome ne bi bilo krivo da Hrvatska osvoji....mozda najvise igrom zasluzuju ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 29 jun 2018, 18:14

Imam osjećaj da ako Hrvati dobiju Dansku idu daleko. Baš daleko

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 29 jun 2018, 18:24

Brazil ako ne izgubi od Meksika će sasvim sigurno do finala, jednostavno po meni im je ovo najteži protivnik mogući sa lijeve strane žrijeba zbog brze tranzicije u kontrama kojih neće biti puno kao protiv Njemačke. Neće biti histeričnih ispada u odbrani od strane Mirande i T. Silve kao Boatenga, lopte će se dosta manje gubiti. Ključ je realizacija napada s kojim su se Meksikanci mučili tokom pripremnih mečeva a i samog prvenstva. Ako bi se ta realizacija popravila, njihove šanse su ogromne za prolaz. Garantujem da će imati makar 3 100% šanse. Glupo bi bilo igrati presing na tehnički potkovane igrače Brazila jer se znaju riješavati presinga i prekaljeni su u tome, po meni najslabija karika Brazila je Paulinho koji je njihov igrač sistema, ali tehnički je "slab" za njihove standarde i zbog toga uvijek dvojica oko njega moraju biti kako bi se oduzela lopta i proslijedila do napadačkog motora Meksika.
Igra se na jednu tekmu i sve je moguće, svakom minutom će Meksikancima šanse biti sve jače i jače. Opaliti dupli blok, pustiti Neymara i Coutinha da drkaju loptu i pomolit se da neće biti grešaka u odbrani koji će uzrokovati gol ili neka majstorija ovog dvojca.
#vivamexico
"We need to suffer. And we need to fight."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jun 2018, 18:45

Chandrian je napisao/la:Imam osjećaj da ako Hrvati dobiju Dansku idu daleko. Baš daleko
Kako to mislis, daleko? Pa sljedeci protivnik bi im bila Spanija valjda. Vjerovatno i najtezi protivnik do finala.
27.10.2020

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 29 jun 2018, 19:59

Spanija - Rusija ( Mogli bi rusi ovdje napraviti veliki problem spancima ali mislim da ce pritisak odraditi svoje tako da ocekujem crvendace ni krive ni duzne u 1/4)

Francuska-Argentina ( Ne moze patuljak sam, nema sanse. Francuzi i pored sile jakih imena po meni nemaju tu neku hemiju, ali ipak trojka u napadu dovoljna za 1:0)

Hrvatska - Danska (Gaze komse ko plitak potok)

Brazil - Meksiko ( Mekse ce im ako se ne useru a nece, napraviti pakao u 16 metara, puni su samopuzdanja, svjesni da nemaju sta izgubiti. Bušan Brazil pozadi, dalje idu zeleni.)

Kolumbija -Engleska ( Kad su pjegavi znali igrat fudbala? banandzije idu dalje).

Svicarska-Svedska ( egal mec, mala prednost svedima zbog kompaktnosti koju su dobili bez Zlatana. Najboljje se vidjelo protiv Svabije kako znaju biti zayebani.)

Belgija -Japan ( Jedini mec u kojem su sigurne neke stvari,ide hendikep)

Urugval -Portugal ( Ide ovo do penala. Plavi bolji)
Zadnja izmjena: krmpotich, dana/u 29 jun 2018, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 jun 2018, 20:00

Pošto na jednu tekmu i u ovoj fazi može proći svak svakoga najbolje je dati neke procente za prolaz pa tako:

Argentina - Francuska (30% - 70%) - Argentina ima: mentalitet, zaluđenost fudbalom, historiju i Messija, a nema: ostalo. Francuska: organizaciju, bolju hemiju, individualno bolje igrače, formu, i igru iz kontre i tranzicije. Nema: igru na postavljenu odbranu, trenera.

Urugvaj - Portugal (50% - 50%) - Urugvaj ima: defanzivnu stabilnost, hardwork igrače i super napad. Nema: krila. Portugal ima: Ronaldo, balans, hardwork. Mana: odbrana iz tranzicije i kreacije (ne zaustavljaju napade na vrijeme, sredina ganja sjene).

Hrvatska - Danska (70% - 30%): Hrvatska ima: hemiju, balans, sredina terena. Danska: isto kao Hrvatska samo individualno mnogo slabiji.

Španija - Rusija (90% - 10%): Španija ima: sve, nema: trenera i formu. Rusija: obrnuto od Španije + (borba + domaći teren).

Švedska - Švicarska (50% - 50%) - Toliko su slične repke da će razlika biti u prdežu. Vidi: za verziju više apdejtovana Danska.

Brazil - Meksiko (70% - 30%) - Brazil ima: sve, mana: Špageta van forme, imaju rupe u igri gdje u svakom poluvremenu imaju zamračenje od 10-15 minuta. Meksiko ima: tradiciju, gen, zaluđenost, borbu i igru kad si podređen što je u ovom kontekstu prednost. Nema: igru na postavljenu odbranu odnosno igru kad ti nešto ganjaš, idnividualnu kvalitetu (u odnosu na Brazil).

Engleska - Kolumbija (55% - 45%) ako bude igrao James a ako ne (70% - 30%) - Engleska ima: da nema pritiska rezultata, prilično balansiran tim, sad znaju i čuvat loptu duže od 3 sekunde. Kane. Mana: imaju par indijanaca pa se nikad ne zna sa njima, još nisu testirani pod pravim pritiskom. Kolumbija ima trenera odnosno stabilnost na terenu plus par čarobnjaka. Mane: James, odnosno njegova sprema, u napadu previše ovise o par igrača (zaustavi ih i prc).

Japan - Belgija (10% - 90%) - Mismeč, **** ga. Japan ima: borba, kompaktnost i presing. Nema: individualnu kvalitetu, fizikalije. Belgija: ima: sve, mane: zasad ih nisu pokazali (nisu ni imali protiv koga). Belgija je nešto malo raznolikija Francuska sa više smisla.

Generalno favoriti (redosljedom kako idu): Belgija, Brazil, Francuska i Španija.

Chandrian
Kontakt:

Post Postao/la Chandrian » 29 jun 2018, 21:57

leorey je napisao/la:
Chandrian je napisao/la:Imam osjećaj da ako Hrvati dobiju Dansku idu daleko. Baš daleko
Kako to mislis, daleko? Pa sljedeci protivnik bi im bila Spanija valjda. Vjerovatno i najtezi protivnik do finala.
Ovakva Španija nije toliko jak protivnik. Pa dobili su ih na EP zar ne

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jun 2018, 22:02

Chandrian je napisao/la:
leorey je napisao/la:
2012 kad su bili europski prvaci bili egal s njima, malo nas ziceri zayebali, malo sudac.
2016 ih dobili, nisu bili ovako jaki, ali s ovim kvazitrenerom su pobjedivi svakako.
Ali, trebaju prvo Dance rješit, kao i ovi Ruse.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Jack
Kontakt:

Post Postao/la Jack » 29 jun 2018, 22:06

Jarac al u kurtzu, Jarac, Kroacija u mom oku, Cigani, Kosovo Republik, Najbolja repka na Mundijalu, Radovan Falkao, Druga najbolja repka na Mundijalu- Idu dalje
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 29 jun 2018, 22:23

Ne bi me sekunde cudilo da se upali balkanski mentalitet protiv Danske, da onaj kozojeb Lovren dobije crveni u 6 minuti i da Danska dobije 1:0 golom iz penala :lol: Neupitno je da je Hrvatska tri put jaca od ovih skandinavaca koji imaju jednog ozbiljnog igraca i 22 polovnjaka u najmanju ruku

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jun 2018, 22:40

Chandrian je napisao/la:
leorey je napisao/la:
Ova Spanija je za klasu jaca od te iz 2016. Pogledaj sastav i igrace Real Madrida.
27.10.2020

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 29 jun 2018, 22:56

@leorey

Pa vise je igraca Barcelone bilo u sastavu protiv Hrvatske 2016-te nego Reala, joj leorey sam sebe kopas. :mrgreen:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 29 jun 2018, 23:12

Mislim da ti je napisao da pogledas ovaj sastav Spanije aludirajuci upravo na igrace Reala koji su bili 3 put prvaci evrope u 3 godine,a ima 6 Realovaca u furiji mislim

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 jun 2018, 23:38

Hrvatska će mislim skoro sigurno proći. Argentina-Francuska je skroz knap duel i to će biti 50:50. Argentina je prošla taj kritični period i sad je jako opasna a Messi bi se mogao dizat dalje.
A Meksiko je jako nezgodan protivnik za Brazil, ako se ne varam Brazilci ih u zadnje 3-4 utakmice nisu ni dobili...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 29 jun 2018, 23:43

effe_sa je napisao/la:Hrvatska će mislim skoro sigurno proći. Argentina-Francuska je skroz knap duel i to će biti 50:50. Argentina je prošla taj kritični period i sad je jako opasna a Messi bi se mogao dizat dalje.
A Meksiko je jako nezgodan protivnik za Brazil, ako se ne varam Brazilci ih u zadnje 3-4 utakmice nisu ni dobili...
Zadnje 4 tekme dvije pobjede Brazila jedna Mexica i remi. Remi je bio na proslom svjetskom.

Sto se tice Francuza i Argentinaca,igrali su 4 puta, svaki put su slavili gaucosi od cega dva puta na SP.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 jun 2018, 00:14

mislim da će francuzi riješiti argentince lakše nego očekivano :mrgreen:

nisu ni francuzi nešto oduševili, ali su kvalitetniji dok su argentinci toliko haotična ekipa bez glave i repa, bez ikakvog reda i taktike osim "baci loptu messiju i gledaj", samo ih je sami bog spasio da uopšte prođu grupu.
možeš očekivati iole ravnopravnu igru ako izvede pravih 11 na teren, ali kad vidim da ubacuje mezu tačno im čovjek poželi da ispadnu.

brazil ako nešto ne promjeni u svojoj igri i ako se neymar konačno ne dozove sebi... pa ako već ne ispadnu protiv meksikanaca onda će protiv belgijanaca iako me uopšte ne bi iznenadilo da ih meksikanci dobiju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “Reprezentacije i utakmice”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.