Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la bombaysaphire » 29 jun 2018, 23:50

Lumani a šta to Duško mnogo sere?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 29 jun 2018, 23:53

ma **** ga realno mislim da ima i boljih igraca od ovih koji su igrali veceras,naravno da bi se opet izgubilo i sa tim igracima...ali ovdje je vec menadjerski lobi ....cuj Sinisa Kovacevic...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jun 2018, 23:56

bombaysaphire je napisao/la:Lumani a šta to Duško mnogo sere?

Sere zato Sto je tvrdoglav i slusa neke idiote koji mu prave isti sastav vec godinu dana..Gegic,Hasandic,Vrabac,Murat,Alibegovic sta oni imaju sa ozbiljnom kosarkom :?: Jbt,pozovi Mitrovica,pokusaj barem nesto..O Kapelanu necu vise,dosta smo o njemu.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 29 jun 2018, 23:57

hrn je napisao/la:
Pip je napisao/la:realno ako ne mozemo dobit Cesku dva puta,pa i Finsku dva puta...jel Island jos prolazi tamo?ma kako nam tradicionalno ne lezali ovi sjevernajci,i ne zasluzujemo svjetsko

u punom sastavu,favoriti smo za 5 od 6 pobjeda....ali puni sastav mozemo imat samo u septembru i sljedece ljeto..a i to je veliko mozda....ko kaze da ce Musu pustit u septembru i da ce se on potrudit da dodje?Nurkcu vjerujem da ce doci ako potpise dugogodisnji ugovor

ko da gledam kostace nas poraz u Belgiji....i onda cemo godinama kleti igrace koji nisu htjeli doci ...jer uz Stipu i Gordu,mozda bi mogli izvuc pobjedu protiv nemotivisanih belgijanaca,da obojica odigraju po 35 minuta...tacnije gordic svih 40
Koliko ekipa prolazi na svjetsko iz tih novih grupa?
3

uzdat se da ce franci i rusi izmasakrirat sve iz grupe s kojom se krizamo
a isto vazi i za nas :)

rano je jos za racunice...ali vjerovatno ce nam trebat 4 ili 5 pobjeda da se necem nadamo.....a ja od ceske i finske niposto ne bi pravio bauk.....cesi su bez satoranskog nivo armenije....veseli je smijesan igarc ...moze samo zakucat i nista vise

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 30 jun 2018, 00:00

Izuzetno ružan rezultat večeras, ali ne i neočekivan. S ovakvim rosterom ne bi prošli ni pretkvalifikacije s obzirom da nas je i tamo Musa vukao. Što se tiče utakmice u Belgiji, očekujem poraz oko 30 razlike, jer će Belgijanci htjeti upisati barem jednu pobjedu u ovim kvalifikacijama. Što se tiče drugog kruga, baš nam nije odgovarala ova promjena oko prenošenja bodova, ali šta je tu je. Francuska, Rusija i Češka će biti u lijepoj situaciji za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nama će ostati kakva takva šansa, koja zahtjeva mnoga poklapanja. Prije svega, nadam se da ćemo se konačno okupiti u skoro najjačem sastavu, jer će to biti prvi preduslov za ikakve snove o Svjetskom prvenstvu. Češka će završiti sa omjerom 5-1, a mi sa 2-4. Ako bi Česi izgubili 4 meča protiv Rusa i Francuza, oni su na 5-5, a mi moramo dobiti 4 meča protiv Bugara, Finaca ili Islanđana (ko već bude prošao), što je po meni sasvim realno (osim 2 pobjede protiv Finske koja nam ne leži ako bude u punom sastavu). To bi značilo da bi dvomeč sa Češkom mogao biti odlučujući. Sve mi to dobro iskalkulišemo, ali u kakvom smo rasulu, nije nemoguće da sve utakmice u sljedećem ciklusu izgubimo.
Mes Que Un Club

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 30 jun 2018, 00:04

bombaysaphire je napisao/la:Lumani a šta to Duško mnogo sere?
Mnogi su se razocarali jer su ocekivali da ce trener takvog utjecaja za sobom povuci par novih igraca-Srba uglavnom.
Ja sam prvi ocekivao nastrub rezultata prosirenje rostera igracima tipa: Jovanovic,Jankovic iz Zvezde,Todorovica koji vcrs. zatrpa Gruziju,Pota,Glisica...,pa i Luku Mitrovica.Dobili smo instant rezultat i oyebine od igraca koji su produkti Bukve i Sinise :puke:

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 30 jun 2018, 00:05

Vesely smjesan igrac. :roll:

Kretenski su ovi prozori. Male reprezentacije su osakacenije nego sto sam mislio. Svi su govorili da je to njihova sansa da se priblize velikima, ali nista.

Prije par godina Dule bi za vratove vukao nakon gluposti i davanja kontre protivniku.

Gubio je on i sa Partizanom 30+ u El, ali je igrac morao pokazati karakter...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jun 2018, 00:07

Shadows je napisao/la:Vesely smjesan igrac. :roll:

Kretenski su ovi prozori. Male reprezentacije su osakacenije nego sto sam mislio. Svi su govorili da je to njihova sansa da se priblize velikima, ali nista.

Prije par godina Dule bi za vratove vukao nakon gluposti i davanja kontre protivniku.

Ma koga brate? Zbog cega? Jel vrijedno? Pa jbt nismo dali kos van reketa bar prvih 15 minuta, nismo uspjevali da udarimo loptu pet puta od parket u napadu....i sta on sad bi trebo rikalu da kaze sta sutas te air ballove.
=\_1921_/=

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 30 jun 2018, 00:08

bas ovo sto @guillermo napisao....ocekivao sam da Dule fkt osvjezi nas roster sa par igraca iz Srbije ...da li preko poznanstva nekih veze svejedno....igraca koji su kvalitetni ali nemaju mjesta u srbiji s obzirom na to koliko je srbija jaka i koliko ima igraca....kad kurko pozivaju se igraci iz nase lige koja je na amaterskom nivou ...i volio bi da znam zasto je to tako,ocigledno mu drugi kroje spisak ok ...ali opet zar nema mjesta za njegova 2,3 igraca lupam...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jun 2018, 00:10

hule_barca je napisao/la:Izuzetno ružan rezultat večeras, ali ne i neočekivan. S ovakvim rosterom ne bi prošli ni pretkvalifikacije s obzirom da nas je i tamo Musa vukao. Što se tiče utakmice u Belgiji, očekujem poraz oko 30 razlike, jer će Belgijanci htjeti upisati barem jednu pobjedu u ovim kvalifikacijama. Što se tiče drugog kruga, baš nam nije odgovarala ova promjena oko prenošenja bodova, ali šta je tu je. Francuska, Rusija i Češka će biti u lijepoj situaciji za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nama će ostati kakva takva šansa, koja zahtjeva mnoga poklapanja. Prije svega, nadam se da ćemo se konačno okupiti u skoro najjačem sastavu, jer će to biti prvi preduslov za ikakve snove o Svjetskom prvenstvu. Češka će završiti sa omjerom 5-1, a mi sa 2-4. Ako bi Česi izgubili 4 meča protiv Rusa i Francuza, oni su na 5-5, a mi moramo dobiti 4 meča protiv Bugara, Finaca ili Islanđana (ko već bude prošao), što je po meni sasvim realno (osim 2 pobjede protiv Finske koja nam ne leži ako bude u punom sastavu). To bi značilo da bi dvomeč sa Češkom mogao biti odlučujući. Sve mi to dobro iskalkulišemo, ali u kakvom smo rasulu, nije nemoguće da sve utakmice u sljedećem ciklusu izgubimo.
Iskreno reprezentacije poput nase pa sve i da igraju musa i gordic nemaju sta da traze na jednom SP.....Zna se tamo na fudbalu psovat zbog toga sto je arabija na SP, a ovdje bi da se i mi guramo gdje god mozemo. Naravno ima i drugih koji igraju , a ne zasluzuju i naravno svi oni nemaju sta radit tu.
=\_1921_/=

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 30 jun 2018, 00:14

..
u zemlji sljepih,onaj koji vidi na jedno oko je Kralj

e to ti vazi za euroligu i veselog koji nije mogao meda u NBA....a vidimo kako i Udohu ide...a dosao je tamo kao prvak
vesely je bio najgori pojedinac fenera u finalu protiv reala...ispadaju mu lopte iz ruku kao da su vrele bombe...fulao zicere,pravio glupe faule.....kako rekoh,u zemlji sljepih ;) ....covjece da dodje juka, sazvakao bi ga i ispljuno kao kospicu

da se ne peglam dalje...haj ti bosanski pravoslavce odleprsaj s teme....kao komsije iz brazila
Zadnja izmjena: Pip, dana/u 30 jun 2018, 00:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 30 jun 2018, 00:15

invincible1921 je napisao/la:

Ma koga brate? Zbog cega? Jel vrijedno? Pa jbt nismo dali kos van reketa bar prvih 15 minuta, nismo uspjevali da udarimo loptu pet puta od parket u napadu....i sta on sad bi trebo rikalu da kaze sta sutas te air ballove.
Gledao sam. ;)

Hocu da kazem da ga je bolest jednostavno "opustila".
Drugo, postigao bi se kontraefekat... ti momci koliko god da su skromno odigrali, pristali su da igraju, umjesto da hlade jajja u Valensiji ili Makarskoj...

Da ne davim i vecerasnja utakmica je potvrda da FIBA unistava kosarku...

Dzivdzana sam pratio u Partizanu... nimalo nije napredovao...
Sta je sa Atica?

I da zar se nije mogao neki naturalizovani organizator privoliti da odigra?

Da neko pogresno ne protumaci, svi oni koji se ne odazovu su nezahvalnici...Ko prati moje upise zna da sam principijelan po tom pitanju.....

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 jun 2018, 00:18

Shadows je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:

Gledao sam. ;)

Hocu da kazem da ga je bolest jednostavno "opustila".
Drugo, postigao bi se kontraefekat... ti momci koliko god da su skromno odigrali, pristali su da igraju, umjesto da hlade jajja u Valensiji ili Makarskoj...

Da ne davim i vecerasnja utakmica je potvrda da FIBA unistava kosarku...

Dzivdzana sam pratio u Partizanu... nimalo nije napredovao...
Sta je sa Atica?

I da zar se nije mogao neki naturalizovani organizator privoliti da odigra?

Da neko pogresno ne protumaci, svi oni koji se ne odazovu su nezahvalnici...Ko prati moje upise zna da sam principijelan po tom pitanju.....
ATic uzima velike pare i stagnira
Sto se tice naturalizovanog. Dogovor pao sa Wilbekinom, uletila turska izraido nas. Onda dogovr pao sa Josh Adams iz Besiktasa ali savez mu nije stigo izganjat papire :facepalm: Isti taj savez sto je pozvao amatere igrace za ovaj prozor kvalifikacija. SAmo ih novac zanima

Sto se tice Veselog on je dobar kad ima dobrog pleja. On sam tesko da moze sta uraditi

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 jun 2018, 00:22

Adams nije zaigrao isto zbog menadjera ovaj mu obecao da ce mu pronaci NBA angazman i tako su pregovori sa nama propali

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 30 jun 2018, 00:26

Znaci ta prica...

Melloo, velika steta ako je ta prica oko Atica...obecavao je.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 30 jun 2018, 00:26

Boga ti, kakav nedostatak karaktera, kakvo davljenje. Imas amatersku reprezentaciju uz kojeg profesionalca. Ova ekipa ne bi pretkvalifikacije prosla.
Neke treba daviti jer je stoka lijena i jer su talent bacili niz vodu ali veceras, u ovoj situaciji, nema se sta puno pricati.

Uglavnom, u septembru se nadam Nurkicu, Musi i valjda sirotom Gordicu naprave kucu. U toj situaciji dvije pobjede su imperativ. Ostale 4 utakmice si bez Nurkica sigurno i valjda Muse. ****, sad bi najvise valjalo da smo kompletni ili ako nista sa 2/3 najbolja igraca pa da se ta Belgija uzme.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 jun 2018, 00:30

Shadows je napisao/la:Znaci ta prica...

Melloo, velika steta ako je ta prica oko Atica...obecavao je.
Ja ga znam licno zajedno smo poceli prve kosarkaske korake u kk donji vakuf. Ono znamo se i zao mi je sto je do ovoga doslo jer je mnogo obecavao. A znam i kakav je propuh u glavi i ovo me nimalo ne iznenadjuje.
A Menadzeri su previse oko bih reprenzetacije zadnjih godina.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 jun 2018, 00:35

Dule ima pobjednički mentalitet, vidiš ti po ovoj izjavi kakav je to stručnjak. Mislim da bi 99% trenera opravdalo ovaj poraz u ovim okolnosti al' on i dalje insistira da mu je ovo najveći poraz u karijeri, da igrači nisu bili na nivou. Tako se gradi pobjednički mentalitet, nadam se da će ovim mladim momcima nešto ostati u glavi kad Dule jednog dana napusti našu reprezentaciju.

Što se tiče same tekme, nema se šta reći, razlika apsolutno realna, s tim što sam mislio da će Francuzi malo pustiti gas u drugom poluvremenu al' naprotiv.

Dalje smo prošli al' nam u suštini ovo neće značiti puno ako ne uzmemo Belgiju u ponedjeljak, a biće to yeben meč bez obzira na sve.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 jun 2018, 00:42

Postoje li šanse da bukva i sinisa završe Belgiju ispod stola, ono malo meze i pića fazoni :) Belgiji stvarno ništa ne znači i ovi naši ako se na glavu ne budu bacali ebi ga onda
nema potpisa

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 30 jun 2018, 00:51

cuj ta dva nesposobna lika da nesto zavrse haha
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Cwirek i 14 gostiju.